61443 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Castelul Cantacuzino

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
30.07.2015
DE
Avatar robert
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 29.12.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
JUL-2015
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Castelul Cantacuzino și Dali


Înainte să plec la Sinaia, mi-a sărit în ochi un articol al unui coleg de la AFA, despre Castelul Cantacuzino din Bușteni. Mi-a plăcut și l-am pus pe lista scurtă al obiectivelor turistice, pe care vreau să le vizitez. Dar ce m-a făcut să mă hotărăsc, a fost un afiș văzut la Sinaia, în care se preciza că la Castelul Cantacuzino este o expoziție temporară a lui Salvador Dali.

Așa că într-o zi frumoasă de vară, după ce am coborât de pe munte și am servit masa am luat mașina, cu destinația Castelul Cantacuzino din stațiunea Bușteni. După aproximativ 15 minute am ajuns în fața Castelului. Am parcat undeva la umbră, pe strada Zamora. Ulterior am observat că se putea parca și în incinta Castelului, contra unei taxe de 5 lei.

Am achiziționat bilete combinate, adică și Castelul și Dali contra unei sume de 35 de lei pentru un adult și 19 lei pentru un adolescent între 12 și 18 ani. Ni s-a transmis de la casa de bilete, să grăbim pasul, deoarece tocmai începuse tura de vizitare cu ghid a Castelului. Aceasta are loc o dată pe oră, la și un sfert.

Castelul este poziționat într-o zonă de o frumusețe aparte, iar priveliștea de la balcon este absolut spectaculoasă. Se vede atât Bușteniul, cât și munții Bucegi, de vis a vis. Deh nababul, tot nabab. Că așa i se spunea în epocă prințului Gheorghe Cantacuzino. Și pe drept cuvânt pentru că avea o avere impresionantă. Acest castel este unul impresionant ca și gabarit și este comparabil cu Palatul Cotroceni sau cu Peleș. Acest Palat este construit în stil neobrâncovenesc.

Dar să revenim. Am ajuns exact în momentul în care ghida începuse să povestească despre prima încăpere din Castel, respectiv Holul Central. Având în vedere ca tocmai citisem articolul depre acest Castel, parcă știam tot ce avea să spună ghida. Puteam să iau articolul cu mine și nici nu mai aveam nevoie de ghidă. Din acest motiv nu o să mai reiau toate detaliile. O să spun că am vizitat toate încăperile Castelului și am admirat ceramica glazurată din Italia, feroneria și cremoanele turnate în bronz la Paris, portretele a 12 membrii ai familiei Cantacuzino, șemineele din piatra de Albești, scările din marmură de Carrara, tavanul din lemn sculptat sau vitraliile deosebite.

De departe dintre toate încăperile, cea mai spectaculoasă este Sala de recepții. Aceasta a rămas foarte bine conservată, în proportie de 90 %, deoarece a existat și pe vremea comuniștilor o minte luminată, care a transformat-o în depozit. Ușile au stat în permanență închise, iar toate tablourile au fost acoperite cu pânză, pentru a fi protejate.

Aici se observă un lucru mai rar. Sunt pictate blazoanele unor mari familii ale vremii, respectiv Cantemir, Mavrocordat sau Bibescu. Deasemenea vitraliile sunt absolut deosebite. Pe ele sunt pictate chipuri ale unor membri de seamă ai familiei Cantacuzino.

Castelul este absolut impresionant și îl recomand pentru o vizită. Cel mai mult m-a impresionat Sala de Recepții și panorama absolut fabuloasă de la balcon. Și curtea castelului este mare și foarte bine îngrijită. Castelul este înconjurat de cascade și de fântâni arteziene. La parter este un restaurant și o terasă unde se poate servi masa într-un ambient deosebit. De altfel aici se organizează diferite petreceri private, moment în care vizita la Castel nu mai este posibilă.

Deasemenea, în incinta Castelului au loc evenimente culturale, cum ar fi un concert de muzică clasică sau această expoziție dedicată lui Salvador Dali organizată în perioada 22 iulie- 4 octombrie 2015. După această expoziție vor mai fi organizate și alte expoziții deosebite, dintre care amintim operele lui Chagall, Matisse, Picasso, Toulouse Latrec sau Renoair. ȘI asta in decurs de numai doi ani. Felicitări celor ce au cumparat acest castel de la moștenitorii familiei Cantacuzino, pentru că l-au redat circuitului turistic și pentru că îl pun în valoare cu tot felul de evenimente culturale, care de care mai interesante.

Vizita la acest deosebit CASTEL s-a încheiat cu admirarea expozitiei lui Salvador Dali. Am admirat cele aproximativ 200 de opere expuse, ale marelui maestru.

Dali s-a născut la data de 11 mai 1904 în Spania. Salvador Dali este unul dintre cei mai celebri artiști, pe care i-a dat omenirea. Acesta a pictat într-un stil personal, așa mai nebunesc. Dealtfel, din ce mai știam si eu și din ce ne-a prezentat și ghidul, Dali era asa un pic mai nebunatic. Asta ca să nu spun mai nebun. El s-a combinat cu o femeie mai în vârsta ca el cu 10 ani, care era și soția unui foarte bun prieten de-al lui. Cum a cucerit-o? Ei bine n-o să vă vina să credeți- făcea ca măgarul si asta a impresionat-o pe duduie!!! După căsătorie aceasta a devenit atât muza lui, cât si managerul, impresarul, trezorierul și tot ce s-ar mai putea. Dealtfel se spune ca aceștia erau și foarte avari și foarte narcisiști. Dealtfel în multe dintre lucrările artistului, o să regăsim atât chipul soției, cât și al lui. Și erau foarte avari- se spune ca vindeau coli goale doar cu semnătura aristului – un fel de autograf din zilele noastre, dar pe bani.

Salvador Dali a mai avut un frate, pe care l-a chemat la fel ca pe el și care a decedat, până să se nască artistul. Din acest motiv, toată viața a considerat că el este de fapt reîncarnarea fratelui său. De aici probabil provine și „ nebunia lui”.

Această expoziție temporară de la Castelul Cantacuzinono nu conține decât schițe ale artistului. Nu sunt expuse și lucrările foarte renumite. Gravurile prezentate în stil supra- realist prezintă cinci dintre cele mai mari opere ale literaturii universale, respectiv Divina Comedie de Dante Alighieri, Gargantua și Pantagruel de Francois Rabelais, Faust de Johann Wolfgang Goethe, Tricornul de Pedro Antonio de Alarcon și Bătrânul și Marea de Ernest Hemingway. Toate exponatele sunt originale și provin de la colecții private din Europa. Deasemenea am admirat si cele 78 de cărți de Tarot (o alta mare pasiune alui Dali) care demonstrează creativitatea exemplară a artistului.

A fost o expoziție interesantă. Ca o dezamăgire, aș vrea să remarc faptul că nu au fost prezentate operele lui celebre. Poate altădată. Oricum a fost o îmbinare fericită, vizitarea Castelului Cantacuzino și mini expoziția Salvador Dali. Recomand o vizită, tuturor iubitorilor de frumos.

Am uitat să remarc și magazinul pe care ești obligat să-l traversezi la ieșirea din Castel. Ne aliniem si noi încet, încet la cei din occident. Un lucru foarte inteligent, văzut de mine doar la muzeele de afară.

O să închei cu renumita vorbă a lui Dali, pe care o spunea despre sine: „ singura diferență dintre mine și un nebun este că eu nu sunt nebun”!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de robert in 30.07.2015 09:27:25

Validat / Publicat: 30.07.15 10:33:11


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1465


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  22700 PMA (din 24 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[26] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2015] Holul Central din Castelul Cantacuzino -- foto by <b>robert</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646730">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646730"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646730">Şterge vot</a></div><span id="v9646730" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646730)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646730Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646730MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2015] Holul Central din Castelul Cantacuzino
foto robert [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2015] gresia din Holul Central -- foto by <b>robert</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646735">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646735"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646735">Şterge vot</a></div><span id="v9646735" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646735)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646735Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646735MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2015] gresia din Holul Central
foto robert [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2015] Sala de audiențe de la Castelul Cantacuzino -- foto by <b>robert</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646740">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646740"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646740">Şterge vot</a></div><span id="v9646740" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646740)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646740Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646740MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2015] Sala de audiențe de la Castelul Cantacuzino
foto robert [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2015] tavanul sculptat în lemn -- foto by <b>robert</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646743">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646743"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646743">Şterge vot</a></div><span id="v9646743" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646743)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646743Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646743MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2015] tavanul sculptat în lemn
foto robert [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2015] sala de recepții de la Castelul Cantacuzino -- foto by <b>robert</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646746">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646746"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646746">Şterge vot</a></div><span id="v9646746" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646746)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646746Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646746MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2015] sala de recepții de la Castelul Cantacuzino
foto robert [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2015] candelabrul original -- foto by <b>robert</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646748">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646748"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646748">Şterge vot</a></div><span id="v9646748" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646748)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646748Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646748MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2015] candelabrul original
foto robert [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2015] diversele blazoane ale familiilor celebre -- foto by <b>robert</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646750">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646750"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646750">Şterge vot</a></div><span id="v9646750" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646750)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646750Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646750MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2015] diversele blazoane ale familiilor celebre
foto robert [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2015] picturile realizate pe piele de Cordoba, a 12 reprezentanți de seama ai familiei Cantacuzino -- foto by <b>robert</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646753">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646753"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646753">Şterge vot</a></div><span id="v9646753" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646753)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646753Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646753MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2015] picturile realizate pe piele de Cordoba, a 12 reprezentanți de seama ai familiei Cantacuzino
foto robert [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2015] panoramă de la balcon -- foto by <b>robert</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646760">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646760"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646760">Şterge vot</a></div><span id="v9646760" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646760)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646760Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646760MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2015] panoramă de la balcon
foto robert [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2015] panoramă de la balcon -- foto by <b>robert</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646761">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646761"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646761">Şterge vot</a></div><span id="v9646761" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646761)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646761Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646761MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2015] panoramă de la balcon
foto robert [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2015] panoramă de la balcon -- foto by <b>robert</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646762">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646762"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646762">Şterge vot</a></div><span id="v9646762" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646762)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646762Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646762MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2015] panoramă de la balcon
foto robert [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2015] panoramă de la balcon -- foto by <b>robert</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646763">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646763"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646763">Şterge vot</a></div><span id="v9646763" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646763)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646763Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646763MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2015] panoramă de la balcon
foto robert [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2015] vitraliile deosebite -- foto by <b>robert</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646764">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646764"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646764">Şterge vot</a></div><span id="v9646764" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646764)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646764Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646764MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2015] vitraliile deosebite
foto robert [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2015] Castelul Cantacuzino -- foto by <b>robert</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646765">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646765"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646765">Şterge vot</a></div><span id="v9646765" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646765)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646765Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646765MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2015] Castelul Cantacuzino
foto robert [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2015] intrarea la castel -- foto by <b>robert</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646768">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646768"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646768">Şterge vot</a></div><span id="v9646768" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646768)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646768Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646768MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2015] intrarea la castel
foto robert [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2015] alee din curtea interioară -- foto by <b>robert</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646769">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646769"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646769">Şterge vot</a></div><span id="v9646769" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646769)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646769Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646769MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2015] alee din curtea interioară
foto robert [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2015] terasa din fața castelului -- foto by <b>robert</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646770">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646770"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646770">Şterge vot</a></div><span id="v9646770" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646770)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646770Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646770MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2015] terasa din fața castelului
foto robert [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2015] Salvador Dali -- foto by <b>robert</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646771">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646771"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646771">Şterge vot</a></div><span id="v9646771" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646771)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646771Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646771MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2015] Salvador Dali
foto robert [30.07.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [JUL-2015] și câteva lucrări ale artistului- cărțile de Tarot -- foto by <b>robert</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646772">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646772"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646772">Şterge vot</a></div><span id="v9646772" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646772)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646772Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646772MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2015] și câteva lucrări ale artistului- cărțile de Tarot
foto robert [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2015] și câteva lucrări ale artistului -- foto by <b>robert</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646773">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646773"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646773">Şterge vot</a></div><span id="v9646773" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646773)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646773Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646773MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2015] și câteva lucrări ale artistului
foto robert [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2015] salut către Mephisto -- foto by <b>robert</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646774">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646774"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646774">Şterge vot</a></div><span id="v9646774" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646774)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646774Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646774MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2015] salut către Mephisto
foto robert [30.07.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[26] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.14822602272 sec