45719 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Muzeul Naţional de Istorie Naturală 'Grigore Antipa'

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.11.2013
DE
Avatar Klaudyia
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 27.01.12
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
OCT-2013
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
www.facebook.com/muzeulantipa

Muzeul Antipa – revisited (Update)


Am vizitat din nou muzeul cu ocazia conferinţei despre elefantul fosil uriaş al cărui schelet–unicat e vedetă, impresionînd prin dimensiuni (4,5 m înălţime) şi prin vechime: nu e de-ici de-colo să stai la câţiva paşi de... ceva care umbla pe propriile-i picioare cu câteva milioane de ani în urmă, pe vremea când prin locurile numite azi România creşteau palmieri şi plante subtropicale, din Munţii Carpaţi nu se vedeau decât (vârfurile) nişte insuliţe, iar Câmpia Dunării nu ieşise încă de sub ape... Scheletul, "căsăpit" la propriu de oameni şi istorie, a avut o soartă zbuciumată până să îşi găsească liniştea, poate pentru mai multă vreme de aici înainte, în colecţiile muzeului Antipa.

Mini-conferinţa a prilejuit publicului alcătuit, fireşte, preponderent din copii şi adolescenţi, aflarea câtorva repere din povestea scheletului descoperit la sfr. sec. 19 la Mânzaţi în actualul jud. Vaslui: în urma unor ploi abundente şi alunecări de teren oasele gigant (minunăţia-minunăţiilor!) încep să se iţească de sub pământ, spre groaza oamenilor locului, convinşi că aveau în faţă dovada existenţei uriaşilor pe acele meleaguri. Superstiţioşi şi animaţi de un avânt demn de cauze mai bune, sătenii se pornesc cu topoarele şi satârele şi ciopârţesc scheletul, spre dezamăgirea profesorului Gregoriu Ştefănescu, care îl descoperă ulterior pe bucăţele, continuînd săpăturile în zonă timp de alţi 15 ani (în ciuda protestelor adresate ministrului Cultelor de proprietarul terenului). Adus în Bucureşti, după o muncă titanică şi migăloasă sub îndrumarea unui specialist belgian, scheletul este reconstituit, piesele lipsă fiind suplinite cu mijloacele vremii (ipsos şi lemn). Instalat în fine la Muzeul Antipa, scheletul avea să mai fie pus la pământ, din păcate, încă de două ori, în urma bombardamentelor din 1944 şi a cutremurului din 1977. De fiecare dată, grămada diformă de oase e reasamblată prin eforturile specialiştilor muzeului, azi scheletul fiind amplasat la loc de cinste la parter alături de cele al unui elefant asiatic şi al unui hipopotam. Această conferinţă (la care am asistat în baza biletului de intrare la muzeu) a fost a doua dintr-o serie mai amplă care urmăreşte să dezvăluie „Istoria lumii vii în 10 exponate”. Cât de curând sperăm să putem merge din nou, să aflăm mai multe despre păsăroiul uriaş Dodo şi păsările paradisului.

Dioramele inventate de Grigore Antipa la începutul sec. 20 sunt modernizate, reconstituind realist şi migălos, cu mijloacele tehnicilor actuale, habitatul animalelor din diferitele zone ale lumii. Atenţia pentru detalii a muzeografilor şi bogăţia de elemente fac din fiecare dioramă un prilej de a-ţi testa spiritul de observaţie şi te surprind cu elemente care uşor pot fi uşor trecute cu vederea la o simplă privire. Animalele nu sunt înfăţişate doar static, sunt recreate şi scene de luptă, de joacă, de "intimitate în sânul familiei", modul de hrănire etc. Tehnicile de iluminare lasă în penumbră, poate intenţionat, anumite colţuri, dar creează foarte bine iluzia mediului prezentat - ţinutul arctic, jungla sud-americană, mări şi oceane, peşteri, deşertul saharian, silvo-stepa, pădurea subtropicală. Ecrane amplasate din loc în loc prezintă imagini cu animale în "acţiune" în mediul lor natural. Vizitatorii beneficiază de informaţii prin panouri info-touch, audio-ghid (luat contra 12 lei de la recepţie) sau aplicaţia MuseoTag pe telefon. Pentru nevăzători există planşe cu modelele animalelor în relief şi plăcuţe avînd texte scrise în Braille, această iniţiativă fiind periodic continuată la Antipa cu evenimente menite să lărgească accesul persoanelor cu deficienţe la piesele din colecţiile muzeului.

Problemele semnalate anterior cu partea logistică au fost remediate sau, în orice caz, noi nu le-am întâmpinat: la intrare am achiziţionat biletele (15 lei / adult şi 5 lei / copil) de la un automat, unde cine are nevoie poate beneficia de ajutorul unui nene. Se poate plăti cu numerar (primeşti rest de la bancnote mai mari) sau cu card. Am vizitat numai demisolul şi parterul. De o săptămână s-a redeschis pentru vizitare şi etajul 1, costul biletelor redevenind 20 lei / adult. Copiii beneficiază de gratuitate pe perioada vacanţelor.

Taxa foto (10 lei) se achită tot aici – primeşti chitanţă separată, în baza căreia, de la recepţie, ţi se dă un abţibild pe care trebuie să îl lipeşti la vedere (pe haină sau, ca noi, pe aparatul foto / telefon), altminteri eşti luat în vizor de personalul muzeului (şi noi am avut o astfel de interpelare, semn că există vigilenţă). Un spaţiu cu casete încuiate unde îţi poţi lăsa bagajele este amenajat în stânga intrării, după recepţie, spre sala de conferinţe, în dreptul magazinului de suveniruri (de unde, pe lângă pietre semipreţioase, planşe, reviste, jucării etc. poate fi achiziţionată şi mimosa pudica, planta mişcătoare).

Girafa e la locul ei, în faţa intrării şi e fotografiabilă în condiţii de siguranţă.

Din ce în ce mai multe muzee şi de la noi îşi înfiinţează departamente de relaţii publice şi angajează specialişti în comunicare, dar încă mai sunt destule ai căror manageri îşi închipuie probabil că dacă se şterge praful din vitrine din când în când şi se vând bilete, instituţiile pe care le conduc şi-au îndeplinit menirea. Cine ştie câte piese unicat, comori şi poveşti necunoscute încă publicului larg aşteaptă să fie descoperite pe rafturile atâtor muzee româneşti, care ocupă un loc secundar în atenţia turiştilor sau lipsesc cu desăvârşire din traseele lor, datorită promovării deficitare! Muzeul Antipa însă se pare că a înţeles foarte bine importanţa eforturilor de a atrage vizitatorii şi de a se menţine mereu în atenţia lor. Atelierele şi activităţile organizate nu doar pe perioada vacanţelor, dezvăluirea muncii din culise a muzeografilor, publicitatea făcută curiozităţilor şi minunăţiilor naturii de la noi din ţară şi de pe întreg Globul, expoziţiile temporare găzduite (uneori scandalos de moderne - "bad publicity is good publicity"), comunicarea permanentă cu publicul şi fanii, atragerea sponsorilor... sunt semne că Muzeul Antipa continuă azi dezideratele vizionarului său părinte-fondator şi şi-a însuşit corespunzător şi lecţia modernităţii.

---
Impresii încărcate de Klaudyia in 06.11.2013 21:46:10

Validat / Publicat: 06.11.13 22:58:57


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2396


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Klaudyia); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  12800 PMA (din 14 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[07.11.13 15:46:41]
» mesaj pers

   Partea bună la muzeul ăsta e că a și avut fonduri pentru a iși face o renovare demnă de secolul 21. Și Muzeul de Geologie e foarte activ în ce privește relațiile publice și evenimentele organizate (destul de multe pe an, inclusiv ore de curs pentru școli - fie-mea a fost deja la 2 ore de geografie acolo, clasa a 5-a, cu școala), la concurență cu vecinii Antipa și MȚR. Și are și o expoziție bine organizată. Din păcate, fondurile nu îi ajung pentru altceva decît ștergerea vitrinelor.

   Speram ca Antipa să fi fost începutul în ce privește investiția în muzee. Din păcate, văd că o continuare nu a existat încă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmaster
[15.07.14 15:16:03]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Muzeul Naţional de Istorie Naturală 'Grigore Antipa', BUCUREȘTI" (nou-creată pe sait).

   ===

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sunflower
[15.07.14 15:26:37]
» mesaj pers

   Bine ca e din nou girafa la locul ei!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Klaudyia
[15.07.14 15:53:02]
» mesaj pers

   @webmaster: Da, e ok.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[29] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2013] Scheletul singurului Deinotherium gigantissimum descoperit integral până azi - vedeta de 4,5 m înălţime -- foto by <b>Klaudyia</b> [uploaded 06.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av481396">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv481396"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=481396">Şterge vot</a></div><span id="v9481396" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(481396)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f481396Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e481396MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2013] Scheletul singurului Deinotherium gigantissimum descoperit integral până azi - vedeta de 4,5 m înălţime
foto Klaudyia [06.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2013] Conferinta #2 din seria în curs 'Istoria lumii vii în 10 exponate' -- foto by <b>Klaudyia</b> [uploaded 06.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av481397">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv481397"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=481397">Şterge vot</a></div><span id="v9481397" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(481397)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f481397Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e481397MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2013] Conferinta #2 din seria în curs "Istoria lumii vii în 10 exponate"
foto Klaudyia [06.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2013] Cel care a descoperit şi a adus în atenţia lumii întregi scheletul elefantului fosil uriaş -- foto by <b>Klaudyia</b> [uploaded 06.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av481398">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv481398"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=481398">Şterge vot</a></div><span id="v9481398" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(481398)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f481398Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e481398MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2013] Cel care a descoperit şi a adus în atenţia lumii întregi scheletul elefantului fosil uriaş
foto Klaudyia [06.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2013] Imagine inedită de la asamblarea scheletului, sub îndrumarea specialistului belgian Louis de Pauw -- foto by <b>Klaudyia</b> [uploaded 06.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av481399">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv481399"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=481399">Şterge vot</a></div><span id="v9481399" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(481399)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f481399Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e481399MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2013] Imagine inedită de la asamblarea scheletului, sub îndrumarea specialistului belgian Louis de Pauw
foto Klaudyia [06.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2013] Băncuţa din 'oase preistorice' unde poţi sta să contempli scheletele uriaşe -- foto by <b>Klaudyia</b> [uploaded 06.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av481400">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv481400"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=481400">Şterge vot</a></div><span id="v9481400" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(481400)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f481400Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e481400MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2013] Băncuţa din "oase preistorice" unde poţi sta să contempli scheletele uriaşe
foto Klaudyia [06.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2013] Scheletul uriaşului elefant fosil străjuit de alte două vestigii impresionante -- foto by <b>Klaudyia</b> [uploaded 06.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av481401">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv481401"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=481401">Şterge vot</a></div><span id="v9481401" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(481401)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f481401Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e481401MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2013] Scheletul uriaşului elefant fosil străjuit de alte două vestigii impresionante
foto Klaudyia [06.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2013] Aplicaţii inedite -- foto by <b>Klaudyia</b> [uploaded 06.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av481402">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv481402"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=481402">Şterge vot</a></div><span id="v9481402" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(481402)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f481402Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e481402MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2013] Aplicaţii inedite
foto Klaudyia [06.11.13]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [OCT-2013] MuseoTag Antipa -- foto by <b>Klaudyia</b> [uploaded 06.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av481403">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv481403"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=481403">Şterge vot</a></div><span id="v9481403" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(481403)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f481403Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e481403MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2013] MuseoTag Antipa
foto Klaudyia [06.11.13]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [OCT-2013] Dioramele sunt migălos recreate şi abundă în detalii care nu se lasă descoperite din prima -- foto by <b>Klaudyia</b> [uploaded 06.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av481404">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv481404"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=481404">Şterge vot</a></div><span id="v9481404" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(481404)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f481404Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e481404MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2013] Dioramele sunt migălos recreate şi abundă în detalii care nu se lasă descoperite din prima
foto Klaudyia [06.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2013] Dioramele înfăţişează nu doar ipostaze statice, ci şi scene de luptă -- foto by <b>Klaudyia</b> [uploaded 06.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av481405">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv481405"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=481405">Şterge vot</a></div><span id="v9481405" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(481405)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f481405Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e481405MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2013] Dioramele înfăţişează nu doar ipostaze statice, ci şi scene de luptă
foto Klaudyia [06.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2013] ... masa în familie -- foto by <b>Klaudyia</b> [uploaded 06.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av481406">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv481406"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=481406">Şterge vot</a></div><span id="v9481406" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(481406)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f481406Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e481406MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2013] ... masa în familie
foto Klaudyia [06.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2013] ... scene intime -- foto by <b>Klaudyia</b> [uploaded 06.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av481407">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv481407"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=481407">Şterge vot</a></div><span id="v9481407" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(481407)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f481407Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e481407MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2013] ... scene intime
foto Klaudyia [06.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2013] ... sau momente tandre -- foto by <b>Klaudyia</b> [uploaded 06.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av481408">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv481408"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=481408">Şterge vot</a></div><span id="v9481408" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(481408)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f481408Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e481408MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2013] ... sau momente tandre
foto Klaudyia [06.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2013] Pinguinul poliţist (antarctic) -- foto by <b>Klaudyia</b> [uploaded 06.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av481409">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv481409"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=481409">Şterge vot</a></div><span id="v9481409" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(481409)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f481409Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e481409MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2013] Pinguinul poliţist (antarctic)
foto Klaudyia [06.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2013] 15 Un brad împodobit... -- foto by <b>Klaudyia</b> [uploaded 06.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av481410">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv481410"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=481410">Şterge vot</a></div><span id="v9481410" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(481410)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f481410Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e481410MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2013] 15 Un brad împodobit...
foto Klaudyia [06.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2013] Explicaţiile oferite sunt completate de panourile info-touch -- foto by <b>Klaudyia</b> [uploaded 06.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av481411">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv481411"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=481411">Şterge vot</a></div><span id="v9481411" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(481411)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f481411Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e481411MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2013] Explicaţiile oferite sunt completate de panourile info-touch
foto Klaudyia [06.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2013] Panourile info-touch - foarte solicitate de vizitatori de toate vârstele -- foto by <b>Klaudyia</b> [uploaded 06.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av481412">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv481412"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=481412">Şterge vot</a></div><span id="v9481412" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(481412)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f481412Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e481412MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2013] Panourile info-touch - foarte solicitate de vizitatori de toate vârstele
foto Klaudyia [06.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2013] Unele specii au rămas, din păcate, numai în literatură şi în vitrinele muzeelor -- foto by <b>Klaudyia</b> [uploaded 06.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av481413">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv481413"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=481413">Şterge vot</a></div><span id="v9481413" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(481413)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f481413Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e481413MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2013] Unele specii au rămas, din păcate, numai în literatură şi în vitrinele muzeelor
foto Klaudyia [06.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2013] Un peşte cu 'labirintul la purtător' -- foto by <b>Klaudyia</b> [uploaded 06.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av481414">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv481414"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=481414">Şterge vot</a></div><span id="v9481414" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(481414)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f481414Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e481414MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2013] Un peşte cu "labirintul la purtător"
foto Klaudyia [06.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2013] Modul de iluminare a peşterii creează o atmosferă... de Halloween -- foto by <b>Klaudyia</b> [uploaded 06.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av481415">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv481415"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=481415">Şterge vot</a></div><span id="v9481415" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(481415)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f481415Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e481415MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2013] Modul de iluminare a peşterii creează o atmosferă... de Halloween
foto Klaudyia [06.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [OCT-2013] -- foto by <b>Klaudyia</b> [uploaded 06.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av481417">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv481417"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=481417">Şterge vot</a></div><span id="v9481417" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(481417)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f481417Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e481417MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [OCT-2013]
foto Klaudyia [06.11.13]
# [0 PMA, fara bonus]

[29] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.263957977295 sec