65544 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Mănăstirea Nămăiești [Valea Mare - Pravăț]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
24.11.2015
DE
Avatar doinafil
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 12.11.15
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2015
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Chiar ”Nemo Est” la Nămăieşti ?!


În această vară la sfârşitul lunii iulie am avut, încă odată, bucuria să merg în vacanţă la Rucăr, o localitate de pe Valea Dâmboviţei (cine n-a auzit de vestitul caşcaval de RUCĂR?), situată în partea de nord-est a judeţului Argeş, între oraşele Câmpu Lung – Muscel şi Râşnov.

Rucăr-ul este aşezat la contactul a cinci unităţi de relief : munţii Iezer-Păpuşa, munţii Făgăraş, munţii Piatra Craiului, munţii Leaota şi culoarul Bran-Rucăr-Dragoslavele, poziţie care face ca această zonă să fie considerată, pe bună dreptate, una dintre cele mai frumoase şi pitoreşti din ţară.

Tocmai pentru frumuseţea acestor locuri am revenit la Rucăr, ştiam ca-mi voi „încărca bateriile”, cum se spune, că-mi voi bucura ochii şi sufletul, ca şi în anul precedent, când am vizitat, printre altele, şi Peştera Dâmbovicioara. La ea am ajuns mergând cu pasul printre Cheile Dâmbovicioarei care, parcă, te „strivesc” cu măreţia lor, amintindu-ți, încă odată, cât ești de „mic” în faţa naturii.

Să revin, însă, la vacanţa de anul acesta, în care mi-am dorit să vizitez un loc aparte, despre care auzisem nu numai de la cunoscuți ci, chiar de la TV. Este vorba despre Mânăstirea de la Nămăiești unde se află, după cum spune o veche legendă, o icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Pentru acest obiectiv a trebuit să iau autobuzul – cursă până în Valea Mare, Comuna Pravăţ, unde se află aşezământul mânăstiresc Nămăieşti. Din Rucăr până aici sunt cam 15 Km, iar de la drumul principal mai sunt de mers aprox. 1,5 Km, pe care i-am facut cu pasul, prilej cu care am admirat casele şi ogrăzile oamenilor trăitori pe aceste superbe meleaguri.

Pe partea stângă se vede porticul de la intrare, tipic muntenesc, făcut din stâlpi de lemn ce susţin un acoperiş îmbrăcat în şindrilă. (Fac aici o mică paranteză şi spun că m-a impresionat faptul că, mai toate, casele vechi din zona Rucăr-ului şi Nămăieşti-ului au acoperişurile, unele chiar şi pereţii exteriori, îmbrăcate în în şindrilă, lucru care face plăcere ochiului să fie privite şi admirate).

Trecând pragul porticului am avut impresia că am patruns într-un mic colţ de Rai, asta, poate, şi din cauza abundenţei de flori multicolore ce inundă atât aleile, căt şi pridvorul şi curţile chiliilor măicuțelor din întregul așezământ.

Ca să ajungi pe platoul unde se află obiectivele de vizitat trebuie să mergi într-o pantă uşoară, să urci câteva trepte, nu multe, și vei afla mânăstirea, al cărei altar şi naos sunt săpate, de-a dreptul, în stâncă.

Documentele istorice referitoare la satul și Mânăstirea Nămăiești se bazează pe hrisoavele domnitorilor Radu cel Mare și Mircea Ciobanul, din care aflăm despre atestarea bisericii între anii 1503 – 1507. Date exacte în legătură cu întemeierea bisericii rupestre nu se cunosc, însă, legendele transmise oral, din timpuri străvechi, pomenesc chiar de numele domnitorului Negru Vodă. După unii istorici, acest locaș ar fi fost o catacombă creștină de pe timpul romanilor, după alții un templu închinat zeului considerat păgân, Zamolxes.

Despre Stareța mânăstirii nu am decât cuvinte de laudă, am cunoscut-o personal și-am rămas impresionată de talentul ei poetic, în primul rând, și-n al doilea rând pentru că a reușit să deschidă în incinta așezământului un foarte frumos și original muzeu etnografic pe care, bineînțeles, n-am ratat ocazia să-l vizitez.

Colecția muzeală cuprinde, în principal, portul popular original al muntenilor din zonă, țesut și brodat, de mână, în casele muscelenilor de-a lungul timpului, de zeci și, chiar depășind, suta de ani. Nu pot descrie în cuvinte, ele n-ar fi suficient de bine alese ca să redea frumusețea, armonia îmbinării culorilor prin care transpare chiar bogăția sufletească a celor care le-au cusut, țesut, îmbrăcat. Mergeți să le vedeți, îmi veți da dreptate!

Pe lângă portul popular, adunat cu răbdare și sârguință (sau care i-au fost dăruite maicii starețe), în colecția muzeală se mai află și obiecte de primă necesitate într-o gospodărie, de care oamenii din zonă s-au folosit de-a lungul timpului.

Toată această colecție este descrisă în versuri, într-o mică broșură ilustrată, cu un real talent poetic, de însăși autoarea întocmirii ei, maica Ana Lucia Nedelea.

După vizitarea muzeului am intrat în mânăstirea care face, la propriu, corp comun cu stânca în care s-a găsit icoana făcătoare de minuni. Legenda spune că trei ciobani au ajuns, spre seară, și-au înnoptat pe platoul de deasupra stâncii situată la poalele muntelui. În dimineața următoare fiecare s-a trezit uimit de visul pe care l-a avut și, povestind fiecare visul lui au constatat că fiecăruia, în vis, Maica Domnului li s-a arătat îndemnându-i să sape sub stâncă și să scoată la lumină icoana pe care o vor găsi.

Plini de râvnă au început să sape și, după trei zile și trei nopți au dat de o bisericuță, în formă de peșteră, care adăpostise cu sute de ani în urmă o bisericuță cu un mic altar de închinăciune și în care au găsit chiar icoana visată de ei, așezată în partea stângă a altarului actual, chiar pe locul în care a fost găsită.

Pictura care o reprezintă pe Maica Domnului cu pruncul Isus în brațe a fost deteriorată de vreme, desigur, se pare, însă, că acest fapt nu micșorează nicicum puterea ei de-a face minuni. Eu însămi m-am rugat și dorința mi s-a împlinit chiar în acest an. Să fie o coincidență? Cred cu tărie că NU, și că ruga mi-a fost ascultată.

Despre icoană tot legenda spune că ar fi fost pictată de însuși Sfântul Apostol Luca. Acesta ar fi pictat douăsprezece icoane, printre care și pe cea găsită la noi. La îndemnul lui, Apostolii Biblici au plecat în cele patru zări să răspândească creștinismul. Așa se face că icoana a fost adusă pe meleagurile dacice de Sfântul Apostol Andrei, întemeietorul creștinismului în părțile nordice. Este considerată ca fiind cea mai veche icoană nu numai de la noi, ci, din toată creștinătatea.

Ce aș mai putea adăuga este că am plecat din acel loc cu sentimentul că sunt un om norocos dacă s-a întâmplat ca pașii să mă poarte și la Nămăiești. Referitor la numele acestui așezământ am aflat că Sfântul Apostol Andrei, ajungând spre Dacia Superioară, a făcut un popas lângă un templu păgân, închinat zeului Zamolxes, primul zeu al Dacilor. Este chiar locul unde Apostolul a adus icoana Maicii Domnului. Ajungând aici Apostolul a crezut că va găsi un preot păgân, slujitor al lui Zamolxes, pe care intenționa să-l creștineze. Negăsind pe nimeni în grotă s-a adresat tovarășilor lui de călătorie : ”Nemo Est”! ("nu este nimeni", în limba latină). De aici și numele satului NĂMĂIEȘTI.

---
Impresii încărcate de doinafil in 24.11.2015 12:41:24

Validat / Publicat: 24.11.15 14:45:05


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2221


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  24500 PMA (din 28 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[24.11.15 14:44:31]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Mănăstirea Nămăieşti [Valea Mare - Pravăţ, AG], CÂMPULUNG-MUSCEL" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[24.11.15 23:36:10]
» mesaj pers

   @webmasterX - Vă mulțumesc mult pentru mutarea binevenită și necesară!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[25.11.15 08:35:43]
» mesaj pers

   Aveti inca multe de vazut in zona. Daca faceti si alte vacante in "muscele", nu ocoliti manastirea Negru Voda din oras, muzeul etnografic si frumoasa casa musceleana autentica, Cetatuia Negru Voda (este cursa locala de la Combinat sau chiar din Rucar), casele memoriale din zona, luati orasul Campulung la pas sa vedeti arhitectura veche, barajul Rausor si multe altele. Si branza zisa de Rucar se face in toata zona nordica a judetului Arges.

   Vacante placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- doinafil
[25.11.15 10:45:10]
» mesaj pers

   @elviramvio - Mulțumesc pentru îndrumare și pentru votul pe care, presupun, mi l-ați dat! Cu siguranță voi merge să văd ce mi-ați propus! Sunt bucureșteancă „get-beget„, cum se spune, întâmplarea a făcut să mă aflu în „muscele„ și n-am zăbovit prea mult în Câmpu Lung. Sper să am ocazia să vizitez ce trebuie văzut, cât mai curând! Încă odată mulțumiri și urări de bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- cor_nelia
[25.11.15 10:55:48]
» mesaj pers

   @doinafil - Imi place ce "progrese" faci.

   O sa te urmaresc cu atentie; asa o sa aflu mai multe despre excursiile tale.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[25.11.15 12:59:20]
» mesaj pers

   @doinafil -

   Abia acum (dupa mesaj) am vazut ca " dansati in familie", deci aveti ucenicia ca si trecuta.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2015] 1. Drumul în pantă spre mânăstire -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693798">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693798"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693798">Şterge vot</a></div><span id="v9693798" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693798)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693798Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693798MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2015] 1. Drumul în pantă spre mânăstire
foto doinafil [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2015] 2. Cele câteva trepte spre chiliile măicuțelor -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693801">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693801"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693801">Şterge vot</a></div><span id="v9693801" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693801)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693801Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693801MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2015] 2. Cele câteva trepte spre chiliile măicuțelor
foto doinafil [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2015] 3. Se poate ajunge și cu mașina, în fundal se vede turla bisericii -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693803">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693803"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693803">Şterge vot</a></div><span id="v9693803" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693803)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693803Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693803MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2015] 3. Se poate ajunge și cu mașina, în fundal se vede turla bisericii
foto doinafil [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2015] 4. Intrarea în Muzeul etnografic. Încă se fac lucrări pe platforma superioară -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693804">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693804"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693804">Şterge vot</a></div><span id="v9693804" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693804)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693804Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693804MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2015] 4. Intrarea în Muzeul etnografic. Încă se fac lucrări pe platforma superioară
foto doinafil [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2015] 5. Exponate ale portului muscelean -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693805">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693805"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693805">Şterge vot</a></div><span id="v9693805" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693805)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693805Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693805MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2015] 5. Exponate ale portului muscelean
foto doinafil [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2015] 6. Alte frumoase broderii și țesături -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693806">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693806"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693806">Şterge vot</a></div><span id="v9693806" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693806)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693806Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693806MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2015] 6. Alte frumoase broderii și țesături
foto doinafil [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2015] 7. Detaliu de broderie manuală, cusută cu mătase, pe borangic -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693808">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693808"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693808">Şterge vot</a></div><span id="v9693808" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693808)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693808Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693808MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2015] 7. Detaliu de broderie manuală, cusută cu mătase, pe borangic
foto doinafil [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2015] 8. Costume, țesături și obiecte executate manual de oamenii locurilor -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693810">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693810"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693810">Şterge vot</a></div><span id="v9693810" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693810)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693810Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693810MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2015] 8. Costume, țesături și obiecte executate manual de oamenii locurilor
foto doinafil [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2015] 9. Intrarea în locașul de cult Nămăiești -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693812">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693812"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693812">Şterge vot</a></div><span id="v9693812" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693812)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693812Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693812MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2015] 9. Intrarea în locașul de cult Nămăiești
foto doinafil [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2015] 10. În pronaos se află un frumos tablou al ”Cinei cea de taină”, un basorelief în metal -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693813">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693813"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693813">Şterge vot</a></div><span id="v9693813" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693813)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693813Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693813MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2015] 10. În pronaos se află un frumos tablou al ”Cinei cea de taină”, un basorelief în metal
foto doinafil [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2015] 11. Catapeteasma sculptată în lemn, pe măsura spațiului mic al naosului -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693814">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693814"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693814">Şterge vot</a></div><span id="v9693814" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693814)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693814Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693814MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2015] 11. Catapeteasma sculptată în lemn, pe măsura spațiului mic al naosului
foto doinafil [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2015] 12. Icoana se află în partea stângă a altarului, chiar pe locul unde a fost găsită -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693816">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693816"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693816">Şterge vot</a></div><span id="v9693816" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693816)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693816Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693816MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2015] 12. Icoana se află în partea stângă a altarului, chiar pe locul unde a fost găsită
foto doinafil [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2015] 13. Icoana așezată într-o frumoasă ramă sculptată în lemn -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693818">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693818"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693818">Şterge vot</a></div><span id="v9693818" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693818)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693818Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693818MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2015] 13. Icoana așezată într-o frumoasă ramă sculptată în lemn
foto doinafil [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2015] 14. Detaliu al Icoanei făcătoare de minuni -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693820">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693820"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693820">Şterge vot</a></div><span id="v9693820" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693820)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693820Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693820MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2015] 14. Detaliu al Icoanei făcătoare de minuni
foto doinafil [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2015] 15. Impresionant detaliu al turlei bisericii, sculptată în stâncă pe unde, cred eu, că s-a ajuns săpând de sus, în străvechea biserică -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693821">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693821"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693821">Şterge vot</a></div><span id="v9693821" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693821)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693821Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693821MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2015] 15. Impresionant detaliu al turlei bisericii, sculptată în stâncă pe unde, cred eu, că s-a ajuns săpând de sus, în străvechea biserică
foto doinafil [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2015] 16. Un detaliu al Porții Împărătești din partea stângă a catapetesmei -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693823">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693823"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693823">Şterge vot</a></div><span id="v9693823" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693823)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693823Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693823MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2015] 16. Un detaliu al Porții Împărătești din partea stângă a catapetesmei
foto doinafil [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2015] 17. Icoane pe peretele din partea stângă a altarului. Tot plafonul bisericii, inclusiv pereții atestă grota în care a fost găsită icoana -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693825">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693825"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693825">Şterge vot</a></div><span id="v9693825" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693825)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693825Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693825MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2015] 17. Icoane pe peretele din partea stângă a altarului. Tot plafonul bisericii, inclusiv pereții atestă grota în care a fost găsită icoana
foto doinafil [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2015] 18. Biserica văzută din exerior -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693827">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693827"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693827">Şterge vot</a></div><span id="v9693827" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693827)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693827Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693827MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2015] 18. Biserica văzută din exerior
foto doinafil [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2015] 19. Jumătate din peretele sud-estic este stâncă -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693829">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693829"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693829">Şterge vot</a></div><span id="v9693829" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693829)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693829Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693829MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2015] 19. Jumătate din peretele sud-estic este stâncă
foto doinafil [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2015] 20. Stânca este pe toate laturile bisericii -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693830">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693830"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693830">Şterge vot</a></div><span id="v9693830" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693830)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693830Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693830MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2015] 20. Stânca este pe toate laturile bisericii
foto doinafil [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2015] 21. Spre ieșirea din așezământ, sus, de pe trepte se vede o parte a satului Nămăiești -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693832">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693832"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693832">Şterge vot</a></div><span id="v9693832" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693832)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693832Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693832MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2015] 21. Spre ieșirea din așezământ, sus, de pe trepte se vede o parte a satului Nămăiești
foto doinafil [24.11.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.114037036896 sec