ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.02.2016
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Bucureşti
    ÎNSCRIS: 01.09.08
    STATUS: SENATOR
    DATE SEJUR
    MAR-2012
    DURATA: 5 zile

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    CADRUL NATURAL:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    93.75%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    I love Miami (II): scurtă plimbare în downtown și la Oceanul Atlantic

    TIPĂREȘTE URM de aici

    A doua zi dimineață, micul dejun (hotelul Hampton Inn Miami Dadeland era de trei stele) a fost un răsfăț pe care l-am întâlnit mai puțin la categoria aceasta de cazare. Americanii din jurul meu erau relaxați ca de obicei în călătoriile lor, savurând, alături de mâncare, și soarele vesel care pătrundea printre palmieri. În ciuda atmosferei de vacanță, a trebuit să mă îndrept spre scopul pentru care venisem. Am renunțat greu la vestimentația de toamnă, după ce renunțasem la cea de iarnă (aici se purtau deja sandale și mânecă scurtă, cum am remarcat în metroul suspendat).

    Hotelul conferinței (Holiday Inn University of Miami) se afla aproape, în zona Coral Gables, la marginea campusului universității. După ce am coborât din metrou, un bulevard maiestuos, cu palmieri înalți, m-a întâmpinat. Această infrastructură îi creează americanului de rând o viziune pozitivă despre viață: are senzația că tot ce își dorește este la îndemâna lui, totul este organizat astfel încât să își atingă obiectivele pe cel mai scurt drum posibil și cea mai mare viteză. Doar să aleagă autostrada potrivită…

    Despre experiența deosebită a conferinței (la care am fost singura participantă din Europa de Est) nu voi povesti aici, pentru că nu este obiectul review-ului. Voi spune doar că formatul conferinței (despre care nu am fost prevenită) a fost o surpriză, astfel încât timpul liber, și așa prea puțin, a fost ocupat cu regândirea prezentării. De asemenea, a trebuit să caut un centru de imprimare (la americani, centrele xerox și de printare sunt de tipul do-it-yourself) pentru a tipări materialele – am găsit unul, destul de popular (dar unde am rezolvat problema), lângă universitate.

    Cea mai mare parte a hotelurilor din Miami valorificau la maxim clima orașului (majoritatea aveau piscină în aer liber și șezlonguri, care erau deja la dispoziția vizitatorilor, la început de sezon – astfel că toată durata conferinței am avut senzația că eram mai degrabă la un training într-o zonă estivală decât într-un hotel universitar foarte serios). În plus, mâncarea servită de hotel la prânz în stil bufet suedez, spre deosebire de alte zone americane unde este criticată de emigranții români, a fost foarte bună (impresie confirmată și de alți colegi care au călătorit pe aici).

    Cum nu voiam să renunț nici la conferință nici la vizita plănuită în oraș, am sacrificat o după-masă în ajunul plecării (vineri, 9 martie) și am renunțat la câteva prezentări pentru a vedea măcar o foarte mică parte din centru. Metroul suspendat este o idee foarte bună pentru cei care nu au timp să viziteze obiective sau sunt într-o vizită foarte scurtă. Eu am mers cu metroul 6-7 stații ca să văd tot centrul, iar după aceea am luat metroul în sens invers și am coborât la Government Center, de unde, traversând câteva străzi, se ajunge ușor la ocean. Este greu de descris senzația pe care o dau soarele proaspăt și cerul limpezit de briza Atlanticului, după vremea întunecată de la București.

    După o scurtă serie de fotografii și impresii, drumul duce (pe străzi drepte) spre Bayside Market, bazarul din Miami, care se află chiar lângă portul turistic. Puțin mai departe, dincolo de punctul terminus al portului de agreement (un port nu foarte mare, comparativ cu mărimea brandului turistic al orașului) se deschide autostrada care traversează o fâșie de ocean și duce la Miami Beach (plajele, din câte am înțeles, sunt pe șirul de insule plasat paralel cu țărmul).

    Bayside Market mi-a lăsat o impresie agreabilă prin căldura vânzătorilor și prețurile la îndemâna oricărui turist (tricouri-suvenir cu 10 USD, mai toate trimit la “lovemarkul” orașului: “I love Miami” este probabil cel mai des întâlnit mesaj imprimat pe suveniruri). La data aceea, apăruseră acele rochii largi și colorate care au împânzit și Europa, ulterior :). În rest, evantaie, bijuterii, magneți de frigider și tot ce se găsește de obicei într-un astfel de bazar. În ceea ce privește portul, nu era prea aglomerat (ca și orașul în ansamblu – era de-abia începutul sezonului) așa că m-am putut bucura în voie de plimbare și aer curat. Părăsind această zonă turistică, am remarcat contrastul dintre modelul micului comerț (care, de altfel, supraviețuiește foarte puțin în Statele Unite) și zgârie-norii comerciali din proximitate (foarte liniștiți, ca și străzile în zi de lucru - ai fi spus că orașul nu este prea populat).

    Cu regret, dar cu conștiința că nici cu o experiență precum a conferinței nu mă voi reîntâlni prea curând, am reluat drumul înapoi spre Holiday Inn University of Miami. Seara, din cauza oboselii, am ratat petrecerea de la piscină (care se pare că a fost foarte relaxată din punctul de vedere al atmosferei și băuturii consumate, cum am auzit a doua zi din relatările australienilor, poate chiar prea relaxată pentru o petrecere în mediul academic :)) ). Ultima zi a conferinței s-a scurs foarte repede, deși nici un participant nu ar fi dorit să se termine, probabil... La ora 15,00 mă îndreptam deja către aeroportul din Miami (care a fost singurul aspect dezamăgitor din toată călătoria: vechi, aglomerat, cu tavane scunde și cu mochetă murdară pe jos în sălile de așteptare…). În fine, poate vom putea spune din nou “I love Miami” într-un viitor nu prea îndepărtat...


    [fb]
    ---
    Trimis de diacrys* in 28.02.16 10:25:40
    Validat / Publicat: 28.02.16 12:06:31
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD. A mai fost în/la: Washington DC

    VIZUALIZĂRI: 1966 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (diacrys*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P08 Portul de agrement Miami
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19100 PMA (din 22 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    8 ecouri scrise, până acum

    webmaster26
    [28.02.16 11:00:21]
    »

    @diacrys -

    (hotelul Hampton Inn Miami Dadeland era de trei stele)

    Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

    Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

    În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

    Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

    mishu
    [28.02.16 13:23:56]
    »

    O continuare placuta a articolului anterior si care mie mi-a astarnit amintiri placute din mai multe puncte de vedere si anume: Holiday Inn, intr-un Holiday Inn am stat in Shanghai (am scris un articol util pentru cei ce-si propun sa ajunga acolo sau doar o lectura pentru ceilalti), gandul cand esti la caldura iar familia la vreme rea, am avut acest sentiment cand in noiembrie 2014 eu eram in Taiwan la 30 grade iar familia tocmai intrase intrun val de frig si ne conversam pe Skype si-i vedeam infofoliti. Acum trebuie sa intelegi ca eram ca si tine in interes de sericiu in ambele destinatii.

    Mi-au placut mult de tot pozele, chiar de la inceput si cred ca intradevar ai senzatia de relaxare chiar daca esti la munca. O alta poza pe care vreau sa o scot in evidenta este P10 care spune multe, vezi in plan indepartat un pod care este deschis, semn ca trec vase pe acolo, se vad niste vase de croaziera si de asemenea acea ambarcatiune galbena arata clar ca poarta turisti.

    Exista insa si posibilitatea unui Hop on, Hop off din care sa afli mai multe? sau totul este asa cum spui tu "do-it-yourself".

    Felicitari pentru articol si votat cu placere.

    diacrys*AUTOR REVIEW
    [28.02.16 14:58:41]
    »

    @webmaster26 - Da, știu, voi mai scrie review-uri și despre hotelurile în care am fost atunci când va fi posibil. Acum însă nu s-au păstrat fotografiile de la hotelul Hampton Inn Miami Dadeland și nu am cu ce să documentez un review.

    diacrys*AUTOR REVIEW
    [28.02.16 15:13:52]
    »

    @mishu - Mulțumesc pentru comentariu și pentru vizionarea atentă a fotografiilor (eu țin la fotografii, chiar dacă pe internet puțini au răbdare să le vadă).

    Am citit acum review-urile despre China și Taiwan, sunt fabuloase - și fotografiile, de asemenea (mai ales cea cu reflectarea prin oglinzi, spectaculoasă). Au fost într-adevăr utile pentru că nu cred că voi ajunge în acele țări vreodată... am primit mai multe propuneri la un moment dat, tot din domeniul profesional - dar am refuzat pentru că era foarte scumpă deplasarea.

    Despre Miami - eu nu am văzut nici un autobuz turistic supraetajat gen "Hop off/hop on" (deși nu aș crede că nu exista). În rest, probabil sunt multe obiective de vizitat, dar în timpul unei deplasări profesionale nu se poate face mare lucru. De aceea am și amânat să scriu review-uri despre deplasările mele profesionale, pentru că sunt destul de frustrante din punct de vedere turistic.

    Felicitări și din partea mea pentru review-uri, le voi citi în continuare (și pe cele mai vechi).

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Rodel
    [29.02.16 11:16:50]
    »

    Mă bucur să-ți acord al 14-lea vot pentru un review interesant, bine scris. Aștept și alte impresii din „altă lume”, cum zicem nou că e America de Nord.

    mishu
    [29.02.16 11:39:54]
    »

    @diacrys - multumesc frumos de aprecieri, si eu spuneam ca nu voi ajunge vreodata in China si uite ca am fost chiar daca in interes de serviciu astfel incat nu am vazut mare lucru. Insa sa stii ca eu cred ca in principal transportul ne omoara ca in rest poate fi suportabil. Iar ca deplasari interne recomand trenul (exemplu Beijing-Shanghai -1500 km-5 ore si merge f bine si clasa a II-a in loc de 2 locuri la clasa I sunt 3 locuri pe bancheta, iar preturi pot fi vazute pe net, e chiar suportabil). In rest imi doresc sa vad cat mai mult posibil aici sau in afara insa pana atunci ma multumesc cu articolele postate aici si ma bucur pentru cei care au ajuns acolo.

    diacrys*AUTOR REVIEW
    [29.02.16 20:57:10]
    »

    @Rodel - Mulțumesc! Numai că deocamdată voi continua cu review-uri despre Europa , am o serie de călătorii pe aici despre care trebuie să scriu neapărat. În America de Nord sper să ajung într-un an-doi, numai că va fi Canada, data viitoare...

    diacrys*AUTOR REVIEW
    [29.02.16 21:02:46]
    »

    @mishu - Da, știu, "never say never" dar totuși uneori voi mai spune și asta . Nu îmi place să călătoresc singură... așa că mai resping călătorii în zone îndepărtate și din acest motiv (de exemplu, Australia: și acolo am fost invitată).

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    diacrys*, mishu, Rodel
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Miami și împrejurimile:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067672967910767 sec
    ecranul dvs: 1 x 1