#E#D
55550 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cu mașina prin Europa - circuite diverse

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.11.2014
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Mărăşeşti (VN)
înscris/ă în 30.04.09
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
SEP-2011
DURATA: 5 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

De la Porec la Mărășești. Prin Maribor, Graz și Vienna


Urmare de aici

Încep să-mbătrânesc și, din cauza asta îmi calc pe principii : mănânc ciocolată cu alune, conduc cu viteza legală prin localități și merg la vot! În ritmul ăsta o s-ajung un tip fără voință și, cine știe, poate ajung să postez trei reviewuri pe săptămână pe AFA... oups, asta fac, chiar acuma!

Adevărul este că mă plictisesc în stil patrician, nu știu dacă voi știți sentimentul: nu toți sunteți de stirpe nobilă, așa, ca mine :p!

Da, știu, mi-am făcut rost de niște înjurături... așa, și?! Câtă vreme nu sunt lîngă voi puteți să mă și bateți!

Era un banc, un tip îl întreba pe altul : ”Ce faci, șezi și cujeți? ” Ălălalt :”Nu, numai șed! ”... așa și eu, stăteam astăzi, în pat, și-ncercam să-mi compun moaca aia de intelectual rasat, care mă pretind a fi, dar numai în zilele în care nevastă-mea face treburi gospodărești : spălat pe jos, dereticat, cicălit bărbat, sperând că o să mă sară rândul la bătut covoare. Tare-s bleg, în casă suntem numai noi doi, fiie-mea e la București, e plecată long time ago... normal că numai pe mine mă nimerește nevastă-mea, draga de ea, cu treburile!

Cum steteam eu, anșea, mi-am adus aminte că nu v-am povestit cum am venit de la Porec. Ultima oară mă oprisem pe la Postojnska Jama.

Păi, mă gândesc eu că, decât să mă fac că muncesc prin casă, mai bine vă scriu ce și cum prin Croația, Austria și cum ajuns eu, acasă! Da, știu că nu vă interesează, dar, înțelegeți-mă, am și eu mândria mea, de bărbat, care nu vrea să stea cu fundu-n sus, prin casă și să frece covoarele cu oțet, da?

Dacă ar fi să mă întreb dacă m-aș întoarce în Porec aș răspunde, imediat, cu un mare DA!

Orașul nu e vreo cine știe ce metropolă dar, după cum vă spuneam aici, generează o mare stare de liniște pentru cei ce stau acolo.

Porec, care, în italiană se cheamă Parenzo, în germană Parenz, a fost mult timp sub stăpânire venețiană, de pe la 1267 cei ce-l conduceau alegând să facă parte din Republica Veneziană. Au avut ei motivele lor, sunt convins. Cert este că, în cei doi în care am fost acolo și m-am plimbat pe străduțele lui, am văzut acel stil de dolce vita, după care noi, românii, tânjim. Cafenele la tot pasul, mese scoase pe trotuar, oameni sorbindu-și, alene, cafele micuțe, în timp ce-și citesc ziarele, stiul italian, ce vreți.

Apoi, restaurante care te invită să le treci pragul prin comisionari ce stau proptiți în fața intrării și te fac din vorbe să intri să mănânci acolo.

Hoteluri bengoase, un port pentru vase de lux de cazi pe spate, multă verdeață și Marea!

Cred că v-am albit de cîte ori v-am spus că mie-mi place marea mai mult decât orice! Sper să nu dau colțul de pe lumea asta până nu apuc să-mi fac o căsuță, una mică-mică, pe malul mării! O casă din lemn, se-nțelege, cu o prispă și un balansoar, de pe vreo grindă să atârne un năvod, așa, de sanchi că nu-s pescar, iar eu să-mi bîțîi fizicul pe balansoarul ăla, uitându-mă, în zare, la nimic!

Mă rog, vrabia Mihai Viteazu', dar, ăstea sunt visele mele, ce -aveți voi cu mine, ha?

Porec-ul e vechi de vreo 2000 de ani, romanii și-au construit aici un castru. Treaba lor, așa era politica lor imobiliară, dezvoltau cvartale de locuințe pentru garnizoană. Ulterior, după ce Imperiul Roman și-a rupt gâtul, au trecut pe-aicea ostrogoții, apoi Imperiul Bizantin și, pe la 788, francii. După cum vă spuneam, la 1267 a trecut sub influența venețiană și, târziu, după căderea republcii Venețiene, a trecut sub Imperiul Habsburgic.

Interesant este că, în 1354 a fost ras de pe fața pământului de către genovezi, care luptau pentru rămânerea în prima divizie cu venețienii, iar la sfârșitul sec. al XVI-lea orașul a fost decimat de ciumă.

În timp ce toate astea se desfășurau în orașul lor, cei din Porec n-au stat degeaba ci au construit Euphrasian Basilica, dar au construit-o atât de frumos că astăzi face parte din Patrimoniul Cultural Mondial.

Am fost acolo, nu, nu parafrazez pe nimeni și o să vă postez și poze.

Tot ceea ce este bun și frumos are și un sfârșit, de cele mai multe ori brusc și nedrept. Așa și cu șederea mea la Porec, am zăcut pe mine în lenea princiară specifică-mi (vedeți începutul acestui review), până s-a terminat turneul și a trebuit să plecăm spre casele cui ne are.

Eu, unul, am încercat să mă lipesc de taptul camerei ca și cum aș fi din inventar, dar, sanchi, s-a-nțepat camerista și m-a dat afară. Apropos, am stat la un hotel extrem de frumos dar care avea niște cameriste, vorba aia : ”de urâtă, nu-i frumoasă, da-i deșteaptă, proasta dreacu'! ”

Am plecatără din Porec cu regretu-n suflet și simțiri, spre Slovenija și, mai departe, Austria, apoi prin țara vecină și extrem de prietenă, Ungaria, dupe care aveam să ne prăvălim, cu toată viteza dată de Skodele noastre, spre casele de unde plecaserăm.

Slovenija este o țară mică- micuță, curată și frumoasă. Am trecut prin Maribor, dar, fiindcă, numai și numai din voința mea, ne opriserăm la peștera Postojnska Jama, acuma a trebuit să conducem, fără stop, prin Slovenija, ca s-ajungam la locul de cazare, la Gasthoff-Hotel Jaritz din Semriach, în total vreo 380 de km. Bine, distanța în sine nu era vreo bortă-n cer, atâta doar că mă uitam în stânga și-n dreapta să văd cât mai multe, de mi-am făcut gâtul tirbușon! :D

Normal că n-am cumpărat vignetă în Slovenija și, când mai aveam 800 de metri până-n granița cu Austria, m-au oprit niște șmecheri de la AND-ul lor. Ăștia aveau un fix, m-au întrebatără despre vignetă iar le spuneam de Hagi și Steaua București. Mă rog, până la urmă, ne-am împrietnit la cataramă, am vorbit despre cum fac eu zacusca de ghebe și vinul de măceșe și, în final, ca semn al prieteniei lor, mi-au dat o chitanță. Nici eu calic, am dat 40 de euro pe chitanța aia, că, deh, nu se face să iei așa, mocca, lucruri de la oameni! :(

Gasthof Jaritz era (și este) o pensiune extrem de austriacă, dar asta nu ne-a surprins, ne așteptam să fie așa, că doar e lângă Graz. Iar Graz este un oraș tare frumos, mai ales în partea veche, în care pătrunzi chiar trecând printre porțile medievale.

Din păcate, nu prea poci să pui poze, mai toate ălea făcute prin Graz sunt cu mecla mea în prim-plan și dacă le lucrez cu Paintul, nu se mai vede ni'ca din peisagiu.

La Jaritz am stat doar o după-amiază și o noapte. Interesant este faptul că, pe la ora 23, am mers la bar și am mai cerut niște bere. Patroana ne-a explicat într-o frumoasă limbă germană, din care n-am înțeles ceva, că, întrucât la ora 24 se închide restaurantul, nu poate să ne mai dea mai mult de o halbă de bere, de fiecare. Bună și asta, faza este că, fix la ora 24 ne-a data afară, cu grație! ”Raus! ”, ne-a spus cu o eleganță desăvârșită, ne-am executat fără să crâcnim!

Mă rog, ăștia de-mi citiți postările știți că nu dau eu mare importanță hotelului unde-mi hodin corpul bântuit de furtunile vieții. O să postez fotografii dar, sincer, mie mi-a plăcut și locația și peisajul. Vă arăt poze! Dacă aveți prilejul ocaziei, nu ezitați, vă puteți odihni mișto!

Dimineața ne-am trezit și am coborât în restaurant, că voiam s-o acrim la drum devreme : sala de mese mirosea a pâine caldă de te-nnebunea! Am mâncat cele mai bune cornuri de când respir eu, pe planeta asta... și brânză... și cremwurști... și ouă ochiuri... și lapte... și... ei, nah, ce vă interesează câte kile am?!

La plecare am vrut să facem poze cu patronii, dar moșulicii ăia n-au vrut, deși eu eram proaspăt bărbierit și parfumat, bașca spălat pe dinți. Am pupat baba pe obraz și am tulit-o la mașină! Halba goală, pe care a aruncat-o după mine, e un semn de drum bun în Austria, cel puțin așa sper!

În Viena am ajuns relativ ușor și repede. ne-am cazat la hotel Etape, un hotel fără mofturi, că doar e pentru camionagii.

Am stat și în Viena o seară și o zi, n-am plecat până n-am vizitat Schloss Schonbrunn, vizită de care vă povestii acu' cîteva săptămâni. Am fost și la Prater și, firesc, la SteffanDom. Despre Viena o să vă povestesc mintenaș, peste vreo săptămână-două, că am ce!

În general, drumul l-am făcut cam pe fugă, deși, sincer, am fi amânat intrarea în țară, de plăcerea hălăduielii, dar, cine nu muncește nu primește și anume salariu, așa că, am bușit o scurtă pauză de vreo 4 ore la Parndorf dupe care, Ungaria, Gyor, Budapesta, Szeged, Arad. și Deva. Pauză de somn, o altă noapte, dupe care Sibiu-Brașov și Mărășești, doar cu o scurtă pauză în Focșani, să mă descotorosesc de cel care mai era în mașină cu mine.

Cam ăsta fu drumul de venit dar, mă gândesc eu, pentru cei care vor să-l facă exact ca mine, numai că invers, e bun de notat traseul. Zic și io!

Dacă aș mai face drumul ăsta? Ha, când plecăm?

---
Impresii încărcate de Yersinia pestis in 08.11.2014 17:22:10

Validat / Publicat: 08.11.14 21:44:03


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în CIRCUITE MULTI-ȚARĂ.
VIZUALIZĂRI: 3720


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Yersinia pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  28550 PMA (din 31 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[08.11.14 21:43:49]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Circuit Croaţia - Austria, EUROPA" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ariella
[08.11.14 22:02:59]
» mesaj pers

   Mai capca1, parca ai fi frate geaman cu al meu barbat cand e vorba de treaba! In alta ordine de idei, felicitari pentru vacanta si mai ales pentru felul cum povestesti.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[08.11.14 22:07:29]
» mesaj pers

   @ariella: Toți bărbații avem o ură ancestrală față de aspirator, mop sau mai știu eu ce chestii de făcut curățenie! Dar, curățenia ne place! De aia am și inventat sărbătorile de 1 și 8 martie, ce credeai? Și, da, sunt talentat! :D O duminică frumoasă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[08.11.14 22:09:45]
» mesaj pers

   @webmasterX: Bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[08.11.14 22:12:20]
» mesaj pers

   @căpcă1: Asa, vezi!... Pune mana si scrie, ca ai ce!

   Cat despre treaba cu marea, ..., uau, ma palisi in moalele capului! Acu' vreo 2 ani, taman de ziua mea, oleaca depresata ca - vorba aia - a mai trecut un an, si e iarna si frig, si pan' la vara si la Grecia mai eee!..., am avut o "relevatie", vorba amicilor de la "Las' Fierbinti": cand ma fav eu mare, adica baba respectabila, dupa ce ma satur de munca si-mi astruc toate afacerile pamantene, imi cumpar, nene, o casuta de 2 camarute si oleaca de gradina (sa cultiv oregano) undeva, pe o coasta, deasupra marii... Si o sa am un scaun de-ala, balansoar, sa ma balangan in el, si o sa mor cu ochii in albastrul infinit al marii...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1350 PMA1 (din 5 voturi)]
- Yersinia pestis
[08.11.14 22:15:05]
» mesaj pers

   @crismis: nu se pune, io am fost primul! Dar, să dea Dumnezeu să-ți îndeplinești dorința! Este că e frumos?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[08.11.14 22:17:59]
» mesaj pers

   @căpcă1: Putine lucruri ar putea fi mai frumoase! Asemenea si tie!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[08.11.14 22:19:14]
» mesaj pers

   @crismis: Sărut mâna, o duminică liniștită! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[08.11.14 22:22:46]
» mesaj pers

   @căpcă1 - Stai intai sa-mi sterg lacrimile de ras, sa ma adun de pe jos (ca picai! Re ras, fireste) si-apoi sa te-ntreb si eu: cum faci vinul de macese? Da'mie-mi zici gratis, ca n-am chitanta de dat! :):):)

   Halba aia sper ca nu v-a nimerit! Eu sper! Sau v-a nimerit?

   Ei, cum mama ei de treaba sa te retragi? La cate mai ai de povestit si noi de calatorit cu tine...

   Si-apoi ne esti dator cu voturi de F. Util la toti cati te-am citit p-aici. Si bonus (x), reteta de vin de macese, bashka zacusca de ghebe! :P

   Eu astept continuarea din episodul viitor!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Yersinia pestis
[08.11.14 22:34:47]
» mesaj pers

   @Zoazore: Păi, de la halba aia mi se trage talentul; cât am stat leșinat a venit un inger de m-a-ntrebat dacă nu vreau să știu matematică? Nnmeaaah, nu m-a pâcălit, dacă am vorbele la mine fac eu cumva dă-mi iau restul corect! Că, în rest, la ce bună matematica?! Și, nu, vinul deăceșe are o rețetă secretă, dacă ți-o spun, ai să ai belele, mai bine dă-i cu ăla clasic! Noapte bună și o duminică frumoasă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- puiutea
[08.11.14 22:47:13]
» mesaj pers

   Îți urez din tot sufletul să ți se împlinească dorința! Da' mai vrei și balansoaaaaar, și năvoooood! Las' că ajunge căsuța, sănătatea și oamenii iubiți lângă tine, lasă năvodul și... ! Despre review? Deja cad în desuetudine cu ale mele "excelent, spiritual, mai așteptăm"! Dar, da, excelent, spiritual, mai așteptăm!

   "nu dau eu mare importanță hotelului unde-mi hodin corpul bântuit de furtunile vieții. " - nimic mai plăcut decât să ieși dimineața târâș din cort și să te întinzi să-ți trosnească oasele! Da', dar asta la o (anumită) vârstă!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1201 PMA1 (din 5 voturi)]
- ariella
[08.11.14 23:15:01]
» mesaj pers

   @crismis - daca vrei casuta cu gradina, te trimit eu chiar la Fierbinti unde se filmeaza serialul cu pricina! ca doar am o casa chiar acolo, sa vezi dupa un an daca iti mai trebuie. Las-o naibii de gradina ca in afara de munca nu ai parte de altceva, ia o curte cu flori si cu niscaiva selzlonguri si stai numai cu burta la soare si lasa muritul dupa 100 de ani!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- crismis
[08.11.14 23:18:14]
» mesaj pers

   @ariella: Ai si mare albastra la Fierbinti?! Iaca nu cred ca ai! Cat despre muritul peste 100 de ani, asa m-am gandit si io!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[09.11.14 05:14:57]
» mesaj pers

   @puiutea: Poi, da, eu nu-s, deloc, mofturos la cazare. Camera să fie curată și să aibă baie prprie! TV, nici acasă nu mă omor să stau cu ochii-n ecran, frigiderul e opțional, conor la bar și-mi iau o bere rece! Altele sunt întrebările existențiale ale vieții mele, da' nu vi le spui, că mi le rezolvați și mă lăsați fără scop, in viață! :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Yersinia pestis
[09.11.14 05:25:49]
» mesaj pers

   @ariella: mă bag și io, nu c-ar conta, da-i contul meu: eu stau la casa, am 1800 mp, cu vie, livadă și alte acareturi, bașca un câine și două mîțe : viața la casă este infinit mai frumoasă decât cea de la bloc! Munca se uită, dar rămâi cu plăcerea de a mânca sau a te plimba prin iarba udă de rouă, în diminețile de vară! Până la urmă și iarna, când faci pârtie și intri-n casă, la un vin fiert și o șuncă prăjită, e bine! Dixit!!! Dar, ariello, cine ți-a spus că, la căsuța de la mare vreau pământ?! Nope, eu nu mă duc la mare ca țăranul lui Coșbuc" Noi vrem Coșbuc" de George Pământ :)) Nu, bre, cel puțin eu, nu știu crismis, nu vreau decât o căsuță de vreo 2 camere, o prispă, un balansoar și, da, puiutea, un năvod, pentru design! Și, normal că voi trăi, minim, 100 de ani!!! Ceea ce vă doresc și vouă!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Yersinia pestis
[09.11.14 05:28:20]
» mesaj pers

   @căpcă1: completez" de a mânca ceea ce produci și a te plimba prin iarba udă" că, în textul inițial se înțelegea că-i mișto să mănânci iarbă! Deși, unii nutriționiști pot să spună altceva! :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[09.11.14 09:38:29]
» mesaj pers

   @căpcă1 & @crismis: Sper sa va impliniti dorintele!

   Din tot sufletul! Nu de alta, da' sa am si eu unde trage daca ma ratacesc pe malul vreunei mari. si, Capca, navodul ala se poate folosi si ca hamac! :)

   @capca-1, daca venea ingerasul ala si la mine... As fi cerut matematica! Mi-ar fi fost mai usor sa invat chineza, sau, de ce nu, rusa, dar matematica...

   Peseu: halba era din sticla, sau din metal?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- crismis
[09.11.14 10:15:49]
» mesaj pers

   @Zoazore: Oricine va dori sa vie, va fi binevenit, dar va trebui sa vie cu cortul sa si-l puna in gradina, pentru ca eu, da, s-a-nteles bine, vreau si oleaca de pamant, nu mult, atat cat sa cultiv oregano... si vreo 2-3 rosii, sa iasa de-o salata...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[09.11.14 10:41:57]
» mesaj pers

   @crismis - Pfuiiii! Si vandui cortu'de la polonezi! da'lom altu daca trebe! Fa-ti tu casa, ca ne descurcam noi! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rodel
[09.11.14 10:54:35]
» mesaj pers

   Mi-a plăcut. Tot. Chiar și dorința ta, care coincide cu a mea. Felicitări pentru scris!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ariella
[09.11.14 12:19:35]
» mesaj pers

   @crismis - stai ca se rezolva, la o aruncatura de bat e Ialomita cea frumos curgatoare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ariella
[09.11.14 12:24:12]
» mesaj pers

   @căpcă1 - iti doresc si tie si tuturor celorlalti ca visele sa vi se indeplineasca, dar cat mai repede posibil! repejor, repede, super repede!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[09.11.14 14:55:47]
» mesaj pers

   Ecourile off-topic au fost şterse. Rog rămâneţi la subiectul reviewului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[09.11.14 16:51:23]
» mesaj pers

   @webmasterX - S'traiti, Web! Scuze, ne luara valurile marilor! Visam si noi...

   Di la halba lu'capca1 (plina-goala, acelasi lucru) ! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- balasa violeta
[27.12.14 19:48:41]
» mesaj pers

   @căpcă1 - si frumos si interesant review!

   Am mai fost pe aici si-am citit din doi in doi... Ma tot mir cum de-am scapat eu o asa capodopera?! Am aprofundat acum, le-am distribuit si prietenilor, asa sunt eu, darnica.

   Eu si sotul avem un consens, ne culturalizam saptamanal cand se face curatenie si curatenia mare se face de doua ori pe an, cand noi cutreieram... pacatele noastre, varsta si greutatea... tiglele sunt inca pe casa...

   La intalnire, ne intalnim?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Yersinia pestis
[27.12.14 20:05:53]
» mesaj pers

   @balasa violeta: ei, ești tu amabilă sau o fi efechul Crăciunului:" De Crăciun, fii mai bun! "... :). Oricum, îți mulțumesc pentru aprecieri, tare e bine când ești lăudat! Sărut mâna și sper s-aveți sărbători fericite! Eu așa vă doresc! :D

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster26
[16.01.18 18:03:47]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Cu mașina prin Europa - circuite diverse, EUROPA - CIRCUITE DIVERSE" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Circuit Croaţia - Austria]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[18] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2011] Iahtul meu de la Porec... aș vrea eu! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572913">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572913"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572913">Şterge vot</a></div><span id="v9572913" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572913)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572913Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572913MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2011] Iahtul meu de la Porec... aș vrea eu!
foto Yersinia pestis [08.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2011] Camera de hotel din Porec -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572914">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572914"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572914">Şterge vot</a></div><span id="v9572914" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572914)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572914Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572914MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2011] Camera de hotel din Porec
foto Yersinia pestis [08.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2011] Hotelul din Porec -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572915">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572915"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572915">Şterge vot</a></div><span id="v9572915" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572915)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572915Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572915MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2011] Hotelul din Porec
foto Yersinia pestis [08.11.14]
# [50 PMA, fara bonus]

#G#2

P04 [SEP-2011] Ca orice hotel care se respectăp, avem și piscină! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572916">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572916"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572916">Şterge vot</a></div><span id="v9572916" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572916)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572916Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572916MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2011] Ca orice hotel care se respectăp, avem și piscină!
foto Yersinia pestis [08.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2011] Intrarea în Hotelul Laguna Gran Vista din Porec -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572917">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572917"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572917">Şterge vot</a></div><span id="v9572917" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572917)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572917Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572917MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2011] Intrarea în Hotelul Laguna Gran Vista din Porec
foto Yersinia pestis [08.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2011] Euphramia Basilica -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572918">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572918"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572918">Şterge vot</a></div><span id="v9572918" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572918)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572918Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572918MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2011] Euphramia Basilica
foto Yersinia pestis [08.11.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [SEP-2011] Euphramia Basilica 2 -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572919">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572919"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572919">Şterge vot</a></div><span id="v9572919" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572919)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572919Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572919MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2011] Euphramia Basilica 2
foto Yersinia pestis [08.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2011] Intrarea în basilică -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572920">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572920"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572920">Şterge vot</a></div><span id="v9572920" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572920)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572920Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572920MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2011] Intrarea în basilică
foto Yersinia pestis [08.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2011] Gosthof Jaritz - parcarea -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572921">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572921"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572921">Şterge vot</a></div><span id="v9572921" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572921)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572921Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572921MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2011] Gosthof Jaritz - parcarea
foto Yersinia pestis [08.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2011] Partea din față a Gosthof Jaritz -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572922">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572922"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572922">Şterge vot</a></div><span id="v9572922" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572922)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572922Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572922MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2011] Partea din față a Gosthof Jaritz
foto Yersinia pestis [08.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2011] Camera unde am locuit -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572923">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572923"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572923">Şterge vot</a></div><span id="v9572923" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572923)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572923Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572923MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2011] Camera unde am locuit
foto Yersinia pestis [08.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2011] Barul pensiunii -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572924">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572924"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572924">Şterge vot</a></div><span id="v9572924" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572924)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572924Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572924MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2011] Barul pensiunii
foto Yersinia pestis [08.11.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [SEP-2011] Sala de mese -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572925">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572925"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572925">Şterge vot</a></div><span id="v9572925" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572925)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572925Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572925MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2011] Sala de mese
foto Yersinia pestis [08.11.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [SEP-2011] Sala restautantului -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572926">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572926"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572926">Şterge vot</a></div><span id="v9572926" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572926)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572926Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572926MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2011] Sala restautantului
foto Yersinia pestis [08.11.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [SEP-2011] SteffanDom Viena -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572927">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572927"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572927">Şterge vot</a></div><span id="v9572927" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572927)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572927Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572927MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2011] SteffanDom Viena
foto Yersinia pestis [08.11.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [SEP-2011] Orga Catedralei -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572928">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572928"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572928">Şterge vot</a></div><span id="v9572928" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572928)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572928Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572928MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2011] Orga Catedralei
foto Yersinia pestis [08.11.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [SEP-2011] În Prater, la Parcul de distracții -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572930">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572930"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572930">Şterge vot</a></div><span id="v9572930" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572930)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572930Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572930MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2011] În Prater, la Parcul de distracții
foto Yersinia pestis [08.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2011] În Porec: să mă tund, să nu mă tund?! Oups, eu sunt ras în cap -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 09.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av573071">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv573071"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=573071">Şterge vot</a></div><span id="v9573071" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(573071)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f573071Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e573071MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2011] În Porec: să mă tund, să nu mă tund?! Oups, eu sunt ras în cap
foto Yersinia pestis [09.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

[18] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.138422012329 sec