#I#D
74627 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Unde mâncăm în zona Lovech?

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
30.10.2016
DE
Avatar irinad
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Târgoviște
înscris/ă în 02.05.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
43 leva
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
Mehana Achevata

Un festin culinar ieftin la Mehana Achevata (Ачевата механа) din centrul vechi al oraşului Lovech


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Deunăzi, citind un articol despre un restaurant bulgăresc în care se menţiona un fel de mâncare tradiţonală pe nume saci, mi-am amintit imediat că în Lovech, în vacanţa de 15 august am gustat această specialitate. De fapt, am mâncat atât de bine plătind destul de puţin la una dintre mehanele (tavernele) din cartierul Varosha, centrul istoric al oraşului, încât titlul ales nu e deloc la întâmplare. E vorba de Mehana Achevata (Ачевата механа) situată pe strada Hristo Ivanov-Golemia, nr. 55, uliţă ce urcă la cetatea Hisarya şi monumentul dedicat lui Vasil Levski, stradă pe care treci dacă vrei să ajungi la Muzeul Vasil Levski sau Muzeul de Etnografie printre clădiri vechi, cu stil, din perioada Renaşterii Bulgare. Atmosfera din acea zonă protejată, cu arhitectură de demult, cu străduţe strâmte şi încâlcite, cu case din lemn şi piatră căţărate pe panta dealului te conduce într-o lume cu aspect medieval, atât de plină de farmec. Vizavi se află o altă mehana renumită în Lovech: mehana Varosha (Механа Вароша), însă noi şi prietenii noştri primiserăm recomandări şi o invitaţie călduroasă să-i trecem pragul primeia chiar de la patronii ei care erau şi proprietarii pensiunii în care am stat în Lovech, cu acelaşi nume: Achevata Kusha Guest House, despre care am povestit aici: vezi impresii, situată ceva mai departe, pe lângă vechea baie turcească Deli Hammam.

Trebuie să recunoaştem că la vecinii noştri bulgari se mănâncă destul de bine la preţuri modice în comparaţie cu multe locuri de pe la noi. Îmi propusesem să scriu câteva cuvinte despre această mehana, dar n-am mai apucat luându-mă cu altele sau, pur şi simplu, din lipsă de timp.

Aşadar, deşi o ochiserăm încă din prima zi, abia în ziua următoare a minivacanţei, după ce până la amiază deja cutreieraserăm pe la mănăstirea Troyan şi sătucul Staro Stefanovo, ne-am întors la bază, în Lovech special să luăm masa la Mehana Achevata (Ачевата механа). Aceasta funcţionează într-o clădire veche, dar frumos restaurată, cu grădină, situată într-o curte în care dai după ce deschizi o poartă grea din lemn. Desigur, în grădină erau dispuse şi mese pentru clienţi, la una dintre ele preferând să ne aşezăm şi noi, dată fiind vremea bună ce ne-ndemna la stat la aer. La o privire mai atentă de jur-împrejur îţi dai seama că totul a fost reconstruit cu simţ de răspundere: casa decorată rustic, mobilierul în aceeaşi notă, acoperişul din solzi de piatră aşa încât să se respecte deja stilul tradiţional consacrat ce predomină în zonă. Clădirea, încinsă cu brâu solid din piatră, este dispusă pe două laturi în stânga şi în faţă de cum intri pe poartă, are etaj, în aripa frontală găsindu-se bucătăria şi barul, grupurile sanitare. Deasupra bucătăriei, la etaj mesele sunt aranjate şi într-un pridvor bine pus în evidenţă de nişte picturi murale înfăţişând figuri de bărbaţi şi femei îmbrăcaţi în straie ţărăneşti. Peste tot ghivecele de flori sau florile din grădină încadrau un tablou reuşit al localului.

Am regăsit-o printre fetele ce serveau la mese şi pe Hristina, gazda noastră, semn că şi patronii pot munci cot la cot cu angajaţii. Ne-a recunoscut şi bucuroasă că i-am trecut pragul a venit şi am socializat un pic, în ciuda faptului că nu ne prea înţelegeam, ea nepreadescurcându-se în engleză, noi în bulgară deloc, sau cum ar zice turcul, yok.

Cum foamea ne dădea târcoale de câteva ore bune, ne-am hotărât să comandăm mai întâi ciorbă, până când renumiţii saci (сач) ar fi fost gata. Sacii au fost comandaţi de către noi din carne de pui, aşa cum văzuserăm la nişte vecini din stânga care se înfruptau de zor cu ei, de când ne aşezaserăm la masă. Tot privind într-acolo, pofta devenea uriaşă, căci ne cam rămăseseră ochii la ei. Prietenii noştri au dorit ca sacii lor să fie din carne de porc, pentru diversitate. Ca să ne mai potolim un pic foamea, am ales, ca de obicei, ciorbe diferite, noi, fetele, de pui, băieţii, de burtă alături de lipiile cu usturoi (пърленка) . Porţii generoase ne-au fost servite în castroane de lut, gustul impecabil. Dealtfel, toată vesela, inclusiv scrumierele, olivierele era din cea tradiţională, din pământ ars pictat cu motive de gen. Eu şi soţul meu obişnuim să facem, la un moment dat, “schimb de experienţă”, inversând felurile de mâncare comandate, în ideea ca fiecare să guste şi din cealaltă mâncare, mai mult din curiozitate. Şi de data aceasta am făcut la fel, soţul meu arătându-se supermulţumit de ciorba mea de pui, eu nu chiar în aceeaşi măsură de cea de burtă. Recunoscusem făina pe post de “agent de îngroşare”, dar cu smântână, oţet şi ardei iute, totul a decurs minunat.

După ceva timp, absolut necesar preparării, sacii ne-au fost prezentaţi în vasele de fontă în care “zăcuseră” îndelung la cuptor şi erau o adevărată încântare pentru toate papilele gustative din lume, credeţi-mă: bucăţele de carne de pui/porc cu legume de toate soiurile, întrepătrunse încet la cuptor, până ce aromele se împrumută într-o armonie perfectă. Ce să mai, curcubeu pe cerul gurii! Predominau ciupercile şi ardeii kapia iar deasupra câte o felie de lămâie şi câteva şuviţe de ardei verde crud întregeau o gamă de culori bine ticluită. Ba mai mult, cei din carne de pui aveau şi moţuri din felii de roşii proaspete. Delicioasa specialitate merită a fi gustată şi din mai multe feluri de carne şi merită încercată şi în alt restaurant din Bulgaria, deşi reţeta poate fi asemănătoare, rezultatele pot fi diferite. Ne-am felicitat că nu comandaserăm porţie pentru două persoane deoarece abia am putut s-o dovedim şi pe aceea care părea uriaşă. De băut, la început băieţii şi-au făcut curaj cu o băutură tare, un soi de ţuică de pe la noi, apoi toată lumea a preferat bere. S-a consumat Kamenitza care revenise la o etichetă veche, nostalgică, mai mult pentru o imagine retro şi Zagorka, cealaltă “blondă” faimoasă a Bulgariei.

La final ne-am delectat cu câte o felie de tort din cel “al casei”, aşa cum îl regăsisem în menu.

Să vă spun că totul a fost savuros, că ne-au plăcut în mod deosebit sacii al căror gust încercat pentru prima oară ne-a dat gata, că ne-am simţit bine într-o ambianţă încântătoare ar fi inutil, pentru că, probabil, v-aţi dat seama că masa luată la această mehana a fost o reuşită din toate punctele de vedere. La final, nota de plată a fost şi mai plăcută (43 leva) când ne-am dat seama că era cam pe la două treimi din cea din ziua precedentă de la Ego din Veliko Târnovo, cam piperată, ce-i drept, deşi nu prea diferită ca şi consistenţă.

Dacă veţi ajunge cumva prin zona Lovech, nu ezitaţi să vizitaţi un pic oraşul de pe râul Osam care-ţi intră imediat la suflet şi rezervaţi-vă un răgaz numai bun pentru o masă luată la Achevata Mehana, în centrul istoric al urbei, ce poate deveni în orice moment un răsfăţ culinar, convingeţi-vă singuri de acest lucru! Eu o recomand!

Vă rog ataşaţi următorul videoclip: youtube

---
Impresii încărcate de irinad in 30.10.2016 07:27:20

Validat / Publicat: 30.10.16 10:01:57


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
VIZUALIZĂRI: 4015


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  67450 PMA (din 51 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de irinad? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster39
[30.10.16 07:46:56]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[30.10.16 09:02:44]
» mesaj pers

   @webmaster39: Mulţumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dragos
[30.10.16 10:35:17]
» mesaj pers

   Da, știu, io-s „divină” pentru scânteie, dar am vreo două vorbe de adăugat, drept precizări (nu foarte importante):

sacii ne-au fost prezentaţi în vasele de fontă

   - deși sună a plural, „saci” este un substantiv singular;

   - chestia aia pe care sunt gătite și servite aceste feluri de mâncare este din lut, care are de altfel fix același nume, pe care l-a împrumutat felului de mâncare.

   În rest, să vă fie de bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- irinad
[30.10.16 10:49:00]
» mesaj pers

   @Dragos: Aşa este, inspiraţia "divină" de la tine a venit. În rest, mulţumesc pentru precizări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[31.10.16 12:36:04]
» mesaj pers

   @irinad: Normal, cu inghititul in sec de rigoare spun si eu, felicitari, votat cu placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[31.10.16 16:50:54]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc, sper că nu ți-am creat ceva inconveniente că te ştiu pofticioasă!

   În rest, toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- georgel
[01.11.16 14:13:17]
» mesaj pers

   Trebuie sa recunosc faptul ca mancarea preparata la "saci" este delicioasa. La Loveci am servit si noi masa, eu si sotia, tot carne de pasare la saci, la Mehana GALERIA.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[01.11.16 18:30:06]
» mesaj pers

   @georgel: Mă bucur că eşti în asentimentul meu şi al celor ce au apreciat această specialitate, aşa cum mă bucur să citesc că aţi mâncat în Lovech, un oraş pe care l-am îndrăgit destul de repede, fără prea mare efort.

   Cât despre Mehana GALERIA, nu pot să spun nimic, căci nu ştiu de ea, dar ai putea să ne povesteşti tu dacă vrei! ;)

   Vacanţe frumoase pe mai departe îţi doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmasterX
[22.08.17 00:55:03]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica «Unde mâncăm în Lovech?» (nou-creată, între timp, pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] Lovech, o privire de la Mehana Achevata către colina pe care ne pregăteam s-o urcăm -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806202">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806202"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806202">Şterge vot</a></div><span id="v9806202" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806202)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806202Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806202MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] Lovech, o privire de la Mehana Achevata către colina pe care ne pregăteam s-o urcăm
foto irinad [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2016] Lovech, cartierul Varosha văzut din vârf de colină -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806203">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806203"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806203">Şterge vot</a></div><span id="v9806203" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806203)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806203Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806203MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2016] Lovech, cartierul Varosha văzut din vârf de colină
foto irinad [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2016] Clădirea în care funcţionează Mehana Achevata (Ачевата механа) -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806204">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806204"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806204">Şterge vot</a></div><span id="v9806204" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806204)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806204Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806204MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2016] Clădirea în care funcţionează Mehana Achevata (Ачевата механа)
foto irinad [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [AUG-2016] Poarta de acces cu orarul de funcţionare -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806205">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806205"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806205">Şterge vot</a></div><span id="v9806205" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806205)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806205Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806205MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2016] Poarta de acces cu orarul de funcţionare
foto irinad [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2016] La intrare în Mehana Achevata (Ачевата механа) -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806206">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806206"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806206">Şterge vot</a></div><span id="v9806206" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806206)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806206Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806206MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] La intrare în Mehana Achevata (Ачевата механа)
foto irinad [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2016] În curtea Mehanei Achevata -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806207">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806207"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806207">Şterge vot</a></div><span id="v9806207" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806207)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806207Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806207MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016] În curtea Mehanei Achevata
foto irinad [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2016] Mese în sus, mese în jos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806208">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806208"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806208">Şterge vot</a></div><span id="v9806208" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806208)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806208Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806208MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] Mese în sus, mese în jos
foto irinad [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2016] În curtea Mehanei Achevata la lăsarea serii -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806209">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806209"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806209">Şterge vot</a></div><span id="v9806209" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806209)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806209Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806209MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2016] În curtea Mehanei Achevata la lăsarea serii
foto irinad [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2016] Multă verdeaţă, inclusiv de la umbrelă, pe lângă masa noastră -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806210">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806210"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806210">Şterge vot</a></div><span id="v9806210" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806210)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806210Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806210MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2016] Multă verdeaţă, inclusiv de la umbrelă, pe lângă masa noastră
foto irinad [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2016] Barul în faţă şi-un copac prizonier -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806211">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806211"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806211">Şterge vot</a></div><span id="v9806211" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806211)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806211Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806211MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016] Barul în faţă şi-un copac prizonier
foto irinad [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2016] Deasupra barului, mesele din pridvor, desenele pe pereţi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806212">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806212"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806212">Şterge vot</a></div><span id="v9806212" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806212)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806212Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806212MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016] Deasupra barului, mesele din pridvor, desenele pe pereţi
foto irinad [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2016] Vechea etichetă pentru Kamenitza şi vecinii care înfruptau cu [i]saci (сач) [/i] -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806213">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806213"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806213">Şterge vot</a></div><span id="v9806213" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806213)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806213Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806213MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2016] Vechea etichetă pentru Kamenitza şi vecinii care înfruptau cu [i]saci (сач) [/i]
foto irinad [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2016] Ciorba de burtă de la Mehana Achevata -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806214">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806214"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806214">Şterge vot</a></div><span id="v9806214" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806214)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806214Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806214MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2016] Ciorba de burtă de la Mehana Achevata
foto irinad [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2016] Zagorka, cealaltă 'blondă' faimoasă din Bulgaria -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806215">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806215"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806215">Şterge vot</a></div><span id="v9806215" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806215)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806215Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806215MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2016] Zagorka, cealaltă "blondă" faimoasă din Bulgaria
foto irinad [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2016] Ciorba de pui de la Mehana Achevata -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806216">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806216"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806216">Şterge vot</a></div><span id="v9806216" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806216)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806216Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806216MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2016] Ciorba de pui de la Mehana Achevata
foto irinad [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2016] Parlenka (пърленка) -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806217">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806217"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806217">Şterge vot</a></div><span id="v9806217" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806217)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806217Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806217MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2016] Parlenka (пърленка)
foto irinad [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2016] Saci (сач) de pui -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806218">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806218"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806218">Şterge vot</a></div><span id="v9806218" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806218)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806218Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806218MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2016] Saci (сач) de pui
foto irinad [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2016] Oliviera, scrumiera cu motive tradiţionale -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806219">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806219"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806219">Şterge vot</a></div><span id="v9806219" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806219)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806219Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806219MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2016] Oliviera, scrumiera cu motive tradiţionale
foto irinad [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2016] Saci (сач) de porc la Mehana Achevata -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806220">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806220"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806220">Şterge vot</a></div><span id="v9806220" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806220)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806220Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806220MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2016] Saci (сач) de porc la Mehana Achevata
foto irinad [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2016] Parcă nu s-a micşorat deloc 'grămada', deşi s-a tot luat luat din ea -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806221">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806221"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806221">Şterge vot</a></div><span id="v9806221" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806221)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806221Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806221MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2016] Parcă nu s-a micşorat deloc "grămada", deşi s-a tot luat luat din ea
foto irinad [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2016] Acoperişuri cu solzi de piatră -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806222">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806222"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806222">Şterge vot</a></div><span id="v9806222" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806222)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806222Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806222MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2016] Acoperişuri cu solzi de piatră
foto irinad [30.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [AUG-2016] Tortul casei de la Mehana Achevata -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806223">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806223"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806223">Şterge vot</a></div><span id="v9806223" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806223)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806223Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806223MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2016] Tortul casei de la Mehana Achevata
foto irinad [30.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2016] O privire la mesele din jur -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806224">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806224"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806224">Şterge vot</a></div><span id="v9806224" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806224)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806224Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806224MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2016] O privire la mesele din jur
foto irinad [30.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2016] Corpuri din curtea Mehana Achevata -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806225">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806225"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806225">Şterge vot</a></div><span id="v9806225" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806225)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806225Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806225MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2016] Corpuri din curtea Mehana Achevata
foto irinad [30.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [AUG-2016] Stradă din Varosha, Lovech -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806226">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806226"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806226">Şterge vot</a></div><span id="v9806226" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806226)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806226Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806226MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [AUG-2016] Stradă din Varosha, Lovech
foto irinad [30.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.128278017044 sec