69731 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Brăila

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
01.07.2016
DE
Avatar Crazy_Mouse
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Sărat
înscris/ă în 09.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 6 ani

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

La Mănăstirea Măxineni, ctitorie a voievodului Matei Basarab


La începutul lunii iunie am vizitat un obiectiv interesant aflat la aproximativ 70 de kilometri de Râmnicu Sărat, ușor accesibil din DN 23, șoseaua care leagă municipiile Focșani și Brăila. Aflasem de la niște prieteni de familie despre existența sa, așa că am găsit și noi o zi liberă la sfârșit de săptămână și am plecat să vizităm obiectivul (este vorba despre mănăstirea Măxineni, ctitorie a voievodului Matei Basarab).

Nu am fost foarte matinali, astfel că pe la ora 11.00 ne aflam pe DN 23, în direcția de mers dinspre Focșani către Brăila, între localitățile Măxineni și Latinu. La câțiva kilometri după localitatea Măxineni -chiar înainte de un pod rutier peste râul Buzău- am observat indicatorul spre stânga ce ne-a informat că mai avem de parcurs 6 kilometri până la Mănăstirea Măxineni. Tot acolo, ca punct de reper, se află o troiță. Drumul secundar pe care am intrat (pe hărțile online apare ca drumul comunal 56) este destul de îngust și permite trecerea la limită a două mașini una pe lângă cealaltă, însă este în totalitate asfaltat. Am mers printre culturi de grâu, porumb sau floarea-soarelui, am trecut pe lângă un canal unde vreo doi pescari așteptau răbdători ”marea captură” și am ajuns în câteva minute în parcarea din vecinătatea lăcașului de cult.

Am observat faptul că aici sunt două biserici distincte. În partea dreaptă este o biserică masivă (biserica veche a mănăstirii), la care au avut loc ample lucrări de reabilitare în ultimii ani, iar în stânga se află restul complexului monahal, înconjurat de un gard realizat din piatră zidită, cu o biserică mai mică amplasată central.

Am vizitat pentru început biserica în care se țin în prezent slujbele. Am trecut pe sub turnul clopotniță și am intrat în curtea lăcașului de cult, bucurându-ne de prezența multor copaci (sălcii în special) care ne-au permis să vizităm în voie, feriți de razele tot mai fierbinți ale soarelui. Așa cum am mai precizat, în partea centrală a curții este amplasată biserica mică, de fapt o biserică-paraclis având hramurile ”Sfântul Ioan Botezătorul” și ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”. Acest paraclis este învelit cu tablă, prevăzut cu o singură turlă și nu este pictat la exterior. Am pășit în pridvorul deschis și am admirat două scene biblice aflate de o parte și de alta a ușii de la intrarea în pronaos care înfățișează Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul și Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Tot aici, în pridvor, mai multe flori multicolore se revarsă din ghivecele lor, creând o imagine foarte plăcută. Deasupra ușii am remarcat pisania lăcașului de cult, din care am aflat că acest paraclis este un lăcaș de cult relativ nou, fiind construit în perioada 2000-2004. ”Piatra de temelie a fost pusă la 24 iunie 2000, iar slujba de sfințire a avut loc la 24 iunie 2004, fiind săvârșită de Ierarhul Dunării de Jos (Arhiepiscopul Casian Crăciun), înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. ”

Ajunși în interior, am admirat în liniște picturile, dar și catapeteasma din lemn a cărei sculptură urmărește același model ca cel utilizat la stranele așezate de o parte și de alta a bisericii. Într-o casetă amplasată lateral sunt expuse părticele din moaștele unui sfânt, însă nu am reținut despre cine anume este vorba întrucât niciodată nu mi-a plăcut această practică a bisericii.

Înapoi în curte... ce ar mai fi de făcut pe aici? Am ocolit în pas domol paraclisul, observând corpurile de chilii în partea din stânga a curții, ridicate în perioada 2002-2004, conform celor precizate într-o plachetă comemorativă amplasată pe un perete exterior. Chiliile sunt prevăzute cu un pridvor lung și peste tot am putut admira florile care se revărsau din ghivecele lor, bucurându-se parcă și ele de venirea verii. Această imagine a chiliilor pline cu flori se află într-o armonie perfectă cu restul curții, unde cele câteva alei sunt mărginite de trandafirii înfloriți și de gazonul protejat de umbra copacilor.

În curte, în spatele paraclisului, am dat de o cișmea pe care am găsit-o la momentul oportun, pentru că ne-am potolit setea și am continuat vizita noastră la această mănăstire cu forțe noi. Am mers apoi către partea dreaptă a curții și am ajuns lângă o troiță (conform unei inscripții din partea de jos, această troiță a fost donată de o familie de credincioși în anul 2009). Nu departe de aceasta se află un foișor prevăzut cu două mese și cu băncuțe de lemn; am luat loc aici la umbră pentru câteva minute și parcă nu ne venea să mai plecăm de acolo, atât de frumos era!

Ne-am ridicat în cele din urmă și am ajuns pe o alee laterală lângă perimetrul bisericii mari, lăcaș de cult la care încă mai au loc lucrări de reabilitare. Din ceea ce am putut observa, în această perioadă se lucrează la pictura interioară. Biserica mare a mănăstirii Măxineni este o ctitorie voievodală, un lăcaș de cult ridicat din porunca domnitorului muntean Matei Basarab în perioada 1636-1637. Datorită amplasării sale strategice, aproape de confluența râului Buzău cu apele Siretului, la hotarul dintre provinciile istorice Țara Românească și Moldova, mănăstirea Măxineni a avut de-a lungul vremurilor rol spiritual, dar și un însemnat rol politic și militar în această zonă. Cu toate acestea, inundațiile frecvente au făcut ca mănăstirea să rămână pustie pe la jumătatea secolului al XVIII-lea. Mai mult decât atât, în timpul bombardamentelor din Primul Război Mondial, biserica și chiliile rămân în ruină; situația se păstrează până după Revoluția din decembrie 1989, când se decide reînființarea lăcașului de cult. Așadar, această mănăstire are un trecut zbuciumat, însă prezentul pare să deschidă perspectivele unui viitor mai bun. Să sperăm că așa va fi pentru noi toți!

Biserica mare este prevăzută cu trei turle și ceea ce ne-a uimit de la început a fost grosimea zidurilor sale, de peste un metru! Ușa de la intrarea din pridvor către pronaos este încadrată într-un chenar de piatră, iar pictura din pridvor înfățișează pe de o parte Raiul și pe de altă parte râul de lavă care-i înghite pe cei păcătoși, după ce le sunt măsurate faptele din timpul vieții cu ajutorul unei balanțe.

Am intrat în biserica mare și am văzut că mai trebuie refăcută pictura din dreptul intrării, în rest frescele sunt terminate. Pronaosul este despărțit de naos prin doi piloni masivi de susținere, iar catapeteasma este realizată direct pe zid. Am studiat pentru câteva minute picturile și am ieșit, dând un ocol masivei biserici. În partea din dreapta bisericii este ridicată o altă construcție, însă nu ne-am dat seama despre ce ar fi vorba, nefiind nimic afișat acolo.

Pas cu pas, am ajuns înapoi în parcare, discutând despre acest frumos lăcaș de cult pe care tocmai îl vizitasem, petrecând aici aproximativ o oră. Ne-am propus să mai venim la mănăstirea Măxineni peste ceva timp și poate până atunci lucrările la biserica mare vor fi încheiate. Oricum, dacă veți ajunge în zonă, obiectivul merită vizitat!

Vă doresc o vară perfectă!

---
Impresii încărcate de Crazy_Mouse in 01.07.2016 19:21:53

Validat / Publicat: 01.07.16 23:04:37


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2079


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Crazy_Mouse); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  33950 PMA (din 36 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Zoazore
[01.07.16 23:26:12]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse - Mouse, iar venisi la Braila fara mine? :P

   Manastirea din statiunea Lacu Sarat ai vizitat-o? Uite inca o idee! Pe bune!

   http://locuridinromania.ro/manastirea-lacul-sarat.html

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[01.07.16 23:38:28]
» mesaj pers

   @Zoazore - Nu, de data asta nu am mai continuat către Brăila, ne-am întors pe la niște prieteni din Focșani și am petrecut o după-amiază plăcută în compania lor. Umblăm mult în continuare așa că vom reveni probabil la Brăila în vara asta. Mulțumim pentru sugestie, am fost la Lacu Sărat în urmă cu câțiva ani, însă, din ce îmi amintesc, am găsit mănăstirea închisă. Așa că poate fi o nouă țintă pentru noi!

   Oricum, pentru vara aceasta ne-am propus să nu treacă niciun weekend fără o ieșire, chiar și numai de câteva ore! Și până acum ne menținem în grafic :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Dan&Ema
[02.07.16 08:21:38]
» mesaj pers

   Votul 13 cu noroc sa fie!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[02.07.16 16:06:51]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse - Poate că la următorul drum vă prinde seara pe aici și, pentru că la precedenta vizită ați văzut fântâna ziua, o veți putea vedea în funcțiune în fapt de seară, cu jocul de lumini. Este minunată! Vă recomand ca să porniți de jos din fața scenei, cu fântânile mici, apoi urcând treptat spre admirabila fântână mare. Am vrut să fac un filmuleț să-l pun pe sait, însă mi-am adus aminte de "mustrarea" colegei Zoazore și am zis mai că-i bine să vedeți fântâna cu ochișorii voștri.

   Mânăstirea Măxineni am vizitat-o acum mulți ani, pe vremea când era în construcție, iar biserica mare era încă o ruină. Review-ul tău m-a determinat să-mi programez o nouă vizită aici. Votat cu plăcere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- Zoazore
[02.07.16 16:23:04]
» mesaj pers

   @Mitica49 -

mi-am adus aminte de "mustrarea" colegei Zoazore
Nene Mitica, ce sa zic? Fac si io "promovarea zonei"! Sper ca nu v-a suparat "mustrarea"! :P

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[02.07.16 16:39:07]
» mesaj pers

   @Zoazore - Nu, Doamne ferește! Am luat "mustrarea" ca atare (adică sub formă de glumă) și am mers pe aceiași linie.

   Ca și tine fac promovarea zonei, însă constat că prietenul @Crazy_Mouse o face foarte bine, având vreo 6 review-uri despre Brăila (sper că-i cifra corectă).

   Așa da promotor! ;)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[02.07.16 18:49:47]
» mesaj pers

   @Mitica49 - Am văzut fotografiile pe care le-ați postat cu fântâna din Brăila noaptea și vom merge acolo într-o seară pentru a putea admira jocul de apă și lumini. Vom ține cont de sfatul dat și vom porni de jos către fântâna mare. Filmulețul nu poate fi decât binevenit, poate îi va convinge și pe alții că Brăila este un oraș frumos și merită să facă o vizită acolo.

   În ceea ce privește mănăstirea Măxineni, lăcașul de cult arată bine și -așa după cum ați putut vedea- biserica mare este aproape gata.

   Mulțumesc pentru aprecieri, fac și eu ce pot pentru ca zonele frumoase și obiectivele interesante de la noi să devină un pic mai vizibile.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[03.07.16 10:34:56]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse - Frumoasă P20... când îmi aduc aminte cum arăta biserica Mănăstirii Măxineni - o ruină. Restaurarea Chivotului Dunării de Jos, cum a mai fost numită mănăstirea de către oamenii bisericii, constituie un exemplu de conlucrare reușită între Muzeul Brăilei, Ministerul Culturii și Centrul Eparhial al Dunării de Jos.

   Lângă biserica refăcută a lui Matei Basarab a fost reconstruită casa voievodală care va adăposti în viitor un muzeu. Lucrările de restaurare se vor termina la sfârșitul acestui an probabil. Amănunte găsiți aici: obiectivbr.ro/bijuteria-d ... etului_id114898.

   Spor la vizitat și la scris!

   L.E. Nu îmi place gestul celor doi soferi din P08 - parcarea automobilelor sub gangul de acces în curtea mănăstirii - așa NU!.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[06.07.16 12:25:02]
» mesaj pers

   Foarte frumoasa aceasta manastire si am admirat picturile in principal gandindu-ma la toata munca depusa pentru a face locul cat mai frumos.

   De apreciat cei care fac ca lucrurile sa se intample si cinste celor care promoveaza aceste locuri.

   Acum ca am vazut aceste locuri prin articolul tau, devine si mai tentant pentru mine sa le vizitez.

   Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[37] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2016] Ne aflăm pe DN 23, șoseaua ce asigură conexiunea rutieră directă între Focșani și Brăila. Observăm indicatorul spre stânga către Mănăstirea Măxineni! Vom vizita acest obiectiv! -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754925">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754925"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754925">Şterge vot</a></div><span id="v9754925" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754925)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754925Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754925MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2016] Ne aflăm pe DN 23, șoseaua ce asigură conexiunea rutieră directă între Focșani și Brăila. Observăm indicatorul spre stânga către Mănăstirea Măxineni! Vom vizita acest obiectiv!
foto Crazy_Mouse [01.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2016] Drumul secundar este asfaltat în totalitate și ne conduce în câteva minute la obiectivul nostru. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754926">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754926"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754926">Şterge vot</a></div><span id="v9754926" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754926)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754926Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754926MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2016] Drumul secundar este asfaltat în totalitate și ne conduce în câteva minute la obiectivul nostru.
foto Crazy_Mouse [01.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2016] Parcarea lăcașului de cult este destul de încăpătoare. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754927">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754927"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754927">Şterge vot</a></div><span id="v9754927" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754927)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754927Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754927MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2016] Parcarea lăcașului de cult este destul de încăpătoare.
foto Crazy_Mouse [01.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2016] Accesul în curtea lăcașului se cult se face pe sub turnul clopotniță. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754929">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754929"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754929">Şterge vot</a></div><span id="v9754929" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754929)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754929Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754929MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2016] Accesul în curtea lăcașului se cult se face pe sub turnul clopotniță.
foto Crazy_Mouse [01.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2016] În imagine se poate observa biserica-paraclis a mănăstirii Măxineni. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754931">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754931"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754931">Şterge vot</a></div><span id="v9754931" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754931)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754931Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754931MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2016] În imagine se poate observa biserica-paraclis a mănăstirii Măxineni.
foto Crazy_Mouse [01.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2016] Pridvorul bisericii-paraclis cu hramurile ”Sfântul Ioan Botezătorul” și ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” de la mănăstirea Măxineni. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754933">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754933"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754933">Şterge vot</a></div><span id="v9754933" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754933)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754933Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754933MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2016] Pridvorul bisericii-paraclis cu hramurile ”Sfântul Ioan Botezătorul” și ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” de la mănăstirea Măxineni.
foto Crazy_Mouse [01.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2016] În pridvorul bisericii-paraclis am lecturat pisania acestui lăcaș de cult. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754935">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754935"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754935">Şterge vot</a></div><span id="v9754935" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754935)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754935Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754935MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2016] În pridvorul bisericii-paraclis am lecturat pisania acestui lăcaș de cult.
foto Crazy_Mouse [01.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2016] Pictură din pridvorul bisericii-paraclis. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754936">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754936"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754936">Şterge vot</a></div><span id="v9754936" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754936)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754936Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754936MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2016] Pictură din pridvorul bisericii-paraclis.
foto Crazy_Mouse [01.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2016] Imagine din interiorul bisericii mici (paraclisul mănăstirii Măxineni). -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754937">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754937"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754937">Şterge vot</a></div><span id="v9754937" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754937)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754937Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754937MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2016] Imagine din interiorul bisericii mici (paraclisul mănăstirii Măxineni).
foto Crazy_Mouse [01.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2016] Biserica-paraclis a mănăstirii Măxineni - pictura interioară a turlei. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754938">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754938"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754938">Şterge vot</a></div><span id="v9754938" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754938)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754938Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754938MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2016] Biserica-paraclis a mănăstirii Măxineni - pictura interioară a turlei.
foto Crazy_Mouse [01.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2016] O altă imagine din interiorul bisericii-paraclis a mănăstirii Măxineni. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754939">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754939"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754939">Şterge vot</a></div><span id="v9754939" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754939)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754939Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754939MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2016] O altă imagine din interiorul bisericii-paraclis a mănăstirii Măxineni.
foto Crazy_Mouse [01.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2016] Biserica-paraclis a mănăstirii Măxineni - pictură interioară. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754940">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754940"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754940">Şterge vot</a></div><span id="v9754940" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754940)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754940Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754940MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2016] Biserica-paraclis a mănăstirii Măxineni - pictură interioară.
foto Crazy_Mouse [01.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2016] Biserica-paraclis a mănăstirii Măxineni - admirăm diverse scene biblice pictate în interior. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754941">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754941"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754941">Şterge vot</a></div><span id="v9754941" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754941)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754941Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754941MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2016] Biserica-paraclis a mănăstirii Măxineni - admirăm diverse scene biblice pictate în interior.
foto Crazy_Mouse [01.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2016] Mănăstirea Măxineni - Ne plimbăm prin curtea bisericii-paraclis. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754942">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754942"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754942">Şterge vot</a></div><span id="v9754942" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754942)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754942Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754942MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2016] Mănăstirea Măxineni - Ne plimbăm prin curtea bisericii-paraclis.
foto Crazy_Mouse [01.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2016] Mănăstirea Măxineni - curtea lăcașului de cult este foarte frumos amenajată. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754944">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754944"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754944">Şterge vot</a></div><span id="v9754944" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754944)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754944Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754944MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2016] Mănăstirea Măxineni - curtea lăcașului de cult este foarte frumos amenajată.
foto Crazy_Mouse [01.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2016] Mănăstirea Măxineni - se observă corpul chiliilor din partea stângă a curții. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754945">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754945"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754945">Şterge vot</a></div><span id="v9754945" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754945)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754945Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754945MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2016] Mănăstirea Măxineni - se observă corpul chiliilor din partea stângă a curții.
foto Crazy_Mouse [01.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2016] La pas prin curtea mănăstirii Măxineni. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754946">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754946"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754946">Şterge vot</a></div><span id="v9754946" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754946)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754946Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754946MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2016] La pas prin curtea mănăstirii Măxineni.
foto Crazy_Mouse [01.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2016] La pas prin curtea mănăstirii Măxineni; ne aflăm în partea dreaptă a curții și ne vom odihni într-un foișor din apropiere, la umbră. Vom vizita apoi și biserica mare a lăcașului de cult. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754948">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754948"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754948">Şterge vot</a></div><span id="v9754948" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754948)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754948Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754948MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2016] La pas prin curtea mănăstirii Măxineni; ne aflăm în partea dreaptă a curții și ne vom odihni într-un foișor din apropiere, la umbră. Vom vizita apoi și biserica mare a lăcașului de cult.
foto Crazy_Mouse [01.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2016] Protejați de umbra copacilor, ne îndreptăm spre biserica mare a mănăstirii Măxineni. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754951">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754951"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754951">Şterge vot</a></div><span id="v9754951" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754951)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754951Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754951MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2016] Protejați de umbra copacilor, ne îndreptăm spre biserica mare a mănăstirii Măxineni.
foto Crazy_Mouse [01.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2016] Biserica mare a mănăstirii Măxineni a trecut printr-un amplu proces de reabilitare. Lucrările se apropie de final. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754952">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754952"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754952">Şterge vot</a></div><span id="v9754952" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754952)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754952Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754952MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2016] Biserica mare a mănăstirii Măxineni a trecut printr-un amplu proces de reabilitare. Lucrările se apropie de final.
foto Crazy_Mouse [01.07.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2016] Se observă silueta impunătoare a bisericii mari de la mănăstirea Măxineni, ctitorie a voievodului Matei Basarab. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754954">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754954"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754954">Şterge vot</a></div><span id="v9754954" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754954)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754954Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754954MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2016] Se observă silueta impunătoare a bisericii mari de la mănăstirea Măxineni, ctitorie a voievodului Matei Basarab.
foto Crazy_Mouse [01.07.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[37] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.12073302269 sec