64835 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Banska Bystrica

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
11.10.2015
DE
Avatar traian.leuca
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploiești
înscris/ă în 06.03.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

O plăcută surpriză, orașul Banska Bystrica


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Probabil că dintre tineri nu sunt prea mulți cei care au auzit de orașul slovac Banska Bystrica. . Cei mai în vârstă, printre care și subsemnatul, am învâțat din cărțile de istorie că armata română (alături de armata sovietică) a avut o contribuție importantă în eliberarea acestui oraș de sub ocupația fascistă. Pe aliniamentul Zvolen-Banska s-au dus lupte teribile, în urma cărora armata română a pierdut peste 1700 de militari.

Aceștia sunt înmormântați în cea mai mare necropolă românească de peste hotare, Cimitirul de Onoare Românesc din Zvolen, declarat de către autoritățile slovace monument cultural. Un obelisc din marmură neagră, aflat în centrul vechi al orașului, amintește de contribuția armatei române la luptele de eliberare ale acestui frumos oraș.

Banska Bystrica este un oraș situat pe valea râului Hron, între munții Kremnica, Tatra Mare și Tatra Mică, al șaselea oraș al Slovaciei după numărul de locuitori. Înconjurat de munții ce oferă peisaje incredibil de frumoase, orașul oferă multe mijloace de distracție, printre care drumeții, festivaluri, practicarea sporturilor de iarnă.

Obiectivele istorice importante sunt concentrate în orașul vechi, într-o piață, ( Slovenske Narodne Povstanie (SNP), asemănătoare cu cea din Kosice. Aceasta este plină de cafenele, restaurante, magazine, hoteluri și foarte multe flori. Majoritatea clădirilor din piața SNP (Revolta Națională Slovacă) și de pe străzile din apropiere sunt bine conservate în stilurile baroc, gotic sau renascentist și îți încântă ochiul prin culorile lor vii și strălucitoare.

Vizita noastră în orașul Banska Bystrica s-a limitat la obiectivele turistice din piața SNP), câteva de pe străzile laterale și un cartier mai nou, Partizanka Cesta (care însă nu ne-a plăcut). Pentru a ajunge în apropiere de piață, am setat GPS-ul pe Kapitulsky, o stradă pavată cu piatră cubică ce urcă spre orașul vechi. Parcarea se plătește și costă în jur de 1,5 euro/oră.

Am parcat și după ce am urcat vreo 50 de metri spre capătul străzii ce intră în piață, am avut parte de o mică surpriză:pe frontiscipiul unui hotel din piață era afișat un banner mare în care scria ”yankees go home”și ”STOP NATO”. Nu știu ce motive or fi fost la mijloc de a fost afișat un asemenea slogan, dar pe mine m-a mirat tare mult având în vedere că Slovacia este membră NATO din 2004! Ce repede au uitat unii de invazia URSS din 1968!

Primul obiectiv turistic pe care l-am întâlnit în centrul istoric a fost Turnul cu Ceas (Hodinova Veza aflat în partea de nord-est a pieței. Este construit în secolul XVI, are o ușoară înclinație și domină prin înălțime întreaga piață. De fapt are două ceasuri pe verticală, unul la mijloc și unul în vârf, iar între ele se află o platformă circulară în care turiștii se pot urca (contra cost) și pot admira panorama pieței SNC.

Vis-a-vis de turn se află un monument comemorativ, Coloana lui Marian (Barokovy Mariansky STLP) construit la sfârșitul secolului XVIII în stil baroc, ca un semn de mulțumire pentru sfârșitul epidemiei de ciumă. În vârful coloanei tronează o statuie impozantă înfățișând pe Fecioara Maria, protectoarea celor loviți de crunta boală. O ”coloană de ciumă” asemănătoare am mai văzut în orașul Kosice.

În partea de nordică a pieței se află Castelul Banska Bystrica construit la începutul secolului XV și din care a rămas un bastion și 2 turnuri. În interior s-a amenajat un restaurant medieval și magazine de unde se pot cumpăra suveniruri. În spatele castelului se află Biserica Fecioara Maria (Kostol Panny Marie), o construcție solidă cu două turnuri și multe basoreliefuri pe pereții exteriori. Din păcate, fiind duminică după amiază, am găsit-o închisă și nu am putut-o vizita.

Am ieșit din zona pieței și ne-am continuat itinerariul pe o stradă spre est, Scuteckeho , unde am zărit o frumoasă construcție renascentistă. Este o clădire angulară în care se află Prima Banka, o sucursală a Băncii Naționale Slovace. Un pic mai inainte se află o altă clădire frumoasă în care funcționează Liceul Evanghelic. Strada abundă de astfel de clădiri construite în stilul renascentist, baroc sau Art. Nouveau, însă cea mai frumoasă și cea mai mare este cea în care se află Tribunalul Regional din Banska Bystrica ( Krajsky Sud v Banskej Bystrici ).

Este o clădire impresionantă construită în stil renascentist din cărămidă de culoare roșie, un adevărat palat cu zeci și zeci de încăperi judecând după ferestrele văzute la exterior. Cele trei corpuri ale clădirii sunt dispuse simetric, unul ieșit mai în față și două pe laterale, iar pe mijloc un turn cu ceasuri pe toate laturile. Pe pertele clădirii se află o placă comemorativă în amintirea capilor revoltei antifasciste din 1944, care au fost arestați aici și trimiși la curtea marțială de către naziști.

Ne-am întors în piață și pe latura de sud-est am vizitat din exterior Catedrala Xavier Francis (Kapitulsky Kostol ). Construită în stil romanic (coloane la intrare și două turnuri simetrice) este o copie a bisericii iezuite Gesu din Roma. La data vizitei noastre era în restaurare și accesul in interior interzis. Lângă ea, pe aceeași latură, se află o altă construcție renascentistă frumoasă, Primăria (Radnica), pe frontispiciul căreia scrie: ”renovata 2010”.

După ce admirăm o fântână în stil Art. Nouveau și o frumoasă grădină cu flori ajungem la obeliscul ridicat în onoarea soldaților români și sovietici uciși în luptele de eliberare ale orașului din anul 1945. Este construit paralelipipedic, din marmură neagră, și este inscripționat în limbile rusă, slovacă și română. Când am văzut textul în limba maternă, cu mulțumiri la adresa armatei noastre, am tresărit și m-am simțit mândru (de ce nu?) în fața celorlalți turiști că sunt român.

De-a lungul celor două laturi ale pieței am întâlnit multe alte clădiri istorice amenajate ca muzee, restaurante, cafenele, farmacii, bănci etc. N-am să le mai enumăr aici și am să las pozele să le prezinte. Am totuși o părere de rău că am ratat un muzeu important (SNP), ce conține o colecție de armament militar și o expoziție în aer liber cu tancuri, avioane, trenuri blindate și alte piese de artilerie din timpul celui de al doilea război mondial.

Ca o concluzie, orașul Banska Bystrica este un oraș frumos ce merită să fie vizitat. Pentru mine personal a fost o surpriză plăcută și nu mi-a părut rău că am petrecut o zi aici.

Vacanțe cât mai plăcute!

---
Impresii încărcate de traian.leuca in 11.10.2015 10:13:20

Validat / Publicat: 11.10.15 11:43:42


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SLOVACIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 3334


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (traian.leuca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  72400 PMA (din 58 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de traian.leuca? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[11.10.15 11:43:12]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[11.10.15 11:45:49]
» mesaj pers

   @webmaster - Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- claudiu 71
[11.10.15 17:21:38]
» mesaj pers

   @traian. leuca -

   Ai nimerit intr-un loc mai cald din punct de vedere al tensiunilor politice.

   Regiunea Banska Bystrica este guvernata de un personaj al extremei drepte radicale slovace, Marian Kotliba iar in august 2014 s-au implinit 70 de ani de la lupta de rezistenta impotriva cotropitorilor.

   Personajul asta are niste ideei care te infioara de-a dreptul dar mai de speriat este cum a putut electoratul sa-l voteze!!!

   Aceasta inconvenienta insa nu poate decat sa umbreasca din pacate si latura turistica asa cum a facut-o dealtfel si la tine, cred.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- traian.leuca
[11.10.15 17:36:19]
» mesaj pers

   @claudiu 71 - Mulțumesc pentru lămuriri. Într-adevăr citirea sloganului afișat pe banner-ul din piață nu mi-a făcut chiar plăcere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[17.10.15 10:45:37]
» mesaj pers

   Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[17.10.15 14:40:22]
» mesaj pers

   @webmaster13 - Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[35] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2014] Abundență de flori în Piața SNP (Nameste Slovenske Narodne Povstanie) în traducere Revolta Națională Slovacă din centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 11.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av680533">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv680533"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=680533">Şterge vot</a></div><span id="v9680533" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(680533)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f680533Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e680533MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2014] Abundență de flori în Piața SNP (Nameste Slovenske Narodne Povstanie) în traducere Revolta Națională Slovacă din centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia
foto traian.leuca [11.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2014] Stradă lângă Piața SNP din centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 11.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av680534">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv680534"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=680534">Şterge vot</a></div><span id="v9680534" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(680534)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f680534Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e680534MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2014] Stradă lângă Piața SNP din centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia
foto traian.leuca [11.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2014] Sloganul de care aminteam în review din centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 11.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av680535">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv680535"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=680535">Şterge vot</a></div><span id="v9680535" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(680535)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f680535Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e680535MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2014] Sloganul de care aminteam în review din centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia
foto traian.leuca [11.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2014] Imagine din centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 11.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av680536">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv680536"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=680536">Şterge vot</a></div><span id="v9680536" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(680536)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f680536Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e680536MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2014] Imagine din centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia
foto traian.leuca [11.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2014] Biserica Fecioara Maria. Piața SNP din centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 11.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av680537">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv680537"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=680537">Şterge vot</a></div><span id="v9680537" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(680537)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f680537Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e680537MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2014] Biserica Fecioara Maria. Piața SNP din centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia
foto traian.leuca [11.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2014] Cimitirul din spatele bisericii Fecioara Maria. Piața SNP, centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 11.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av680538">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv680538"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=680538">Şterge vot</a></div><span id="v9680538" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(680538)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f680538Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e680538MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2014] Cimitirul din spatele bisericii Fecioara Maria. Piața SNP, centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia
foto traian.leuca [11.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2014] Prima Banka de pe strada Scuteckeho. Centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 11.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av680539">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv680539"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=680539">Şterge vot</a></div><span id="v9680539" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(680539)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f680539Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e680539MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2014] Prima Banka de pe strada Scuteckeho. Centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia.
foto traian.leuca [11.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2014] Tribunalul Regional de pe strada Scuteckeho. Centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 11.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av680540">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv680540"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=680540">Şterge vot</a></div><span id="v9680540" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(680540)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f680540Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e680540MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2014] Tribunalul Regional de pe strada Scuteckeho. Centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia.
foto traian.leuca [11.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2014] Intrare în clădirea Tribunalului Regional de pe strada Scuteckeho. Centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 11.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av680541">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv680541"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=680541">Şterge vot</a></div><span id="v9680541" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(680541)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f680541Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e680541MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2014] Intrare în clădirea Tribunalului Regional de pe strada Scuteckeho. Centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia.
foto traian.leuca [11.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2014] Tribunalul Regional de pe strada Scuteckeho. Centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 11.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av680542">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv680542"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=680542">Şterge vot</a></div><span id="v9680542" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(680542)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f680542Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e680542MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2014] Tribunalul Regional de pe strada Scuteckeho. Centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia.
foto traian.leuca [11.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2014] Catedrala Xavier Francis din Piața SNP, centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 11.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av680543">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv680543"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=680543">Şterge vot</a></div><span id="v9680543" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(680543)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f680543Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e680543MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2014] Catedrala Xavier Francis din Piața SNP, centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia.
foto traian.leuca [11.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2014] Turnul cu ceas și ”coloana ciumei” (Coloana lui Marian) din Piața SNP, centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 11.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av680544">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv680544"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=680544">Şterge vot</a></div><span id="v9680544" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(680544)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f680544Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e680544MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2014] Turnul cu ceas și ”coloana ciumei” (Coloana lui Marian) din Piața SNP, centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia.
foto traian.leuca [11.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2014] Primăria (Radnica) din Piața SNP, centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 11.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av680545">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv680545"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=680545">Şterge vot</a></div><span id="v9680545" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(680545)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f680545Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e680545MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2014] Primăria (Radnica) din Piața SNP, centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia.
foto traian.leuca [11.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2014] La baza Coloanei lui Marian din Piața SNP, centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 11.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av680546">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv680546"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=680546">Şterge vot</a></div><span id="v9680546" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(680546)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f680546Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e680546MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2014] La baza Coloanei lui Marian din Piața SNP, centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia.
foto traian.leuca [11.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2014] Obeliscul ridicat în memoria ostașilor români și sovietici cazuți în luptele pentru eliberarea Cehoslovaciei de sub ocupația nazistă din Piața SNP, centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 11.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av680547">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv680547"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=680547">Şterge vot</a></div><span id="v9680547" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(680547)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f680547Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e680547MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2014] Obeliscul ridicat în memoria ostașilor români și sovietici cazuți în luptele pentru eliberarea Cehoslovaciei de sub ocupația nazistă din Piața SNP, centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia.
foto traian.leuca [11.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2014] Clădire istorică veche din Piața SNP, centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 11.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av680548">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv680548"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=680548">Şterge vot</a></div><span id="v9680548" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(680548)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f680548Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e680548MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2014] Clădire istorică veche din Piața SNP, centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia.
foto traian.leuca [11.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2014] Liceul Evanghelic din centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 11.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av680549">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv680549"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=680549">Şterge vot</a></div><span id="v9680549" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(680549)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f680549Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e680549MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2014] Liceul Evanghelic din centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovacia.
foto traian.leuca [11.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2014] O intrare în Piața SNP din centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovenia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 11.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av680550">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv680550"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=680550">Şterge vot</a></div><span id="v9680550" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(680550)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f680550Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e680550MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2014] O intrare în Piața SNP din centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovenia.
foto traian.leuca [11.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2014] Inscripția de pe obelisc în limba română din centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovenia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 11.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av680551">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv680551"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=680551">Şterge vot</a></div><span id="v9680551" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(680551)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f680551Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e680551MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2014] Inscripția de pe obelisc în limba română din centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovenia.
foto traian.leuca [11.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2014] Inscripția în limba rusă de pe obeliscul din centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovenia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 11.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av680552">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv680552"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=680552">Şterge vot</a></div><span id="v9680552" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(680552)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f680552Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e680552MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2014] Inscripția în limba rusă de pe obeliscul din centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovenia.
foto traian.leuca [11.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2014] Restaurant din centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovenia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 11.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av680553">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv680553"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=680553">Şterge vot</a></div><span id="v9680553" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(680553)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f680553Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e680553MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2014] Restaurant din centrul vechi al orașului Banska Bystrica, Slovenia.
foto traian.leuca [11.10.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[35] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.200069904327 sec