ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.07.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 06.07.11
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2013
DURATA: 3 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Cetatea Alba Carolina o adevarata pagina de istorie

TIPĂREȘTE

In August 2013 ne-am hotarat sa vizitam localitatea Alba Iulia. Ajunsi aici, ne-am dat seama ca nu vom avea ce face timp de 2 zile, ca este un loc unde sa vii o singura zi, strict pentru Cetate.

Cetatea Alba Carolina, este usor de gasit, orice locuitor intalnit pe drum va stii sa va indrume catre Cartierul Cetate, iar odata ajunsi acolo aceasta nu poate fi ratata.

Afla in plin proces de reabilitate/reconstructie sau cum vrea fiecare sa ii spuna, acest obiectiv turistic nu trebuie ratat si consider ca este de datoria fiecaruia dintre noi, cei care avem copii sa ii ducem aici pentru a-si fixa niste cunostinte de istoria romanilor ce li se predau "fara suport". Fara a avea pretentia ca eu stiu sau am vazut tot, voi incerca sa detaliez cat mai mult ceea ce am vazut aici, si mai ales voi lasa fotografiile sa vorbeasca.

Cetatea este inconjurata de un sant unde se putea cobora si vita. Noi nu am facut-o fiind un pic presati de timp pentru ca vroiam sa participam la spectacolul oferit de schimbarea garzilor si sincer nici nu prea stiu ce am fi putut vedea pentru ca inca se faceau lucrari acolo.

Parcarea din fata Cetatii este imensa, deci puteti merge fara grija cu propriul automobil, ba mai mult accesul este permis pana in parcarea Hotelului Medieval ce se afla chiar in incinta Cetatii. In fata acestui hotel are loc schimbul garzilor. Un moment de-a dreptul impresionant si foarte greu de descris in cuvinte.

Odata intrati in Cetate veti gasi o biserica, ce se poate vizita, iar in partea dreapta a acesteia se vede turnul cu ceas al acesteia.

In curtea Cetatii sunt o sumedenie de statui ce reprezinta figuri semnificative din istoriei Romaniei: Regina Maria, Regele Ferdinand, Mihai Viteazu, precum si statui ce reprezinta activitatile oamenilor din acele vremuri: dans, lectura ziar, vanzarea florilor etc.

Tot aici se gaseste si Muzeul National al Unirii, un loc in care se arata evolutia teritoriului Romaniei de-a lungul timpului, a obiectelor de uz casnic si vanatoare, a indeletnicirilor oamenilor, a oamenilor ce au avut un rol de-a lungul istoriei in unirea teritoriilor romanesti.

Odata ajunsi in fata Hotelului Medieval, acesta trebuie lasat in dreapta si trecut podul de lemn (nu cred ca se ridica vreodata, desi parea perfect functional) strajuit de garjile cetatii. De acolo de pe pod se pot vedea zidurile cetatii si camerele acesteia.

La ora 12.00 de pe pod se vad calaretii ce vin sa faca schiimbul de garda. Caii sunt superbi, la fel si oamenii ce ii calaresc, portul lor. Atmosfera este incredibila si trebuie traita de fiecare in parte.

Dupa ce se face schimbul de garda se plateste o taxa, daca imi amintesc eu bine am dat in jur de 15-20 lei de persoana si am intrat in adevarata curte a Cetatii. Un loc impresionant, unde spectacolul garzilor continua si se trag salve de tun.

Dupa spectacol se pot vizita si o parte din camerele Cetatii. Pentru acest lucru se mai platesc inca 10 lei de persoana, dar se merita. In aceste incaperi veti gasi masa unde se intalneau Cavalerii, o parte din armuri, steaguri,

## end review sc

[fb]
---
Trimis de cristianam in 03.07.14 18:45:15
Validat / Publicat: 03.07.14 19:57:09
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ALBA IULIA.

VIZUALIZĂRI: 1779 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristianam); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Intrarea in Cetate
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4050 PMA (din 7 voturi)

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

sunflower
[04.07.14 09:03:27]
»

"Odata intrati in Cetate veti gasi o biserica, ce se poate vizita, iar in partea dreapta a acesteia se vede turnul cu ceas al acesteia. "

- este vorba despre doua catedrale, Catedrala Incoronarii - unde au devenit suverani Regele Ferdinand si Regina Maria, ale caror statui troneaza la intrarea in curtea catedralei ortodoxe - si Catedrala Catolica, veche de peste 1000 de ani!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
cristianamAUTOR REVIEW
[04.07.14 10:13:38]
»

@sunflower: multumesc pentru precizari.

webmaster15
[26.07.15 11:29:51]
»

Mutat în rubrica "Cetatea Alba Carolina, ALBA IULIA" (nou-creată pe sait).

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cristianam, sunflower
Alte impresii din această RUBRICĂCetatea Alba Carolina:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.4460999965668 sec
    ecranul dvs: 1 x 1