#I#D
44777 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Oslo

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
18.09.2013
DE
Avatar iulianic
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.05.11
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2013
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Oslo - oraşul de la Oslofjord


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Agnes Garnas - Rosensfole


Ne aflam în Norvegia de nouă zile, iar după un tur de oraş în Bergen, după fascinantul drum de-a lungul fiordului Hardanger şi traversarea ramificaţiei sale - Eidfjorden - cu ferry spre Brimnes, după canionul Mabødalen şi cascada Vøringsfossen cu spectaculoasa cădere de apă de 180 m, am făcut un scurt popas în Geilo, cunoscuta staţiune de iarnă. În cele din urmă, spre seară, am ajuns la Oslo. Mai bine zis la periferia vestică a capitalei norvegiene, în Fornebu - o foarte frumoasă zonă peninsulară care ne-a oferit cazare la Hotelul Quality Expo. Bineînţeles că nu se punea problema explorării oraşului Oslo de îndată ce am ajuns. Eram obosiţi, se făcuse târziu şi nici unul dintre noi nu se documentase cum se poate ajunge în centru pe cont propriu.

A doua zi, odihniţi, după micul dejun, am făcut turul de oraş programat. Două au fost obiectivele care m-au impresionat şi pe care cred că nici un turist n-ar trebui să le rateze: Vigelandsparken şi Oslo Rådhus. Fără pretenţia unei expuneri complete, despre acestea voi scrie câteva cuvinte în cele ce urmează.

Autocarul ne-a lăsat mai întâi la Vigelandsparken - Parcul de sculptură Vigeland pentru că - la fel ca şi hotelul - acesta se află în partea vestică a oraşului.

Din centru, pietonal, de lângă Palatul Regal, pe strada Hegdehaugsveien care se continuă cu Bogstadsveien, după aprox. 40 de minute se poate ajunge în zona Frogner unde se află şi parcul. Mai puteţi ajunge aici cu metroul (staţia Majorstua) şi autobuzul 20 (staţia Vigelandsparken).

Parcul Vigeland este una dintre primele atracţii turistice ale capitalei norvegiene şi în acelaşi timp un foarte popular loc de destindere pentru localnicii care vin aici la promenadă sau pentru a face sport. Acest parc - un muzeu în aer liber - reprezintă munca de o viaţă a sculptorului norvegian Gustav Vigeland (1869-1943). Cele 212 sculpturi imense pe care le vede vizitatorul aici, sunt o reprezentare alegorică a vieţii. În lucrările sale realizate în bronz sau granit, artistul surprinde diverse momente de viaţă începând cu copilăria şi sfârşind cu bătrâneţea şi moartea.

Poarta principală lângă care ne-a lăsat autocarul, este formată din cinci intrări mari şi încă două mai mici, de trecere. Din granit şi fier forjat, într-o lucrătură deosebit de delicată şi sugestivă, poarta a fost realizată local, în apropierea actualului Muzeu Vigeland aflat în partea de sud a parcului. Imediat după intrare, în partea dreaptă, se află statuia lui Gustav Vigeland, cel care a conceput şi a realizat acest parc.

Podul cu parapeţi de granit, are felinare şi este decorat cu 58 de statui de bronz reprezentând oameni de diferite vârste, singuri sau în grupuri. La capătul podului, pe partea stângă, am văzut şi "Băiatul Mânios", o foarte simpatizată şi mediatizată lucrare care - să fiu sinceră - mie nu mi-a plăcut. În locul chipului său schimonosit de furie aş fi vrut să văd un altul, vesel şi relaxat. Tot pe partea stângă, dedesubtul podului, se află un spaţiu de joacă circular, decorat şi el cu sculpturi reprezentând copii. N-am coborât până acolo. Am stat mereu pe lângă ghidă care, ajutată de un bun material documentar, ne prezenta în detaliu fiecare lucrare în parte.

Fântâna de bronz - şase bărbaţi sprijinind o cupă uriaşă - a fost gândită iniţial pentru a decora piaţa din faţa Parlamentului, ulterior, prin adăugarea unor grupuri de statui, apoi a unei coloane monumentale, a fost amplasată în parc.

Sub coroana a 20 de copaci, artistul obsedat de ciclul vieţii, o reprezintă în diverse ipostaze începând cu naşterea şi terminând cu moartea. Am dat ocol fântânii analizând una câte una fiecare ipostază în paralel cu observarea reliefurilor amplasate jos, pe partea exterioară a bazinului, care redau acelaşi ciclu etern al vieţii. Demn de remarcat aici este şi mozaicul realizat artistic, foarte întins, din jurul fântânii.

Pe un platou înalt situat dincolo de fântână, înconjurată de mai multe grupuri statuare gigantice, o coloană domină întregul parc. Nu am reţinut exact înălţimea ei, dar important nu este acest aspect, ci realizarea artistică, precum şi munca titanică, fizică, pe care a presupus-o această lucrare. Executată dintr-un singur bloc de granit, lucrarea înfăţişează nenumărate siluete umane contorsionate într-o tendinţă ascendentă încercând să sugereze - după spusele specialiştilor - ideea de divinitate şi năzuinţa omului către cer.

Roata Vieţii, o înlănţuire de trupuri umane (o femeie, un copil şi un bărbat), întruchipând o roată, este un nou simbol al ciclului etern.

Ceasul astronomic cu semnele zodiacale sculptate reprezintă încă un punct de interes pentru turistul aflat aici pentru prima oară.

Gustav Vigeland nu a trăit să-şi vadă proiectul finalizat, majoritatea sculpturilor şi elementelor decorative fiind instalate în parc abia după 1950, adică la mai bine de 7 ani de la dispariţia sa. Muzeul Vigeland aflat la capătul sudic al parcului, unul dintre cele mai interesante muzee ale Norvegiei, adăposteşte colecţia aproape completă a lucrărilor lui Gustav Vigeland. Aici am aflat istoria Parcului Vigeland şi a multora dintre lucrările artistului, aici am văzut lucrări care nu şi-au mai găsit locul în parc.

După ce am străbătut parcul pe toată lungimea lui, la cealaltă poartă, ne-a aşteptat autocarul care ne-a preluat şi ne-a dus în câteva minute în centru, în marea piaţă a Primăriei.

Oslo Rådhus - Primăria. Clădirea dominată de două turnuri pătratice, înalte, un bun punct de reper pentru toţi aceia care sunt aici pentru prima oară, a fost inaugurată în 1950, atunci când oraşul a celebrat 900 de ani de existenţă. Mai mult decât faptul că această clădire găzduiește Consiliul Local, Administraţia Publică şi câteva studiouri de artă, arhitectura sa, operele de artă care pot fi văzute aici, dar mai ales ceremonia decernării Premiului Nobel pentru Pace, în fiecare an la 10 decembrie, fac din clădirea primăriei unul dintre cele mai faimoase edificii din Oslo.

Intrarea publicului vizitator este liberă, în fiecare zi (exceptând perioadele în care aici au loc manifestări oficiale), între orele 9.00-18.00, pentru tururi ghidate zilnic la 10.00, 12.00 şi 14.00, singura cerinţă fiind aceea de a se respecta liniştea dat fiind că acolo se şi lucrează.

Mi-a plăcut faţada principală decorată cu o statuie, cu un basorelief deasupra intrării, cu elegantele lebede aflate pe soclu şi cu apa curgând în cascadă printre cele două alei. Ceasul astronomic frumos colorat, precum şi ceasul imens (8 m în diametru - unul dintre cele mai mari ceasuri din Europa) aflat pe unul dintre turnuri, atrag toate privirile. Pe coridoarele laterale sunt decoraţiuni murale inspirate din istorie.

După ce am admirat marea sală de la parter decorată cu scene din viaţa şi istoria norvegienilor, pe o scară largă, de marmură, am urcat la etaj. Rând pe rând am vizitat mai multe încăperi, toate împodobite cu picturi şi am fotografiat Oslofjord, (partea din spate a Primăriei aflându-se chiar pe malul golfului), am admirat o impresionantă colecţie de obiecte provenind din diverse ţări, cadouri primite de municipalitate în anumite ocazii şi am intrat în sala de şedinţe.

A fi în locul în care se defăşoară ceremonia decernării Premiului Nobel pentru Pace, când în fiecare an la 10 decembrie un laureat îşi primeşte diploma şi medalia asistat de familia regală şi de însoţitorii săi, a fost pentru noi un moment cu totul deosebit.

Altele.

În plimbarea noastră prin centru am remarcat Palatul Regal de care nu ne-am putut apropia fiind în plin proces de renovare, cu şantier deschis chiar de la poartă, Parlamentul - frumoasa clădire rotunjită şi Teatrul Naţional - cel mai mare teatru din Norvegia - situat între Palatul Regal şi clădirea Parlamentului. Clădirea Teatrului, datând de la începutul sec. XIX, are gravate pe faţada principală numele a trei personalităţi: Ibsen, Holberg şi Bjørnson. Plimbarea prin parcul din vecinătatea teatrului, foarte îngrijit, cu multe aranjamente florale, cu statui reprezentând artişti sau scene de teatru, cu fântâni arteziene, a fost pentru noi plăcută şi relaxantă.

Desigur în Oslo sunt încă multe alte puncte de interes. Cine are mai mult timp îl poate dedica unei vizite la Catedrală sau la fortăreaţa care se află la sud de Primărie, de-a lungul fiordului.

De asemenea, Muzeul de Ambarcaţiuni Vikinge poate prezenta interes pentru iubitorii navigaţiei, aici fiind expuse trei bărci construite de vikingi în jurul anului 900 şi alte artefacte printre care schelete umane şi de animale, toate aceste ambarcaţiuni fiind construite în scopuri funerare.

Pe faleza din vecinătatea portului se pot face plimbări sau se pot achiziţiona minicroaziere pe Oslofjord. Preţurile sunt variabile, între 180-395 coroane norvegiene/persoană, copii beneficiind de reduceri, iar cei foarte mici de gratuităţi. De pe apă se pot vedea fortăreaţa, noua clădire a Operei, câteva mici insule şi mai multe clădiri frumoase situate pe mal. Ca una care am făcut mai multe traversări, plus două croaziere pe fiordurile Norvegiei, pot spune că Oslofjord nu poate oferi frumuseţea sălbatică a unui fiord, spre oraşul capitală, centrul industrial al ţării aflat la capătul fiordului, circulând permanent nave cu încărcături de marfă şi materii prime.

O alternativă ar fi vizitarea oraşului cu autobuzele turistice Hop On - Hop Off sau cu minicarul, cu bilete cumpărate de la şofer, de la hoteluri sau de la centrele de informare turistică.

Pe pliantul cu harta oraşului primit gratuit de la info turist, am observat că prin achiziţionarea unui Oslo Pass se asigură gratuit intrare la mai mult de 30 de muzee, transport în comun, staţionare în parcări, reduceri la vizitele cu ghid şi oferte speciale la câteva restaurante. Nu cunosc amănunte pentru că nu am avut Oslo Pass, dar am menţionat acest amănunt pentru cei care vin aici pentru mai mult timp.

În după amiaza aceleiaşi zile, pe E18, am părăsit Norvegia îndreptându-ne spre Suedia. Peste 427 km urma să intrăm într-o altă mare şi fascinantă capitală europeană, Stockholm.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de iulianic in 18.09.2013 10:39:41

Validat / Publicat: 18.09.13 17:37:19

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 4473


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  29450 PMA (din 31 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[18.09.13 12:25:09]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[19.09.13 00:38:34]
» mesaj pers

   Review-ul tău, complet, foarte documentat şi frumos scris ca totdeauna, mi-a adus aminte de excursia noastră din 2004 pe care aproape o uitasem căci˝ şi uitarea-i scrisă în legile omeneşti˝ plus vârsta. Mi-am reamintit de parcul lui Vigeland şi primărie de la care cu modestie am să pun 2-3 poze. În parc mi-am adus aminte că m-a impresionat Monolitul, o coloană de 20 m pe care sunt sculptate 120 de trupuri umane în drumul lor spre necunoscut cât şi Roata vieţii. Citind review-ul tău şi pe al meu am avut senzaţia că revăd din nou Oslo

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster13
[19.09.13 10:06:19]
» mesaj pers

   Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[19.09.13 12:26:53]
» mesaj pers

   @Michi: Vă mulţumesc, doamnă Michi, pentru aprecieri şi mă bucur că review-ul meu a avut darul de a vă reaminti frumoasa excursie pe care aţi făcut-o cu ani în urmă. Am căutat review-ul dumneavoastră şi l-am citit cu interes. Îmi face plăcere să văd şi prin alţi ochi decât ai mei un loc prin care am trecut şi mi-a plăcut. Este un mod de a revedea şi a ne reaminti despre acel loc.

   @webmaster13: Mulţumesc pentru fondul sonor inspirat, ca de obicei!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- iulianic
[19.09.13 13:51:22]
» mesaj pers

   @All: youtube

   Un film de prezentare a capitalei norvegiene, Oslo. Numai pentru cei care au răbdare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- padureanu
[19.09.13 15:05:03]
» mesaj pers

   @iulianic: frumos, complet si mai ales imbietor pentru a vizita acest oras!

   felicitarile mele!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[19.09.13 17:14:40]
» mesaj pers

   @ardeleanu: Mulţumesc! În curând vă voi invita pe "Drumul Atlanticului", cel mai frumos drum pe care am mers vreodată. Acesta leagă Kristiansund de Molde, două orăşele de pe coasta vestică a Norvegiei.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[20.09.13 18:11:36]
» mesaj pers

   @iulianic: Foarte bun reviewul.

   Ai fost in excursie organizata sau pe cont propriu?

   Ma intereseaza pentru ca as dori si alte informatii despre destinatia pe care ai vizitat-o.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[20.09.13 23:07:10]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Mulţumesc! N-aş fi îndrăznit să fac această excursie pe cont propriu. Am lăsat în seama unei agenţii toate problemele organizatorice între care rezervările la 20 de hoteluri pentru cele 22 de nopţi ale circuitului. De asemenea rezervările pentru cele 10 traversări (pe timp de zi) cu ferry, plus două croaziere mai lungi pe fiorduri.

   Am prezentat în general circuitul Scandinavia - Cap Nord într-un review pe care îl poţi găsi aici

   Urmează ca, în timp, să mai scriu câte ceva.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- machetrei
[16.12.13 11:59:03]
» mesaj pers

   @iulianic:

   Frumoasa si detaliata descrierea parcului Vigeland. Este un obiectiv turistic care merita vizitat. Nici mie nu mi-a placut in mod deosebit aceea mica statuie cu ,,Baiatul manios". Parcul in sine este foarte frumos amenajat.

   Castelul Akerhus merita vizitat si pentru frumoasa panorama a portului si a intregului oras care se dezvaluie vizitatorilor. Se vede chiar si trambulina de schi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- machetrei
[17.12.13 11:53:49]
» mesaj pers

   @machetrei: Revin cu o completare: se poate intra in curtea Palatului Regal, prin cele 2 intrari laterale si se poate admira palatul din apropiere, partea laterala si cea din spate, se pot face poze cu soldatii (si ,,soldatele") de garda sau se poate face o plimbare prin frumosul parc din spatele palatului. Nu mai stiu cand era proconizata finalizarea lucrarilor de refacere/modernizare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- machetrei
[17.12.13 11:57:55]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Buna ziua, daca nu ati fost deja in aceasta destinatie, cred ca as putea sa va raspund la anumite intrebari referitoare la Norvegia.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici



---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[60] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2013] Oslo - Centrul Nobel pentru Pace. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av470095">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv470095"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=470095">Şterge vot</a></div><span id="v9470095" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(470095)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f470095Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e470095MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2013] Oslo - Centrul Nobel pentru Pace.
foto iulianic [18.09.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2013] Oslo - Clădirea Parlamentului norvegian. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av470096">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv470096"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=470096">Şterge vot</a></div><span id="v9470096" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(470096)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f470096Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e470096MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2013] Oslo - Clădirea Parlamentului norvegian.
foto iulianic [18.09.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2013] Oslo - Palatul Regal în plin proces de renovare. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av470097">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv470097"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=470097">Şterge vot</a></div><span id="v9470097" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(470097)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f470097Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e470097MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2013] Oslo - Palatul Regal în plin proces de renovare.
foto iulianic [18.09.13]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [JUL-2013] Oslo - Teatrul Naţional, clădire datând de la începutul sec. XIX. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av470098">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv470098"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=470098">Şterge vot</a></div><span id="v9470098" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(470098)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f470098Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e470098MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2013] Oslo - Teatrul Naţional, clădire datând de la începutul sec. XIX.
foto iulianic [18.09.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2013] Oslo - Primăria oraşului, intrarea principală. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av470099">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv470099"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=470099">Şterge vot</a></div><span id="v9470099" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(470099)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f470099Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e470099MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2013] Oslo - Primăria oraşului, intrarea principală.
foto iulianic [18.09.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2013] Oslo - Grand Hotel, unul dintre cele mai elegante hoteluri. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av470100">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv470100"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=470100">Şterge vot</a></div><span id="v9470100" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(470100)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f470100Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e470100MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2013] Oslo - Grand Hotel, unul dintre cele mai elegante hoteluri.
foto iulianic [18.09.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, poarta dinspre nord. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av470102">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv470102"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=470102">Şterge vot</a></div><span id="v9470102" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(470102)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f470102Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e470102MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, poarta dinspre nord.
foto iulianic [18.09.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, detaliu din decoraţiunile porţii din fier forjat. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av470103">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv470103"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=470103">Şterge vot</a></div><span id="v9470103" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(470103)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f470103Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e470103MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, detaliu din decoraţiunile porţii din fier forjat.
foto iulianic [18.09.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, statuia lui Gustav Vigeland. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av470105">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv470105"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=470105">Şterge vot</a></div><span id="v9470105" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(470105)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f470105Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e470105MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, statuia lui Gustav Vigeland.
foto iulianic [18.09.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, podul decorat cu statui şi felinare. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av470107">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv470107"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=470107">Şterge vot</a></div><span id="v9470107" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(470107)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f470107Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e470107MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, podul decorat cu statui şi felinare.
foto iulianic [18.09.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, 'Băiatul Mânios', una dintre cele mai simpatizate lucrari. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av470108">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv470108"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=470108">Şterge vot</a></div><span id="v9470108" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(470108)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f470108Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e470108MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, "Băiatul Mânios", una dintre cele mai simpatizate lucrari.
foto iulianic [18.09.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, fântâna înconjurată de arborii vieţii. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av470110">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv470110"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=470110">Şterge vot</a></div><span id="v9470110" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(470110)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f470110Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e470110MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, fântâna înconjurată de arborii vieţii.
foto iulianic [18.09.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, fiecare colţ este împodobit cu câte cinci arbori simbolici. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av470112">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv470112"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=470112">Şterge vot</a></div><span id="v9470112" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(470112)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f470112Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e470112MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, fiecare colţ este împodobit cu câte cinci arbori simbolici.
foto iulianic [18.09.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, doar două dintre reliefurile aflate în partea exterioară a bazinului. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av470115">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv470115"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=470115">Şterge vot</a></div><span id="v9470115" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(470115)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f470115Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e470115MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, doar două dintre reliefurile aflate în partea exterioară a bazinului.
foto iulianic [18.09.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, fântâna şi parţial mozaicul care o înconjoară. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av470118">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv470118"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=470118">Şterge vot</a></div><span id="v9470118" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(470118)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f470118Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e470118MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, fântâna şi parţial mozaicul care o înconjoară.
foto iulianic [18.09.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, spre Monolit şi statuile gigant. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av470121">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv470121"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=470121">Şterge vot</a></div><span id="v9470121" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(470121)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f470121Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e470121MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, spre Monolit şi statuile gigant.
foto iulianic [18.09.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, scările şi una dintre porţile de acces pe platoul Monolitului. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av470122">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv470122"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=470122">Şterge vot</a></div><span id="v9470122" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(470122)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f470122Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e470122MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, scările şi una dintre porţile de acces pe platoul Monolitului.
foto iulianic [18.09.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, Monolitul şi grupurile statuare din jur. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av470125">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv470125"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=470125">Şterge vot</a></div><span id="v9470125" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(470125)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f470125Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e470125MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, Monolitul şi grupurile statuare din jur.
foto iulianic [18.09.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, poarta de acces la Monolit denumită şi Poarta Femeilor. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av470127">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv470127"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=470127">Şterge vot</a></div><span id="v9470127" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(470127)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f470127Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e470127MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, poarta de acces la Monolit denumită şi Poarta Femeilor.
foto iulianic [18.09.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, grupuri statuare gigantice în jurul Monolitului. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av470128">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv470128"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=470128">Şterge vot</a></div><span id="v9470128" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(470128)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f470128Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e470128MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, grupuri statuare gigantice în jurul Monolitului.
foto iulianic [18.09.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, cuplu de vârstnici în viziunea lui Gustav Vigeland. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av470130">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv470130"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=470130">Şterge vot</a></div><span id="v9470130" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(470130)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f470130Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e470130MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2013] Oslo - Parcul sculpturilor Vigeland, cuplu de vârstnici în viziunea lui Gustav Vigeland.
foto iulianic [18.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

[60] foto . Click pe oricare pentru a le mări




#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.130233049393 sec