ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.10.2009
DE vini
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 19.08.09
STATUS: PREMIUM
LUNA
AUG-2008
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Cherhana Popasul Pescarilor / Merita 100%, mergeti la sigur!

TIPĂREȘTE

Am gasit pe net cate ceva despre Popasul Pescarilor, si mi-am permis sa copiez partial textul de acolo si sa-l postez aici, apoi urmeaza impresiile mele.

Meniul, din ce vrea marea

Locurile în care se mănâncă bine cu adevărat le numeri, cel mult - doar dacă nu eşti ultrapretenţios -, pe degetele de la două mâini. Mai toţi ştiu de cherhanaua „Popasul Pescarilor“, înfiptă pe o bucată de plajă vecină cu Olimpul. De ajuns se ajunge destul de greu: drumul e ascuns între copaci, o coteşte apoi pe câmp. Maşinile rămân lângă o trecere peste calea ferată, iar de acolo sunt doi paşi până la prima masă. Locuri sunt destule, 300 cu totul.

Cherhanaua e un fel de adunătură de colibe pescăreşti, strânse sub un singur acoperiş, din stuf înnegrit de ploi. Dedesubt sunt lampadare colorate, încercate întruna de briză.

Adevăratele locuri ale pescarilor sunt însă mai încolo, au bărci lungi şi scorojite „parcate“ în faţă. Cât lumea stă la aperitive, îi vezi vâslind până la năvoadele întinse mai în larg, ca într-un gard înfipt în apă. De cum se întorc, ajunge şi peştele în farfurie, de-ai crede că l-au adus oamenii aceia care strâng acum funii la mal.

Zile fără „fir întins“

„Popasul Pescarilor“ a fost înfiinţat acum cinci ani şi, de atunci, locul e plin de lume bună de parcă e aşezat în buza vreunui mare hotel

. Şi asta cu toate că sunt şi zile fără calcan sau biban, după cum i-e milă mării de oamenii săi. Dacă nu sunt prăjite midii pariziene date prin sos bechamel, tot găseşti un somn prăjit cu mămăligă şi mujdei sau fript cu sos de lămâie.

„În meniu sunt trecute toate felurile, însă se întâmplă să nu se prindă în ziua cutare“, explică şeful localului, Constantin Dănilă, mai cunoscut pentru lumea de aici drept Costică Papagalu. Zice că - per total - peştele s-a împuţinat în ultima vreme, din motive ce ţin de curenţi şi de poluare. „90% din peştele pe care îl servim este prins de pescarii noştri. Restul este peşte de apă dulce: crap, şalău sau somn“, mai spune Costică Papagalu. Cu stomacul gol nu pleacă însă nimeni, nu e în legea pescărească. "

----

Si acum, impresiile mele:

Cum ajungi acolo?

Pe soseaua de iesire din Olimp, care pleaca din fata hotelului Amfiteatru, dupa ce se trece calea ferata, dupa vreo 500 de metri, in mijlocul padurii, se face o sosea ingusta in dreapta care duce cale de vreo 2-3 km pana langa restaurant. Atentie, puteti rata restaurantul, deoarece acesta este ascuns dupa rambleul caii ferate. Aici veti parca masina pe marginea drumului, in lipsa unei parcari, dar fiti fara grija deoarece zona nu e circulata. Veti traversa pe jos calea ferata si mare atentie la trenurile de Mangalia. Oricum, la plecare, cand vinul incepe sa-si faca efectul, chiar nea Costica – seful, te face atent in privinta trenului.

Despre Popasul Pescarilor:

Parerea mea sincera este ca nu e prea cunoscut, deoarece este asezat departe de statiune si destul de retras fata de sosea. Noi am mers prima data la recomandarea unor prieteni, cu toate ca vazusem un baner de reclama pe sosea. Este asezat chiar pe plaja si ai parte de un cadru traditional pescaresc si, in asteptarea comenzii, de o priveliste minunata asupra marii si poate chiar de o scurta plimbare cu picioarele goale prin apa. Nu exista excusivisme, favoritisme, pretentii vestimentare (probabil nu veti merge in costum de baie), nu sunt manele si nici "lume proasta". Personalul, in frunte cu Nea Costica, este foarte amabil si se misca foarte bine.

Despre mancare:

Bineinteles, preparatele pescaresti domina meniul, dar puteti comanda si altceva, dar parca e pacat sa fii aici si sa nu mananci peste. Totul este foarte bine preparat si foarte proaspat, fiind pescuit in aceeasi zi de pescarii de la cherhanaua din zona (cel putin asa spune nea Costica si tind sa-l cred). Varietatea este foarte mare si va recomand sa incercati mai multe chestii, pe care nu prea aveti ocazia sa le comandati in alte parti (totul este sa fi fost pescuite si sa se afle in bucatarie). Ca fel de mancare, o sa recomand in mod cu totul special borsul pescaresc, cu adaos dupa gust de specialitatea casei, numita “genocid” – un gen de saramura/mujdei/amestec de verdeturi, ardei iute, usturoi, piper si alte condimente la fel de puternice (o lingura de genocid, luata pe stomacul gol, sigur v-ar face o gaura cat cea din stratul de ozon). Borsul, astfel condimentat, este demential si iti vine sa mananci pana crapi, mai ales ca nu se serveste la portie, ci intr-un mare castron in centrul mesei. Atentie, nu exagerati cu borsul, ca sa va puteti desfata si cu diverse alte bunatati. Incercati orice, totul este delicios! Portiile sunt mai mult decat generoase, cat sa indestuleze un hamal din port dupa o zi de descarcat vapoare. Daca nu sunteti pretentiosi cu mirosurile de dupa, cereti mult mujdei.

Si ca sa fie tacamul complet, masa asta copioasa trebuie stropita cu niste vinuri pe masura, pe care vi le poate recomanda nea Costica, daca aveti dubii. Incercati cu incredere vinul alb al casei, merita.

Despre dulciuri nu va pot spune nimic, deoarece n-am reusit niciodata sa ajung la capitolul asta, din cauza de cat de mult am mancat.

Despre preturi:

Preturile sunt un pic maricele, dar sa stiti ca merita toti banii, atat pt. consumatie, cat si pt. peisaj, locatie, amabilitatea si promptitudinea personalului (adica bacsisul de rigoare).

In concluzie, merita 100%, mergeti la sigur!


[fb]
---
Trimis de vini in 22.10.09 16:07:31
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 9726 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vini); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2700 PMA (din 7 voturi)

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

divio*
[22.10.09 21:28:11]
»

Pentru cei care doresc sa vada imagini live de la Olimp-Restaurant "Popasul Pescarilor", aveti la dispozitie link-ul de mai jos:

http://www.jurnalul.ro/webcam/olimp-popasul-pescarilor-29.html

Probabil ca la momentul de fata nu mai sunt la fel de interesante, intrucat sezonul estival s-a incheiat de ceva vreme, insa pentru amatorii de imagini live de la malul marii pot avea un farmec anume.

Cris
[23.10.09 08:38:56]
»

Multumesc pt link. Pt mine marea este frumoasa in orice anotimp si nu cred ca m-as satura privind-o.

CCRRIISSYY
[25.01.10 15:51:29]
»

Fiind din Constanta, mergem des la acest popas. Intr-adevar se mananca foarte bine. Mie nu mi s-a parut mai scump ca in alte locuri, dar aici stiu ca totul este proaspat. Incercati sa comandati la aperitiv "platoul pescaresc". Este o minunatie. Iar sarmura de crap cu "genocid" este mai mult decat extraordinara. Mergeti cu incredere.

ancamariagadea*
[02.05.10 22:46:27]
»

vini, te votez si eu intarziat. Ceea ce ai scris este foarte bine structurat si foarte util. Pentru mine acest restautant, cu mancarea sa delicioasa si asezarea deosebita, este un loc de suflet. Ma bucur ca a placut si altora.

paul-cristian
[20.03.14 13:26:56]
»

Am fost si eu week-endul trecut, aglomerat si inafara sezonului (faceti rezervare daca va duceti) mancarea buna dar sa stiti ca inca nu ies pescarii in larg asa ca pestele e cumparat din comert, poate doar rechinul e a lor ca stiu ca aveau cand-va ghetarie de peste, vorbesc de anii 90. DAR atentie la nota de plata! mie mi-au bagat din greseala in loc de 2 sticle de prigar 22 si am platit in loc de 10 lei cele doua sticle 110 lei pentru 22 de sticle, nu am observat pe moment ci doar afara cand am plecat, am revenit si mi-au dat banii inapoi cu scuzele de vigoare, ma intreb ca daca nu ma prindeam...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
CCRRIISSYY, Cris, divio*, paul-cristian
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Olimp?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044229030609131 sec
    ecranul dvs: 1 x 1