73400 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Tom & Eileen's Farmhouse B&B [Conovola, Castlemaine]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.09.2016
DE
Avatar makuy
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 05.05.13
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 3 nopti
TIP: CUPLU FARA COPII
REGIM MASĂ MD
PREŢ SEJUR:
210 euro
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100 %
 
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

rezervare cazare

   

Sejur la conac


Urmare de aici

Nici nu am ieșit bine din Limerick, că a început ploaia. Ce ploaie! Care a ținut-o langa până ce am părăsit N21, spre Castlemaine. Deoarece următoarea cazare se afla la Cunnavoola, Castlemaine...

Iar drumurile, în bună tradiție irlandeză, pe măsură ce urcau în munte, deveneau tot mai înguste. Dar deja ne obișnuisem; viteză maximă până la apariția mașinii pe sensul opus, despre care știam că nici măcar nu va încetini, frână, strâns din ochi și nu numai, accelerat din nou... Până când GPS-ul a indicat brusc la dreapta, pe o stradă pe care inițial nu o văzusem. La scurtă distanță de intersecție, o săgeată înfiptă într-un țăruș ne-a îndrumat spre stânga, pe o alee pietruită, cât un lat de mașină. Pe săgeată scria, cu litere de-o șchioapă, Tom and Eileen's Farmhouse B&B.

Am mers vreo două sute de metri pe aleea aceea, mărginiți în stânga de o pădurice și în dreapta de pășuni pe care pășteau, nepăsătoare, câteva vaci. Norocul nostru că nu a trecut nici o mașină din sens opus. Apoi am intrat în ceea ce părea un cătun – se ițeau câteva case modeste pe partea stângă, în timp ce pe dreapta se deschidea o poartă metalică spre un mic palat (mamă, ce boieri, ăștia de aici!) Când am ajuns aproape de poartă, din curte tocmai ieșea o mașină, ceea ce m-a făcut să trag pe stânga mult și să opresc. La timp ca să văd scris, deasupra porții, Tom and Eileen's Farmhouse B&B...

Adică cum?

Wow!

La limita depresiei, în pustietatea aia plină de umezeală, am înțeles că acel mic palat era, de fapt casa noastră pentru următoarele trei zile. Am lăsat mașina în curte și am bătut la ușa mare, din lemn masiv, lăcuit. Nici un răspuns. Am deschis ușa, sperând să nu înceapă să urle vreo alarmă și am rămas mască în fața holului rupt din decorurile de film victoriene. Am ieșit repede și am mai sunat o dată la ușă. Din depărtare, s-au auzit pași și, în scurt timp ușa s-a deschis, în prag ivindu-se o femeie înaltă, uscățivă, cu un zâmbet cald pe buze. Și aceasta mi-a spus numele – de unde știu oamenii ăștia exact cine ești, mai ales că nu ești singurul chiriaș? Apoi s-a prezentat, Phena și ne-a arătat-o, printr-un geam, pe mama sa, care stătea pe o canapea, în fața televizorului. Avea aproape 100 de ani. De fapt, discuția a pornit de la cele trei carabine atâtnate pe holul de la intrare – avertisment pentru cei care plecau fără să plătească, am comentat eu, iar Phena a dat dovadă de umor, ceea ce a spart barierele dintre noi. Două dintre ele aparținuseră bunicului, adică tatăl mamei, care ar fi trebuit să aibă vreo 200 de ani, dacă ar mai fi trăit. Mult mai interesantă a fost povestea celei de-a treia carabine, pe care Gerry, soțul Phenei, pusese ochii într-un concediu din Grecia. A cumpărat-o și abia după aceea și-a pus întrebarea cum o va transporta în Irlanda... Multe formalități, plus cazarea armei într-un muzeu irlandez, unde custodele pusese, la rându-i, ochii pe armă. În cele din urmă, carabina și-a regăsit locul pe pereții de la intrarea în conacul celor doi, doar pentru ca acum, în acea seară ploioasă, să îi ascultăm povestea.

Dar poate vrem să vedem camera și să ducem bagajele.

Da, vrem.

Camera era la etaj, pe stânga, chiar lângă apartamentul gazdelor. Când am intrat, am avut un șoc. Era uriașă, de-a dreptul! Un pat dublu, mare și încă unul, de o persoană, fără ca acestea să aglomereze în vreun fel spațiul. Noptiera cu oglindă și o masă cu două scaune umpleau locul de lângă geamuri. Pe noptiera lată era un aparat de cafea sau ceai, cu plicurile aferente. Să nu uit de calorifere, care au fost funcționale în fiecare noapte, date fiind condițiile meteo, ceea ce a asigurat un confort deosebit.

Acum, vă așteptați la un dressing într-o cameră de B&B? Nici noi... Era imens, cu dulapuri, rafturi, fier de călcat și uscător de păr, plus loc pentru trolere și încălțări.

Sala de baie, de asemenea, mare, cu aceeași chiuvetă cu robinete separate și cabină de duș confortabilă. Pe peretele acesteia erau fixați recipienții cu săpun lichid, șampon și loțiune de corp.

Iar internetul, ca în România.

Puteam petrece acolo toată vara! De la geam vedeam munții împăduriți, din care, acum, se ridicau vaporii albicioși.

Holurile erau gigantice, iar scara interioară putea fi folosită fără probleme pentru scene de epocă din filme. Livingul, mobilat cu un bun gust aparte... Iar sala de mese! O masă dreptunghiulară, masivă, încadratată de vitrine stil, era pregătită pentru mai multe persoane. Gerry, soțul Phenei, un irlandez masiv, debordând de o voioșie rustică, ne-a întrebat ce dorim la micul dejun – evident, tradiționalul irlandez, plus cafeaua.

Dimineață, micul dejun se transformă într-un ritual, alături de cei doi francezi șugubeți, de cuplul german atipic – el, un tip cu barbă de sfânt și îmbrăcat ca un biker, plin de poante, ea, mică de statură, complet nepotriviți, dar, tocmai de asta, atât de bine le stătea împreună (bine, la sosire, mă întrebasem a cui este cutia pătrată cu roți, marca Lada, dar în acea dimineață am avut răspunsul) – toate asezonate de glumele spuse cu voce de stentor de Gerry. Mai erau doi nemți, dar mai retrași, la o masă separată, lângă perete.

Iar Gerry, în fiecare dimineață, te lua, sfătos, în biroul său teribil de dezordonat, plin de hărți și cărți, doar pentru a-ți explica, cu markerul în mână, pe unde să mergi, la ce ore și ce să faci în ziua respectivă. Ca să nu spun că drumul către biroul lui Gerry trecea prin bucătărie, la rândul ei ruptă din revistele Neckermann... Bucătăria însăși era întinsă cât un apartament mediu dâmbovițean.

Da, un sejur la conac, odihnitor, vesel, din acelea care îți încarcă bateriile, care anulează din start angoasa inițială, cauzată de izolarea aproape perfectă a locației. E adevărat, fără mașină nici nu poți concepe o vizită la Tom and Eileen's Farmhouse B&B. Cea mai aproapiată localitate, Castlemaine, este, de fapt, un mic sat, de o frumusețe răpitoare, cu câteva pub-uri care populează centrul. Pentru orice cumpărătură, trebuie să cobori muntele, până în orașul vecin, Tralee.

O viață frumoasă și liniștită, în comitatul Kerry!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de makuy in 08.09.2016 16:26:39

Validat / Publicat: 08.09.16 17:47:39


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în IRLANDA
VIZUALIZĂRI: 1823


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (makuy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură. 0
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  31700 PMA (din 33 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[08.09.16 17:47:13]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Tom & Eileen's Farmhouse B&B [Conovola, Castlemaine], TRALEE" (nou-creată pe sait)

   -

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[08.09.16 17:54:21]
» mesaj pers

   @makuy:

   Boerie la conac! Leneveala si liniste, baterii reincaracte! Tare buna o ""activitate""din asta din cand in cand! Felicitari pentru articol!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- makuy
[08.09.16 22:27:30]
» mesaj pers

   @webmasterX:

   Da, este corect!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- makuy
[08.09.16 22:29:39]
» mesaj pers

   @Dan&Ema:

   Da, boiereală totală. Mai puțin leneveală, deoarece au fost două zile pline!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[09.09.16 12:27:50]
» mesaj pers

   @makuy: Nu pot spune decat "Doamne ce frumos". Cred ca asa cum arata locurile as fi fost in stare cel putin 2 zile sa nu ies din casa sa ma bucur de tot ce este acolo. Te consider un mare fericit ca ai ajuns pe acolo si ne spui si noua despre toate aceste locuri minunate.

   Irlanda mi-este foarte draga pentru ca este mai retrasa si are o frumusete specifica insa asa cum spuneai si tu iti trebuie masina. Si poate ca tocmai din acest motiv este mai putin circulata, de fapt atat cat sa te simti bine.

   Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- krisstinna
[10.09.16 22:49:16]
» mesaj pers

   @makuy: Auzi, da' cu stafiile cum stau irlandezii? Eu sunt convinsă că nu există acolo case liniștite, "curate", adică fără stafii. :) Dacă-mi spui că nu a plouat și în ziua următoare mă declar mulțumită și fac abstacție de "fantomițe" :D

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[13] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - intrarea -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 08.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av787142">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv787142"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=787142">Şterge vot</a></div><span id="v9787142" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(787142)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f787142Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e787142MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - intrarea
foto makuy [08.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - impresie cu Lada (= marcă de mașină rusească) în parcare -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 08.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av787144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv787144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=787144">Şterge vot</a></div><span id="v9787144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(787144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f787144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e787144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - impresie cu Lada (= marcă de mașină rusească) în parcare
foto makuy [08.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 08.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av787145">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv787145"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=787145">Şterge vot</a></div><span id="v9787145" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(787145)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f787145Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e787145MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B -
foto makuy [08.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - intrare, cu carabinele din dotare -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 08.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av787146">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv787146"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=787146">Şterge vot</a></div><span id="v9787146" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(787146)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f787146Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e787146MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - intrare, cu carabinele din dotare
foto makuy [08.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 08.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av787147">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv787147"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=787147">Şterge vot</a></div><span id="v9787147" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(787147)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f787147Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e787147MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B -
foto makuy [08.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - living -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 08.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av787148">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv787148"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=787148">Şterge vot</a></div><span id="v9787148" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(787148)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f787148Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e787148MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - living
foto makuy [08.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - living -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 08.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av787149">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv787149"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=787149">Şterge vot</a></div><span id="v9787149" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(787149)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f787149Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e787149MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - living
foto makuy [08.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - sala de mese -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 08.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av787150">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv787150"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=787150">Şterge vot</a></div><span id="v9787150" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(787150)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f787150Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e787150MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - sala de mese
foto makuy [08.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - camera -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 08.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av787151">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv787151"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=787151">Şterge vot</a></div><span id="v9787151" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(787151)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f787151Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e787151MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - camera
foto makuy [08.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - camera -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 08.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av787152">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv787152"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=787152">Şterge vot</a></div><span id="v9787152" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(787152)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f787152Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e787152MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - camera
foto makuy [08.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - camera -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 08.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av787153">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv787153"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=787153">Şterge vot</a></div><span id="v9787153" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(787153)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f787153Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e787153MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - camera
foto makuy [08.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - sala de baie -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 08.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av787154">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv787154"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=787154">Şterge vot</a></div><span id="v9787154" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(787154)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f787154Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e787154MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - sala de baie
foto makuy [08.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - dressingul -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 08.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av787155">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv787155"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=787155">Şterge vot</a></div><span id="v9787155" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(787155)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f787155Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e787155MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2016] Tom and Eileen's Farmhouse B&B - dressingul
foto makuy [08.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

[13] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.130029916763 sec