#I#D
58315 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Neum

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
22.04.2015
DE
Avatar Nicu
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Timisoara
înscris/ă în 29.01.08
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2014
DURATA: 3 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Neum


Urmare de aici

Am ajuns în aceasta statiune cu autocarul venind de la Dubrovnik, am plecat din Dubrovnik din autogară dimineața la ora 8 si dupa o ora si ceva am ajuns la vamă unde am și stat cam jumate oră asta ținînd cont că nu era sezon, cred ca în sezon se stă mult mai mult timp.

Imediat dupa vamă autocarul a facut un popas de aprox 20 minute în o parcare cu magazine si restaurant unde mai erau citeva autocare si autoturisme dupa care am plecat mai departe.

Dupa aprox 5 minute am ajuns la destinatie, doar noi am coborit si autocarul a plecat mai departe spre Sarajevo, e vorba de autocarul croat, de ce mentionez ca e vorba de autocarul croat fiincă sunt diferențe mari de preț fată de autocarele din Bosnia, o sa detaliez.

Neum

Locul unde am coborît din autocar era chiar în centru vizavi de un complex comercial, pe partea stinga se vedea marea, nu aveam nici cazare si nici bani, ma refer la bani locali, aici moneda este marca convertibilă. KM

-1 euro = aprox 1,95 KM marca convertibila. Vroiam cazare cu vedere la mare si preț bun, ne-am cazat destul de repede si aproape de locul unde am coborît din autocar la o pensiune unde am plătit cu euro. prețul a fost 25 euro camera dublă, totul foarte bine, despre cazare altădată.

Bosnia Herțegovina are doar o mică portiune de litoral adică de iesire la mare, distanța pe șosea de la o vamă la alta e de aproximativ 10 km, tot litoralul are cam 20 km luînd în considerare si acea mică peninsulă denumita Klek.

Singura statiune de la mare este Neum, pe aici prin această mică portiune unde Bosnia Herțegovina are iesire la mare este șoseaua spre sau dinspre Dubrovnik / Croatia, cine vine de la Dubrovnik sau merge spre Dubrovnik trebuie sa treaca pe la Neum, in aproximativ 10 - 15 minute traverseaza acest loc dar poate sta si destul timp, in unele cazuri si citeva ore in sezon la frontieră la cele două vame. Croatia este in UE, porțiunea asta foarte scurtă de drum de aprox 10 km nu este in UE. Cine a facut această împărțeală ca unii sa aiba 10 km de litoral, altii sute de km si altii (stiti la cine ma refer) nici un km?

Oraselul Neum are aprox 5000 de locuitori, si pe portiunea de litoral are citeva plaje cu pietricele, unele pe pontoane de beton, plaje cu nisip fin nu gasiti aici, dar apa este foarte curata si imaginea spre golf este foarte frumoasă.

Sunt citeva hoteluri chiar pe plajă și foarte multe pensiuni unele pe faleză altele mai sus in oraș dar multe cu vedere spre mare.

Chiar în fața pensiunii unde am avut cazarea este si cel mai renumit hotel din Neum denumit... Hotel Sunce... am fost de curiozitate la receptie să văd cît costă o cameră dublă in afara sezonului, prețul era 90 euro dubla cu mic dejun, era singurul hotel deschis pe faleză in acea perioadă adică luna mai.

Preturile aici mult mai mici fata de Croatia, in centru in locul unde opresc autocarele sau pentru cei care sunt in tranzit cu masina proprie, in intersectie este un magazin alimentar unde se poate plati cu cardul si acolo gasiti de toate la pret mai mic ca si in Croatia, am vazut aici multe masini cu numar de croatia la cumparaturi.

Ca si idee de vizitat Neum in doar citeva ore daca sunteti in tranzit si nu vreti sa va cazati aici.

Din intersectie coboriti spre faleză spre biserică (la Neum este biserica catolica) si ajungeti in parcare la hotel Sunce, la dreapta este zona de plajă de linga hotel si mergind mai departe celelalte plaje, unele pe ponton de beton, tot acolo sunt si celelalte hoteluri, in partea stinga de la hotel Sunce mergeti aprox 30 minute si dati de alte plaje unde sunt si hoteluri si vile.

Hotel Sunce e situat cam la mijloc, la stinga aveti de mers lejer cam o ora, la dreapta la fel cam o ora, in ambele sensuri la fel si se termină imediat si oraselul si daca continuati ajungeti la granita pe jos.

De aici din Neum puteti face vizite la Dubrovnik in Croatia, o ora si ceva cu masina plus timpul de stat in vamă, vizita la Mostar si Medjugorje in Bosnia tot cam o ora si ceva.

Eu am ajuns la Neum in felul urmator

Am facut un fel de circuit prin unele tari din fosta Iugoslavia

A fost o combinatie de tren si autocar:

Tren Timișoara - Vârșeț - Belgrad - Sutomore (Muntenegru)

Autocar Sutomore - Becici - Tivat - Perast - Herceg Novi - Dubrovnik - Neum.

Spre casă am plecat tot cu autocar spre Mostar unde am stat citeva zile si mai departe direct spre Belgrad cu autocar si acasa la Timișoara via Vârșeț cu tren. De la Neum spre Mostar vroiam sa plec tot cu aceias cursa de autocar dar proprietara pensiunii unde am fost cazati mi-a recomandat alta cursa de data asta cu autocar bosniac la jumate pret fata de cel croat.

Am plecat spre Mostar cu autocar Bosniac platind cu KM marca convertibila bosniaca (am scos bani de la bancomat la hotel Sunce) si am primit rest in kuna moneda croată. Eu credeam că vom merge de la Neum la Mostar prin Bosnia dar dupa mai putin de 10 minute de la plecare din Neum (autocarul a plecat doar cu noi doi) ajungem din nou in vama croată si intram din nou in UE. Nu ne controlează nimeni in bagaje, in acest circuit am fost controlati in bagaje dupa 20 de zile doar o dată la revenirea acasă la vamă la Moravita, Dupa ce intrăm in Croatia autocarul incepe să se umple cu pasageri, dar despre asta alta dată fiinca am iesit din Bosnia si din Balcani suntem din nou in UE.

10 km suntem in balcani si pe urma nu mai suntem in Balcani si iar intram in Balcani.

Balcanii incep de aici pina acolo, pe urma fac o pauză si iara 10 km Balcani si iara pauza?

---
Impresii încărcate de Nicu in 22.04.2015 19:07:57

Validat / Publicat: 22.04.15 20:32:36


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BOSNIA-HERZEGOVINA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 5328


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Nicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  21800 PMA (din 24 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[22.04.15 21:56:23]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[23.04.15 09:47:01]
» mesaj pers

   @Nicu - Pentru mine Neum este doar amintirea unei nopţi de circuit (Croaţia, cu şedere 5 zile în Opatija). Am ajuns seara, întunericul se lăsase şi - bineînţeles - nu am văzut mare lucru din oraş. Doar puţin, într-o scurtă plimbare prin staţiune. Am fost cazaţi la cel mai mare hotel care, atunci, noaptea şi în timpul atât de scurt petrecut în Neum, a fost pentru mine şi sora mea cât se poate de derutant. Recepţia este pe partea opusă mării, la un nivel superior falezei. Pentru a coborî la faleză trebuie să mai cobori câteva etaje cu liftul sau pe nişte scări exterioare pe care noi le-am descoperit abia la întoarcerea din plimbare.

   Percepută atunci, noaptea, nu pot spune că plaja cu pietre de la Neum mi-a plăcut. În schimb mi-a plăcut muzica de la o terasă.

   Cred că în alte condiţii, pe lumină sau într-un sejur, Neum şi atracţiile lui se vor lăsa altfel descoperite.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- GabrielaG
[25.04.15 12:25:55]
» mesaj pers

   Frumoase pozele, dar cea cu faleza le intrece pe toate :D

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[7] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2014] Neum, vazut din spatele hotelului Sunce -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 22.04.15] - <span class="allrVotedi" id="av611064">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv611064"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=611064">Şterge vot</a></div><span id="v9611064" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(611064)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f611064Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e611064MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2014] Neum, vazut din spatele hotelului Sunce
foto Nicu [22.04.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2014] Faleza la Neum seara in luna mai. -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 22.04.15] - <span class="allrVotedi" id="av611065">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv611065"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=611065">Şterge vot</a></div><span id="v9611065" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(611065)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f611065Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e611065MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2014] Faleza la Neum seara in luna mai.
foto Nicu [22.04.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2014] Asta vedeam din balcon unde eram cazat. -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 22.04.15] - <span class="allrVotedi" id="av611066">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv611066"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=611066">Şterge vot</a></div><span id="v9611066" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(611066)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f611066Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e611066MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2014] Asta vedeam din balcon unde eram cazat.
foto Nicu [22.04.15]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [MAY-2014] Biserica catolica din Neum, vedere din balcon. -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 22.04.15] - <span class="allrVotedi" id="av611067">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv611067"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=611067">Şterge vot</a></div><span id="v9611067" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(611067)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f611067Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e611067MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2014] Biserica catolica din Neum, vedere din balcon.
foto Nicu [22.04.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2014] Pe faleza in centru unde este bancomat. -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 22.04.15] - <span class="allrVotedi" id="av611068">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv611068"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=611068">Şterge vot</a></div><span id="v9611068" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(611068)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f611068Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e611068MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2014] Pe faleza in centru unde este bancomat.
foto Nicu [22.04.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2014] Neum, pe faleza -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 22.04.15] - <span class="allrVotedi" id="av611069">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv611069"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=611069">Şterge vot</a></div><span id="v9611069" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(611069)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f611069Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e611069MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2014] Neum, pe faleza
foto Nicu [22.04.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [MAY-2014] Neum -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 22.04.15] - <span class="allrVotedi" id="av611070">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv611070"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=611070">Şterge vot</a></div><span id="v9611070" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(611070)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f611070Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e611070MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2014] Neum
foto Nicu [22.04.15]
# [50 PMA, fara bonus]

[7] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0881118774414 sec