ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.03.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti S1
ÎNSCRIS: 06.02.15
STATUS: SENIOR
LUNA
JUN-2015
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 17

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Cuptorul cu plăcinte - Sat Vacanță Mamaia, cel mai ieftin restaurant din România

TIPĂREȘTE

Pentru că tot se apropie Paștele și 1 Mai (nu avem deloc noroc anul ăsta, deoarece cele două evenimente sunt contopite… :( ), iar mulți încep să-și rezerve locuri pe Litoral, vin astăzi cu o amintire (cât de cât culinară) din anul 2015. La vremea aceea, la sfârșitul lui iunie, am ajuns din nou pe Litoral, în România, după o pauză de 10 ani.

Ne-am cazat și am făcut plajă în Mamaia nord, dar în fiecare seară luam microbuzul și mergeam în capătul celălalt al stațiunii, la Satul de vacanță. Motivul: băiatul nostru, pe atunci în clasa 11-a și în primul an fără terenurile de sport și fără animatorii de la all inclusive, simțea nevoia de ceva adrenalină, așa că, timp de șase zile cât a ținut sejurul nostru, a luat la rând, în fiecare seară, toate tiribombele din Satul de vacanță.

Prilej pentru noi părinții de a mai inspecta zona și de a face comparații cu ce ne mai aminteam noi… din tinerețe!

In primul rând, atmosfera locului a rămas aceiași: multe tarabe cu de toate, multe chioșcuri extinse și ridicate acum la rangul de restaurante, terase cu mese peste tot, muzică din toate direcțiile și de toate genurile, mirosuri culinare pătrunzătoare, fum de grătar, lume gârlă, etc.

«Disneylandul românesc» de acolo ocupă aceiași suprafață ca pe vremuri, din păcate prea puține din tiribombele de acum seamănă cât de cât cu cele din mult mai celebrul parc de distracții, dar copiii de la noi sunt în continuare interesați de ele, cum eram și noi la vârsta lor de astăzi…

Concluziile finale despre zonă? Și bune și rele.

La bune: trecerea din Mamaia spre Satul de vacanță se face acum pe o pasarelă pietonală mai deosebită, cu o arhitectură ușor avangardistă. Primarul respectiv a făcut câte ceva în mandatele sale (brusc întrerupte de un DNA tot mai vigilent): a dotat stațiunea Mamaia cu 3-4 astfel de pasarele pietonale, dar și cu o faleză foarte frumoasă, așa cum este ea acum, de la intrarea în Mamaia și până la Cazinou.

La rele: o monstruozitate cu mai multe etaje și cu o destinație incertă, zace neterminată pe malul lacului, dar în zona Satului de vacanță.

La amestecate: au dispărut mai multe unități din Satul de vacanță pe care le știam, iar altele fuseseră modernizate și încă păstrează aceiași alură de odinioară. Mai rău este că sunt tot mai multe unități de «alimentație publică» de acolo «sugrumate» cu construcții noi (cu oferte de cazare) lipite de ele.

Ma gândeam atunci 'O fi tentant să te cazezi acolo, la 5 metri de aleea ce străbate Satul de vacanță, în mirosul persistent de mâncare și în hărmălaia muzicală omniprezentă?'

Bănuiesc că unora nu le-a păsat de inconvenientele amintite, din moment ce asemenea spații de cazare există… 

Chiar în perioada sejurului nostru, la 10 metri de Cuptorul cu plăcinte, s-a inaugurat un club de noapte: ce faună mișuna în noaptea aia pe acolo…

Ca să nu mai lungesc povestea, după o primă seară în care am încercat frigăruile de pui de la Casa Dobrogeană (vreo 15 lei porția, o singură frigăruie și aceea nu prea dezvoltată…), asezonate, din păcate, și cu un ospătar bătrân și «lipicios» care numai că nu cerșea deschis un bacșiș consistent, am redescoperit alături Cuptorul cu plăcinte.

De ce redescoperit? Pentru că la ultimul nostru sejur pe litoralul românesc, la un început de septembrie, după două zile de ploi non-stop TOATE restaurantele și majoritatea hotelurilor din Mamaia s-au închis, iar Satul de vacanta și Cuptorul cu plăcinte ne-au salvat atunci de la inaniție!

De aici și un mare avantaj al Cuptorului cu plăcinte: este deschis tot timpul anului, deci pe 1 Mai va fi un reper de bază pentru cei înfometați.

Altfel, locația respectivă nu a avut și nu are în continuare nimic de a face cu un restaurant clasic, fiind compusă acum din 4 locuri de (auto)servire 'la stradă', fiecare specializat pe vânzarea altor tipuri de produse, iar în spațiul dintre aceste puncte de servire se cască, la început îngustă, iar apoi tot mai consistentă, iar în partea stânga este o scară spre terasa acoperită de la etaj, care dublează suprafața de servire a preparatelor. Cred că încap cel puțin 2-300 de oameni la toate acele mese de lemn, cu banchete de 2-3 persoane, dispuse la parter și la etaj. Dacă ajungeți aici, uitați de fețe de mese, de aranjamente florale sau alte dichisuri!

Întrebare legitimă: Dacă restaurantul arată așa de urât, de ce se înghesuie totuși lumea acolo?

Răspunsul l-am primit peste 2-3 zile de la niște prieteni constănțeni: lumea (adică localnicii) vine aici tot timpul anului, nu numai în sezon, deverul este mare, produsele sunt gustoase, nu apucă să se învechească, iar patronul machidon (și cam fanfaron dupa spusele unora) își permite astfel să ofere niște prețuri de dumping!

Uite așa ai o rețetă de succes: clienți relativ fideli și în număr constant (cu triplarea clientelei pe perioada sejurului estival), oferă posibilitatea de a programa producerea diverselor preparate strict în funcție de consum, fără stocuri și deci fără pierderi din deprecierea produselor perisabile.

Cautând acum știri pe internet despre «Cuptorul cu plăcinte» nu am găsit decât 2-3 referiri la nereguli găsite pe aici și acestea vechi de 5-6 ani. Mai multe sunt știrile despre patron, în continuă expansiune imobiliară, spre dezamăgirea constănțenilor invidioși…

Așa că, probabil, și în sezonul estival 2016 vă veți putea baza pe o gustare, un prânz sau o cină ieftină la «Cuptorul cu plăcinte»

Exemple de prețuri din 2015: un mic costa 85 de bani, o frigăruie de pui sau de porc - 5 lei, o friptură de porc la grătar - 7 lei, o porție de cartofi prăjiți - 3 sau 4 lei, 100 de grame de hamsii prăjite - 3 lei, o salată - 3-4 lei, 11 meniuri compuse fiecare din două feluri de mâncare: toate aveau prețuri cuprinse între 8,5 lei și 12 lei, celebra plăcintă cu brânză care a dat numele localului, în varianta dulce sau sărată, 3 lei bucata de 200 grame. O bere la halbă costa 4 lei, o bere la sticlă începea de la 5 lei, etc.

Ponturi:

Dacă vă hotărâți să comandați un meniu la «Cuptorul cu plăcinte», consultați și memorați în prealabil toate amănuntele legate de el. Este un panou în stradă cu câte o foaie A4 pentru fiecare meniu: primul este numărul meniului, apoi este prețul și după aceea compoziția: câte un fel unu și câte un fel doi la fiecare meniu.

Dacă procedați așa, odată ajunși la persoana care vă servește puteți cere plin de aplomb: ‘doresc 2 meniuri cu numărul șapte, la 10 lei meniul și un meniu 3 de 11,5 lei!' :)

Dacă, din păcate, vă pierdeți șirul (așteptând să vă vină rândul să comandați), poate ieși ceva de forma asta: ‘vreau un meniu… ăăă… ăla cu supă de pui și paste și la felul doi parcă avea șnițel din pulpă, dar nu mai știu numărul… Vasileee, ia vezi tu acolo ce meniu vroiam… ’ :(

Al doilea pont, dacă sunteți mai mulți și este coadă pe acolo, împărțiți-vă sarcinile: dacă aveți copiii cu voi plasați-i la o masă liberă, dacă nu aveți copii… improvizați :)

După aceea, unul din voi merge într-un loc să cumpere mici, fripturi la grătar sau frigărui, cu cartofi prăjiți și salate. Dacă doriți (și) hamsii vă mai trebuie și aici un om la altă coadă, iar altul poate să comande pentru toți câte ceva din cele 11 meniuri disponibile.

Pentru coada la plăcinte este iarăși nevoie de un om, și, în sfârșit, de un altul la băuturi.

După care, cu farfuriile și tacâmurile de plastic de unică folosință pline cu preparatele respective, încercați să vă regăsiți unii pe alții, pe acolo, la aceiași masă :)

Noi cu prietenii constănțeni (pe care i-am «chinuit» mai înainte la o partidă de bowling, tot în Satul de vacanță) așa am procedat și totul a decurs foarte repede 

Punctul forte la Cuptorul cu plăcinte: rapiditatea! Când comanzi un produs, în proporție de 90% din cazuri el este gata preparat, trebuie doar să plătești și ești servit imediat!

Nu am făcut nici o poză la «Cuptorul cu plăcinte», nu ma gândeam la acea vreme că voi face reclamă pe aici restaurantului! 

Am pus totuși niște poze din zonă, inclusiv cu pasarela frumoasă și ceva atracții care mi-au plăcut.

De ce să ții cont de Cuptorul cu plăcinte?

Dacă ajungi pe Litoral și te cazezi în zona Constanța, Mamaia și chiar Năvodari (până acolo s-a extins nebunia noilor construcții din Mamaia…), dacă mai ai și copii, sigur veți fi prin zona Satul de vacanță cel puțin odată în perioada sejurului. Poate într-o zi, după insolația din timpul zilei de la Aqua Magic din Mamaia vei fi tentat să treci pasarela spre Satul de vacanță pentru hidratare. Sala de bowling este tot acolo, tot în apropiere este Delfinariul și Grădina zoologică (se vând bilete la pachet pentru atracțiile astea două și ele chiar merită văzute!).

Așa că, după atâta agitație în zonă, vă puteți potoli foamea sau setea la Cuptorul cu plăcinte, la prețuri fără egal în România! :)

Încă odată, restaurantul nu este pentru a petrece acolo o seară romantică, sau pentru a-ți impresiona proaspetele cunoștințe sau prietenii.

Este doar o haltă ieftină în marea de atracții de pe Litoral.

Câteva coordonate utile:

Cuptorul cu plăcinte : 44°12'58.2"N 28°37'49.5"E

Sala de bowling: 44°13'02.0"N 28°38'00.0"E

Delfinariul Constanța: 44°12'19.9"N 28°38'35.8"E

Aqua Magic Mamaia: 44°13'20.6"N 28°37'49.9"E

Ca să nu credeți că tot sejurul nostru a fost legat de Cuptorul cu plăcinte, trebuie să vă mai spun că de la prietenii din Constanța am avut în perioada aceea și o recomandare pentru un restaurant «serios» din Mamaia (și am fost foarte mulțumiți acolo în cele două ocazii în care l-am frecventat), iar un alt restaurant, tot din Constanța, din zona Pieței Ovidiu, l-am descoperit și apreciat singuri, aplicând sfatul de călătorie îndelung verificat: ești într-o zonă nouă pentru tine, vrei să mănânci și nu ai nici o recomandare utilă, procedezi așa: dacă vezi 10 restaurante unul lângă altul, intră în cel în care vezi localnici! :)

Dar despre aceste două restaurante, în impresiile viitoare.


[fb]
---
Trimis de FlorinAndrei in 31.03.16 19:22:06
Validat / Publicat: 31.03.16 20:07:01
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAMAIA.

VIZUALIZĂRI: 6259 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (FlorinAndrei); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Antalia? Nu, plaja hotelului de 5 stele Vega!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[31.03.16 20:06:09]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Restaurante, terase în Mamaia, MAMAIA" (deja existentă pe sait)

-

Nota completată la capitolul CAZARE a fost eliminată.

FlorinAndreiAUTOR REVIEW
[31.03.16 20:09:44]
»

@webmasterX - Perfect, mulțumesc frumos

bigu_2006_rapid
[05.06.17 11:16:49]
»

@FlorinAndrei: nici eu nu am mai fost prin Mamaia din vara lui 2008!

obisnuiam sa ma cazez la Hotel Flora si mi se parea cel mai frumos loc pana in acel an... fatidic cand am fost acolo, cu bilet de 6 zile, dupa un sejur foarte frumos in... Antalya-Alanya si ca termen de comparatie nu se poate descrie in cuvinte, am avut chiar un soc!

am fost multi ani la gazda, la apartamente, la casa in Constanta, Mangalia, Eforii si nu era deloc rau! cand eram cazati in Constanta in fiecare zi luam masa in Satul de Vacanta, pranzul si uneori si cina! nu mai stiu exact cum se numea acel loc dar pot sa-l descriu un pic, din ce imi aduc aminte: dupa podul acela dinspre capatul Satului de Vacanta, unde era niste apa verde, banuiesc ca puneau vopsea, erau 2 carciumi una vizavi de cealalta, cel mai des serveam masa la cea din stanga (partea stanga dinspre Constanta unde era capatul tranvaiului inainte si Hotelul Oxford) unde se gaseau mici mult mai ieftini ca in alte locuri si unde era dever mereu, full tot timpul! banuiesc ca este vorba de Cuptorul cu Placinte dar nu sunt sigur de asta!

se faceau mici si frigarui non-stop, era coada permanent, micii erau ei mai... micuti dar erau 50 de bani in banii de acum! salate proaspete, se faceau pe loc in fata ta, cartofii prajiti la fel, era o intreaga industrie acolo, ne placea foarte mult locul, era plin de viata! si bineinteles placintele erau belea de bune!

chiar aproape vizavi, deci pe partea dreapta dinspre C-ta, era tot asa o curte unde se serveau, se faceau in fata ta, diferite produse din carne, cartofi prajiti si pireu f bun dar era un picut mai scump decat... vizavi! ce ma mai facea sa intru acolo era faptul ca mai aveam cateodata pofta de un... bulan de pui la gratar sau la tigaie pe care il faceau in fata ta si serveau... vin de la dozator, vin de Murfatlar foarte bun si... rece... 10.000 lei, atunci, paharul de 250 de grame si, sincer, ma cam uita Dumnezeu pe acolo, aveau si muzica, taraf de lautari!

intrebarea mea este daca acel Cuptor cu Placinte este cel pe care l-am descris eu mai sus cum am putut si eu! deci, era pe stanga sensul spre iesirea din Satul de Vacanta dinspre C-ta!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
bigu_2006_rapid
[05.06.17 11:23:23]
»

@bigu_2006_rapid: am mai trecut prin Mamaia de atunci dar doar asa in weekend, ca "boschetarii"!

sincer, imi placea mai mult cum era inainte pana sa faca faleza asta noua, era mai populara zic eu, acum e prea fitoasa, prea... nu mai este sau pare accesibila tuturor, avea un aer aparte atunci, cand plecam din Mamaia acasa, imi venea sa plang, acum nu stiam cum sa plec mai repede spre casa, mi se pare mie sau farmecul Mamaiei... a cam disparut, sau poate asa mi se pare mie!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
bigu_2006_rapid
[05.06.17 11:36:26]
»

@bigu_2006_rapid: imi amintesc cu nostalgie de... discotecile in aer liber de pe plaja! era una acolo intre Hotel Doina si Hotel Meridian chiar langa Terasa Restaurantul Dorulet unde se manca ieftin si bine si era chiar langa Gogoasa Infuriata unde erau niste pateuri si gogosi formidabile si bera ieftina... 15.000 paharul de 400 gr.,

Discoteca Copacabana! aveau niste mese din copaci si buturugi ca scaune si o scena rotunda ridicata cam la 80 de cm pe care urcai, erau vreo 3,4 randuri de scari de lemn, dansai in nestire, veneau si manelisti sau cantareti si formatii la moda atunci si cantau live, era superb! oboseai sau transpirai, marea era la 10 metri, puteai sa intri sa te racoresti si apoi sa te odihnesti un pic pe sezlongurile de acolo fara sa dai un ban si apoi... iar la dans sau sa stai la o masa (din copac) calare pe o buturuga!

vara lui 2002, 2003 nu o sa le uit niciodata, plina de viata era Mamaia atunci! dupa aceea s-au desfiintat discotecile de pe plaja, vezi Doamne, deranjau turistii din hotelurile din jur! dar amintirea ramane!

imi aduc aminte si... slagarul verii 2002, melodia cea mai cantata, auzita si ceruta de turisti: 4 nopti si 4 zile! era ea... manea dar asta se cerea pe atunci!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
FlorinAndreiAUTOR REVIEW
[05.06.17 12:48:53]
»

@bigu_2006_rapid: Salut,

Sa le luam pe rând:

- Cuptorul cu Plăcinte este pe partea dreaptă cum mergi pe aleea principală, având Constanta în spate (si pe stânga) si Mamaia în fața. Restaurantul este înainte de acel pod micuț peste apa verde.

- Mie îmi place faleza nouă din Mamaia, precum si noul ponton construit in locul celui de la Cazinou!

- Din nou, suntem în dezacord, eu nu am mai fost din 2007, până in 2015 la Mamaia exact din cauza unei discoteci de pe plajă, care făcea geamurile de la hotelul nostru (situat la aproape 1 km) să zdrăngăne non-stop din cauza vibrațiilor. Nu mai spun că nu se putea dormi cu geamul deschis din cauza muzicii. Am fost într-o dimineața la ora 5 să fac o reclamație la Politia din Mamaia si am primit răspuns scris la reclamație, după 6 luni, pe adresa mea din București că "sesizarea mea nu se verifică"!

- Eu am fost in tinerețe legat mai mult de Costinești, discoteca Ring si Vox-Maris-ul lui Andrei Partos

- Am luat acum de pe net o poza cu restaurantul Cuptorul cu Plăcinte si încerc sa o atașez la articol. vezi foto

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
bigu_2006_rapid
[05.06.17 13:05:18]
»

@FlorinAndrei: asa erau vremurile, nu parea lumea prea deranjata! poate strainii din hoteluri!

bigu_2006_rapid
[05.06.17 13:14:56]
»

bigu_2006_rapid: pontonul nou dintre hotel flora si hotel victoria imi place si mie!

Picc
[23.06.17 16:21:19]
»

Despre situatia prezentata in acest articol ce parere aveti?

Isi merita localul aceste note mari?

ziuaconstanta.ro/stiri/fo ... ile-633492.html

FlorinAndreiAUTOR REVIEW
[25.06.17 15:38:27]
»

@Picc: Salut,

Am așteptat 2 zile înainte să răspund, pentru a putea da o opinie avizată după... o documentare la fața locului!

Astăzi am început un sejur de 6 zile la Mamaia și, după 3 ore de mers pe distanța București-Constanța, pentru că am ajuns prea devreme și la hotel camerele se dau de abia după amiaza, prima oprire "de vacanță" a fost la... Satul de Vacanță

Am mers direct la "Cuptorul cu plăcinte" și... ne-am făcut plinul:-)

Singurele modificări față de anul trecut sunt o mică majorare a prețului: un mic costă acum 1 leu, orice meniu de două feluri costă 11,50 lei, orice plăcintă costă 3,5 lei.

Așa că, revenind la articolul trimis (pe care îl găsisem și eu în cursul zilei de vineri), consider că acel control la Cuptorul cu plăcinte a fost binevenit: poate așa au aruncat tot era prin frigidere pe acolo și au adus marfă proaspătă:-)

O sa postez și 2 poze de astăzi: una cu preparatele cumpărate de noi (6 mici, 2 frigărui de pui, cartofi prăjiți, pâine, muștar - cost 20 lei, un meniu cu ciorbă de burtă și chifteluțe cu sos - 11,50 lei), a doua cu o panoramă a restaurantului, cu oamenii care stau la coadă acolo.

Vacanțe reușite!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
bigu_2006_rapid, FlorinAndrei, Picc
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Mamaia?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.54147100448608 sec
    ecranul dvs: 1 x 1