69815 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Sâmbăta de Sus și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
04.07.2016
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Scaunul Cincului – biserica fortificată


Urmare de aici

Am scris un articol distinct dedicat bisericii fortificate Cincu în semn de respect pentru istoria sa, dar mai ales respect pentru omul care ghidează turiștii la Cincu și îngrijește biserica. Nu știu dacă ați poposit mai mult de o oră, o oră și ceva la un astfel de obiectiv din Transilvania (pentru a admira bisericile și fortificațiile lor, atât la interior, cât și la exterior). Ei bine, eu am stat la Cincu două ore și jumătate – și acest fapt se datorează domnului Constantin B. Un om de 77 ani, autodidact, bun cunoscător al istoriei locale, sprinten (a mers cu noi în toate ungherele bisericii, în balcoane, în jurul orgii, chiar și în turnul înalt de zeci de metri) – un om care ne-a uimit prin cunoștințele și debitul său vocal. Numărul său de telefon este afișat pe ușa bisericii – sunați și va sosi negreșit.

Acces. Biserica fortificată Cincu este situată în așezarea omonimă, pe drumul județean DJ 105 care se desprinde din E 68 (în localitatea Voila) și merge către Agnita. Din șoseaua europeană până în centrul satului Cincu sunt circa 12 km. Într-o curbă de 90 grade a județeanului observăm indicatorul către biserica fortificată; urmăm indicatorul și parcăm autoturismul lângă Primăria localității, vis-a-vis de un frumos părculeț (unde se află câteva monumente comemorative). Am preferat să parcurg 150 m pe jos pentru a admira frontul de case specifice zonei.

Biserica fortificată Cincu.

Așa cum am scris mai sus ghidul bisericii și deținătorul cheilor poate fi chemat apelând numărul de telefon afișat pe ușă. Tot de pe afiș aflăm și cuantumul taxei de vizitare 5 lei (pentru care am primit bilet). Aveam o mică hârtie cu numărul său de telefon de la ghidul bisericii fortificate din Cincșor astfel că am sunat chiar după ce am parcat autoturismul. Nu a răspuns nimeni – mergând spre biserică am observat un bătrânel cu o motocoasă electrică tăind iarba în fața unei frumoase clădiri (casa parohială). Chiar m-am întrebat dacă nu ar putea fi ghidul nostru – ei bine, ajungând în fața bisericii la ora 15.55 am încercat din nou să sunăm: nici un răspuns. După două minute apare bătrânelul cu un telefon arhaic în mână, cu iarba tăiată lipită de haine și față, dar cu zâmbetul pe buze: „Mă scuzați, tundeam iarba și nu am auzit telefonul. Doriți să vizitați? ”. „Da”, am zis noi. „Mă scuzați încă câteva minute, acum la ora 16.00 trebuie să dau drumul la clopote de câteva ori. Așa e obiceiul la noi înainte de slujba de duminică, de a doua zi”. Și astfel am avut ocazia de a asculta sunetul clopotelor de la Cincu (acum acționate electric) timp de vreo 15 minute, cu două scurte pauze. Domnul Constantin ne mai povestea câte ceva 3-4 minute, intra în biserică și pornea/oprea clopotele, se întorcea și relua povestirea etc. După încheierea acestui „ritual” am pătruns în biserică și a început turul propriu-zis.

Biserica a fost construită în prima jumătate a secolului al XIII-lea, deși atestarea documentară a așezării datează din secolul al XIV-lea. Așezată pe o colină cu trei laturi abrupte, biserica închinată Fecioarei Maria a dominat localitatea timp de secole. Mărimea construcției o plasează printre cele mai mari bazilici romane ridicate de sașii din Transilvania. Datorită amplasării strategice pe acea colină fortificațiile au fost adaptate apărării punctului cel mai vulnerabil: partea de vest. În epoca noastră au ajuns doar câteva fragmente de zid, de înălțime mică, și un fost bastion. Ghidul ne-a înmânat la intrare „Cronica Cincului” - o foaie A4 tipărită pe ambele fețe cu informații de bază despre localitate și biserică.

În spusele ghidului poveștile locale se împleteau cu faptele istorice, întâmplările deosebite cu elemente din viața de zi cu zi a sașilor, evenimente de importanță locală cu situații la nivel central, legende împletite cu sărbători populare.

Ce am descoperit deosebit în interiorul acestei impunătoare biserici? O clanță de fier din 1812, o intrare într-o rețea de tuneluri secrete care avea ieșiri în casele din împrejurimi, pedealuri ori în cimitir; o fântână în mijlocul lăcașului care putea fi accesată și din podul bisericii printr-o deschizătură, urme ale unei vechi picturi murale, simboluri masonice (compasul, mistria, pelicanul, ochiul piramidal etc.). Mi-a plăcut altarul de la 1521, realizat în stil baroc, care îl reprezintă pe Iisus și pe Toma Necredinciosul; în partea de jos a acestui altar sunt pictați și membrii ai comunității cincane. O ușă laterală are un sistem de închidere ingenios, foarte vechi. La balcon se află orga de început de secol al XIX-lea și lojele breslelor din Cincu, fiecare cu însemnul heraldic propriu. În biserică ar fi trebuit să se afle o colecție de covoare orientale – nu mai sunt aici, se pare că au fost transferate la Brașov. O expoziție improvizată privind obiceiul lolelor se află într-unul din balcoane (amănunte aici: sibiu-turism.ro/Ce-vizita ... lor-Agnita.aspx). Bineînțeles că trecem și printr-o cameră austeră, aflată la baza turnului, așa numita închisoarea matrimonială – utilizată pentru „potolirea” soților ce doreau să se despartă. Urcăm în turnul bisericii, etaj după etaj, admirăm păienjănișul grinzilor ce susțin acoperișul navei centrale, trecem pe lângă mecanisuml ceasului de secol al XIX-lea și pe lângă clopote și admirăm localitatea de la înălțimea de peste 60 m. Ghidul ne arată punctual toate obiectivele importante din localitate – vântul adie răcoros la acea înălțime.

Sunt atât de multe de spus despre istoria Cincului, despre oamenii săi, dezvoltarea și importanța sa meșteșugărească, despre biserica fortificată. Dar vă las pe Dvs. să descoperiți toate aceste informații vizitând alături de ghidul neobosit biserica fortificată din localitate.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de tata123 in 04.07.2016 09:45:04

Validat / Publicat: 04.07.16 10:49:04


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2359


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  43850 PMA (din 48 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Carmen Ion
[04.07.16 11:04:50]
» mesaj pers

   @tata123 - Cred ca ai avut mare noroc cu ghidul. Pe unde am umblat noi prin satele din Tara Fagarasului am gasit toate bisericile inchise si niciun numar de telefon pe care sa-l putem apela, asa ca ne-am multumit cu vizite doar la exterior si neinsotite de explicatii.

   Felicitari pentru articol.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[04.07.16 13:15:01]
» mesaj pers

   @tata123 - Atenția ta pentru detalii e lăudabilă! SB de la mine!

   Bună treaba cu ”închisoarea matrimonială”!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[05.07.16 09:08:45]
» mesaj pers

   @Carmen Ion - Mulțumesc. Biserici săsești închise, fără un număr de telefon afișat, am întâlnit și noi în drum spre Agnita. Reversul medaliei, cireașa de pe tort chiar, l-am întâlnit aici la Cincu unde ghidul este o „comoară”, dacă pot spune așa.

   O excepție este și biserica fortificată de la Cincșor, administrată de un ONG - drept urmare beneficiază de serviciile unui tânăr ghid, prezent în fiecare zi la serviciu (după cum a povestit și @costy69 în articolul dedicat obiectivului: vezi impresii).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[05.07.16 09:19:00]
» mesaj pers

   @Zoazore - Mulțumesc pentru aprecieri și vot. Am descris elementele cele mai interesante ce le-am văzut la biserica evanghelică de la Cincu și pe care a pus accent și ghidul.

   Închisoarea matrimonială este prezentă în multe biserici fortificate săsești (de ex. la Biertan). Societatea săsească se vroia una bine organizată în care să nu existe „fisuri” care să dezbine comunitatea. Astfel apare această formă de constrângere care să conducă către împăcarea cuplurilor ce vroiau să se despartă. Cei doi soți erau închiși mai multe zile într-o cameră unde exista o masă, un singur scaun, o lingură, un castron, un pat micuț, o găleată. Dacă după câteva zile nu se împăcau, urmau alte zile de așa-zisă "închisoare" - se pare că toate cuplurile se împăcau după o astfel de experiență.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- neenee
[05.07.16 14:15:36]
» mesaj pers

   @tata123 - la Biertan a fost un singur caz de divort in 200 de ani, se pare ca avea un randament bun inchisoarea matrimoniala, cred ca ar merge adaptata si azi cind partea de comunicare directa in general tinde sa scada

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaistoian
[28.08.18 23:40:02]
» mesaj pers

   @Carmen Ion:

   Din pacate si eu am patit asa de cateva ori in 2015 cand am vizitat zona Sighisoarei si bisericile fortificate. Atunci am reusit sa vizitam bisericile din Darjiu (unde nu ne-am inteles cu persoana care avea cheile, eu vorbeam romana ea maghiara), Archita, Malancrav, Mosna, Valea Viilor, Dealu Frumos si evident Cincu (tot vreo doua ore am stat si eu), insa nu am putut vizita Agnita, Sarosu pe Tarnave, Apold, fiind inchise, desi ultimele doua erau renovate prin programul Regio.

   In Valea Viilor, o doamna de la primarie, cladirea fiind langa biserica, m-a ajutat sa o gasesc pe doamna de vreo 80 de ani care avea cheile si tot ea mi-a spus ca nu au cum sa schimbe personalul pentru ca nu este de acord Consistoriul Evanghelic din Sibiu, cei care raspund de bisericile fortificate

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[23] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2016] Biserica Fortificată Cincu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av755752">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv755752"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=755752">Şterge vot</a></div><span id="v9755752" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(755752)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f755752Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e755752MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2016] Biserica Fortificată Cincu.
foto tata123 [04.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2016] Cale de acces către biserică - fortificațiile păstrate sunt fragmentare și nu mai au măreția de altădată. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av755753">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv755753"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=755753">Şterge vot</a></div><span id="v9755753" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(755753)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f755753Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e755753MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2016] Cale de acces către biserică - fortificațiile păstrate sunt fragmentare și nu mai au măreția de altădată.
foto tata123 [04.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2016] Portalul de intrare în biserică - a se observa micii trovanți - Cincu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av755754">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv755754"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=755754">Şterge vot</a></div><span id="v9755754" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(755754)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f755754Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e755754MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2016] Portalul de intrare în biserică - a se observa micii trovanți - Cincu.
foto tata123 [04.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2016] În curtea bisericii evanghelice din Cincu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av755755">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv755755"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=755755">Şterge vot</a></div><span id="v9755755" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(755755)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f755755Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e755755MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2016] În curtea bisericii evanghelice din Cincu.
foto tata123 [04.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2016] Clanță de la 1812 - Cincu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av755756">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv755756"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=755756">Şterge vot</a></div><span id="v9755756" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(755756)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f755756Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e755756MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2016] Clanță de la 1812 - Cincu.
foto tata123 [04.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2016] Nava centraăl a bisericii - vedere spre balconul orgii - Cincu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av755757">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv755757"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=755757">Şterge vot</a></div><span id="v9755757" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(755757)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f755757Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e755757MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2016] Nava centraăl a bisericii - vedere spre balconul orgii - Cincu.
foto tata123 [04.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2016] Amvon în biserica fortificată Cincu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av755759">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv755759"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=755759">Şterge vot</a></div><span id="v9755759" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(755759)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f755759Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e755759MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2016] Amvon în biserica fortificată Cincu.
foto tata123 [04.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2016] Altarul de la 1521 - Iisus și Toma Necredinciosul - Cincu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av755760">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv755760"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=755760">Şterge vot</a></div><span id="v9755760" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(755760)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f755760Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e755760MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2016] Altarul de la 1521 - Iisus și Toma Necredinciosul - Cincu.
foto tata123 [04.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2016] Nișa în care se păstrau Sfintele Daruri - Cincu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av755761">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv755761"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=755761">Şterge vot</a></div><span id="v9755761" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(755761)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f755761Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e755761MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2016] Nișa în care se păstrau Sfintele Daruri - Cincu.
foto tata123 [04.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2016] Detaliu - Altarul Iisus și Toma Necredinciosul - Cincu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av755763">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv755763"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=755763">Şterge vot</a></div><span id="v9755763" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(755763)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f755763Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e755763MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2016] Detaliu - Altarul Iisus și Toma Necredinciosul - Cincu.
foto tata123 [04.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2016] Piatră de mormânt cu însemne masonice - Cincu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av755764">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv755764"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=755764">Şterge vot</a></div><span id="v9755764" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(755764)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f755764Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e755764MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2016] Piatră de mormânt cu însemne masonice - Cincu.
foto tata123 [04.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2016] Încuietoare de fier tip crocodile din secolul al XVI-lea - Cincu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av755765">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv755765"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=755765">Şterge vot</a></div><span id="v9755765" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(755765)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f755765Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e755765MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2016] Încuietoare de fier tip crocodile din secolul al XVI-lea - Cincu.
foto tata123 [04.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2016] Costum de „lolă” - o mica expoziție la etajul bisericii evanghelice din Cincu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av755766">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv755766"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=755766">Şterge vot</a></div><span id="v9755766" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(755766)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f755766Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e755766MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2016] Costum de „lolă” - o mica expoziție la etajul bisericii evanghelice din Cincu.
foto tata123 [04.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2016] Vedere spre altar din balconul orgii - Cincu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av755767">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv755767"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=755767">Şterge vot</a></div><span id="v9755767" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(755767)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f755767Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e755767MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2016] Vedere spre altar din balconul orgii - Cincu.
foto tata123 [04.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2016] Tunel în biserică - Cincu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av755768">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv755768"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=755768">Şterge vot</a></div><span id="v9755768" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(755768)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f755768Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e755768MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2016] Tunel în biserică - Cincu.
foto tata123 [04.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2016] Urcăm în turnul bisericii - Cincu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av755769">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv755769"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=755769">Şterge vot</a></div><span id="v9755769" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(755769)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f755769Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e755769MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2016] Urcăm în turnul bisericii - Cincu.
foto tata123 [04.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2016] Imagine de la înălțime asupra satului Cincu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av755770">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv755770"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=755770">Şterge vot</a></div><span id="v9755770" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(755770)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f755770Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e755770MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2016] Imagine de la înălțime asupra satului Cincu.
foto tata123 [04.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2016] De la circa 65 m înălțime altfel arată localitatea Cincu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av755771">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv755771"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=755771">Şterge vot</a></div><span id="v9755771" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(755771)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f755771Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e755771MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2016] De la circa 65 m înălțime altfel arată localitatea Cincu.
foto tata123 [04.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2016] Mecanismul ceasului de la Cincu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av755772">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv755772"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=755772">Şterge vot</a></div><span id="v9755772" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(755772)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f755772Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e755772MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2016] Mecanismul ceasului de la Cincu.
foto tata123 [04.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2016] Cele trei clopote din turnul bisericii evanghelice din Cincu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av755773">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv755773"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=755773">Şterge vot</a></div><span id="v9755773" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(755773)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f755773Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e755773MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2016] Cele trei clopote din turnul bisericii evanghelice din Cincu.
foto tata123 [04.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2016] Vederi peste zări - Cincu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av755774">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv755774"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=755774">Şterge vot</a></div><span id="v9755774" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(755774)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f755774Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e755774MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2016] Vederi peste zări - Cincu.
foto tata123 [04.07.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.111344814301 sec