55743 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Sivota

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
23.11.2014
DE
Avatar irinad
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Târgoviște
înscris/ă în 02.05.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2014
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Sivota, o altă bijuterie din Epir, port-staţiune la Marea Ionică


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Θεοχάρης Ιωαννίδης - Κρατήσου


Urmare de aici

Am călcat prima oară în Sivota în anul 2007 când, petrecându-ne vacanţa în insula Corfu, am plecat în croazieră (excursie organizată) pe mare având că destinaţie insulele Paxi şi Antipaxi. Cu o zi înainte fusese furtună pe mare şi aceasta încă mai rămăsese puţin agitată. Căpitanul vasului a vrut, în premieră, atunci, la întoarcere spre Corfu, să ne ofere şi un ceas-două de plimbare în Parga. N-a fost posibil pentru că la acostarea în micul port din Parga, după ce, cu greu s-a reuşit fixarea pasarelei vasului, căpitanul a coborât primul pe uscat să primească turiştii de pe vas. Era cam sceptic deoarece privea neîncrezător la pasarela ce se mişca la fiecare bătaie a vântului. Ghinionul a făcut ca primul turist care s-a încumetat pe pasarelă sa fie o italiancă vârstnică, în baston, care a început să se balanseze după câţiva paşi făcuţi pe pasarela „ajutată” de vântul ce bătea încă. Imediat cum a văzut, căpitanul s-a răzgândit, probabil, sesizând un potenţial pericol şi a dispus imediat ridicarea ancorei şi revocarea ordinului de acostare, enervat şi furios.

Aşadar, în compensaţie, s-a hotărât să schimbe programul, şi după ce a primit aprobare, a decis să modifice traseul şi să ne ofere plimbarea promisă de un ceas-două în portul următor, Sivota.

La vremea respectivă mi s-a părut fabulos portul, era „populat” numai cu iahturi de soi. În puţinul timp pe care l-am petrecut atunci, practic, am vizitat prăvăliile din port (într-una mi-amintesc că proprietarul ţinea în colivie un papagal mare şi frumos colorat) pentru că nu ne puteam aventura mai departe necunoscând locul şi fiind condiţionaţi de ora de plecare ce trebuia întocmai respectată.

Aşa că, într-una din zilele de vacanţă de septembrie petrecută în Parga anul acesta, ne-am hotărât să revedem Sivota, după şapte ani. Ea se află la numai 30 km de Parga. Acum urma să o abordăm diferit, de pe uscat şi aveam timp berechet s-o explorăm, mai ales că ne propuseserăm să vedem ce înseamnă Bella Vraka despre care auziserăm numai lucruri bune!

Drumul spre Sivota, din Parga este o adevărată încântare, „garnisit” din loc în loc, acolo unde munţii nu mai stau îmbrăţişaţi direct cu marea, cu plaje micuţe şi frumoase, încât nu ai cum să nu te opreşti să admiri priveliştea, mai ales că de sus, de pe şosea totul pare rupt din poveste. Despre aceste plaje voi scrie neapărat un review separat, pentru că merită din plin!

Sivota este, un mic orăşel cu circa 3.300 locuitori care, situat în vechea provincie Thesprotia, din anul 2011, după reforma administrativă, ţine de Igoumenitsa de care o despart 15 km, până atunci fiind sub oblăduirea Platariei, orăşelul aflat la mijloc, între ele. Thesprotienii, vechi trib din Epir, s-au luptat la Sivota (cunoscută drept Sybota în antichitate) împreună cu corintenii împotriva corfiotilor în anul 433 I. C., în timpul războiului peloponesiac. În Evul Mediu, Sivota a fost parte a Imperiului Bizantin şi a Despotatului de Epir, ca toată regiunea, dealtfel. În vremea ocupaţiei otomane localitatea s-a numit Mourtos, ca mai apoi, în 1940 să revină la denumirea de Sivota, iar din 1913, după 500 ani de dominaţie turcă, s-a alăturat Greciei.

Sosiţi relativ devreme, până în orele 10,00, în Sivota, am parcat la intrarea în orăşel aproape de frumoasa biserică a localităţii, într-un părculeţ, la umbră. Am revăzut cu plăcere portul pe care l-am regăsit la fel de atrăgător şi pitoresc aşa cum îl cunoscuserăm acum şapte ani, plin de ambarcaţiuni pe care le-am trecut în revistă. Apoi ne-am îndreptat spre Bella Vraka după ce întrebaserăm, în prealabil, câţiva trecători pe unde trebuie să mergem. Un localnic ne-a comunicat, mai mult prin semne, că pe jos, peste dealul ce se întindea în faţă şi pe care ni l-a arătat cu degetul, facem până la Bella Vraka cam trei sferturi de oră. Ne-am încumetat pe jos să urcăm pieptiş dealul, dincolo de care urma să vedem Bella Vraka. Am întâlnit, mai apoi, în coama dealului şi indicatoare care ne-au confirmat drumul cel bun întrucât la prima bifurcatie a trebuit să o facem spre stânga, în dreapta se ajungea la Karvouno. În drumul nostru am lăsat în spate, pe lângă vile superbe şi resorturi de lux precum Ornella Beach Hotel, urcuşul continuând până aproape de sofisticatul resort Sivota Diamond Spa. Acolo am început să coborâm pe o alee, căci de-acum era doar o alee pietonală, până s-a oprit dând în mare. Priveliştea ce s-a ivit în faţa ochilor era magnifică: la mică distanţă de ţărm două (mai târziu am aflat că sunt mai multe) insule verzi, se ridicau din mare, în dreptul nostru pe insula se întindea o plajă frumoasă pe care erau deja iubitori de soare şi spre care o porniseră şi alţii, deja, pe jos, căci apa marii între ţărm şi insulă nu ajunge nici măcar până la genunuchi.

Puţin nedumerită de ineditul din faţa mea am întrebat primii turişti ce ne-au ieşit în cale (germani, pare-mi-se) „Bella Vraka?! ” şi răspunsul a venit: “Aici şi aceasta este Bella Vraka! ” arătând spre plaja de vizavi şi, apoi, înconjur: Insula Megalo Mourtemeno, Mikro Mourtemeno, Agios Nikolaos şi Mourtos. Atunci am înţeles că Sivota nu înseamnă numai “ţărm” şi am conştientizat splendoarea locului : patru insule muntoase cu păduri verzi, dese de pini, chiparoşi şi măslini, mare atât de albastră de parcă s-a vărsat călimara cu cerneală în ea, şi pe alocuri cu plaje mici şi delicate.

Am admirat de pe ţărm minunată panoramă, de-a lungul acestuia, atât cât am putut să pătrundem în interiorul resorturilor Sivota Diamond Spa şi vecinele Agios Nikolaos şi Costa Smeralda, dându-ne seama că locul nu părea unul în care se practică turismul de masă instalat de curând în Parga, ci mai degrabă unul exclusivist, turiştii pe care i-am întâlnit părând de elită. Cu toate acestea, am văzut în parcare şi câteva maşini de-ale compatrioţilor noştri, dar ce, parcă noi n-avem turişti de elită?

Am concluzionat că, deşi, pare scump, ar merita câteva zile petrecute aici în vederea scotocirii zonei insulare, semisălbatice, în aparenţă, în apropierea căreia am văzut că se practicau şi scuba diving, sailing şi alte sporturi.

Ne-am desprins ochii cu greu de la Bella Vraka şi pe drumul de întoarcere, la prima intersecţie am luat-o la stânga, urmând să ajungem la micuţa plajă Karvouno. De fapt, aveam să ne dăm seama în curând ce înseamnă Karvuno: un întreg complex de vile de lux construite relativ recent, în anul 2010, cu restaurante, piscine, etc, între dealuri cu ieşire la o micuţă şi cochetă plajă bine organizată.

Am realizat şi de această dată elitismul ce răzbătea din toate părţile şi după scurta vizită de recunoaştere, am plecat să ne plimbam în staţiune şi să cumpărăm ceva suveniruri. Tânjeam după o plajă “normală” şi o baie la fel de “normală” şi după ce ne-am potolit foamea şi setea, am ales micuţa plajă Zavia de la ieşirea din Sivota, spre Parga unde ne-am petrecut restul zilei aceleia, într-o relaxare totală.

Am înţeles că şi Sivota are multe de oferit, chiar dacă, în comparaţie cu Parga pare mai săracă şi mai ternă. De la relieful plat din staţiune la dealurile din jur pe care sunt aşezate resorturi de lux, de la Bella Vraka la portul de mici ambarcaţiuni, de la plajele Zeri, Dei, Galikos din nord, dincolo de port, la plaja Zavia din sud, toate acestea însumează Sivota, o altă perlă ce merită apreciată “pe viu”!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de irinad in 23.11.2014 20:35:30

Validat / Publicat: 23.11.14 22:52:43


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
VIZUALIZĂRI: 4403


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  28550 PMA (din 32 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[23.11.14 22:51:36]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Descopera Sivota, SIVOTA" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[23.11.14 23:08:03]
» mesaj pers

   @webmasterX - Multumesc pentru "mutare"!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[24.11.14 13:47:41]
» mesaj pers

   Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[24.11.14 20:59:00]
» mesaj pers

   @webmaster13 - multumesc f. mult!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [21.07.19 02:03:49]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[56] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2014] Sivota, vazuta din soseaua principala -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 23.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575661">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575661"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575661">Şterge vot</a></div><span id="v9575661" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575661)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575661Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575661MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2014] Sivota, vazuta din soseaua principala
foto irinad [23.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2014] La intrarea in portul Sivota -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 23.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575662">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575662"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575662">Şterge vot</a></div><span id="v9575662" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575662)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575662Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575662MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2014] La intrarea in portul Sivota
foto irinad [23.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2014] Mica statiune-port Sivota -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 23.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575663">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575663"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575663">Şterge vot</a></div><span id="v9575663" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575663)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575663Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575663MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2014] Mica statiune-port Sivota
foto irinad [23.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [SEP-2014] Biserica din Sivota -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 23.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575665">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575665"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575665">Şterge vot</a></div><span id="v9575665" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575665)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575665Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575665MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2014] Biserica din Sivota
foto irinad [23.11.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [SEP-2014] Strada din Sivota -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 23.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575666">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575666"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575666">Şterge vot</a></div><span id="v9575666" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575666)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575666Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575666MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2014] Strada din Sivota
foto irinad [23.11.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [SEP-2014] Prin centrul Sivotei -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 23.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575667">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575667"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575667">Şterge vot</a></div><span id="v9575667" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575667)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575667Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575667MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2014] Prin centrul Sivotei
foto irinad [23.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2014] Cladire administrativa din Sivota -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 23.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575668">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575668"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575668">Şterge vot</a></div><span id="v9575668" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575668)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575668Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575668MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2014] Cladire administrativa din Sivota
foto irinad [23.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2014] Parcul oraselului Sivota -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 23.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575669">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575669"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575669">Şterge vot</a></div><span id="v9575669" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575669)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575669Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575669MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2014] Parcul oraselului Sivota
foto irinad [23.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2014] Cladirea portului Sivota -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 23.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575670">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575670"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575670">Şterge vot</a></div><span id="v9575670" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575670)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575670Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575670MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2014] Cladirea portului Sivota
foto irinad [23.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2014] Piateta din fata cladirii Portului -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 23.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575671">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575671"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575671">Şterge vot</a></div><span id="v9575671" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575671)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575671Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575671MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2014] Piateta din fata cladirii Portului
foto irinad [23.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2014] Portul de ambarcatiuni din Sivota -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 23.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575672">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575672"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575672">Şterge vot</a></div><span id="v9575672" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575672)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575672Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575672MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2014] Portul de ambarcatiuni din Sivota
foto irinad [23.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2014] Tavernele din fata portului -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 23.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575673">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575673"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575673">Şterge vot</a></div><span id="v9575673" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575673)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575673Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575673MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2014] Tavernele din fata portului
foto irinad [23.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2014] Vas de lemn ancorat in portul Sivota -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 23.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575674">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575674"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575674">Şterge vot</a></div><span id="v9575674" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575674)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575674Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575674MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2014] Vas de lemn ancorat in portul Sivota
foto irinad [23.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2014] Vase de croaziera din portul Sivota -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 23.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575675">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575675"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575675">Şterge vot</a></div><span id="v9575675" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575675)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575675Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575675MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2014] Vase de croaziera din portul Sivota
foto irinad [23.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2014] Zona centrala a Sivotei -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 23.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575676">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575676"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575676">Şterge vot</a></div><span id="v9575676" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575676)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575676Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575676MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2014] Zona centrala a Sivotei
foto irinad [23.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2014] Capatul portului -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 23.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575677">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575677"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575677">Şterge vot</a></div><span id="v9575677" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575677)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575677Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575677MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2014] Capatul portului
foto irinad [23.11.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [SEP-2014] Tot prin centrul statiunii Sivota -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 23.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575678">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575678"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575678">Şterge vot</a></div><span id="v9575678" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575678)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575678Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575678MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2014] Tot prin centrul statiunii Sivota
foto irinad [23.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2014] Portul vazut dinspre dealul ce duce la Bella Vraka -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 23.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575679">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575679"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575679">Şterge vot</a></div><span id="v9575679" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575679)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575679Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575679MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2014] Portul vazut dinspre dealul ce duce la Bella Vraka
foto irinad [23.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2014] Drumul catre Bella Vraka -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 23.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575680">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575680"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575680">Şterge vot</a></div><span id="v9575680" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575680)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575680Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575680MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2014] Drumul catre Bella Vraka
foto irinad [23.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2014] Pe drum spre Bella Vraka -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 23.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575681">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575681"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575681">Şterge vot</a></div><span id="v9575681" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575681)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575681Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575681MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2014] Pe drum spre Bella Vraka
foto irinad [23.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [SEP-2014] Intersectia la care am cotit la stanga -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 23.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575682">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575682"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575682">Şterge vot</a></div><span id="v9575682" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575682)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575682Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575682MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2014] Intersectia la care am cotit la stanga
foto irinad [23.11.14]
# [0 PMA, fara bonus]

[56] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.108889102936 sec