50564 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Akvaryum Istanbul

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.07.2014
DE
Avatar sunflower
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Alba Iulia
înscris/ă în 23.08.11
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2014
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
Şenlikköy Mahallesi Yeşilköy Halkalı Cad. No:93 Florya-İstanbul

Fălci ! la Istanbul Akvaryum


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Copiii sunt plini de energie, așa că vizitele la obiectivele turistice din Istanbul care pe noi ne-au fermecat au însemnat pentru ei mai ales supunere, rar plăcere, adesea plictiseală, interes interesat :). Știam dinainte că nu vor fi prea încântați de a vedea moschei și palate, că se vor plicitisi destul de repede, așa că, gândindu-ne oarecum la câinele lui Pahlov, am apelat la un subterfugiu, la o dulce promisiune pentru urechiușele, imaginația și dorințele lor: la final vom merge la acvariu, asta dacă vă comportați civilizat!!

Înarmați cu această promisiune am avut parte de doi băieței ascultători în periplul nostru la Înalta Poartă, iar noi, ca părinți paroliști, ne-am ținut cuvântul, căci... promisiunea e sfântă... nu-i așa? – în după-masa ultimei zile petrecute la Istanbul. Ideea de a oferi clipe de neuitat copiilor noștri, mari iubitori de tot ceea ce înseamnă apă și vietăți marine a încolțit pe ferybotul cu care veneam dinspre Badirna spre Istanbul. Aici, pe mari ecrane sunt prezentate cu repet atracțiile metropolei. Atunci am aflat despre acest acvariu și l-am folosit ca momeală pentru cei mici. Și bine am făcut!

Localizarea

Istanbul Akvaryum este localizat pe coasta de sud-vest a orașului Istanbul, la aproximativ 5 km de aeroportul Ataturk, în cartierul Florya. Adresa exactă: cartier Senlikköy, Yeșilköy Halkali Street. No: 93 Florya-Istanbul.

Adresa web:istanbulakvaryum.com

Este foarte ușor de ajuns chiar și fără a ști adresa, zilnic spre această destinație pleacă la ore prestabilite un shuttle bus gratuit din Piața Sulthanamed, din zona vecină Fântânii Germane. Orarul acestor microbuze care circulă gratuit spre Acvariu este următorul: 10.15,11.45,13.15,14.45 si 16.45. În sens invers aceste microbuze pleacă la următoarele ore: 11.00,12.30,14.00,15.45 si 19.30. Pentru a găsi exact punctul de îmbarcare l-am întrebat pe unul dintre vânzătorii de porumb din zonă, iar acesta, cu amabilitatea specific turcească ne-a indicat cu exactitate locul.

Am ajuns cu aproximativ 20 de minute mai devreme, am fost singurii clienți, dar până când ceasul nu a arătat la fix ora, șoferul nu a plecat. Noi am luat cursa de ora 14,45, iar la întoarcere ne-am încadrat la limita pentru ultimul transport. Traseul se parcurge în 30 de minute, sunt 30 de minute de odihnă și relaxare, șoseaua e paralelă cu Marea Marmara, apoi cu un parc imens, microbuzul are aer condiționat și Wi-Fi, peisajul străbătut e foarte frumos, mi-a plăcut mult curățenia orașului.

Printre alge, printre pești

Potrivit reclamelor de la fața locului este cel mai mare acvariu tematic din lume, - dacă o fi așa sau nu, nu pot ști eu - acoperind un traseu de 1,2 km ce începe cu apele Mării Negre și se sfârșește cu Oceanul Pacific. Am parcurs, oops, era să scriu am înotat alături de incredibil de multe specii de pești prin 16 regiuni marine diferite. Viața subacvatică fascinează, iar atunci când ajungi la un acvariu unde totul este prezentat atractiv, încântarea atinge paroxismul! Olele!! Câtă fericire pe chipurile, în vocea și în ochișorii copiilor. Dacă stau acum să mă gândesc cred că au fost cele mai intense momente trăite în Istanbul, am preluat din entuziasmul celor mici și am redevenit și noi, cei mari, copii. Pentru că nu e greu să redevii copil, atunci când vorba poetului pare că „înoți, înoți, înoți, până simți că nu mai poți!!”

Văzută de la exterior clădirea acvariului este impunătoare, construită pe două niveluri, cu o arhitectură futuristă, deasupra ei tronează un steag imens roșu, cu însemnul semilunii. Cam peste tot în Turcia am văzut drapeluri arborate. Pe lângă acvariul propriu zis există și un mall, am avut în plan și o ședință de shopping, dar nu am mai apucat. Există mai multe intrări, pe oricare ați nimeri, tot acolo se ajunge, firesc, la casa de bilete. Noi am achitat pentru o familie cu 2 copii 100 de lire turcești. Imediat biletele plătite am fost invitați să facem o fotografie de grup, eram de fapt 2 familii cu copii, iar la final, dacă doream puteam cumpăra sau nu fotografia. La sfârșit bineînțeles că am cumpărat fotografia, cred că a costat 15 lire turcești, dar nu sunt sigură. Am avut de ales între două imagini, una a făcut deliciul tuturor, căci rechinul deschidea o imensă gură cu inforătorii dinți ascuțiți exact deasupra capului meu! Uneori băiatul cel mic îsi amintește de ea și îmi spune: „noroc că nu te-a mâncat rechinul!‘‘ Wow, chiar că noroc!! :))

Vizita a ținut cam 3 ore și ceva, timp pe care l-am petrecut văzând diferite specii de vietăți marine adăpostite în acvarii impresionante, atât ca mărime cât și ca design. Istanbul Akvaryum este un proiect relativ nou, dat spre folosință din anul 2012, el găzduiște cca. 1500 de specii și 15000 de viețuitoare adăpostite în 64 de „spații de cazare” uluitoare, unde sunt păstrate condițiile de viață din regiunile de unde provin. Se simt ca peștii în apă! :)

Imediat după intrare este o corabie mare, loc de foto și preambul pentru ceea ce va urma. Intrăm în apele Mării Negre, apoi Bosforul și Marea Marmara, mărginite de Moscheea Albastră și clădiri ale Istanbulului. Dar mai mult decât clădirile, impresionează micile animăluțe din aceste imense acvarii: pisici de mare, homari, calcani, arici de mare, stele de mare, rechini cu priviri alunecoase și înfiorător rânjet. Există zone în care peștii inoată deasupra și de jur împrejur, vizitatorii înaintând prin culoare de sticlă și apă. Urmează Dardanelle cu al său Cal Troian și vietățile habitatului respectiv. Marea Egee este supervizată de un atotoputernic Poseidon cu tridentul în mână, o statuie în mărime naturală, pe care mai toată lumea o folosește pentru selfie-uri! Prin canalul Suez ajungem la Marea Roșie, care după cum o știm cu toții nu e deloc roție, dar aici... e în tonuri purpurii. Cupole de sticlă de diferite mărimi adăpostesc anemone, corali și vietăți multicolore. Antarctica recreează ținuturile înghețate, totul pare de gheață, iar la un moment dat atingem una dintre coloane și tresărim... e rece, e chiar gheață. Aici sunt și pinguini și urși polari, dar din ipsos! Și aici e rost de fotografii! Și de multă bucurie!

Prin culoare trapezoidale pătrundem în Marea Mediterană, tranzităm Gibraltarul și ne amintim cu multă plăcere de realul Gibraltar unde am avut privilegiul de a admira și mângâia maimuțicile. Sunt pereți stânoși printre care înoată sute de peștișori. Peste tot există panouri informative și tablete interactive de unde se pot afla informații detaliate despre ceea ce se află în acvariul respectiv. Pe negândite, ajungem pe epava vasului Liberty, unde luminile de avertizare se aprind intermitent și ne anunță pericolul... vai, trebuie să abandonăm vasul și tocmai ce ne legănam alene în două hamace aflate la îndemână!! :) Aici putem fi mateloți, avem acces la cârmă și la alte instrumente specifice vieții de marinar. Scăpăm nevătămați după ce vasul eșuează și ajungem în Canalul Panama, pe care tocmai avusesem privilegiul să-l admirăm și de pe terasa restaurantului acestui fantastic acvariu.

Tiptil pătrundem în Oceanul Pacific și aici avem șansa de a fi și noi pentru câteva momente alături de căpitanul Nemo pe submarinul Nautilus. Suntem la 400 metri, adânc în măruntaiele apelor... și ne place! La fel cum ne place apoi să ne plimbăm prin pădurile tropicale, unde este la propriu o căldură sufocantă și din palmieri și vegetația luxuriantă ne picură apă peste creștete, ne udă puțin părul și hainele... e o senzație atât de plăcută, atît de reală. Aici dăm nas în nas cu fioroșii piranha, dar nu e niciun pericol, sunt dincolo de peretele de sticlă. Copiii chiar își udă încălțările, căci pe jos e ud.

Încet, ne apropiem de capătul traseului nostru, suntem încântați. A fost atât de densă această vizită și totuși deloc obositoare, nu ne vine să credem că a trecut deja atât de mult timp de când suntem acolo...

Acvariul este construit pe doua etaje, există și un restaurant, nu am fost, doar am trecut pe lângă el, mai este apoi o terasă magică, am fi stat aici mult și bine, la o cafea și un suc. Pe de o parte admiram apele line ale Mării Marmara, deasupra cărora la 2-3 minute survolau la înălțime mică avioane, îndeptându-se spre aeroport, iar de cealaltă parte erau impresionantul Canal Panama, reconstituit desigur. De la barul acestei terase se pătrunde într-un magazin de suveniruri, există tot felul de plușuri, jocuri, jucării, rechizite, într-un cuvânt de toate pentru toți.

Ne-a încântat expediția aceasta care ne-a purtat prin timp și spațiu însoțiți de lumea subacvatică, de aceea celor care le plac astfel de aventuri și mai ales celor care ajung in Istanbul însoțiți de copii le recomand din tot sufletul să petreacă aici câteva ore fabuloase.

Fotografiatul este permis doar fără bliț.

Orar:

L-V: 10 -19

S – D: 10-20

Enjoy!

---
Impresii încărcate de sunflower in 14.07.2014 20:54:39

Validat / Publicat: 14.07.14 23:54:39


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în TURCIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 3996

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (sunflower); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  29900 PMA (din 34 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Coca Dosky
[15.07.14 00:31:38]
» mesaj pers

   Foarte frumos scris si descris, minunate fotografii.

   Abia așteptăm sa mergem si noi (deja numărăm zilele, a început numărătoarea inversa).

   La cat mai multe călătorii, pe care sa ni le povestești si noua!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[15.07.14 00:56:42]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- danamandache
[15.07.14 06:38:51]
» mesaj pers

   Frumoasa expeditie!!! Felicitari, Floricica Soarelui!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- alinaro
[15.07.14 09:51:02]
» mesaj pers

   @sunflower: Io-te ca prinsei un superbonus! O zi minunata!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sunflower
[15.07.14 16:25:42]
» mesaj pers

   @Coca Dosky, mulțumesc la fel și te aștept cu impresii!

   @danamandache, Dănuța, mercic, ești foarte drăguță întotdeauna.

   @alinaro, mulțumesc și aștept cu nerăbdare să citesc impresiile tale pentru a mă revanșa, cu drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sunflower
[15.07.14 21:40:55]
» mesaj pers

   @Webmaster, vă rog să atașați următoarea piesă:

   https://www.youtube.com/watch?v=eJRg-FeDCWM

   Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[15.07.14 21:49:35]
» mesaj pers

   @sunflower: super alegere! :)

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster70
[13.05.15 14:58:34]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Acvariul din Istanbul, ISTANBUL" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[13.05.15 14:59:55]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sunflower
[13.05.15 15:28:20]
» mesaj pers

   Merci!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- travelpoint
[01.07.15 16:35:21]
» mesaj pers

   @sunflower - am vazut pe site-ul aquariului ca se poate achizitiona unpachet ce cuprinde vizionarea unui film 5d (merita? , ce film se poate viziona?) si a unui tur helicopter. ce stiti despre acest helicopter? am inteles ca exista si un alt acvariu, turqazoo. pe care il recomandati (nu le vom putea vizita pe ambele). multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sunflower
[03.07.15 11:00:17]
» mesaj pers

   @travelpoint - chiar nu stiu ce sa zic despre filmul respectiv sau despre turul cu helicopterul. Noi nu am vizitat celalalt acvariu, dar acesta a fost excelent, ne-a placut mult si noua si copiilor! Merita!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  Publicitate    [18.06.19 01:00:53]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[34] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2014] Marea Marmara văzută de pe o terasa a acvariului -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527782">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527782"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527782">Şterge vot</a></div><span id="v9527782" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527782)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527782Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527782MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2014] Marea Marmara văzută de pe o terasa a acvariului
foto sunflower [14.07.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2014] La 2-3 minute, deasupra noastră la înălțime joasă trec avioanele -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527783">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527783"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527783">Şterge vot</a></div><span id="v9527783" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527783)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527783Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527783MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2014] La 2-3 minute, deasupra noastră la înălțime joasă trec avioanele
foto sunflower [14.07.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, totul recompune mediul natural al micilor viețuitoare -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527784">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527784"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527784">Şterge vot</a></div><span id="v9527784" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527784)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527784Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527784MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, totul recompune mediul natural al micilor viețuitoare
foto sunflower [14.07.14]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum și nava cu care ne imaginăm că traversăm mările și oceanele -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527785">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527785"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527785">Şterge vot</a></div><span id="v9527785" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527785)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527785Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527785MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum și nava cu care ne imaginăm că traversăm mările și oceanele
foto sunflower [14.07.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, totul recompune mediul natural al micilor viețuitoare -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527786">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527786"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527786">Şterge vot</a></div><span id="v9527786" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527786)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527786Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527786MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, totul recompune mediul natural al micilor viețuitoare
foto sunflower [14.07.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, Marea Marmara -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527788">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527788"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527788">Şterge vot</a></div><span id="v9527788" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527788)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527788Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527788MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, Marea Marmara
foto sunflower [14.07.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, Marea Marmara -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527789">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527789"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527789">Şterge vot</a></div><span id="v9527789" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527789)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527789Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527789MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, Marea Marmara
foto sunflower [14.07.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, vietățile Istanbulului -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527790">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527790"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527790">Şterge vot</a></div><span id="v9527790" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527790)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527790Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527790MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, vietățile Istanbulului
foto sunflower [14.07.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, aici era o epavă, iar peștii înotau printre fiare -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527791">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527791"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527791">Şterge vot</a></div><span id="v9527791" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527791)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527791Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527791MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, aici era o epavă, iar peștii înotau printre fiare
foto sunflower [14.07.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, vietăți mirifice -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527792">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527792"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527792">Şterge vot</a></div><span id="v9527792" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527792)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527792Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527792MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, vietăți mirifice
foto sunflower [14.07.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, dimensiuni impresionante -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527793">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527793"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527793">Şterge vot</a></div><span id="v9527793" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527793)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527793Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527793MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, dimensiuni impresionante
foto sunflower [14.07.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, zona Dardanele si Calul Troian -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527794">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527794"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527794">Şterge vot</a></div><span id="v9527794" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527794)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527794Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527794MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, zona Dardanele si Calul Troian
foto sunflower [14.07.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, de jur îmrejur, sus, jos și în laterale numai pești... -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527795">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527795"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527795">Şterge vot</a></div><span id="v9527795" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527795)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527795Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527795MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, de jur îmrejur, sus, jos și în laterale numai pești...
foto sunflower [14.07.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, aici am râs, fâșiile acelea erau banda adezivă -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527797">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527797"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527797">Şterge vot</a></div><span id="v9527797" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527797)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527797Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527797MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, aici am râs, fâșiile acelea erau banda adezivă
foto sunflower [14.07.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, fel de fel... cine nu recunoaște specia poate afla imediat informații căci sunt panouri informative și computere -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527798">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527798"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527798">Şterge vot</a></div><span id="v9527798" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527798)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527798Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527798MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, fel de fel... cine nu recunoaște specia poate afla imediat informații căci sunt panouri informative și computere
foto sunflower [14.07.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, zona Mării Egee si Poseidon!!! -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527799">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527799"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527799">Şterge vot</a></div><span id="v9527799" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527799)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527799Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527799MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, zona Mării Egee si Poseidon!!!
foto sunflower [14.07.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, din nou Egeea cea frumoasă și Poseidon -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527800">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527800"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527800">Şterge vot</a></div><span id="v9527800" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527800)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527800Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527800MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, din nou Egeea cea frumoasă și Poseidon
foto sunflower [14.07.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, mai mult decât bijuterii -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527802">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527802"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527802">Şterge vot</a></div><span id="v9527802" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527802)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527802Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527802MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, mai mult decât bijuterii
foto sunflower [14.07.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, ce mult ne plac!!! -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527803">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527803"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527803">Şterge vot</a></div><span id="v9527803" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527803)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527803Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527803MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, ce mult ne plac!!!
foto sunflower [14.07.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, după cum se vede... navigator de frunte!!! -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527804">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527804"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527804">Şterge vot</a></div><span id="v9527804" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527804)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527804Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527804MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, după cum se vede... navigator de frunte!!!
foto sunflower [14.07.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P23 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, restaurantul văzut de pe scări -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527807">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527807"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527807">Şterge vot</a></div><span id="v9527807" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527807)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527807Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527807MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, restaurantul văzut de pe scări
foto sunflower [14.07.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, cupolă din care peștii te înconjoară -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527808">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527808"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527808">Şterge vot</a></div><span id="v9527808" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527808)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527808Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527808MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, cupolă din care peștii te înconjoară
foto sunflower [14.07.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, epava Liberty, incercăm să evităm dezastrul... :))) -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527809">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527809"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527809">Şterge vot</a></div><span id="v9527809" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527809)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527809Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527809MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, epava Liberty, incercăm să evităm dezastrul... :)))
foto sunflower [14.07.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, rechini și pisici de mare -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527810">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527810"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527810">Şterge vot</a></div><span id="v9527810" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527810)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527810Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527810MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, rechini și pisici de mare
foto sunflower [14.07.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum, -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527811">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527811"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527811">Şterge vot</a></div><span id="v9527811" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527811)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527811Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527811MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum,
foto sunflower [14.07.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527812">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527812"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527812">Şterge vot</a></div><span id="v9527812" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527812)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527812Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527812MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum
foto sunflower [14.07.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527813">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527813"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527813">Şterge vot</a></div><span id="v9527813" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527813)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527813Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527813MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum
foto sunflower [14.07.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 14.07.14] - <span class="allrVotedi" id="av527814">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv527814"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=527814">Şterge vot</a></div><span id="v9527814" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(527814)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f527814Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e527814MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [JUL-2014] Istanbul Akvaryum
foto sunflower [14.07.14]
# [0 PMA, fara bonus]

[34] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.125697135925 sec