#E#D
65213 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Schitul Iezer - Sfântul Antonie [Cheia]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
30.10.2015
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2013
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

O veche vatră de credință – Iezer (Vâlcea) // Schitul Iezer și Peștera Cuv. Antonie


Într-o frumoasă zi de toamnă am pornit din nou spre zona Olteniei de sub Munte. Deși destinația finală era undeva în apropierea orașului Horezu am stabilit că trebuie să mai vizităm ceva în drum spre pensiune. Mai ales că soarele după-amiezii încerca să încălzească atmosfera pastelată de mijloc de toamnă. Astfel, ținta noastră a fost Schitul Iezer și Peștera Cuv. Antonie.

Acces. Părăsim Bucureștiul aglomerat într-o după-amiază de vineri, repede-repede pe autostradă spre Pitești, apoi pe mult mai îngustul și sinuosul drum spre Râmnicu Vâlcea. Intrăm în oraș și urmăm indicatoarele către Olănești, ieșind pe strada Știrbei Vodă. În localitatea Valea Cheii, facem stânga pe DJ 654 spre satul Cheia – aici există indicatoare care ne îndrumă spre Schitul Iezer și Schitul Pahomie, precum și un indicator care ne avertizează că în acea direcție se află și Parcul Național Buila-Vânturarița (la 17 km distanță). Șoseaua este asfaltată până la ieșirea din satul Cheia, după care drumul este unul forestier, de calitate bună (exceptând cazurile când plouă abundent). Distanța de parcurs pe DJ 654, între Valea Cheii și Schitul Iezer, este de aproximativ 9 km. Însă peisajul e unul de vis, chiar și șoferul, pe lângă grija de a conduce cu atenție, a avut timp să admire haina de toamnă cu care era înveșmântată pădurea ce te înconjoară. După ce trecem pe lângă Izvorul tămăduitor al Sfântului Antonie de la Iezer ajungem la poalele mănăstirii și parcăm autoturismul într-un fel de alveolă pe marginea drumului forestier. Înainte de a urca efectiv scările spre incinta mănăstirească observăm o troiță și un agheazmatar ridicate în anii din urmă (2010) prin osteneala obștii mănăstirești și cu ajutorul unei familii din Râmnicu-Vîlcea.

Scurtă istorie. Situat în vechime într-un loc greu accesibil, lăcașul de cult are o istorie tumultoasă. Dicționarul enciclopedic ilustrat „Cartea Românească” din 1931 ne descrie simplu lăcașul de cult de la Iezer: schit, com. Cheia, jud. Vâlcea, întemeiat 1553 de Mircea Ciobanul și Doamna Chiajna. Înainte de această ctitorie ar fi existat o altă biserică, la 500 m depărtare, ridicată în secolele al XIV-XV-lea, dar degradată cu vremea, astfel că la 1559 este refăcut la mică distanță. De altfel, datele sunt contradictorii, sursele oferind mai multe variante în ceea ce privește anul refacerii. La 1714 are loc o nouă ridicare din ruină a schitului, fiind construită biserica actuală de către episcopul Ilarion al Râmnicului și călugărul Antonie, care muncește efectiv la ridicarea lăcașului. Biserica este pictată la 1720 tot de un călugăr, Nicolae. Tot atunci s-au ridicat și frumoasele chilii de pe latura de apus a mănăstirii. Obștea ajunge să numere sute de călugări, o parte din ei locuind în mănăstire, alții nevoindu-se prin păduri, grote și peșteri. Schitul a fost reparat în mai multe rânduri; la sfârșitul secolului al XIX-lea se clădește clopotnița. Până la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial schitul e populat de călugări, apoi aici vin măicuțe. Abia după evenimentele din 1989, schitul este electrificat.

Cuviosul Antonie de la Iezer. A trăit între anii 1627 – 1719 (23 noiembrie – ziua prăznuirii Sfântului). Om înstărit, negustor cunoscut în zona Subcarpaților Vâlcii, a fost o persoană credincioasă și smerită. Se tunde în monahism la Schitul Iezer și după câțiva ani se retrage în pădurile din jurul schitului căutând liniște și izolare pentru a practica „Rugăciunea lui Iisus”. Găsește o mică grotă unde își face chilie, apoi sapă în stâncă timp de trei ani un mic paraclis. Se nevoiește în acest loc izolat, rugându-se neîncetat, dormind doar 2-3 ore pe noapte, mâncând numai pesmeți și legume ce le cultiva lângă chilie. Sfințenia sa și darul vindecării primit de la Dumnezeu atrag o mulțime de pelerini la chilia din pădure. Își cheltuie toată averea pentru repararea Schitului Iezer, contribuind prin muncă la reconstruirea ansamblului mănăstiresc. După 28 de ani de nevoință Cuviosul Antonie se stinge în grota unde s-a rugat neîncetat.

Viața Sfântului a fost scrisă de ucenicul său Ieromonahul Nicolae, transilvănean de origine. Cronicarul Chiriac Râmniceanu, strănepot al Cuviosului Antonie, vizitează chilia în anul 1812 găsind acolo alt sihastru nevoitor, contribuie la repararea paraclisului și descoperă documente despre viața Cuviosului Antonie. Încearcă să mute moaștele Sfântului în biserica schitului, lucru încercat apoi și de Sf. Calinic de la Cernica – dar voia Cuviosului Antonie nu îi lasă. Abia în 1992, când are loc canonizarea Sfântului, se aduc în biserica Schitului Iezer o parte din moaștele Cuviosului Antonie.

Descriere. Intrăm în incinta mănăstirească, adevărată cetate duhovnicească, și ne trezim direct în fața bisericii albe. Biserica seamănă ce cea a Schitului Jgheaburi (vezi impresii), lipsindu-i însă pridvorul susținut de coloane. Pătrundem smeriți în vechea biserică și admirăm pictura. În biserica nouă ne închinăm la moaștele Cuviosului Antonie. Pe sub clopotniță ieșim în spatele mănăstirii și începem a urca spre grota Sfântului.

Pe drumul spre Schitul Iezer și în împrejurimile Peșterii Cuviosului Antonie am văzut unele din cele mai frumoase peisaje de toamnă ce mi-au încântat sufletul de când călătoresc prin țară. Culorile toamnei erau superbe; munții, pădurea colorată, căpițele de fân, clădirile albe ale schitului, razele de soare constituie un puzzle de toamnă perfect.

Prima parte a urcușului este într-adevăr destul de abruptă, fiind vorba de porțiunea ce străbate pădurea. Înainte de a intra în codru, de pe un tăpșan se deschide o imagine de ansamblu asupra incintei mănăstirești. Cărarea ce se strecoară printre copaci urcă în permanență, trece printre pietre și rădăcini de arbori, la un moment dat chiar există un pasaj sub formă de zigzag – balustrade de lemn delimitând traseul și constituind punct de sprijin pentru pelerini. De altfel, traseul spre grotă e un adevărat moment de penitență, dacă putem spune așa – pentru a ajunge la chilia și paraclisul Sfântului trebuie să ne nevoim puțin. După traseul prin pădure ieșim dintr-odată într-o poiană largă, pastelată de haina toamnei, în capătul căreia observăm destinația: locul unde s-a nevoit Cuviosul Antonie. O fântână oferă pelerinilor obosiți de urcuș o binemeritată pauză de hidratare. O cruce-troiță de lemn străjuiește poiana scăldată de razele soarelui. La capătul unei cărări mărginită de o balustradă de lemn ajungem în fața chiliei și paraclisului. Mii de buburuze îmbracă zidurile de piatră ale lăcașului (fațada fiind refăcută probabil după canonizarea Sfântului) ori zboară haotic prin aer. Interiorul e sobru, multe icoane îmbracă pereții de stâncă, altarul păstrează urme de pictură veche. Pe un perete putem citi viața Cuviosului Antonie; o cruce descoperită într-un trunchi de copac e pusă la loc de cinste. Din pragul lăcașului priveliștea spre munți e superbă: peste codrii încă deși observăm creasta munților, învăluită într-o ceață subțire. Este cu adevărat un loc unde îți încarci „bateriile”; drumul de întoarcere ni s-a părut atât de ușor.

Concluzii și recomandări. Ne-am oprit de mai multe ori pe malul pârâului Cheia, de multe ori aflat la mulți metri sub noi, în râpă. Am admirat copacii înalți cu frunze colorate, covorul de frunze arămii întinse de-a lungul drumului forestier, pereții de stâncă ce apar din când în când. Schitul care în vremuri îndepărtate era accesibil doar mergând pe jos ori călare este acum abordabil și cu autoturismul, mai ales în zilele însorite, fără ploaie. Dacă ajungeți la ansamblul mănăstiresc și vă țin picioarele vă recomand să urcați și la grota Cuviosului Antonie – veți descoperi un loc deosebit, încărcat de energii pozitive, un peisaj mirific.

---
Impresii încărcate de tata123 in 30.10.2015 09:26:44

Validat / Publicat: 30.10.15 10:10:36


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 3138


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  36650 PMA (din 40 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[30.10.15 10:10:20]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[30.10.15 11:09:34]
» mesaj pers

   Superbe poze, pacat ca nu obtin dezlegare sa le votez iar.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster70
[30.10.15 19:38:03]
» mesaj pers

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

-- = * * * = --

   Mutat în rubrica "Schitul Iezer - Sfântul Antonie [Cheia], OLĂNEȘTI" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[31.10.15 20:41:56]
» mesaj pers

   @webmaster70 - Poziția e ok, mulțumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2013] În drum spre Schitul Iezer - Vâlcea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 30.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av687563">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv687563"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=687563">Şterge vot</a></div><span id="v9687563" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(687563)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f687563Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e687563MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2013] În drum spre Schitul Iezer - Vâlcea.
foto tata123 [30.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2013] Izvorul din apropierea Schitului Iezer - Vâlcea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 30.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av687564">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv687564"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=687564">Şterge vot</a></div><span id="v9687564" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(687564)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f687564Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e687564MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2013] Izvorul din apropierea Schitului Iezer - Vâlcea.
foto tata123 [30.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2013] Biserica cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 30.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av687565">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv687565"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=687565">Şterge vot</a></div><span id="v9687565" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(687565)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f687565Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e687565MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2013] Biserica cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”.
foto tata123 [30.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [OCT-2013] Chilii la Schitul Iezer - Vâlcea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 30.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av687566">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv687566"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=687566">Şterge vot</a></div><span id="v9687566" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(687566)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f687566Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e687566MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2013] Chilii la Schitul Iezer - Vâlcea.
foto tata123 [30.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2013] Chilie în spatele mănăstirii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 30.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av687567">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv687567"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=687567">Şterge vot</a></div><span id="v9687567" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(687567)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f687567Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e687567MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2013] Chilie în spatele mănăstirii.
foto tata123 [30.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2013] Schitul Iezer - Vâlcea - imagine de ansamblu - în drum spre grota Cuviosului Antonie. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 30.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av687568">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv687568"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=687568">Şterge vot</a></div><span id="v9687568" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(687568)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f687568Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e687568MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2013] Schitul Iezer - Vâlcea - imagine de ansamblu - în drum spre grota Cuviosului Antonie.
foto tata123 [30.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2013] Cărare prin pădure spre grotă. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 30.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av687569">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv687569"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=687569">Şterge vot</a></div><span id="v9687569" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(687569)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f687569Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e687569MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2013] Cărare prin pădure spre grotă.
foto tata123 [30.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2013] O porțiune mai ușoară a traseului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 30.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av687571">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv687571"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=687571">Şterge vot</a></div><span id="v9687571" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(687571)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f687571Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e687571MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2013] O porțiune mai ușoară a traseului.
foto tata123 [30.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2013] Poiana unde se află chilia și paraclisul Cuviosului Antonie. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 30.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av687572">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv687572"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=687572">Şterge vot</a></div><span id="v9687572" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(687572)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f687572Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e687572MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2013] Poiana unde se află chilia și paraclisul Cuviosului Antonie.
foto tata123 [30.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2013] Spre chilie sub razele blânde ale soarelui de toamnă. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 30.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av687573">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv687573"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=687573">Şterge vot</a></div><span id="v9687573" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(687573)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f687573Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e687573MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2013] Spre chilie sub razele blânde ale soarelui de toamnă.
foto tata123 [30.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2013] Peștera Cuviosului Antonie de la Iezer - Vâlcea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 30.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av687574">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv687574"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=687574">Şterge vot</a></div><span id="v9687574" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(687574)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f687574Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e687574MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2013] Peștera Cuviosului Antonie de la Iezer - Vâlcea.
foto tata123 [30.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2013] Altar în peștera... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 30.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av687575">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv687575"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=687575">Şterge vot</a></div><span id="v9687575" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(687575)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f687575Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e687575MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2013] Altar în peștera...
foto tata123 [30.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2013] Urme vechi de pictură în altarul din grotă. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 30.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av687576">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv687576"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=687576">Şterge vot</a></div><span id="v9687576" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(687576)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f687576Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e687576MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2013] Urme vechi de pictură în altarul din grotă.
foto tata123 [30.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2013] Interior și buburuze... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 30.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av687577">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv687577"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=687577">Şterge vot</a></div><span id="v9687577" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(687577)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f687577Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e687577MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2013] Interior și buburuze...
foto tata123 [30.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2013] Aspect din poiană... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 30.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av687578">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv687578"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=687578">Şterge vot</a></div><span id="v9687578" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(687578)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f687578Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e687578MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2013] Aspect din poiană...
foto tata123 [30.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2013] Fântâna din capătul potecii din pădure. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 30.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av687579">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv687579"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=687579">Şterge vot</a></div><span id="v9687579" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(687579)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f687579Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e687579MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2013] Fântâna din capătul potecii din pădure.
foto tata123 [30.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2013] Pe drumul de întoarcere spre Schit. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 30.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av687580">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv687580"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=687580">Şterge vot</a></div><span id="v9687580" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(687580)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f687580Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e687580MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2013] Pe drumul de întoarcere spre Schit.
foto tata123 [30.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2013] Peisaj de toamnă lângă Schitul Iezer - Vâlcea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 30.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av687581">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv687581"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=687581">Şterge vot</a></div><span id="v9687581" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(687581)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f687581Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e687581MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2013] Peisaj de toamnă lângă Schitul Iezer - Vâlcea.
foto tata123 [30.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2013] Peisaj de toamnă lângă Schitul Iezer - Vâlcea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 30.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av687582">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv687582"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=687582">Şterge vot</a></div><span id="v9687582" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(687582)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f687582Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e687582MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2013] Peisaj de toamnă lângă Schitul Iezer - Vâlcea.
foto tata123 [30.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2013] De la Schitul Iezer spre Râmnicu Vâlcea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 30.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av687583">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv687583"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=687583">Şterge vot</a></div><span id="v9687583" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(687583)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f687583Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e687583MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2013] De la Schitul Iezer spre Râmnicu Vâlcea.
foto tata123 [30.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.115638971329 sec