75154 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Salonicul și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
03.12.2016
DE
Avatar irinad
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Târgoviște
înscris/ă în 02.05.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
NOV-2016
DURATA: 5 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
600 euro
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: -

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

„Iarna în Grecia?! ” - da, la Salonic!


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

„Poţi să-ţi iei concediu luni şi marţi? ” sunt întrebată cu un aer complice de către soţ. „Cred că da, nu ştiu! De ce? ” zic şi eu aşa, într-o doară. „Mergem în Grecia? ” vine iar o întrebare. „Iarna, în Grecia?! ” zic eu nedumerită. Şi răspunsul vine imediat: „Da, la Salonic! ” Deodată ochii mi se umplu de bucurie: cum să refuzi o asemenea propunere care, nici pe departe indecentă, e foarte zburdalnică şi nebunatică. N-aş fi putut rezista unei asemenea oferte nici în ruptul capului!

Acesta e un fragment dintr-un dialog avut în familie pe tema unor posibile zile libere la sfârşit de noiembrie care, fireşte, ar fi antrenat o binevenită minivacanţă. Şi cum nu mă dau în lături de la o mică plimbare pe plaiuri elene, acesta era un bun prilej de a vedea cum e pe-acolo toamna târziu. De fapt, iarna ne-a prins pe-acolo, căci la Salonic am văzut prima lapoviţă transformată în zăpadă uşoară ce-a îmbrăcat în alb dealurile dimprejur, spre exaltarea locuitorilor şi a posturilor de televiziune care dădeau necontenit ştirea că a nins.

La Salonic mai ajunseserăm o singură dată, de fapt prima dată când am călcat în Grecia, în 2005, iar amintirile erau cam încurcate şi aproape estompate. Aşa că mi s-a părut foarte oprtună ideea de a explora oraşul în această perioadă, mai cu seamă că ştiam că nu dispune de plajă, neavând de ce să-mi pară rău!

Am plecat, aşadar, pentru cinci zile, la final de brumar când la noi se lăsase o vreme rece, ceţoasă. De fapt, pe ceaţă am plecat de-acasă şi ceaţă am găsit şi în Bulgaria după ce am „zburat” pe Podul Prieteniei proaspăt refăcut. Rareori mai ieşeam dintre pereţii de ceaţă, dând de un soare orbitor. Cum am intrat în Elada, temperatura a devenit mai plăcută, dar soarele era zgârcit în a-şi face apariţia căci îşi găsise o ascunzătoare aşa de bună între nori! Din păcate pentru noi, nici în zilele ce au venit n-a găsit de cuviinţă să ne mângâie, aproape că gândeam că vremea s-a supărat aşa de tare, că începuse să plângă uneori cu lacrimi de ploaie mocănească sau lapoviţă. Până în ultima zi când, în fine, soarele s-a îndurat şi ne-a arătat lumina sa puternică în ciuda frigului ce se lăsase peste oraş. Ne-am cazat la Emporikon Hotel pentru care făcuserăm rezervare de-acasă, cu o poziţie aproape de centru, pe bulevardul Egnatia, şoseaua celebră din antichitate ce lega vestul de est, Roma de Constantinopol, destul de bună pentru a bate oraşul.

Apoi în zilele ce au urmat, ne-am pus pe explorat oraşul pe jos, aşa fiind cel mai potrivit pentru a cunoaşte locurile cel mai bine, chiar ne-am mirat că-n primele două zile nu am văzut nici un autobuz pe străzi, apoi am întrebat şi am aflat că transportul în comun era în grevă două zile. Am cutreierat oraşul vechi în sus şi în jos, de la est la vest şi invers, că la final de zi eram rupţi de picioare.

Prima impresie a fost că Salonicul este foarte concentrat, înghesuit şi pestriţ, în coasta monumentelor istorice sau chiar alipit de acestea, fiind ridicate blocuri sau alte feluri de clădiri rezidenţiale. De asemenea, o faţă nevăzută până acum de mine în Grecia a fost imaginea cu cerşetori, oameni ai străzii, vagabonzi, persoane cu handicap cu mâna întinsă, ce vroiau să inspire milă.

Era contrastant să vezi seara oameni ai străzii ghemuiţi cu capul pe vreo cârpă sau vreun carton pregătindu-se să înnopteze sub cerul liber pe trotuarele marilor bulevarde Tsimiski, Ermou, Venizelos, Mitropoleos unde magazinele de fiţe străluceau cu vitrinele lor luxoase, luminate de mii de leduri şi becuri. De asemenea, Salonicul mi s-a părut un oraş murdar, mizerabil la propriu, autorităţile fiind incapabile să înlăture eficient gunoiul, toate tomberoanele stradale gemând de mormane de deşeuri, un oraş neglijent şi neîntreţinut corespunzător. Poate mă înşel, dar aceasta a fost impresia după cele cinci zile petrecute aici.

Lăsând la o parte aspectele mai puţin plăcute, am descoperit un oraş activ, plin de viaţă, cu străzile înţesate de tineri, majoritatea studenţi, Salonicul fiind recunoscut ca un mare centru universitar în care învaţă zeci de mii de studenţi. La fel, am descoperit un oraş cu o istorie milenară care anul trecut şi-a sărbătorit cei 2300 ani de existenţă (wow!), fiind întemeiat în 315 Î. C. de Cassandru, unul dintre generalii regelui Alexandru Macedon, botezându-l după numele soţiei sale, Tessalonika ce era pe jumătate soră cu măritul rege, avându-l amândoi drept tată pe Filip al II-lea. De cum am ajuns, am plecat la întâlnirea cu regele Macedoniei, pe care-l ştiam întruchipat într-o statuie uriaşă aflată pe faleză, călare pe-al său Ducipal, cu sabia în mână, gata să lovească, aşa cum o făcea în timpuri străvechi. Este unul dintre simbolurile de netăgăduit ale oraşului. De Salonic şi Macedonia şi-au legat numele în timp numeroase personalităţi, dar cea a lui Alexandru cel Mare rămâne cea mai preţuită dintre acestea, tesalonicenii fiind foarte mândri că sunt descendenţi ai acestuia.

Însă cel mai cunoscut simbol al oraşului rămâne Turnul Alb (Lefkos Pirgos) aflat la o aruncătură de băţ de Alexandru, clădirea cilindrică cu metereze a cărei imagine apare pe toate ilustratele. Semeţul turn a fost ridicat de veneţieni în scurta perioadă în care au stăpânit oraşul, între 1423 şi 1430. O vizită la Salonic este incompletă fără a urca în Turnul Alb de unde se surprinde o privelişte uimitoare, panoramică asupra oraşului. Am ţinut neapărat să urcăm în turn şi am făcut-o în ultima zi ştiind că cerul se va fi limpezit de norii care ne-au cam dat bătăi de cap. Pe promenada sofisticată a oraşului, bulevardul (Leofores) Nikis, presărată cu cafenele şi restaurante ne-am plimbat zilnic căci marea ne atrăgea ca un magnet. Central, dând direct pe faleză se află larga deschidere ce se numeşte piaţa Aristotelous, mărginită de clădiri impozante, deosebite. Statuia şezândă de bronz a filozofului antic face parte integrantă din piaţă şi atrage atenţia prin luciul degetului cel mare de la piciorul stâng, probabil de care se agaţă toată lumea. Seara localurile gemeau de clienţi, chiar şi la terase deoarece grecii, inventivi din fire şi mari amatori de stat la terase, puneau în funcţiune nişte instalaţii de încălzire în formă de ciupercă, alimentate cu butelii de gaz montate afară pentru a face plăcută şederea muşteriilor. Dacă la un capăt al falezei împărţită prieteneşte între pista de biciclişti şi pietoni sau alergători, tronează Turnul Alb, la celălat capăt se află zona portuară unde se găseşte şi Muzeul Fotografiei, într-una din clădirile portului. Într-una dintre zile, plimbându-ne agale pe chei, am avut parte de o întâmplare cel puţin tulburătoare: am observat pe piatra de pavaj ce dă spre mare mesajul de adio scris în română al unei mame îndurerate adresat fiului ei pierdut în vara ce-a trecut, cel mai probabil răpit de mare.

Peste Salonic au trecut multe civilizaţii, fiecare dintre ele lăsându-şi amprenta mai mult sau mai puţin adânc, cert este că în el astăzi întâlneşti la tot pasul monumente, biserici şi clădiri care spun o anumită poveste a oraşului.

După era elenistică, glorioasă, Salonicul a intrat sub influenţa Imperiului Roman ai cărui exponenţi au continuat să ridice edificii ce încântă şi-n zilele noastre privirile trecătorilor: Vechea Agora (Forumul Roman), Arcul lui Galeriu, Rotonda, Palatul lui Galeriu (Anaktora Galeriou), Hipodromul. Urbea îşi formase prima comunitate creştină în urma vizitei sfântului apostol Pavel din anul 50, fiind renumite epistolele sale adresate tesalonicenilor. Apoi, împăratul roman de origine dacică, Galeriu, şi-a legat cel mai mult numele de Salonic, făcând cele mai multe reforme administrative, dar şi persecutându-i aprig pe creştini. În anii domniei lui, a avut loc martiriul generalului Dimitrios care n-a abjurat de la credinţa creştină. El a devenit, din acea epocă, Sfântul Protector şi patronul oraşului, pe locul osândirii sale ridicându-se cea mai mare biserică ortodoxă din Grecia, un alt simbol recunoscut al Salonicului. Am revăzut-o acum, m-a impresionat din nou, poate mai tare ca prima dată.

Salonicul medieval ce se întinde pe o eră de mai bine de o mie de ani a lăsat poate cea mai de preţ comoara a sa: bisericile şi mănăstirile bizantine, cu cele circa cincizeci de biserici şi aproximativ patruzeci de mănăstiri, oraşul a fost, după Constantinopol, al doilea centru bizantin păstrător al multor valori artistice şi religioase. Multe dintre ele, adevărate opere de artă sunt foarte vechi, construite în perioada paleocreştină ce începe cu secolul al V-lea. Voi aminti în treacăt doar câteva ce mi-au atras atenţia în mod deosebit, cu menţiunea că cele mai multe sunt monumente UNESCO, întrecându-se în frumuseţe pentru stilul arhitectonic: Agia Sofia şi Agia Teodora (sec. al VIII-lea), Panagia Achiropiitos (sec. al V-lea), Panagia Chalkeon (sec. al XI-lea), catacombele Agios Ioannis, Agios Pantelimonas. De vizitat, cred că am reuşit să trecem pragul unei pleiade însemnate, în unele ni s-a dat voie să fotografiem în interior, în altele era interzis, cert este că mereu eram întrebaţi de unde suntem.

Oraşul mai are încă parfum oriental, având puternice influenţe turceşti rămase de la dominaţia otomană ce a durat aproape 500 de ani, între 1430-1912, deşi grecii s-au străduit să scape de ele scuturându-se ca de un vis urât, n-au reuşit în totalitate. De la turci au rămas tonetele ambulante cu covrigi şi salep, Bey Hamam, baia folosită şi de greci chiar până în 1968, Bezesten, vechiul bazar de textile al cărui acoperiş cu şase cupole e uşor de recunoscut. Ar mai fi moscheea Alkazar, Aladja Imaret, Yeni Camii, însă cel mai elocvent exemplu este cartierul Ano Poli sau Oraşul de Sus în care casele sunt tipic de arhitectură otomană.

Ano Poli, conglomeratul de străduţe mici, înghesuite şi pavate cu piatră ce pornesc în evantai de pe colina din vârf desfăşurându-se în trepte până la faleză, este singurul neafectat de mare incendiu devastatator din 1917 care a distrus aproape tot Salonicul. Aici s-a păstrat cel mai bine stilul clasic din Balcani, iar panorama oferită din punctul cel mai înalt, de lângă Turnul cu Lanţ sau Trigonion, de-a lungul zidurilor cetăţii este uluitoare. Este vorba de Cetatea Eptapyrgio sau Şapte Turnuri (sau Yedikule în turcă) construită de împăratul Teodosie cel Mare între 370-395, mai târziu preluată de toate stăpânirile, ultima ei folosinţă fiind de închisoare, acum doar obiectiv turistic gratuit.

În Ano Poli sunt răspândite câteva dintre cele mai vechi şi mai de seamă biserici, începând cu perioada creştină timpurie (sec. al V-lea) aş aminti aici, la polul opus ca dimensiune faţă de impunătoarea biserică Agios Dimitrios, micuţa biserică Ossios David, până la alte câteva exemple bizantine dinspre secolul al XIV-lea: Agios Nikolaos Orfanos, mănăstirea Vlatadon, Profitis Ilias, Agios Dodeka Apostoloi, Agia Ekaterini.

Cele mai multe dintre acestea, în perioada otomană au fost transformate în moschei, puţine scăpând de acest supliciu.

Nu pot să nu remarc monumentala clădire a ministerului din Macedonia şi Tracia numită Dokitirio, la săpăturile pentru parcarea sa descoperindu-se vestigii ce sunt explorate într-un şantier întins acum. De fapt, eu cred cu tărie că dedesubt, dacă s-ar excava pe zone întinse, s-ar descoperi un alt oraş subteran. Pe Egnatia Odos, în fosta Dikastirion (Agora antică) se află piaţa Venizelou în mijlocul căreia tronează monumentul fostului premier grec de vază, capul său fiind locul preferat de aterizare al porumbeilor.

Piaţa Modiano sau Unkapani reprezintă zona cea mai animată din inima oraşului unde târgoveţii şi muşterii, numeroşi şi de-o parte şi de alta, se întâlnesc pentru cele mai vechi acte de comerţ din lume.

Exemple de lăcaşe de cult mai recente din Salonic ar fi [bPanagia Dexia din 1954, exact lângă Arcul lui Galeriu, Mitropolia de la începutul secolului trecut, uriaşa Agios Pavlos care se vede foarte frumos de la Turnul Trigonio din Ano Poli.

Şi ca să fie tacâmul complet, am vizitat Muzeul de Arheologie, cu nişte colecţii realmente impresionante, Muzeul Culturii Bizantine, foarte bine organizat, dar mai puţin interesant şi casa transformată în muzeu, în care s-a născut Mustafa Kemal Atatürk. Din cauza fragilităţii ştiute a relaţiilor greco-turce, în jurul casei poliţia greacă patrulează regulat, iar un autobuz plin cu poliţişti stă gata să intervină la cel mai mic semn de destabilizare. Mă aşteptam la o rigoare mai mare în privinţa vizitatorilor, dar după ce am sunat la uşă, căci poarta grea de fier stă închisă în permanenţă, nu ni s-au cerut paşapoartele aşa cum citisem eu, ci ne-au invitat să ne trecem numele şi ţara de provenienţă pe-o listă deschisă. Casa, făcută cadou Turciei de către Grecia, este frumos împărţită, foarte bine întreţinută şi redă aspecte importante din viaţa primului preşedinte al Turciei.

În concluzie, pot să afirm că Salonicul este puţin spus un oraş cosmopolit, el este un mozaic de culturi şi oameni, mai nou este invadat de asiatici, indieni, pakistanezi sau oameni din Orientul Mijlociu, fiind cunoscut faptul că lângă Salonic sunt tabere de refugiaţi. Pe deasupra mi s-a părut un oraş cu de toate pentru toţi, un amestec interesant şi plăcut care are un farmec aparte chiar şi în anotimpul rece. E uşor de parcurs fie cu harta tipărită, fie cu telefonul pe care este instalată vreo aplicaţie de gen, îţi stârneşte curiozitatea la tot pasul întrebându-te atunci când vezi vreun semn cafeniu, ce ar mai putea fi. Şi ca să convingeţi, dacă încă nu aţi făcut-o, mergeţi să vizitaţi Salonicul, cu siguranţă aveţi ce vedea!

Vă rog ataşaţi următorul videoclip:youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de irinad in 03.12.2016 11:59:51

Validat / Publicat: 03.12.16 14:18:53


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 5678


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  84100 PMA (din 70 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[03.12.16 12:12:43]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[03.12.16 12:41:02]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[03.12.16 13:20:25]
» mesaj pers

   @webmaster26 şi @webmaster: Mulţumesc mult!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[03.12.16 15:12:14]
» mesaj pers

   @irinad:

   Faina idee sa vezi Grecia iarna, o am si eu undeva intr-un colt cu vise nebune, de fapt am povestit ca mi-ar place sa vad Lefkada iarna. Pana atunci am incercat insa zapada de la noi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[03.12.16 15:57:49]
» mesaj pers

   @irinad: Mi-a plăcut plimbarea prin Salonic într-o zi de toamnă spre iarnă. Am văzut orașul într-o zi de iulie în 2009 la prima noastră ieșire în Grecia, eram în drum spre Kasandra.

   Mi-a plăcut promenada pe malul mării, am mai spus-o, am rămas șocată că nu există protecție la malul mării, dar poate asta a fost prima mea impresie. Trebuie să mă mai plimb pe acolo și să văd ce sentimente mă încearcă.

   Felicitări pentru excursie.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[03.12.16 17:10:37]
» mesaj pers

   @elviramvio: M-a luat prin surprindere propunerea, fiindcă abia trecuseră două luni de la recenta vizită în Grecia, dar cum nu refuz nimic în privinţa Eladei, m-am conformat imediat. A fost ciudat să vizităm în sezonul rece plaiurile pe care le ştiam inundate de soare şi căldură, dar ne-am obişnuit repede, inclusiv cu primii fulgi. În insulele ionice, cel puţin în Zakynthos, a fost vremea rea cu ploi şi inundaţii, am văzut acolo la ştiri nişte imagini neplăcute. Zakynthos a fost lovită şi în septembrie de furtuni, acum mai nou afectată era şi insula Lesbos.

   Vom avea suficient timp să încercăm şi noi zăpada de-acasă, căci iarna abia a început!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[03.12.16 17:25:47]
» mesaj pers

   @ANILU: Eh, vara e altceva, dar nici acum n-a fost de lepădat!

   Acelaşi sentiment m-a încercat şi pe mine pe faleză în privinţa lipsei de protecţie, dar m-am gândit că asta poate ţine de frica mea înnăscută de apă. Pe cât de dragă îmi e marea, pe atât de tare mă tem de apă. Existau doar nişte balustrade din loc în loc în dreptul scărilor ce coborau în mare. Mă gândesc că pentru oamenii cu copii mici nu e prera confortabil, dar nici nu am văzut pe promenadă decât adulţi cu copii foarte mici, ţinuţi în braţe sau în "marsupiu".

   Ceva de genul acesta s-o fi întâmplat şi cu copilul pentru care mama sa scrisese mesajul acela tulburător.

   Mulţumesc pentru cuvintele frumoase, de data asta nu pot să-ţi dedic decât nişte portocale în copăcei, bougainvillea nu mai era!:(

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dan&Ema
[03.12.16 17:41:59]
» mesaj pers

   @irinad:

   Ce minighid fain si complet! Felicitari! Si superbonus!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[03.12.16 21:06:33]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Mulţumesc frumos atât pentru vorbele frumoase, cât şi pentru SB! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mihai18
[03.12.16 22:14:08]
» mesaj pers

   Mulțumesc pentru că prin fotografiile postate m-ai readus într-un oraș vizitat de mine numai vara, care mi-a plăcut și de aceea am fost acolo 2 ani la rând și la același hotel.

    Încep cu titul. „Iarna în Grecia” Te-ai convins că d-ul Băsescu avea dreptate când spunea că iarna nu-i ca vara.

    Irina, într-o excursie vremea este o loterie și uneori ți-o strică. Mie mi s-a întâmplat de mai multe ori.

    Mi-au încălzit sufletul fotografiile postate. În multe dintre ele m-am revăzut acolo. De exemplu, P-01 este făcută de sus, din Turnul Alb. Această faleză eu am luat-o „la pas” dus-întors. În partea opusă locului de unde ai făcut fotografia (la capătul falezei) și cca. 200 m. spre dreapta se afla hotelul unde ne-am cazat (Mediterranean Palace). De-a-lungul falezei, vara, sunt terase una lângă alta, este o plăcere să stai acolo la o masă cu M. Egee în față. Păcat că nu ai fost în sezon. În P-1 din reviewul tău faleza este goală, fără oameni, mașini f. puțne, vara-i invers.

    Ce să mai spun? În ciuda vremii neprietenoasă, ai scris un review frumos și bine documentat. Recomand ca acest oraș să fie vizitat vara, minimum 2 zile și desigur impresiile vor fi mult mai bune. Apropos. Portocalele din pomul fotografiat, nu sunt comestibile.

    Cu bine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Mika
[03.12.16 22:19:04]
» mesaj pers

   Salonic, un oraș drag mie. Am fost de câteva ori, in drumurile noastre prin Grecia. Citind articolul tău mi s-a făcut dor de o plimbare pe faleza orașului, care, din descrierea ta, pare tentantă și in noiembrie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[03.12.16 22:38:12]
» mesaj pers

   @Mihai18: Mulţumesc şi eu pentru ecoul dvs., ştiam că vă place Salonicul, după cum bine ştiu că vremea "face jocurile" într-o vacanţă. Până la urmă, bine că n-a fost mai rău!

   Aşa este, priveliştea din Turnul Alb este minunată, promenada nu era goală tot timpul, dar sunt sigură că vara e altceva. Cafenelele, în schimb, erau pline oricum. De portocale, că nu sunt comestibile sunt doar sălbatice, de decor, am aflat cu mai mulţi ani în urmă în Atena, când un membru din grupul din care făceam parte şi eu a vrut să încerce una şi i s-au strepezit dinţii de la prima îmbucătură.

   Sper să mai ajung şi altă dată în Salonic într-un anotimp mai blând.

   O seară bună vă doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[03.12.16 22:42:15]
» mesaj pers

   @Mika: Aşa este, faleza este tentantă cu condiţia să nu plouă! :)

   Mă bucur că prin articolul meu ţi-am adus Salonicul un pic mai aproape!

   Mulţumesc pentru vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[05.12.16 11:33:01]
» mesaj pers

   @irinad: Am mai spus-o si o repet, uneori cand ai restante la citit mai prinzi care un ZB, si inca unul binemeritat. E straniu ca locuri cu care esti obisnuit vara sa le vezi in prag de toamna. O astfel de senzatie am avut eu cand am petrecut un revelion la mare iar pe plaja era zapada.

   Foarte frumoasa incursiune la final de toamna, iar poza cu Muntii cu varfurile acoperite deja de zapada mi s-a parut minunata.

   Felcitari, votat cu tot dragul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Tanyla
[05.12.16 14:46:41]
» mesaj pers

   @irinad: Doame ce dor... Felicitari pentru articol!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[05.12.16 17:03:15]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțuuumesc! Să știi că da, în Grecia e frumos și iarna cu condiția să nu plouă sau să ningă (mai puțin probabil). Știi cum e, dacă oricum îți plac anumite locuri, chiar și atunci când vremea nu e tocmai bună, tot le iubești!

   A fost ciudat să văd de pe autostradă versanții laterali ninși ușor, în timp ce vara îi vedeam plini de verdele vegetației. Vârfurile erau băgate de tot în zăpadă.

   Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[05.12.16 17:06:02]
» mesaj pers

   @Tanyla: Mă bucur că te-am plimbat cu mine prin Salonic, mulțumesc mult pentru ecou!

   Și pentru mine a fost o reală plăcere această minivacanță, sper să-ți fi ostoit dorul întrucâtva cu articolul meu!

   O zi frumoasă în continuare îți doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mihai18
[06.12.16 22:47:26]
» mesaj pers

   În seara aceasta am intrat pe AFA folosind telefonul mobil (am lăsat laptocul să se mai răcească). Am un telefon de curând cumpărat și nu-l stăpânesc bine. Urmăream un review scris de @ Vali despre Cabana Gârbova. Nu știu ce clik am dat sau dacă am glisat pe ecran, cert este că am citit următoarea știre. Turnul alb văzut în negura nopții (P-2) și reviewul Salonic - iarna au fost alese ca cea mai bună fotografie și cel mai bun reiew al zilei ori săptămânii. Nu știu care din ele pentru că am atins ecranul, am pierdut știrea și nu am mai reușit să mă întorc, dar sunt sigur pe ce am scris. Web știe cu siguranță.

    Felicitări și să ne trăiești Irina.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[07.12.16 07:09:42]
» mesaj pers

   @Mihai18: Mulţumesc frumos, toate urările de bine vi le întorc şi dvs. ! Da, a fost cel mai frumos cadou pe care l-am primit de Moş Nicolae de-a lungul timpului, în persoana lui Moş Nicolae fiind saitul şi voi, toţi colegii care aţi apreciat articolul meu.

   Este un sentiment înălţător să vezi că munca-ţi este apreciată, pentru că în spatele plăcerii de a scrie stă, totuşi, un efort considerabil.

   O zi frumoasă vă doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[09.12.16 22:50:07]
» mesaj pers

   @irinad: Drăguță plimbarea... și inițiativa :) Mi-a plăcut și mie Salonicul și marea văzute de sus, de pe fortificații. Observ că au mai terminat de amenajat Agora Romană și ruinele palatului lui Galeriu. Salonicul e înțesat de ruine, biserici șimonumente din diferite epoci. Trebuie doar să te strecori prin aglomerația umană și auto și să cauți din priviri obiectivele - le vei găsi negreșit. Totuși în prag de iarnă „nebunia” pare mai mică în oraș. Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[10.12.16 23:00:44]
» mesaj pers

   @tata123: Mulţumesc pentru vizită, ecou şi mea culpa pentru un răspuns aşa întârziat!

   Într-adevăr, oraşul se surprinde foarte frumos de sus, doar că n-am prea avut soare, cu excepţia ultimei zile, dar când a apărut, poziţia sa nu era tocmai bună pentru pozele de la Turnul Trigonion.

   La capitolul BMM, foarte comentat aici pe sait în ultima vreme, Salonicul excelează şi sper ca, în pofida curentului, să pot scrie în viitor un articol separat despre câteva dintre ele, demne de toată atenţia.

   Cât despre ruinele antice, deşi le-am mai văzut şi la prima mea vizită în Salonic, nu-mi prea mai amintesc cum erau atunci, acum situl antic arată destul de îngrijit, la fel şi cele pe care le întâlneşti pur şi simplu pe stradă. E atât de multă istorie în Salonic, că te întrebi cum de rezistă sub povara unei asemenea comori.

   Şi da, plimbarea a fost minunată, mai cu seamă ideea. Sper să mai aibă şi altele de genul acesta!

   Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- traian.leuca
[19.12.16 13:39:31]
» mesaj pers
De asemenea, Salonicul mi s-a părut un oraş murdar, mizerabil la propriu,

   Ma bucur ca nu sunt singurul care am constatat lipsa de curatenie in Salonic.

   Ba mai mult, in perioada in care am fost eu in multe zone centrale se reparau (zugraveau) cladirile, schele murdare, saci goi de material, galeti, nailoane, intr-un cuvant o dezordine de nedescris.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[19.12.16 17:12:38]
» mesaj pers

   @traian. leuca:Un oraș cam murdar și cam înghesuit, neaerisit, așa l-am perceput eu. Compensau, în schimb, comoara istorică ce stă pe umerii lui și farmecul unui mozaic de oameni și culturi.

   Și acum se repara și se construia în același stil dezordonat, am văzut că se poate mai rău ca la noi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [20.09.19 11:48:28]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[54] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [NOV-2016] Din Turnul Alb către bulevardul (Leofores) Nikis, promenada oraşului -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816312">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816312"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816312">Şterge vot</a></div><span id="v9816312" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816312)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816312Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816312MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [NOV-2016] Din Turnul Alb către bulevardul (Leofores) Nikis, promenada oraşului
foto irinad [03.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [NOV-2016] Turnul Alb în negura nopţii -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816314">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816314"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816314">Şterge vot</a></div><span id="v9816314" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816314)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816314Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816314MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [NOV-2016] Turnul Alb în negura nopţii
foto irinad [03.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [NOV-2016] Biserica Agios Dimitrios -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816315">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816315"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816315">Şterge vot</a></div><span id="v9816315" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816315)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816315Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816315MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [NOV-2016] Biserica Agios Dimitrios
foto irinad [03.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [NOV-2016] Agora Romană pozată de pe ultimul rând al Odeonului Roman -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816316">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816316"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816316">Şterge vot</a></div><span id="v9816316" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816316)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816316Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816316MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [NOV-2016] Agora Romană pozată de pe ultimul rând al Odeonului Roman
foto irinad [03.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [NOV-2016] Arcul lui Galeriu -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816317">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816317"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816317">Şterge vot</a></div><span id="v9816317" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816317)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816317Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816317MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [NOV-2016] Arcul lui Galeriu
foto irinad [03.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [NOV-2016] Piaţa Aristotelous seara -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816318">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816318"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816318">Şterge vot</a></div><span id="v9816318" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816318)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816318Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816318MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [NOV-2016] Piaţa Aristotelous seara
foto irinad [03.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [NOV-2016] Electra Palace Hotel din Piaţa Aristotelis -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816319">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816319"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816319">Şterge vot</a></div><span id="v9816319" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816319)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816319Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816319MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [NOV-2016] Electra Palace Hotel din Piaţa Aristotelis
foto irinad [03.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [NOV-2016] Casa memorială Mustafa Kemal Atatürk -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816320">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816320"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816320">Şterge vot</a></div><span id="v9816320" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816320)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816320Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816320MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [NOV-2016] Casa memorială Mustafa Kemal Atatürk
foto irinad [03.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [NOV-2016] Turnul Alb -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816321">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816321"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816321">Şterge vot</a></div><span id="v9816321" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816321)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816321Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816321MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [NOV-2016] Turnul Alb
foto irinad [03.12.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [NOV-2016] Barcă în golful Thermaikos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816322">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816322"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816322">Şterge vot</a></div><span id="v9816322" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816322)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816322Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816322MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [NOV-2016] Barcă în golful Thermaikos
foto irinad [03.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [NOV-2016] Vedere asupra oraşului de la Mănăstirea Vlatadon în prezenţa unei 'localnice' fermecătoare -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816323">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816323"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816323">Şterge vot</a></div><span id="v9816323" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816323)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816323Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816323MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [NOV-2016] Vedere asupra oraşului de la Mănăstirea Vlatadon în prezenţa unei "localnice" fermecătoare
foto irinad [03.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [NOV-2016] Faleza din Salonic -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816325">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816325"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816325">Şterge vot</a></div><span id="v9816325" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816325)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816325Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816325MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [NOV-2016] Faleza din Salonic
foto irinad [03.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [NOV-2016] Biserica Agios Pantelimonas -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816326">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816326"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816326">Şterge vot</a></div><span id="v9816326" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816326)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816326Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816326MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [NOV-2016] Biserica Agios Pantelimonas
foto irinad [03.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [NOV-2016] Din Turnul Alb spre partea mai nouă a oraşului -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816329">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816329"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816329">Şterge vot</a></div><span id="v9816329" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816329)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816329Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816329MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [NOV-2016] Din Turnul Alb spre partea mai nouă a oraşului
foto irinad [03.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [NOV-2016] Rotonda -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816332">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816332"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816332">Şterge vot</a></div><span id="v9816332" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816332)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816332Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816332MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [NOV-2016] Rotonda
foto irinad [03.12.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [NOV-2016] Marele Aristotel -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816334">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816334"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816334">Şterge vot</a></div><span id="v9816334" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816334)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816334Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816334MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [NOV-2016] Marele Aristotel
foto irinad [03.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [NOV-2016] Biserica Agios Sotiras, o mică bijuterie între blocuri -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816336">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816336"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816336">Şterge vot</a></div><span id="v9816336" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816336)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816336Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816336MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [NOV-2016] Biserica Agios Sotiras, o mică bijuterie între blocuri
foto irinad [03.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [NOV-2016] Biblioteca Centrală din Salonic -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816339">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816339"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816339">Şterge vot</a></div><span id="v9816339" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816339)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816339Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816339MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [NOV-2016] Biblioteca Centrală din Salonic
foto irinad [03.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [NOV-2016] Vedere din Ano Poli -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816342">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816342"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816342">Şterge vot</a></div><span id="v9816342" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816342)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816342Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816342MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [NOV-2016] Vedere din Ano Poli
foto irinad [03.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [NOV-2016] Turnul Trigonion din Ano Poli -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816344">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816344"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816344">Şterge vot</a></div><span id="v9816344" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816344)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816344Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816344MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [NOV-2016] Turnul Trigonion din Ano Poli
foto irinad [03.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P23 [NOV-2016] Zidurile cetăţii şi case de arhitectură otomană -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816347">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816347"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816347">Şterge vot</a></div><span id="v9816347" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816347)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816347Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816347MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [NOV-2016] Zidurile cetăţii şi case de arhitectură otomană
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [NOV-2016] Biserica Panagia Achiropiitos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816349">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816349"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816349">Şterge vot</a></div><span id="v9816349" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816349)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816349Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816349MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [NOV-2016] Biserica Panagia Achiropiitos
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [NOV-2016] În Salonic pe străzi, portocalii erau plini de fructe -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816350">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816350"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816350">Şterge vot</a></div><span id="v9816350" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816350)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816350Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816350MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [NOV-2016] În Salonic pe străzi, portocalii erau plini de fructe
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [NOV-2016] Biserica Panagia Chalkeon -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816353">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816353"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816353">Şterge vot</a></div><span id="v9816353" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816353)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816353Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816353MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [NOV-2016] Biserica Panagia Chalkeon
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [NOV-2016] Salonicul de sus văzut din Turnul Alb -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816355">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816355"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816355">Şterge vot</a></div><span id="v9816355" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816355)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816355Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816355MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [NOV-2016] Salonicul de sus văzut din Turnul Alb
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [NOV-2016] Biserica Agia Sofia din Salonic, sora mai mică a celei din Istanbul -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816359">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816359"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816359">Şterge vot</a></div><span id="v9816359" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816359)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816359Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816359MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [NOV-2016] Biserica Agia Sofia din Salonic, sora mai mică a celei din Istanbul
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [NOV-2016] Un arbore superb de ginkgo-biloba care aşteaptă să-i cadă frunzele -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816362">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816362"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816362">Şterge vot</a></div><span id="v9816362" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816362)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816362Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816362MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [NOV-2016] Un arbore superb de ginkgo-biloba care aşteaptă să-i cadă frunzele
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [NOV-2016] Biserica Agios Nikolaos Orfanos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816365">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816365"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816365">Şterge vot</a></div><span id="v9816365" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816365)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816365Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816365MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [NOV-2016] Biserica Agios Nikolaos Orfanos
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [NOV-2016] Alexandru cel Mare -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816366">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816366"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816366">Şterge vot</a></div><span id="v9816366" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816366)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816366Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816366MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [NOV-2016] Alexandru cel Mare
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [NOV-2016] O poartă printre zidurile cetăţii -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816368">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816368"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816368">Şterge vot</a></div><span id="v9816368" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816368)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816368Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816368MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [NOV-2016] O poartă printre zidurile cetăţii
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [NOV-2016] Agios Dodeka Apostoloi (Sfinţii Doisprezece Apostoli) -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816370">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816370"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816370">Şterge vot</a></div><span id="v9816370" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816370)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816370Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816370MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [NOV-2016] Agios Dodeka Apostoloi (Sfinţii Doisprezece Apostoli)
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [NOV-2016] Spre Salonicul nou de la Turnul Trigonion -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816372">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816372"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816372">Şterge vot</a></div><span id="v9816372" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816372)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816372Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816372MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [NOV-2016] Spre Salonicul nou de la Turnul Trigonion
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [NOV-2016] Mănăstirea Vlatadon -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816374">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816374"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816374">Şterge vot</a></div><span id="v9816374" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816374)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816374Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816374MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [NOV-2016] Mănăstirea Vlatadon
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [NOV-2016] Eptapyrgio sau Şapte Turnuri (sau Yedikule în turcă) -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816375">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816375"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816375">Şterge vot</a></div><span id="v9816375" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816375)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816375Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816375MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [NOV-2016] Eptapyrgio sau Şapte Turnuri (sau Yedikule în turcă)
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [NOV-2016] După culori, am crezut că e Consulatul României, dar m-am înşelat, e doar o veche clădire frumoasă -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816377">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816377"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816377">Şterge vot</a></div><span id="v9816377" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816377)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816377Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816377MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [NOV-2016] După culori, am crezut că e Consulatul României, dar m-am înşelat, e doar o veche clădire frumoasă
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [NOV-2016] Şantierul arheologic din faţa monumentalei clădiri a ministerului Macedoniei şi Traciei numită Dokitirio (în fundal) -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816378">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816378"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816378">Şterge vot</a></div><span id="v9816378" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816378)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816378Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816378MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [NOV-2016] Şantierul arheologic din faţa monumentalei clădiri a ministerului Macedoniei şi Traciei numită Dokitirio (în fundal)
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [NOV-2016] Pe bulevardul Tsimiski -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816381">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816381"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816381">Şterge vot</a></div><span id="v9816381" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816381)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816381Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816381MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [NOV-2016] Pe bulevardul Tsimiski
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P40 [NOV-2016] Un platan superb lângă Turnul Alb -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816382">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816382"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816382">Şterge vot</a></div><span id="v9816382" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816382)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816382Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816382MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P40 [NOV-2016] Un platan superb lângă Turnul Alb
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P41 [NOV-2016] Biserica Agia Ekaterini -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816383">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816383"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816383">Şterge vot</a></div><span id="v9816383" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816383)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816383Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816383MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P41 [NOV-2016] Biserica Agia Ekaterini
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P42 [NOV-2016] Mesajul de adio al unei mame îndurerate -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816384">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816384"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816384">Şterge vot</a></div><span id="v9816384" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816384)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816384Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816384MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P42 [NOV-2016] Mesajul de adio al unei mame îndurerate
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P43 [NOV-2016] Din Turnul Alb, o privire către faleză -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816385">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816385"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816385">Şterge vot</a></div><span id="v9816385" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816385)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816385Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816385MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P43 [NOV-2016] Din Turnul Alb, o privire către faleză
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P44 [NOV-2016] Ruinele palatului lui Galeriu (Anaktora Galeriou) -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816386">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816386"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816386">Şterge vot</a></div><span id="v9816386" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816386)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816386Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816386MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P44 [NOV-2016] Ruinele palatului lui Galeriu (Anaktora Galeriou)
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P45 [NOV-2016] Mitropolia din Salonic -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816387">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816387"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816387">Şterge vot</a></div><span id="v9816387" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816387)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816387Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816387MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P45 [NOV-2016] Mitropolia din Salonic
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P47 [NOV-2016] La fel, prin piaţa Modiano -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816389">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816389"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816389">Şterge vot</a></div><span id="v9816389" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816389)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816389Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816389MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P47 [NOV-2016] La fel, prin piaţa Modiano
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P48 [NOV-2016] Instalaţiile cu gaz în formă de ciupercă folosite pentru încălzire -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 03.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816390">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816390"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816390">Şterge vot</a></div><span id="v9816390" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816390)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816390Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816390MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P48 [NOV-2016] Instalaţiile cu gaz în formă de ciupercă folosite pentru încălzire
foto irinad [03.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[54] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.489836931229 sec