64245 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Spisska Nova Ves şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
17.09.2015
DE
Avatar traian.leuca
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploiești
înscris/ă în 06.03.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Levoca, perla culturală și istorică a Slovaciei.


Urmare de aici

Următoarea destinație turistică din sejurul slovac a fost orașul Levoca aflat pe drumul european 18 între Spisska Kapitula și Poprad. Când eram aproape de intrarea în Levoca am observat din mersul mașinii, pe partea dreaptă a șoselei, în vârful unui unui deal, silueta unui frumos castel. După vreo 500 de metri am găsit drumul de acces din șoseaua principală și am purces spre castelul cu pricina,

Am urcat vreo 6 km pe un drum destul de bun, dar cam strâmt, și am ajuns într-un parc amenajat cu foișoare și băncuțe pentru relaxare. Aici am lăsat mașina și după ce am parcurs o alee, am ajuns la ceea ce văzusem eu din șoseaua principală, ”un castel”. În realitate era vorba despre o biserică impresionantă cu o arhitectură diferită de alte biserici pe care le vizitasem până atunci.

Biserica Fecioarei Maria sau Marianska Hora (Dealul lui Marian), cum o numesc localnicii, este una dintre cele mai vechi și mai importante locuri de pelerinaj din Slovacia. Este construită în stil neo-gotic la începutul secolului XIII, în semn de recunoștință că acest loc a salvat locuitorii din Levoca în timpul invaziei tătarilor.

Foarte frumoasă și amplasată într-un cadru natural deosebit, biserica impresionează prin turla înaltă, vizibilă de la mare depărtare, și altarul cu statuia aurită a Fecioarei Maria. În curtea bisericii mai sunt și alte construcții religioase și o casă pentru pelerini. Din acest loc avem imagini panoramice deosebite asupra orașului Levoca.

Anual vin aici mii de pelerini să se încarce spiritual și să admire o capodoperă arhitectonică rară. Printre pelerinii care au poposit pe Dealul lui Marian s-a aflat și Papa Ioan Paul al II-lea (1995). Cu acea ocazie s-a înregistrat un număr record de participanți la ceremoniile religioase ale bisericii:650000. Împreună cu un grup organizat de turiști polonezi am vizitat și noi biserica și împrejurimile, apoi am coborât dealul spre Levoca, principalul obiectiv turistic bifat pe agenda noastră în acea zi de august.

Înainte de a pleca în acest sejur aveam unele informații despre acest oraș, însă la fața locului mi-am dat seama cât de mare este diferența între a citi și a vedea. Când am trecut de principala poartă de intrare în orașul-cetate, Kosice, am crezut că am intrat în alt secol. Clădirile vechi, bisericile vechi, străzile pavate cu piatră cubică, turnurile, arcadele, zidurile de apărare, toate acestea mă duceau cu gândul la filmele cu doamne îmbrăcate în rochii de seară cu pălării elegante, domni în frac și papion coborând din trăsuri cu cai albi.

Levoca este un oraș mic, dar din cale afară de frumos! Este considerat bijuteria culturală și istorică a regiunii Spis și personal, după ce l-am vizitat, pot să spun că în această afirmație nu există nici o exagerare. La un moment dat eram tentat să compar Levoca cu Sighișoara noastră, însă văzând aglomerația de construcții vechi din zona centrală a orașului mi-am dat seama că nu este cazul.

Vizitarea orașului –cetate (eu așa l-am numit, având în vedere zidurile care îl înconjoară și porțile de intrare) se poate face ușor pe jos. Aproape toate obiectivele turistice sunt concentrate în jurul zonei Namestie Majstra Pavla (Piața Maestrului Pavel, piață ce poartă numele celui care are în biserica principală a orașului o lucrare artistică de excepție. Intrarea principală, din E 18, se face prin poarta Kosice și se plătește pentru asta în jur de 2 euro. Odată plătind biletul de intrare poți parca mașina pe oricare din străzile orașului.

Ca urmare a numeroaselor sale clădiri vechi, orașul Levoca a fost înscris în anul 2009 pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Am să descriu în câteva cuvinte câteva dintre aceste clădiri istorice vechi, pe care le-am vizitat în sejurul nostru slovac.

Biserica Sf. Iacov (Kostol Svatevo Jakub)

Este principalul obiectiv turistic din Levoca și se găsește pe centrul pieții maestrului Pavel. Biserica este construită în secolul XIV în stil gotic pe locul alteia mai vechi. Cele 13 altare exterioare și turnul înalt al bisericii domină întregul oraș, însă cel mai prețios punct al bisericii îl reprezintă interiorul, care poate fi considerat un muzeu de artă medievală. Altarul gotic cu Sf. Iacov este cosiderat cel mai înalt de acest gen din lume (18,6 m). A fost construit între anii 1507-1517 din lemn în atelierul maestrului Pavel și are o valoare artistică de excepție. În interiorul fascinant al acestei biserici atrage atenția și statuia Sf. Gheorghe ucigând balaurul.

Primăria din Levoca

O altă clădire deosebit de frumoasă, vecină cu Biserica Sf. Iacov, este cea a primăriei. A fost construită inițial în stil gotic (secolul al XV-lea), are unele picturi alegorice pe latura de sud și un impresionant turn clopot. La etajul I există un muzeu în care sunt expuse și unel lucrări grafice al maestrului Pavel.

Cușca Rușinii

Amplasată în fața primăriei, la începutul secolului XVI, cușca era folosită în trecut ca stâlp al infamiei pentru femeile de moravuri ușoare, dar și pentru cei care săvârșeau unele delicte minore. Scopul acestei cuști era de a pedepsi vinovații și de a da ca exemplu de neurmat pentru ceilalți locuitori ai urbei. Executată din fier forjat și bare din sârmă sudate între ele surprinde decorarea exterioară cu crini și inimi-simboluri ale iubirii și inocenței.

De remarcat faptul că impricinații erau expuși în cușcă în perioada tărgurilor periodice, când piața era plină, astfel ca efectul descurajării să fie cel scontat. Se zice că cei mai mulți trecători scuipau și aruncau cu alimente stricate în cei pedepsiți, însă erau și alții care aruncau bezele (mai ales în cazul femeilor de moravuri ușoare).

Biserica Evanghelistă

Această biserică cu o cupolă foarte frumoasă se află în vecinătatea primăriei, pe latura sudică a orașului. A fost construită în stil clasicist la începutul secolului XIX și face parte din patrimoniul cultural al Slovaciei.

Casa Thurzo

Este una din cele mai vechi și interesante case medievale din Levoca. Este construită în 1904 în stil neo-renascentist și atrage atenția prin culoare și arhitectura unică a fațadei.

Teatrul Levoca

Este cea mai veche clădire din Slovacia (secolul XVIII) ca sediu a unui teatru. Împreună cu Sala Congreselor găzduiește principalele evenimente culturale ale orașului Levoca.

Muzeul Național Slovac (Slovenske Narodne Muzeum )

O altă clădire istorică veche, ce a aparținut lui Pavel din Levoca, găzduiește un muzeu cu exponate din creația maestrului. Este o casă de tip medieval, cu detalii arhitecturale deosebit de frumoase, construită în stil gotic și o fațadă pictată la începutul secolului XVII.

Statuia Ludovit Stur

Este situată în piața centrală și a fost ridicată în memoria poetului, filozofului, jurnalistului și politicianului Ludovit Stur, liderul revoluționarilor slovaci de la 1848 (un fel Bălcescu al nostru).

Orașul mai are și alte clădiri istorice vechi (Hotel Barbakan, Hotel Arkada, Hotel U leva), dar cum sunt mai greu de descris în cuvinte, o să las pozele să le scoată în relief frumusețea. O altă zonă interesantă din punct de vedere istoric este cea din nordul pieței principale (strada Klastorska). Aici sunt vechile ziduri medievale ale orașului, turnuri de apărare, creneluri de tragere, etc.

În final, amintesc că în jurul pieței sunt numeroase restaurante, terase și cafenele unde se poate încheia vizita în acest oraș mic, dar care oferă atât de multe turiștilor.

Vacanțe cât mai frumoase!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de traian.leuca in 17.09.2015 20:13:17

Validat / Publicat: 17.09.15 22:38:29


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SLOVACIA.
VIZUALIZĂRI: 3110


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (traian.leuca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  44300 PMA (din 48 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de traian.leuca? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Dan&Ema
[18.09.15 06:50:40]
» mesaj pers

   Arata superb. Pozele sunt excelente si relevante pentru a crea o impresie excelenta. Frumoase locuri ai vizitat. Felicitari pentru articol

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[18.09.15 07:23:29]
» mesaj pers

   @Dan&Ema - Mulțumesc pentru vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Arya
[18.09.15 07:55:24]
» mesaj pers

   @traian. leuca:

   Felicitări și superbonus!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- FlorinAndrei
[18.09.15 11:16:27]
» mesaj pers

   Salut,

   Frumoasă descriere, frumoase și pozele.

   Am totuși o observație: pe una din poze ai scris la explicații Hotel Uleva. Am verificat pe net și este așa cum am bănuit: în limba cehă și slovacă se folosește acest "U" înaintea cuvântului propriu zis, cu sens de "La". In română o astfel de firmă ar suna cam așa "La Costică". Pentru asta folosesc cehii și slovacii "U", deci numele corect al hotelului este "U Leva" (la hotelul Leva).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- maryka
[20.09.15 17:11:47]
» mesaj pers

   Foarte frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[22.09.15 18:32:29]
» mesaj pers

   @Arya, @Maryka -Vă mulțumesc pentru vizită și apreciere!

   @Florin Andrei-Mulțumesc pentru vizită, apreciere și... observație!

   Corectă intervenția! . La încărcarea pozelor m-am grăbit când am scris textul explicativ și am trecut greșit Uleva în loc de U Leva, deși era clară afișată denumirea pe frontispiciul clădirii. Spre finalul review-ului trecusem denumirea corectă (însă și aici Leva cu literă mică :)).

   

Orașul mai are și alte clădiri istorice vechi (Hotel Barbakan, Hotel Arkada, Hotel U leva)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- over
[12.01.18 18:39:54]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Va salut. Dupa doua sejururi consecutive in Grecia, ma bate gandul sa petrec vacanta si intr-alta tara. Stiu, Slovacia nu are litoral, dar ca un turist care a vizitat mare parte din aceasta tara, in ce zona credeti dvs. ca ar fi potrivit un sejur pentru un cuplu cu copil mic? Multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[12.01.18 19:13:50]
» mesaj pers

   @over: O să vă dau amănunte într-un mesaj privat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[30] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2014] Aleea ce urcă la Biserica Fecioara Maria de pe Dealul lui Marian. Levoca, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 17.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av669843">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv669843"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=669843">Şterge vot</a></div><span id="v9669843" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(669843)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f669843Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e669843MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2014] Aleea ce urcă la Biserica Fecioara Maria de pe Dealul lui Marian. Levoca, Slovacia.
foto traian.leuca [17.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2014] Parcul și parcarea din apropierea Bisericii Fecioaret Maria de pe Dealul lui Marian. Levoca, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 17.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av669844">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv669844"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=669844">Şterge vot</a></div><span id="v9669844" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(669844)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f669844Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e669844MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2014] Parcul și parcarea din apropierea Bisericii Fecioaret Maria de pe Dealul lui Marian. Levoca, Slovacia.
foto traian.leuca [17.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2014] Biserica Fecioara Maria de pe Dealul lui Marian. Levoca, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 17.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av669845">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv669845"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=669845">Şterge vot</a></div><span id="v9669845" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(669845)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f669845Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e669845MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2014] Biserica Fecioara Maria de pe Dealul lui Marian. Levoca, Slovacia.
foto traian.leuca [17.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2014] Biserica Fecioara Maria de pe Dealul lui Marian. Levoca, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 17.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av669846">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv669846"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=669846">Şterge vot</a></div><span id="v9669846" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(669846)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f669846Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e669846MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2014] Biserica Fecioara Maria de pe Dealul lui Marian. Levoca, Slovacia.
foto traian.leuca [17.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2014] Altarul din Biserica Fecioara Maria de pe Dealul lui Marian. Levoca, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 17.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av669847">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv669847"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=669847">Şterge vot</a></div><span id="v9669847" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(669847)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f669847Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e669847MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2014] Altarul din Biserica Fecioara Maria de pe Dealul lui Marian. Levoca, Slovacia.
foto traian.leuca [17.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2014] Orașul Levoca văzut de la Biserica Fecioara Maria de pe Dealul lui Marian. Levoca, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 17.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av669848">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv669848"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=669848">Şterge vot</a></div><span id="v9669848" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(669848)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f669848Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e669848MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2014] Orașul Levoca văzut de la Biserica Fecioara Maria de pe Dealul lui Marian. Levoca, Slovacia.
foto traian.leuca [17.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2014] Hotelul Barbakan din Levoca, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 17.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av669849">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv669849"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=669849">Şterge vot</a></div><span id="v9669849" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(669849)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f669849Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e669849MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2014] Hotelul Barbakan din Levoca, Slovacia.
foto traian.leuca [17.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2014] Biserica Sf. Iacov din Levoca, Slovacia (poză luată de pe internet). -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 17.09.15] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av669850">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv669850"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=669850">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2014] Biserica Sf. Iacov din Levoca, Slovacia (poză luată de pe internet).
foto traian.leuca [17.09.15] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P09 [AUG-2014] Parculdin centrul orașului Levoca, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 17.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av669851">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv669851"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=669851">Şterge vot</a></div><span id="v9669851" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(669851)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f669851Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e669851MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2014] Parculdin centrul orașului Levoca, Slovacia.
foto traian.leuca [17.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2014] Picturi pe peretele sudic al Bisericii Sf. Iacov din Levoca, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 17.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av669852">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv669852"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=669852">Şterge vot</a></div><span id="v9669852" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(669852)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f669852Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e669852MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2014] Picturi pe peretele sudic al Bisericii Sf. Iacov din Levoca, Slovacia.
foto traian.leuca [17.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2014] Muzeul Național Slovac din Levoca, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 17.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av669853">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv669853"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=669853">Şterge vot</a></div><span id="v9669853" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(669853)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f669853Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e669853MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2014] Muzeul Național Slovac din Levoca, Slovacia.
foto traian.leuca [17.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2014] Monumentul eroilor slovaci din timpul celui de al doilea război mondial din Levoca, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 17.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av669854">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv669854"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=669854">Şterge vot</a></div><span id="v9669854" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(669854)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f669854Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e669854MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2014] Monumentul eroilor slovaci din timpul celui de al doilea război mondial din Levoca, Slovacia.
foto traian.leuca [17.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2014] Turnul bisericii Sf. Iacov din Levoca, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 17.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av669855">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv669855"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=669855">Şterge vot</a></div><span id="v9669855" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(669855)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f669855Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e669855MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2014] Turnul bisericii Sf. Iacov din Levoca, Slovacia.
foto traian.leuca [17.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2014] Clădirea unei farmacii din Levoca, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 17.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av669856">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv669856"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=669856">Şterge vot</a></div><span id="v9669856" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(669856)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f669856Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e669856MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2014] Clădirea unei farmacii din Levoca, Slovacia.
foto traian.leuca [17.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2014] Altă imagine cu biserica Sf. Iacov din Levoca, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 17.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av669857">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv669857"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=669857">Şterge vot</a></div><span id="v9669857" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(669857)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f669857Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e669857MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2014] Altă imagine cu biserica Sf. Iacov din Levoca, Slovacia.
foto traian.leuca [17.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2014] Biserica Evanghelică din Levoca, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 17.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av669858">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv669858"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=669858">Şterge vot</a></div><span id="v9669858" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(669858)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f669858Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e669858MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2014] Biserica Evanghelică din Levoca, Slovacia.
foto traian.leuca [17.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2014] Hotel U leva, o altă clădire frumoasă din Levoca, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 17.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av669859">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv669859"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=669859">Şterge vot</a></div><span id="v9669859" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(669859)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f669859Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e669859MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2014] Hotel U leva, o altă clădire frumoasă din Levoca, Slovacia.
foto traian.leuca [17.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2014] Cușca Rușinii din Levoca, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 17.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av669860">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv669860"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=669860">Şterge vot</a></div><span id="v9669860" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(669860)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f669860Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e669860MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2014] Cușca Rușinii din Levoca, Slovacia.
foto traian.leuca [17.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2014] Casa Thurzo din Levoca, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 17.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av669861">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv669861"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=669861">Şterge vot</a></div><span id="v9669861" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(669861)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f669861Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e669861MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2014] Casa Thurzo din Levoca, Slovacia.
foto traian.leuca [17.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2014] Monumentul lui Ludovit Stur din Levoca, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 17.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av669862">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv669862"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=669862">Şterge vot</a></div><span id="v9669862" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(669862)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f669862Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e669862MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2014] Monumentul lui Ludovit Stur din Levoca, Slovacia.
foto traian.leuca [17.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2014] Creneluri de tragere într-un vechi zid din Levoca, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 17.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av669863">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv669863"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=669863">Şterge vot</a></div><span id="v9669863" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(669863)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f669863Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e669863MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2014] Creneluri de tragere într-un vechi zid din Levoca, Slovacia.
foto traian.leuca [17.09.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[30] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.223012924194 sec