55123 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Domeniul Cantacuzino [Florești]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.10.2014
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2014
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Istorie, echitație și un strop de speranță


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Corb Lund - Horse Soldier!


Cum am putea învăța lucruri din istorie fără cronici, consemnări, fotografii și monumente? Cum am putea evita greșelile în momentul în care ”istoria se repetă”? Monumentul ce l-am vizitat, mai bine zis privit cu uimire, dar și cu o urmă de tristețe, se încadrează în rândul clădirilor ce ar putea face parte dintr-o lecție de istorie românească.

Într-o zi călduță de toamnă, pe care am vrut-o și însorită, dar nu s-a întâmplat să fie, am plecat spre Domeniul Cantacuzino de la Florești, județul Prahova. Din București până la Florești sunt doar 85 de km; după ce se trece de Ploiești, se ajunge pe DN 1 în dreptul orașului Băicoi, moment în care trebuie să urmărim indicatorul către stânga – Florești. Aproape de centrul localității avem indicatoare spre monument, în dreapta. Putem parca mașina în alveolele de lângă vechiul zid de piatră; accesul însă este mai facil pe următoarea stradă, cea din apropierea turnului de apă, unde se află o poartă de acces.

Construit de George Grigore Cantacuzino, cel mai bogat român din acele vremuri, personalitate marcantă a politicii românești pentru o jumătate de secol, Palatul s-a dorit a fi o oază de lux și liniște. Nababul, cum a fost numit, se trăgea dintr-o veche familie domnească și a făcut studii de drept la Paris. Întors în țară ocupă diverse funcții în magistratură ca din 1867 să se ocupe numai de politică. Va trece dintr-un partid în altul, în funcție de ”cum bătea vântul” (vă sună cunoscut? ) și va ocupa diverse portofolii de ministru și chiar scaunul de prim-ministru (de două ori). A fost pentru scurt timp și primar al Capitalei.

A făcut numeroase donații: armatei române, serviciului de ambulanțe, dezvoltării rețelei feroviare și îmbunătățirii infrastructurii de transport (poduri și șosele). A fost pentru scurt timp și primar al Capitalei, timp în care a renunțat la salariul cuvenit. A donat bani pentru construirea unei frumoase fântâni ce există astăzi în Parcul Carol din București.

Printre cele trei palate construite de George Grigore Cantacuzino se numără și așa-numitul Micul Trianon de la Florești, Prahova (celelalte două sunt plasate în Bușteni și București – actualul Muzeu George Enescu de pe Calea Victoriei). Grandoarea palatului de la Florești a stârnit admirație printre protipendada epocii – chiar regele Mihai a vizitat domeniul.

Destinat nepoatei sale, Alice, palatul a fost construit între anii 1911-1913. Proiectul a aparținut arhitectului Ion D. Beryndei și a fost executat cu meșteri francezi. Moartea Nababului în primăvara anului 1913 va conduce la oprirea lucrărilor, ajunse la stadiul de finisaje interioare. În 1914 se mai execută câteva mici lucrări, palatul fiind dat în folosință parțial. De asemenea, în perioada interbelică se mai execută intermitent lucrări. Cel de-al Doilea Război Mondial pune capăt epocii de glorie a Palatului de la Florești – urmează epoca de jaf, degradare, fert, etc.

Ridicat în stil eclectic francez, cu elemente rococo și neoclasice, palatul cantacuzin a împrumutat diverse elemente arhitecturale atât de la Marele Trianon, cât și de la Micul Trianon din Franța. Parcul de 150 de hectare ce înconjoară palatul a constituit un mod propice de petrecere a timpul liber, de practicare a echitației (existau grajduri cu numeroase exemplare cabaline) ori de practicare a vânătorii.

Weekendul trecut am profitat de desfășurarea unei frumoase competiții hipice, Karpathia Horse Trial, și am vizitat domeniul – nu știu în alte condiții cum se efectuează accesul. Concursul a avut o strânsă legătură cu încercările de restaurare a monumentului (fondurile strânse din vânzarea bilete se vor duce către lucrări) dar și cu pasiunea pentru cai a Cantacuzinilor. Pe domeniu a fost amenajat un traseu spectaculos; concursul de sărituri și cel de atelaje a fost de asemenea drăguț.

Prima întâlnire cu domeniul o ai prin intermediul zidului de incintă ce înconjoară aproape tot domeniul – construit între 1911-1916 din piatră de râu a rezistat peste 100 de ani (exceptând spărturile făcute pe alocuri de răuvoitori). În câteva locuri există porți frumos străjuite de stâlpi ornamentali. De la locul amenajat pentru desfășurarea competiției hipice am pornit spre Palatul Micul Trianon. Trecem peste un podeț din piatră ce face parte din sistemul de canale și podețe ce împânzeau parcul coborând spre râul Prahova. Puțin mai departe, în apropierea unui platan centenar, se află alt pod ornamental. În pantă, sub nivelul palatului, vedem o frumoasă terasă-fântână pe unde se scurgea apa din bazinul de sus din fața palatului. Frontul de piatră decorat cu figuri geometrice rezistă cu stoicism timpului. Ne îndreptăm spre Turnul de apă, înalt de aprox. 30 m, construcție masivă de piatră, cu scară interioară în spirală. Turnul alimenta cu apă întreg complexul, în partea superioară existând un mare rezervor metalic. Intrarea este încadrată de un frumos ancadrament de piatră.

Trecem pe lângă bazinul de apă în mijlocul căruia a fost refăcut elementul decorativ. Fântânile, bazinele de apă, terasele, canalele și grădina au fost amenajate în stil francez de arhitectul peisagist Emile Pinard.

Înconjurăm ruinele Micului Trianon de la Florești... doar ruine, înconjurate de un gard de sârmă. Noroc cu grosimea zidurilor și piatra de Albești ce au rezistat până azi. Avem în față ”scheletul” exterior al clădirii monumentale de altădată, de formă dreptunghiulară, cu laturi de 36 m x 44 m și o înălțime de aprox. 12 m. În interior vedem bucăți de ziduri și cărămida roșie a pereților. Pe lângă palat sunt împrăștiate diverse fragmente din decorațiunile exterioare.

Studiind celelalte construcții ale arhitectului Berindei cercetătorii au schițat interiorul palatului: la parter erau spațiile de recepție și o mare sală de bal orientată spre grădinile franțuzești. Tot la parter era și o sufragerie și un cabinet de lucru/bibliotecă. Pe laterale erau oficii, dormitoare și grupuri sanitare La etajul 1 existau alte apartamente pentru familie și oaspeți. Demisolul era ocupat de spații tehnice, camere pentru servitori și posibil o cramă.

Cu toate aceste răni deschise construcția monumentală impresionează prin decorațiuni și încăpățânarea de a rezista tuturor vicisititudinilor. Placajul exterior al zidurilor și decorul lor somptuos mai alină din tristețea ruinelor. Blazonul familiei Cantacuzino susținut de doi îngeri este o adevărată operă de artă. Privirea figurilor sculptate în ancadramentele ferestrelor te urmărește peste tot.

În apropiere se află clădirile primului conac construit la Florești de vornicul Grigore Cantacuzino în prima jumătate a secolului al XIX-lea (1840-1842), ce adăpostesc azi un sanatoriu de TBC. Se poate observa de la distanță complexul format din pavilioane mici cu balcoane și console din lemn.

Din domeniu face parte și biserica ”Sf. Treime și Nașterea Maicii Domnului” construită de vornicul Gr. Cantacuzino între 1826-1830 și refăcută de soția vornicului (mama Nababului) în 1887. Element important este pictura executată în 1888 de pictorul Gh. M. Tăttărescu în tempera.

Cele trei ore petrecute pe domeniul Cantacuzino de la Florești au constituit o întoarcere în timp (accentuată de cai, mașini vechi, ogari, costume de epocă). Alături de mine câteva mii de persoane participante la eveniment au aflat lucruri noi despre persoane importante din istorie și au putut admira ce a mai rămas din Palatul Micul Trianon din Florești.

Să sperăm că urmează vremuri mai bune...

---
Impresii încărcate de tata123 in 13.10.2014 11:20:12

Validat / Publicat: 13.10.14 14:45:47


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2306


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  16850 PMA (din 17 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- traian.leuca CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[13.10.14 15:08:29]
» mesaj pers

   Acum un an am scris un review despre "Micul Trianon".

   Observ cu tristeţe că schelele pe care le-am văzut montate în 2013 şi le-am revăzut în 2014 sunt aceleaşi şi pe lângă ele nu s-a restaurat nimic. Se pare că cel care a cumpărat domeniul de la moştenitori nu are interesul să facă ceva cu acest palat.

   Probabil că în viitorul nu prea îndepărtat o să spunem copiilor şi nepoţilor nostrii aşa:” A fost odată la Floreşti dar A FOST, un palat minunat în care nu au locuit niciodată prinţi şi prinţese, ci doar praful, caprele, câinii şi Măria-Sa INDIFERENŢA”

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- webmaster13
[14.10.14 01:33:16]
» mesaj pers

   Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[14.10.14 09:00:42]
» mesaj pers

   @webmaster13 - Melodia este ok.

   @@traian. leuca - Într-adevăr schelele sunt acolo și par nefolosite de ceva vreme. Înafară de ceva amenajări pentru competiția hipică (cosit iarba, adunat gunoaie, amenajări pentru sărituri, construire tribună spectatori) la palat nu s-a făcut nimic. Pe câteva panouri erau expuse planșe cu istoria domeniului și ceva planuri de reconstituire a interiorului Palatului de la Florești. Îmi este greu să cred că va ajunge cândva așa cum arătau schițele. Probabil se va încerca doar conservarea fațadelor ce sunt în picioare acum. În interior dominau aceleași mormane de cărămizi, nu s-a curățat nimic.

   Prezența spitalului TBC va constitui o piedică permanentă în transformarea locului în zonă turistică. Totuși mii de oameni, cu numeroși copii, nu s-au sfiit să se plimbe pe tot domeniul în cele trei zile ale concursului. Citeam într-un articol că ar trebui înlocuit un strat de pământ de cel puțin jumătate de metru grosime pe domeniu pentru a înlătura pericolul ”medical”.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[22.09.15 16:24:45]
» mesaj pers

   Veste pentru cei interesați de echitație, dar și pentru cei ce vor să vadă de aproape ce a mai rămas din „Micul Trianon”. În perioada 09-11 octombrie 2015, pe Domeniul Cantacuzino din Florești, se va desfășura a doua ediție a evenimentului Karpatia Horse Trials. Toate amănuntele le găsiți pe saitul oficial al competiției.

   La sfârșitul competiției se vor anunța și câștigătorii concursului de arhitectură pentru restaurarea și punerea în valoare a Palatului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2014] Competiție -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av565830">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv565830"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=565830">Şterge vot</a></div><span id="v9565830" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(565830)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f565830Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e565830MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2014] Competiție
foto tata123 [13.10.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [OCT-2014] Competiție... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av565831">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv565831"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=565831">Şterge vot</a></div><span id="v9565831" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(565831)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f565831Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e565831MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2014] Competiție...
foto tata123 [13.10.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [OCT-2014] Competiție... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av565832">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv565832"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=565832">Şterge vot</a></div><span id="v9565832" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(565832)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f565832Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e565832MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2014] Competiție...
foto tata123 [13.10.14]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [OCT-2014] Pod de piatră -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av565833">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv565833"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=565833">Şterge vot</a></div><span id="v9565833" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(565833)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f565833Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e565833MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2014] Pod de piatră
foto tata123 [13.10.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [OCT-2014] Ancadramente fereastră -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av565834">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv565834"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=565834">Şterge vot</a></div><span id="v9565834" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(565834)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f565834Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e565834MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2014] Ancadramente fereastră
foto tata123 [13.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2014] Fragmente de fațadă -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av565835">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv565835"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=565835">Şterge vot</a></div><span id="v9565835" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(565835)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f565835Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e565835MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2014] Fragmente de fațadă
foto tata123 [13.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2014] Imagine de ansamblu -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av565836">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv565836"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=565836">Şterge vot</a></div><span id="v9565836" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(565836)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f565836Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e565836MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2014] Imagine de ansamblu
foto tata123 [13.10.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [OCT-2014] Fațada cu blazonul -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av565837">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv565837"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=565837">Şterge vot</a></div><span id="v9565837" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(565837)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f565837Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e565837MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2014] Fațada cu blazonul
foto tata123 [13.10.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [OCT-2014] Ogari... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av565838">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv565838"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=565838">Şterge vot</a></div><span id="v9565838" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(565838)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f565838Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e565838MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2014] Ogari...
foto tata123 [13.10.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [OCT-2014] Planul domeniului -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av565839">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv565839"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=565839">Şterge vot</a></div><span id="v9565839" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(565839)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f565839Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e565839MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2014] Planul domeniului
foto tata123 [13.10.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [OCT-2014] Turn de apă -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av565840">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv565840"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=565840">Şterge vot</a></div><span id="v9565840" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(565840)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f565840Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e565840MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2014] Turn de apă
foto tata123 [13.10.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [OCT-2014] Bazin de apă... în fundal vechiul conac... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av565841">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv565841"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=565841">Şterge vot</a></div><span id="v9565841" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(565841)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f565841Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e565841MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2014] Bazin de apă... în fundal vechiul conac...
foto tata123 [13.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2014] Imagine ansamblu din alt unghi -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av565843">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv565843"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=565843">Şterge vot</a></div><span id="v9565843" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(565843)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f565843Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e565843MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2014] Imagine ansamblu din alt unghi
foto tata123 [13.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2014] Vechiul conac al vornivului Gr. Cantacuzino... azi spital TBC -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av565844">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv565844"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=565844">Şterge vot</a></div><span id="v9565844" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(565844)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f565844Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e565844MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2014] Vechiul conac al vornivului Gr. Cantacuzino... azi spital TBC
foto tata123 [13.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2014] Detaliu din vechiul conac -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av565845">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv565845"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=565845">Şterge vot</a></div><span id="v9565845" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(565845)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f565845Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e565845MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2014] Detaliu din vechiul conac
foto tata123 [13.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2014] Fronton... canale apă -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av565846">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv565846"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=565846">Şterge vot</a></div><span id="v9565846" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(565846)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f565846Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e565846MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2014] Fronton... canale apă
foto tata123 [13.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2014] Platan secular din parc -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av565848">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv565848"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=565848">Şterge vot</a></div><span id="v9565848" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(565848)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f565848Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e565848MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2014] Platan secular din parc
foto tata123 [13.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2014] Pod de piatră -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av565850">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv565850"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=565850">Şterge vot</a></div><span id="v9565850" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(565850)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f565850Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e565850MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2014] Pod de piatră
foto tata123 [13.10.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P22 [OCT-2014] Competitie -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av565851">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv565851"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=565851">Şterge vot</a></div><span id="v9565851" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(565851)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f565851Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e565851MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [OCT-2014] Competitie
foto tata123 [13.10.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P23 [OCT-2014] -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av565852">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv565852"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=565852">Şterge vot</a></div><span id="v9565852" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(565852)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f565852Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e565852MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [OCT-2014]
foto tata123 [13.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P24 [OCT-2014] Competiție -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av565853">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv565853"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=565853">Şterge vot</a></div><span id="v9565853" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(565853)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f565853Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e565853MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [OCT-2014] Competiție
foto tata123 [13.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.114972114563 sec