ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.08.2013
DE bose
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 30.07.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
CAZARE [camere etc]:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
54.38%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

DIANA – eşecul din Bucegi

TIPĂREȘTE

Cunosc cam toate cabanele din Bucegi. La cele mai multe am şi stat cu diferite ocazii, mai ales pe vremurile când escaladam aceşti munţi în mod constant. Pătrunderea ,,civilizaţiei” până sus pe platou, civilizaţie care a adus cu ea asfaltul şi ,,pantofarii”, mari ,,IUBITORI” ai muntelui, atât de iubitori încât la fiecare pas lasă semne ale iubirii concretizate în chiştoace sau pachete goale de ţigări, peturi, cutii şi alte recipiente pentru transportat băuturi alcoolice, plus resturi de tot felul, m-au făcut să răresc vizitele în acest masiv. Şi am făcut-o cu regret pentru că o parte din tinereţea mea şi a prietenilor mei este legată de aceşti munţi frumoşi şi cândva mult mai curaţi.

Anul trecut, în august, am spus totuşi că ar fi cazul să mai dau o tură, aşa ca pentru a retrăi nişte momente frumoase de altădată dar şi pentru puţin antrenament şi am făcut o tură rapidă de două zile în Munţii Bucegi. Am ales un traseu comun şi binecunoscut iubitorilor muntelui, cu plecare din Buşteni, urcare pe Jepii Mici, ajuns pe platoul Bucegilor la Cabana Caraiman, apoi Floarea de Colţ, Babele şi coborâre în zona Peştera Ialomicioarei – Padina.

Am vrut să ne cazăm la Padina pentru că am auzit lucruri frumoase despre această cabană în ultima perioadă. Şi întradevăr, după mulţi ani de paragină şi neglijare, fusese în sfârşit renovată. Am fost încântat. Se pare că acum are un proprietar care iubeşte muntele şi montaniarzii. Spre dezamăgirea noastră însă, nu mai avea locuri libere şi ne-am mulţumit doar cu o masă caldă. Preţurile ni s-au părut bune iar bucatele gătite aici, de calitate. E drept că meniul este destul de limitat dar cred că ai de unde alege. Oricum, noi am fost mulţumiţi, mai ales că am ajuns aproape de închiderea sălii de mese. Cred că era aproape de ora 20.00.

Am încercat apoi să găsim cazare la cabana vecină Diana, o cabană cu 65 de locuri conform siturilor de pe internet. Acolo nu am mai stat niciodată şi chiar nu aveam informaţii despre condiţiile de cazare. Totuşi era târziu şi nu aveam timp de încercări şi nici de mofturi.

Ne-a întâmpinat o doamnă destul de amabilă. Din punctul acesta de vedere nu am ce critica. Nu ştiu dacă doamna este proprietar sau doar administrator dar este destul de săritoare. Ne-a repartizat repede o cameră chiar pe holul din faţă, nu departe de intrarea în cabană.

Camerele sunt destul de mici, având un pat pentru 2 persoane, un şifonier, o masă şi două scaune. Pe masă era un televizor ca vai de el. Mobila este de calitate foarte slabă şi foarte afectată de timp sau poate de modul de utilizare. Lenjeria era curată şi suficientă, inclusiv pentru cei mai friguroşi. În cameră era şi un calorifer dar la momentul acela din an, nu era nevoie de încălzire aşa că nu ştiu dacă era funcţional.

Toaletele sunt în capetele holului, iar holul este foarte lung astfel încât dacă stai undeva mai aproape de intrarea în cabană, aşa cum am stat noi, ai ceva de mers până acolo. E drept că erau mai multe cabine, erau curate, instalaţiile funcţionau şi aveau apă caldă. WC- urile sunt din acelea turceşti.

Din câte am înţeles, cabana nu mai are licenţă de funcţionare aşa că mai multe servicii au fost anulate. Când am fost eu, nu avea un restaurant funcţional, totuşi bucătăria funcţiona, astfel încât, cu amabilitatea doamnei respective, am putut să încălzim nişte apă şi să facem un ceai.

Cu toate că nu avea licenţă de funcţionare, cabana avea curent electric şi apă curentă. În reclamele de pe net scrie că are şi TV în camere... dar acestea nu funcţionează... sunt doar de decor.

Conform unor surse de pe internet se pare că la construcţia cabanei au fost ceva probleme cu autorizaţia de construcţie. Se spune chiar că proprietarii s-au judecat câţiva ani cu autorităţile şi că această cabană urmează să fie demolată. Eu unul m-aş mira să se întâmple aşa ceva... Ştim toţi doar câte construcţii ilegale s-au făcut în ultimii 20 de ani şi cele mai importante sunt încă în picioare... iar autorităţile nu au fost nicodată străine de aceste lucruri... Teatrul mediatic face parte din spectacolul vieţii... iar restul – e CAN-CAN.

Vă mai pot spune că această cabană este situată la altitudinea de 1505 metri şi o cameră a costat 50 de lei pe noapte. Este chiar pe malul râului Ialomiţa, nu departe de zona unde ,,iubitorii de munte" instalează sute de corturi toată vara. Când am fost noi nu erau foarte multe corturi, dar nici puţine. Erau aprinse chiar şi câteva ,,focuri de tabără", unul mai mare ca altul. Grătarele sfârâiau şi manelele umpleau valea. Şi ar fi umplut-o aşa toată noaptea dacă nu se pornea o ploaie torenţială care le-a tăiat avântul melomanilor şi a mai potolit agitaţia.

Dacă încă mai doriţi să ajungeţi acolo sau prin zonă, acum nu mai este greu pentru că se poate ajunge şi cu autoturismul. Dinspre Sinaia se intră pe drumul auto care trece pe lângă cabana Cuibul Dorului, prin şaua Dichiu, cabana Zanoaga, cabana Bolboci, zona Padina sau dinspre Moroieni, pe lângă sanatoriul Moroieni, cabana Zanoaga, cabana Bolboci, zona Padina. Acesta este practicabil şi iarna.

Pentru pasionaţii de munte se poate ajunge din Sinaia pe poteca marcată cu bandă roşie până la hotel Alpin (cota 1400), apoi la cabana Valea cu Brazi (cota 1500) şi cabana Mioriţa (cota 2000). De acolo se coboară la Cabana Valea Dorului de unde este traseu către zona Padina. Tot de la Mioriţa se poate merge spre cabana Piatra Arsă de unde, de asemenea se face un traseu către zona Padina. Iese undeva lângă hotelul Peştera, coborârea fiind prin pădure şi destul de abruptă.

Din Buşteni de asemenea există câteva variante. În afară de aceea pe care am ales-o eu pe Jepii Mici, se mai poate urca pe Jepii Mari cu ieşire la Cantonul Alpin, de unde se ajunge imediat la cabana Piatra Arsă şi mai departe pe traseul descris către hotelul Peştera.

Ca excursii în zonă există mai multe variante, astfel:

- Pestera Ialomicioarei, durata cca 20-30 de minute.

- Cascada Obârşia Ialomiţei, durata cca 2 ore, pe poteca ce trece pe la hotelul Peştera spre vârful Omu.

- cabana şi lacul Scropoasa, durata cca 3 - 3,5 ore, prin cheile Tătarului şi cheile Zănoagei, trecând pe lângă cabana Bolboci.

- Şaua Strunga, durata cca 2 ore.

V-am spus, e o zonă frumoasă şi ai ce face aici mai ales dacă îţi plac drumeţiile.

Cât despre cabana Diana, sincer, nu o recomand turiştilor decât în situaţii limită, când chiar nu mai există altă posibilitate de cazare în zonă şi nici nu mai au timp să ajungă la o altă cabană din aceşti frumoşi dar atât de aglomeraţi munţi Bucegi.


[fb]
---
Trimis de bose in 16.08.13 19:19:16
Validat / Publicat: 16.08.13 21:48:44
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7998 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bose); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cabana Diana aşezată într-un cadru natural frumos dar de multe ori prea aglomerat, şi prea murdar...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

2 ecouri scrise, până acum

webmaster
[16.08.13 20:36:16]
»

Încărcând inițial impresiile la o rubrică de călătorie, rubrica de CAZARE a fost nedisponibilă pentru notare.

Te-aș ruga să indici o notă și pentru acest capitol - cazare - folosind linkul EDIT IMPRESII (afișat cu roșu mai sus, disponibil până la publicare).

După publicare, poți scrie eventual notele de la CAZARE sub formă de ECOU, le vom adăuga noi în caseta tehnică.

boseAUTOR REVIEW
[16.08.13 22:52:45]
»

La cazare i-aş da nota 5 mai mult pentru bunăvoinţa gazdei. Până la urmă am dormit bine... patul a fost confortabil. Dar e mult de lucru acolo ca să faci o cabană reală şi căutată de turişti. Sau poate că funcţionează pe principiul că oricum are balta peşte.

Ori ştiind că nu mai au autorizaţie chiar se aşteaptă la demolare şi atunci nu mai investesc nimic...

Procesele astea... ar trebui să ţină mai puţin... altfel încurcă pe toată lumea şi nu e vorba doar de cazul acesta!

- - -

[notă webmaster]: Am adăugat nota pentru cazare

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
bose

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056176900863647 sec
    ecranul dvs: 1 x 1