ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.07.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: onesti
ÎNSCRIS: 29.05.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
MAY-2014
DURATA: 4 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 5

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 38 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 9 MIN

Hotel Perla din 1 mai este o PERLĂ

TIPĂREȘTE

Prin luna martie 2014, la inceput de primavara, stateam de vorba cu un patron de agentie de turism din Onesti pe niste probleme juridice si comerciale. La un moment dat, pe un pliant vad ceva cu Baile 1 Mai. Intrerup discutia, brusc, si cer detalii. Pachetul este pt. 1 mai, la Baile 1 Mai - Hotel Perla, este de 3 nopti camera dubla cu mic dejun bufet suedez, masa fisa cont de 200 lei camera, 6 proceduri (masaj, salinoterapie etc.), acces la spa cu toate bazinele interioare si exterioare, fitness, totul pentru 180 euro. Fara sa stau pe ganduri, am rezervat pachetul cu un avans de 30%. Dupa care incep sa ma gandesc, oare e bine ce am facut sau nu?

Pe 1 mai e ziua fiica-mi, face 5 ani, ce ma fac daca nu iese bine. Nevasta ma ia la rost - inconstientule ce esti unde cari copilul juma de tara dup tine? Si da-i cu gura, si da-i pana imi piere cheful de tot. Tocmai ma pregateam sa renunt, cand suna nasii, le spun de oferta de problema creata si dupa scurta deliberare, nasa da verdictul: vrem si noi, la pretul asta nu gasesti nicaieri. Surprinsa, nevasta mea lasa garda jos, preocuparea de baza ramanand doar cum sa fac itinerariul cu o cazare intermediara pe traseu. Din Onesti spre Oradea ai practic 2 alternative de drum: Onesti - Brasov - Sibiu - Deva - Oradea sau Onesti - Brasov - Tg. Mures - Cluj - Oradea. Intrucat Sibiul nu-l vazusem de 10 ani, pe acesta il aleg. Asa ca-l rog pe patronul de agentie sa-mi caute cazare pentru noaptea de 30 aprilie 2014. Dupa o zi primesc telefon, cazare 2 camere duble la Casa Romana din Sibiu cu 130 lei/noapte in conditii bune mi se spune.

Vine si data de 30 aprilie. Cu Megane-ul pregatit de drum, noi plecam primii, iar la cateva ore in urma noastra pleaca si nasii. Dupa 4 ore si jumate, aproximativ suntem in Sibiu la Casa Romana. Despre cazarea de aici si peripetiile din Sibiu, pana am ajuns la destinatie, voi vorbi in alt review. Drumul pana in Sibiu e bun, centura Brasovului la acea data era aproape finalizata, asa ca am mers intins. Prin aprilie uitandu-ma pe traseul ales, vad ca drumul dintre Deva si Oradea nu e prea grozav, chiar foarte prost, pe alocuri. Oare cat de prost poate sa fie, imi zic, cred ca se exagereaza.

Pe data de 1 mai plecam din Sibiu, pe la ora 9, cu planificarea sa ajungem la Baile 1 Mai cel tarziu la ora 13, avand in vedere si faptul ca avem si vreo 70 de km de autostrada pana la Deva. Pana la iesirea din Deva am mers f. bine, chiar daca vreo 20 de km nu au fost de autostrada ci de drum european imbunatatit. La iesire autostrada vad indicator de Oradea. Intram pe un drum de latimea unuia judetean sau comunal, numai serpetine, curbe, denivelari, fara posibilitati de depasiri, acostamentul direct in iarba sau prapastie, viteza maxima 60-70 km. Totusi nu erau gropi. Intram in Brad. Un indicator de circulatie, ne trimite obligatoriu pe varianta. Un panou mare ne indica faptul ca nu trebuie sa depasim 30 de km ora, întrucat casele localnicilor pot avea de suferit. Asa zisa centura nu avea un gram de asfalt, era doar din piatra cubica, cu niste gropi prin ea, atat de adanci, încât am mers cu viteza 1, mi-am rupt aparatorile la masina, de altfel, cu garda la sol de 140 mm, m-am umplut de nervi, mi-am atras si "simpatia" familiei si a nasilor pentru traseu. Dupa vreo 15 min de chin, parasim varianta, reintram pe drum, dar chinul era de abia la inceput. Traseul de 180 km dintre Deva si Oradea a fost cel mai cumplit si mai lung drum pe care l-am parcurs vreodata. Drumul, pe lângă faptul că este unul de munte, foarte îngust şi destul de aglomerat, era plin de gropi si denivelari imense care-ti sareau în fata de nicaieri, si pe care nu aveai cum sa le ocolesti. Nu stiu daca am reusit sa dau a 6-a la masina mai mult de doua ori. Întrucât pe anumite portiuni, se începuse repararea la sosea, se circula pe un sens, se faceau niste cozi imense la niste semafoare, amplasate "inteligent" in varf de panta, cozi de la care plecai foarte greu, în panta, întrucât asfaltul era găurit bine, si trebuia sa-i lasi sa treaca pe langa tine pe smecherii cu off road-uri adevarate, sau rabele imense care nu au treaba cu calitatea drumului. Mi-am blestemat zilele pentru drumul ales. Vad si un indicator de Pestera Ursilor. Stau si ma gandesc ca dupa ce-ti nenorocesti masina, numai de pestera iti mai arde. În jur de ora 15. plin de nervi, intram in Baile Felix. Mergem ce mergem, iesim din Baile Felix, nu era nici urmă de indicator de Baile 1 mai. Mai mergem 1 km, spre Oradea, si vad, intamplator, pe partea opusa a drumului un indicator de baile 1 mai. Reusim sa intoarcem masinile, cu nervii praf, mergem 1 km inapoi, cu ochii pe indicatoare, si vad tot pe partea opusa, in varf de rampă un indicator minuscul de baile 1 mai, la stânga, indicator, pe care l-as fi zarit, daca era montat, cum era normal, pe sensul de venire dinspre Deva. Felicitari drumarilor pentru semnalizare!

Pe la 15.30 ajungem sa parcam la hotel Perla, hotel pe care l-am gasit imediat, ca este bine semnalizat. Loc de parcare am gasit imediat în lateral, desi parcarea era plina ochi.

I. CAMERA

Inca plin de nervi ajung la receptie, gandindu-mă ca trebuie sa trec prin furcile caudine ale cazarii, întrucat vaucher-ul era ascuns prin multele bagaje imprastiate. La receptie plin ochi. Pe lânga cele 2 receptionere de la birou mai apare, una, o blondă frumusică, foarte calma, amabilă ma întreabă de unde vin. Îi răspund prompt, indicându-i numele agentiei precum si numele subsemnatului, se luminează la fată, zambeste, ia cartela, şi îmi spune că am ajuns cam târziu, că ei ne asteptau cu camerele de la ora 13, şi, cumva erau îngrijorati. În timp ce îi explicam detaliile de drum, observ ca deja eram la etajul 1, în camera şi mi se înmânează cartela si instructiuni de folosire.

Uluit, ma uit doua secunde prin camera si rămân impresionat. Camera destul de mare, patul matrimonial, super încăpător, 180X200 cm, mocheta de buna calitate pe jos, curatenie impecabilă, tv Samsung cu diagonala de 51 cm, minibar, balcon cu terasa si cu o priveliste superba la piscina descoperita. Cobor, imi iau familia, ne schimbam, luam halatele din dotarea camerei si direct la piscina. Ulterior aveam sa descoperim ca si baia era impecabila cu uscator, cabina de dus cu perdea si instalatii sanitare care functionau impecabil. Hotelul este unul nou construit din 2012 asa ca mobilierul este nou nout si de calitate. Aveam absolut tot ce trebuie, inclusiv 2 noptiere si multe prize. Lenjeria era de buna calitate, saltelele la fel. Se facea curatenie zilnic, aspiratorul era de baza, praful era mereu sters, solutii de curatare eficiente, asa ca mocheta era impecabilă, mobilierul stralucea iar baia era impecabilă. În fiecare zi la baie se schimbau toate consumabilele, hartie, sapun lichid, sampon. La o simplă comparatie camerele de la Perla ca marime si dotare sunt ca cele de Septimia din Odorheiu Secuiesc, un plus pentru Septimia fiind prezenta Lcd-ului.

II SERVICII DE MASA

1. Micul dejun-Bufet suedez, cu de toate pentru toti de la ochiuri, omleta cu carnaciori, cremvursti, carnati grosi si afumati, aperitive din salamuri, muschi, sunca de praga, inclusiv şunca cruda cu ceapa, branzeturi, cascaval, caş, unt, legume, mere, banane, compot de prune si caise super bune, prajituri, sucuri la dozator bunicele, cafea la dozator asa si asa, cereale, lapte cald, lapte rece, salata vinete. Fac precizarea ca restaurantul ca si hotelul erau pline ochi dimineata, personalul de la bucatarie era de o promptitudine impresionanta, tot ce se termina, se schimba imediat, micul dejun se termina chiar si dupa ora 10, ora limita, nimeni nu protesta. Era imposibil sa te ridici flămând, oricât de cârcotaş ai fi.

2. Prânzul si Cina. Mesele acestea erau in sistem fişă cont, 200 lei cameră.

Preturile şi portiile erau rezonabile şi suficiente, supa de taitei 6 lei, ciorba de burta sau de vacuta 9 lei, supa de gulas era 12 lei, supa de fazan 15 lei, spaghetti carbonara 12 lei, snitel pane 12 lei, berea la draft 5 lei, berea la sticla pornea de la 6 lei, şomloi foarte bun ca desert era 10 lei, înghetata 10 lei, pizza 19 lei. Mâncarea era f. bună şi proaspătă, personalul de la bucătărie prompt şi amabil

III. Personalul hotelului este unul profesionist. Receptionerele sunt amabile, f. atente în a-ti da toate detaliile si informatiile de care aveai nevoie. Era 1 mai era ziua fetitei mele şi nici o cofetarie deschisa. Am inspiratia sa vorbesc cu receptionera blondă si sa-i explic ce caut. Din 2 telefoane, se rezolvă problema tortului, unul de caramel, nuci si frisca, cam tot ce-si putea dori un copil de ziua lui precum şi problema transportului, întrucât a fost adus direct la hotel livrat de la o cofetărie din Sînmartin, chiar înainte de ora solicitată. Pretul pentru un tort de 2 kg a fost de 90 de lei. Super ok, având în vedere că tortul a fost f. bun şi a fost servit chiar la restaurantul hotelului de către ospătari

III Baza SPA

Interior

Hotelul are 2 bazine interioare cu apă termală, aproximativ 30 grade temperatura şi 2 jacuzzi care functionează alternativ. De asemenea exista şi 2 tipuri de sauna, dar nu prea mă pricep la astea. La etaj exista sala de fitness f. bine echipata, precum si camere in care se fac procedurile.

Nevasta mea a facut salinoterapie, masaj cu ciocolata şi duş nu stiu de care, eu am beneficiat de un masaj clasic care a fost ok pentru spate şi gambe şi de o hidroterapie cu apa caldă si abur fierbinte care m-a opărit bine şi de la care ar fi trebuit să slăbesc. Salinoterapie nu am vrut, asa că s-a dus sotia în locul meu.

Tot în interor era o bicicleta medicinală, scaune de masaj cu bancnote de 1 leu şi o cameră cu jucării pentru copii pe care fetita mea o folosea seara din plin, aproape până adormea. Centrul SPA era deschis până la ora 22 în cursul săptămânii şi ora 23 în week-end, ceea ce era f. bine.

În exterior, se află bazinul cu apă termală, destul de măricel care poneste din interior şi care are o ciupercă în mijloc. Lângă bazin sunt şezlonguri. Am prins şi vreme bună, am stat afară la plajă, am făcut aqua zumba, am prins şi vreme rea, şi am stat în interior, iar noaptea am stat până la închidere

IV Împrejurimi

În statiunea 1 Mai s-au deschis şi multe pensiuni luxoase, care au schimbat, probabil, un pic înfăţisarea acesteia, însă obiectivele principale au fost lăsate în paragină. Deşi statiune beneficiază de multă vegetaţie, arbori seculari, aleile sunt lăsate în paragină, am ajuns cu greu la Lacul cu nuferi din cauza noroiului, nefiind amenajată o alee corespunzătoare. Am fost si la Strandul cu Valuri, însă acesta nu este modernizat, şi arată părăginit.

Am fost în plimbare în Băile Felix, cele 2 statiuni fiind aproape unite, m-au impresionat hotelurile şi complexurile de acolo, ştrandurile, însă nu mi-a plăcut aglomeratia de acolo, preturile destul de mari la mâncare, lipsa locurilor de parcare şi lipsa spatiului verde.

Un plus, pentru Hotel Perla este faptul că este amplasat lăngă spitalul de recuperare pentru copii, spital care beneficiază şi de serviciu de urgentă cu medic permanent.

Din ce am discutat cu localnicii, această statiune a avut în trecut zile de glorie, însă acum supravietuieste doar din investiţiile localnicilor în pensiuni şi ceva hoteluri şi izvoarele cu apă termală, fără ca statul să aibă o strategie coerentă în ce priveşte potenţialul verde al acestei statiuni, şi promovarea acorespunzătoare acesteia.

În spatele hotelului, după baza spa se află un pârău cu ceva stufăriş si vegetatie în el, punte de acces, bine întretinut şi foarte verde.


[fb]
---
Trimis de florinvalentin in 28.07.14 07:49:26
Validat / Publicat: 28.07.14 09:10:56
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2551 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (florinvalentin); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9900 PMA (din 11 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 38.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    2 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [28.07.14 09:13:17]
    »

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    florinvalentinAUTOR REVIEW
    [29.07.14 23:23:31]
    »

    @webmasterX: da, astea sunt

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    florinvalentin
    Alte impresii din această RUBRICĂPerla Hotel [1 Mai]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.042779207229614 sec
    ecranul dvs: 1 x 1