54932 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Napoli şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
03.10.2014
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 15.04.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2013
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Muzeul Naţional de Arheologie din Napoli, depozitar al artefactelor de la Pompei şi Herculaneum.


   Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
  Edvin Marton - ''Hollywood'' , 2010 - ''Gladiator''


  Urmare de aici

  In ziua aceea o parte din grup urma să viziteze Roma. Nu eram interesaţi pentru doar câteva ore, ţinând seama de distanţa de parcurs, mai ales că vizitasem Roma timp de o săptămână cu câţiva ani înainte. După ce am văzut Pompeiul şi Herculaneum, ne-am gândit să completăm cunoştinţele vizitând Muzeul National de Arheologie din Napoli. Auzisem că vedi Napoli e poi muore dacă nu vezi acest muzeu. Ni s-a părut destul de departe de gara Stazione Centrale Garibaldi şi ca să nu mai repetăm experienţa din altă zi cu înghesuială, căldură şi vociferările din troleibuz, am luat un taxi cu 4 eu/ persoană.

  Cum era şi de aşteptat muzeul se află în Piazza Nazionale şi tariful de intrare pentru adulţi, inclusiv cei săriţi (de 65 de ani) este de 8 eu. Tinerii sub 18 ani au gratuitate iar cei între 18-25, plătesc 4 eu; caseta audio, 4 eu.

  Muzeul este deschis zilnic cu excepţia zilei de marţi şi a sărbătorilor naţionale şi religioase. Din plianta cu ghidul muzeului rezultă că are 157 săli, din care deschise spre vizitare 94 (în realitate din cauză că la subsol colectia egipteană era în curs de amenajare, teoretic s-ar putea vizita 80 de săli). Noi am vizitat vreo 40 şi după cinci ore am ieşit năuci. Ar fi trebuit două trei zile şi ceva relax pentru sedimentare, nu hei! rup! dar mai aveam de văzut Palazzo Regio din Caserta, considerat pe drept cuvânt Versallesul Italiei şi cu grupul la program, coasta amalfitană.

  Începuturile clădirii sunt situate înainte de 1600 cînd se dorea ca aici să fie o cazarmă de cavalerie, apoi a funcţionat ca Universitate pentru ca în 1777 să devină muzeu particular, museo Borbonico, iar din 1860 muzeu public. Primele colecţii au fost sculpturile numite farneziene lăsate moştenire de Elisabeta Farnese fiului său Carol de Bourbon, regele celor două Sicilii, cel care a construit teatrul San Carlo şi palatul din Caserta, înainte de a deveni rege al Spaniei. Colecţia de statui Farnese a fost adusă din palatul Capodimonte unde s-a îmbogăţit dealungul secolelor. Abia de la jumătatea sec. XVIII când sub un strat de 6-15 m de cenuşă şi tuf vulcanic au fost descoperite oraşele Pompei şi Herculaneum, au început să fie aduse în muzeu originalele artefactelor pentru a fi protejate de furt şi intemperii. A fost o şansă că am putut fotografia aşa că mi-au rămas dovezi palpabile nesupuse erodării cum se întâmplă cu memoria vizuală. Muzeul este organizat astfel:

  -la parter sculpturi din colecţia farnesiană, sarcofage şi sculpturi. Minerale

  -etajul I picturi din Pompei, templul lui Isis, bronzuri, macheta Pompeiului, oraşul apirus, argintărie şi sticlă vezuviană

  -etajul II numismatică, mozaicuri, cabinetul secret

  - subsol colecţii de mumii şi sarcofage egiptene (nu l-am vizitat fiind în renovare)

  Din cauza unicităţii exponatelor, muzeul de arheologie este cel mai important din lume în privinţa obiectelor scoase de sub lava pietrificată. Este vorba de picturi (atenţie! picturi de peste 2000 de ani pe care dacă n-ar fi stricăciunile catastrofei, le-ai clasa uşor în Evul Mediu) şi splendide mozaicuri, vase şi veselă (cu acelaş format ca în timpurile noastre) aduse de la Pompei, Ercolane şi Stabia. Mai sunt colecţii de monede (peste 200000), pietre preţioase şi bijuterii din diferite epoci.

  Noi ne-am îndreptat atenţia mai mult asupra sculpturilor greceşti şi romane expuse în peste10 săli pentru că muzeul din Napoli detine cea mai mare colectie de sculpturi romane din lume. Unele statui, cum cele ale lui Neptun şi Hercule au peste 3 m. înălţime.

  Deasemeni sunt expuse zeci de statui greceşti sau copii romane ale lor. Cele mai celebre sculpturi sunt taurul Farnese făcut dintr-un singur bloc de marmoră înalt de 4 m şi găsit la termele lui Caracalla; Dorifora (lansatoarea de lance) a sculptorului Policlete care e considerată cea mai perfectă reprezentare a proporţiilor umane, atleţi din marmoră neagră, statuia Artemisei din Efes, o colecţie de busturi ale împăraţilor romani.

  Am văzut şi câteva statui şi capete de daci grupate într-o sală dar din păcate aparatul de fotografiat nu era bine deschis aşa că le-am compromis. Le-am găsit însă pe internet. Sunt bine reprezentate: busturile au înălţimea de până la 1 m iar statuile 2.4m. Sunt executate din marmoră, au fost găsite la forumul lui Traian şi au făcut parte din colecţia Farnese. Toate statuile colecţiei Farnese sunt făcute în sec. II î. Hr- -IId. Hr.

  Înafară de sculpturi din zecile de săli vizitate m-au impresionat mai mult: fresca Primăvara găsită în Pompei aducând cu maniera modern-romantică a picturilor lui Klimt, mozaicul bătăliei dintre Alexandru cel mare şi Darius (bătălia de la Issos) găsit în casa faunului din Pompei de dimensiuni impresionante 3X5 m, fresca cu portretele unui tânăr roman şi al soţiei (adâncimea orbitei ochilor şi ovalul regăsindu-l la pictorii italieni din sec. XIII-XIV), figura tragică a Medeei, cea mai mare camee din lume deasemeni aparţinând colecţiei Farnese.

  O sală conţine statui de bronz găsite în villa Papyrus de lângă Herculaneum. Aici este un Atlas ţinând pe umeri pământul, bustul lui Seneca, atleţi în competiţie sau repaos. Galeria conţine fragmente din vilele romane, coloane, mozaicuri, pereţi întregi în frescă, macheta Pompeiului. Culoarea roşu de Pompei predomină în frescele cu motive mitologice, ca expresie a bucuriei de a trăi şi a dragostei de viaţă a pompeienilor. Frescele şi mozaicurile originale preluate din oraşele acoperite de lava vulcanică aparţin perioadei din sec. II i. Hr. până la erupţia Vezuviului din anul 79 d. Hr. şi reprezintă o mărturie de necontestat a civilizaţiei romane.

  M-a frapat formatul şi dimensiunile paharelor, vaselor de flori, tigăilor cu coadă (Delimano a avut ce copia), ale căror modele nu s-au schimbat în 2000 de ani. În muzeu se găseşte una din cele mai mari colecţii de pietre preţioase şi semipreţioase din lume dar n-am avut timp s-o vizităm întrucât îmi făcusem o părere din alte muzee ale lumii.

  În muzeu mai sunt şi exponate mai recente din Evul Mediu dar ele nu sunt reprezentative. Gabinette segreto (camera secretă) este o colecţie de obiecte, fragmente de fresce, jucării şi statuete cu motive sexuale şi scene erotico-obscene găsite în lupanarele şi locuinţele din Pompei şi Herculaneum. Din motive de moralitate cabinetul a fost închis cu intermitenţe timp de zeci de ani. De ex. Garibaldi a permis publicului să-l vizitete dar regii Italiei, apoi Mussolini l-au interzis. După 1970 s-au iscat discuţii asupra oportunităţii accesului public iar din 2000 se vizitează cu exceptia copiilor de până la 11 ani. Din persistenţa expunerii cu leit motivul sexual rezultă că societatea romană nu avea inhibiţiile pe care le-a creat Evul Mediu în Europa.

  La sfârşitul celor cinci ore în care am văzut fugitiv aproape jumătate din sălile cu exponate, am fotografiat 100 de cadre din care am postat peste 50, am avut aceeaşi senzaţie de regret încercată şi în alte mari muzee şi anume că nu am avut mai multă cunoştinţe şi timp la dispoziţie.

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de Michi in 03.10.2014 14:25:38

  Validat / Publicat: 03.10.14 16:52:53


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  VIZUALIZĂRI: 4051


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  30350 PMA (din 32 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Michi? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - costy69
  [03.10.14 20:14:28]
  » mesaj pers

     @Michi - Un articol excelent, la fel ca si cel anterior!

     Bine documentat si cu un continut substantial de informatii utile.

     Presimt un nou MiniGhid AFA.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster13
  [04.10.14 14:16:04]
  » mesaj pers

     Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

  Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Michi
  [04.10.14 17:19:26]
  » mesaj pers

     @webmaster13 -Mulţumesc WEB, ai fost foarte inspirat.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [55] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [APR-2013] Muzeul National de Arheologie (internet) -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563150">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563150"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563150">Şterge vot</a></div><span id="v9563150" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563150)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563150Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563150MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [APR-2013] Muzeul National de Arheologie (internet)
  foto Michi [03.10.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [APR-2013] Intrarea în muzeu -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563151">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563151"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563151">Şterge vot</a></div><span id="v9563151" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563151)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563151Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563151MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [APR-2013] Intrarea în muzeu
  foto Michi [03.10.14]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P03 [APR-2013] Scară monumentală păzită de leu -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563152">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563152"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563152">Şterge vot</a></div><span id="v9563152" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563152)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563152Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563152MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [APR-2013] Scară monumentală păzită de leu
  foto Michi [03.10.14]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [APR-2013] Ferdinand Bourbon, întemeietorul muzeului -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563153">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563153"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563153">Şterge vot</a></div><span id="v9563153" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563153)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563153Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563153MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [APR-2013] Ferdinand Bourbon, întemeietorul muzeului
  foto Michi [03.10.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [APR-2013] Aşa arată tavanele muzeului de arheologie -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563154">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563154"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563154">Şterge vot</a></div><span id="v9563154" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563154)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563154Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563154MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [APR-2013] Aşa arată tavanele muzeului de arheologie
  foto Michi [03.10.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [APR-2013] Intrare în sala statuilor Farnese. În plan doi, Hercule. -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563155">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563155"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563155">Şterge vot</a></div><span id="v9563155" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563155)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563155Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563155MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [APR-2013] Intrare în sala statuilor Farnese. În plan doi, Hercule.
  foto Michi [03.10.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [APR-2013] Sala statuilor Farnese -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563156">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563156"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563156">Şterge vot</a></div><span id="v9563156" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563156)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563156Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563156MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [APR-2013] Sala statuilor Farnese
  foto Michi [03.10.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [APR-2013] Statui romane de marmură -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563157">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563157"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563157">Şterge vot</a></div><span id="v9563157" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563157)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563157Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563157MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [APR-2013] Statui romane de marmură
  foto Michi [03.10.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [APR-2013] Venus, nu cea din Milo -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563158">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563158"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563158">Şterge vot</a></div><span id="v9563158" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563158)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563158Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563158MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [APR-2013] Venus, nu cea din Milo
  foto Michi [03.10.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [APR-2013] Bust împărat roman -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563159">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563159"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563159">Şterge vot</a></div><span id="v9563159" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563159)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563159Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563159MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [APR-2013] Bust împărat roman
  foto Michi [03.10.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [APR-2013] Împărat roman -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563160">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563160"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563160">Şterge vot</a></div><span id="v9563160" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563160)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563160Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563160MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [APR-2013] Împărat roman
  foto Michi [03.10.14]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P12 [APR-2013] Ţinând în mână un papirus -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563161">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563161"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563161">Şterge vot</a></div><span id="v9563161" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563161)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563161Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563161MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [APR-2013] Ţinând în mână un papirus
  foto Michi [03.10.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [APR-2013] Reprezentări de daci. Statuile au 2.5 m înălţime (internet) -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563162">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563162"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563162">Şterge vot</a></div><span id="v9563162" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563162)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563162Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563162MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [APR-2013] Reprezentări de daci. Statuile au 2.5 m înălţime (internet)
  foto Michi [03.10.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [APR-2013] Sarcofage romane -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563163">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563163"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563163">Şterge vot</a></div><span id="v9563163" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563163)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563163Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563163MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [APR-2013] Sarcofage romane
  foto Michi [03.10.14]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P15 [APR-2013] Sarcofage romane -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563164">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563164"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563164">Şterge vot</a></div><span id="v9563164" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563164)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563164Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563164MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [APR-2013] Sarcofage romane
  foto Michi [03.10.14]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P16 [APR-2013] Mozaic zoomorf -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563165">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563165"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563165">Şterge vot</a></div><span id="v9563165" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563165)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563165Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563165MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [APR-2013] Mozaic zoomorf
  foto Michi [03.10.14]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P17 [APR-2013] Mozaicuri descoperite la Pompei şi Herculaneum. Cele trei graţii, animal, scenă mitologică şi de luptă -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563166">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563166"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563166">Şterge vot</a></div><span id="v9563166" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563166)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563166Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563166MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [APR-2013] Mozaicuri descoperite la Pompei şi Herculaneum. Cele trei graţii, animal, scenă mitologică şi de luptă
  foto Michi [03.10.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [APR-2013] Mozaic cu car de luptă -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563167">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563167"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563167">Şterge vot</a></div><span id="v9563167" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563167)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563167Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563167MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [APR-2013] Mozaic cu car de luptă
  foto Michi [03.10.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [APR-2013] Farfurie mozaicată cu leu -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563168">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563168"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563168">Şterge vot</a></div><span id="v9563168" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563168)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563168Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563168MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [APR-2013] Farfurie mozaicată cu leu
  foto Michi [03.10.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [APR-2013] Mozaicuri înrămate de muzeu -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563169">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563169"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563169">Şterge vot</a></div><span id="v9563169" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563169)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563169Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563169MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [APR-2013] Mozaicuri înrămate de muzeu
  foto Michi [03.10.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [APR-2013] Lupta lui Alexandru cel Mare cu Darius, mozaic ridicat de la casa cu faun din Pompei -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563170">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563170"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563170">Şterge vot</a></div><span id="v9563170" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563170)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563170Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563170MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [APR-2013] Lupta lui Alexandru cel Mare cu Darius, mozaic ridicat de la casa cu faun din Pompei
  foto Michi [03.10.14]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [55] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.107560157776 sec