#I#D
36786 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Fatima

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
18.01.2013
DE
Avatar amero
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 17.04.11
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2012
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
20 Eur
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

FATIMA - Locul Binecuvantat


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

In timpul sederii in Portugalia nu puteam rata o excursie la Fatima unde lumea crestina, catolica in special, merge in pelerinaj, netinand cont de anotimp si vremuri...

Dimineata, ora 8,30, imbarcare in masina inchiriata din fata hotelului Rezidencial Horizonte (vezi impresii) spre Fatima.

Drumul parcurs pana la Fatima - cca 120 km. Itinerariu: Placa Marquez de Pombal- (in apropierea careia se afla de altfel si hotelul), Av. Pontes Pereira de Melo, Placa de Toros, Av. Republica, Placa Maurishno de Aberguenque, Campo Grande, Av. Marechal Craveiro Lopez- zona aeroport. Se intra civilizat pe A1 spre Porto -cca 400 km. distanta.

Se poate ajunge insa din Lisabona cu trenul sau se poate achizitiona o excursie organizata cu autocarul de la una din multele agentii de turism care sunt la fiece pas in Lisabona.

Cateva cuvinte despre amplasarea si istoricul asezarii.

In 711 trupele arabe ale lui Tarik au trecut Gibraltarul si au cucerit Peninsula Iberica. Califatul prosper a inceput insa sa decada prin sec. XV. In 1158 Goncalo Herminques cunoscut si sub numele de "mancatorul de mauri" a luat ostatic un grup masiv de arabi. Printre ei se afla o tanara frumoasa numita Fatima. Cum ratiunile inimii nu cunosc alte judecati Goncalo si Fatima s-au iubit, aceasta din urma imbratisand de dragul tanarului Goncaolo credinta crestina. Astfel primul rege portughez Alphonse Henri, le-a binecuvantat casatoria. Din pacate la numai cativa ani distanta in timp, Fatima s-a imbolnavit si a murit. Goncalo s-a calagurit. Mica asezare in a carei biserici Goncalo a depus trupul iubitei sale sotii a primit numele de Fatima. Alaturi, lipit de satul uitat de lume, ramas in inima lui Goncalo se afla si mica localitate Ajustel unde se vor intampla minunile cunoscute in anii nostri ca fiind - minunile de la Fatima.

Biserica Maicii Domnului, unul dintre locurile de rugaciune sacre pentru romano-catolicii din intreaga lume este considerata totodata una dintre cele mai mari manastiri romano-catolice din lume.

Fostul satuc situat la cca 120 km. nord de Lisabona in districtul Santarem-Portugalia centrala are acum cca 10000 locuitori si zeci de hoteluri de 4 si 5 * care adapostesc miile de pelerini veniti din toata lumea.

Cateva cuvinte despre povestea destul de recenta a locului pentru a ne situa in spatiu si in timp. Legenda spune ca in 13 mai 1917,3 copii- fratii Jacinta de 7 ani, Francisco Marto de 11 ani, precum si prietena si verisoara lor Lucia dos Santos de 10 ani erau cu oile la pascut pe imasul Cova da Iria - Grota sf. Irina.

Cu un an inainte Lucia, copila crescuta in credinta si rugaciune intr-o familie modesta dar credincioasa a fost prima care a zarit-o pe Maica Domnului, in timp ce fusese trimisa de parintii ei cu oile la pascut. De fapt, numai despre ea se spune ca intra direct in vorba cu Maica Domnului, ceilalti doi copii, participand numai la miracolul acesta. Au fost surprinsi de un fulger insotit de o lumina puternica (cum altfel?) in cadrul careia au vazut-o pe "Doaman din lumina". Aceasta le-a spus copiilor sa revina in acelasi loc pe 13 ale fiecarei luni si sa se roage. Luna urmatoare pe data de 13, copiii insotiti si de alte persoane s-au intors, au ingenunchiat langa un maslin dialogand cu o umbra pe care ceilalti oameni nu o puteau zari. In final s-ar fi auzit un zgomot, apoi un nor s-a asezat deasupra maslinului.

Pe data de 13 ale lunilor urmatoare, credinciosii si curiosii au venit in numar tot mai mare, de fiecare data, fiind remarcat norul de deasupra maslinului. Fetita Lucia dos Santos ar fi spus ca "Doamna din lumina" a promis un miracol pe 13 octombrie 1917. Aceasi legenda spune ca pe 13 octombrie 1917, pe o vreme ploioasa, peste 70000 de oameni au venit sa vada miracolul promis. Atunci se spune ca Doamna din lumina ar fi aparut copiilor pentru ultima data, iar norii si ploaia s-au risipit imediat dupa disparitia ei. Oamenii au povestit apoi ca soarele aparut pe cer sub forma unui disc argintiu s-a rotit aruncand raze multicolore in 3 cicluri consecutive, totul durand cca 10 minute. Asa s-a ridicat aici o biserica de pelerinaj pentru credinciosi. In toata aceasta perioada biserica catolica a fost suficient de rezervata in a lua o atitudine fata de cele intamplate, iar autoritatile incercau chiar cu ajutorul politiei si al armatei sa indeparteze multimea de oameni care venea in numar cat mai mare cu credinta de a vedea "miracolul".

Ce s-a mai intamplat dupa aceea? In 1919 in timpul epidemiei de gripa spaniola, cei 2 frati au murit. Au fost exhumati in 1935, trupul baiatului se descompusese insa cel al Jacintei nu putrezise.

Papa Ioan Paul al II-lea i-a declarat in 1989 "venerabili", apoi in vizita din 13 mai 2000 i-a declarat "binecuvantati".

Lucia, fetita cea mai implicata in "miracol" aflanduse in 1925 in manastirea Doroteana din Pontovedra -Spania a sustinut ca s-a intalnit din nou cu Maica Domnului iar apoi in 1931 a marturisit ca insusi Isus ar fi invatat-o 2 rugaciuni si ca i-ar fi transmis un mesaj pentru biserica catolica. In 1947 sora Lucia a plecat din ordinul dorotean, intrand in ordinul carmelit intr-o manastire din Coimbra - Portugalia. A murit la 13 (tot 13, intamplare sau nu) februarie 2005. Chilia in care a viutuit in ultimii ani a fost cercetata de biserica, deoarece se pare ca sora Lucia a consemnat si alte viziuni avute in caietele sale din chilie. Cele 3 secrete pe care Maica Domnului i le-a destainuit Luciei au fost pastrate cu sfintenie, controverse existand si astazi pe aceasta tema.

Primele doua au fost date in 1941 la indemnul si insistenta episcopului de Leiria care a indemnat-o pe sora Lucia sa le dezvaluie. Primul secret contine descirerea iadului ca o imensitate de foc sub pamant in care se zbateau demoni si suflete sub forma umana, insa pe care Maica Domnului l-a aratat copiilor pentru putin timp pentru a nu-i infricosa.

Al doilea secret despre care a pomenit sora Lucia a fost despre Primul razboi mondial, care avea sa fie continuat de o noua conflagatie, datorita necredintei oamenilor si vorbindu-se mult si despre convertirea in credinta a Rusiei.

Cel de al treilea secret a fost pastrat sigilat de sora Lucia, care carmelita fiind, in spiritul ordinului religios pe care il servea l-a trimis episcopului de Leiria dupa multe insistente, mai ales ca in 1943 sora Lucia a fost foarte bolnava, imobilizata la pat, persistand temeririle de a se pierde secretul prin decesul acesteia. Plicul sigilat in care sora Lucia a scris viziunea a stat in posesia episcopului din 1944 pana in 1957, cand a ajuns la Vatican. Abia in anul 2000 s-a vorbit despre acest secret ca despre persecutia crestinilor din secolul al XX-lea si atentatul asupra Papei Ioan Paul al II-lea, care de altfel a si avut loc.

Pe locul in care cei 3 copii au vazut-o prima data pe "doamna mai stralucitoare decat soarele" s-a ridicat Biserica Maicii Domnului, in stil neo-clasic.

Am intrat prin lateralul dreapta al bisericii, dupa parcarea efectuata intr-una din nenumaratele parcari amenajate, separate pentru autocare si automobile. Parcarile sunt bine marcate, ingrijite si foarte curate, dand o siguranta deosebita calatorului.

Nu se percepe nici un tarif pentru vizitarea intregului complex. Poti cumpara lumanari de diverse dimensiuni si le achiti asand alaturat contravaloarea lor

Intrarea in biserca veche este impresionanta insa nu grandioasa. Biserica nu este o catedrala si nu te copleseste prin opulenta, este mai aproape de sufletul nostru tocmai prin dimensiuni si o oarecare modestie, in comparatie cu marile catedrale catolice din Spania.

Chiar la intrare, pe o masuta se afla un caiet de impresii in care am vazut inscrisuri in cele mai diverse limbi ale pelerinilor veniti din toata lumea.

Partea centrala a bisericii are 65 m. inaltime, 15 altare si o orga cu 12000 tuburi, impresionanta. Muzica transmisa este coplesitoare.

In biserica este interzis fotografiatul, insa turistii nu respecta regula. Mormintele celor 2 fete se afla impreuna, la loc de cinste, in partea stanga a altarului. De asemenea in biserica se afla si mormantul baiatului.

Biserica in forma de nava este luminoasa si calda, iar vitraliile sunt de exceptie. In biserica civilizata si curata pelerinii vin cu smerenie pentru reculegere si daca ai sansa de a fi in timpul unui concert de orga, senzatia pe care am avut-o si noi este ca aproape ai cere un ragaz mai indelungat de gazduire pentru a contempla incinta.

Mormintele initiale ale fratilor au fost in cimitirul localitatii si mutate in biserica dupa exhumarea lor. Cimitirul se poate vizita si el. Este in imediata apropiere.

Biserica este inconjurata de coloane care duc spre cladirea spitalului. manastirii. Pe platoul imens se afla Capela Viziunilor, o biserica in aer liber, construita exact pe locul primelor viziuni. Alaturi este si maslinul sub care li s-a aratat copiilor Doamna din lumina. Aici se tin slujbe religioase. Alaturi se afla locul pentru aprinderea lumanarilor si in partea opusa bisericii vechi se afla ridicata o statuie in amintirea Papei Paul al II-ea la care foarte multi credinciosi vin sa se roage. In spatele statuii se afla biserica noua cu o sala ampla de rugaciune amenajata in stil mult prea modern pentru gustul meu.

Deschiderea de pe treptele bisericii vechi spre platoul din fata ei este foarte generoasa si da o senzatie de mare libertate si totodata comuniune cu inaltul cerului de un albastru complesitor. In centrul platoului sa afla si o statuie inalta a lui Isus pe cruce.

Pelerinii dotati cu genunchiere pe care si le ataseaza merg in genunchi inca de la intrarea pe platoul imens, cca 30 de m. pana la intrarea in biserica. Momentele sunt emotionante pentru piosenia si credinta de care dau dovada pelerinii. Preotii care slujesc sunt modesti, o fac cu smerenie si apropiere sufleteasca.

In afara zonei, insa in imediata apropiere, pe lateral se afla nenumarate magazine cu obiecte religioase de la care se pot achizitiona mici amintiri la preturi rezonabile si negociabile.

Cu parere de rau ca a trebuit sa plecam din acel loc binecuvantat ne-am indreptat spre Manastirea Batalha, manastirea neterminata, una dintre cele mai impozante si incarcate de istorie ale Portugaliei, aflata la cca 25 km distanta. Dar despre aceasta in alt rew.

Va doresc tuturor calatorii frumoase

il rog pe web daca poate atasa Nossa Senhora de Fatima - Teixeirinha-

multumesc

---
Impresii încărcate de amero in 18.01.2013 13:35:34

Validat / Publicat: 18.01.13 14:47:05


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în PORTUGALIA.
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Italia, Grecia, Ungaria, Austria, Olanda, Franta, Cehia, Spania, Portugalia, Bulgaria, Turcia, Tunisia, Egipt,
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 7167


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (amero); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  30800 PMA (din 32 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster77
[18.01.13 14:46:42]
» mesaj pers

   Mutat la rubrica "Excursie Fatima" (deja existentă pe sait).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- amero
[18.01.13 14:56:24]
» mesaj pers

   @webmaster77: multumesc ptr. colaborare, nu stiu de ce in titlu apare - Excursie Fatima - diverse.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[18.01.13 15:05:17]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

   --

   În titlul apare "diverse" pentru că aşa se numeşte secţiunea în care este încărcată această rubrică "DOVERSE" (excursii). Programul întotdeauna afişează în această formă - hotel/pensiune/vbilă /excursie/caălătorie + secţiunea geografică (de exemplu "Hotel-X, zona-Y")

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[18.01.13 15:25:33]
» mesaj pers

   Foarte documentat şi frumos scris. Am postat şi eu despre Fatima dar reviewul tău îmi completează lacunele. Aştept Batalha care mie mi-a lăsat o impresie deosebită.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- amero
[18.01.13 16:09:50]
» mesaj pers

   @webmaster: ok. multumesc, mai trebuie sa invat inca multe.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- amero
[18.01.13 16:17:25]
» mesaj pers

   @Michi: multumesc stimata Doamna.

   si eu am fost deosebit de impresionata de Batalha din toate punctele de vedere, oricum nu are atat de mult "comercial" precum Fatima si este... altceva.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Marian Preda
[19.01.13 12:15:07]
» mesaj pers

   @amero:

   Peste o luna si... ceva marunt, o sa am privilegiul sa ma numar printre pelerinii acestui lacas de cultura crestinesc!

   Evident ca n-o sa ratez aceasta excursie optionala de o zi, care cuprinde Fatima - Batalha - Alcobaca.

   Dupa parerea mea umila, Fatima - cunoscuta pentru aparitiile Fecioarei Maria, este locul in care orice crestin ar trebui sa-l vada, macar o data in viata!

   Astept cu mare nerabdare, rw-ul dedicat, manastirii Batalha, o capodopera a artei portugheze, inspirata de victoria regelui Joao din 1385 impotriva castilienilor.

   Recenzia dumneavoastra (pe care am si printat-o!), trece printre cele mai favorite...

   Dupa aventura mea in China, Cabo de la Roca, o sa-mi para, intr-adevar, un loc de la capatul Pamantului, in care cerul se uneste cu oceanul! Abia astept!!!

   Iti multumesc pentru aceste detali si pentru fotografiile elocvente!

   Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- amero
[20.01.13 09:03:51]
» mesaj pers

   @Marian Preda: multumesc ptr. gandurile frumoase.

   da, Fatima este un loc pe care orice crestin ar trebui sa-l vada. Stiti "mica mea pasiune" pentru Portugalia, sigur trecem si peste micile "neajunsuri" ale curateniei mai precare a orasului etc... imi voi face timp si pentru Batalha dar si pentru Manastirea Jeronimos care m-a coplesit de asemenea

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Swan1
[23.01.13 20:25:43]
» mesaj pers

   Interesant! La distanta de 20 de ani de cind am vizitat Fatima in chiar seara procesiunii, privelistea e alta, multe s-au schimbat. Locul arata acum foarte comercial!

   In timpul procesiunii, dupa slujba din Capela Viziunilor, cu cortegiul de preoti purtind statuia Sfintei Fecioare, lungul sir al penitentilor care-l urmau nu purtau vreun fel de protectie, nici la genunchi, nici la coate...

   Localitatea foarte linistita nu avea magazine cu suveniruri (ca de ex. la Lourde), hotelurile erau citeva... Balconul camerei dadea intr-o strada nepietruita! In seara procesiunii piata din fata vechii biserici s-a umplut de lume venita special... De-a doua zi, locul a redevenit linistit.

   Pastrez cu drag in suflet linistea pioasa a acelui loc incarcat de spiritualitate! Imi imaginez cu dificultate toate transformarile vazute in poze!

   Un lucru e sigur: voi conserva despre Fatima impresiile din prima vizita.

   Dar la Batalha si la Sintra, ba chiar si la Porto (pentru degustari) voi reveni.:-)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- amero
[23.01.13 21:32:46]
» mesaj pers

   @Swan1: apreciez ceea ce ai scris.

   sunt sigura ca acum 20 de ani nu avea izul comercial pe care il are astazi, de aceea am fost oarecum rezervata in a ma extazia, mai ales biserica noua este atat de moderna incat mi-a amintit de amfiteatrul facultatii si atat.

   despre magazinile de suveniruri nu vreau sa-mi amintesc, parca eram printre casutele cu "amintiri" de pe Valea Prahovei.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[17] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2012] intrarea in biserica -- foto by <b>amero</b> [uploaded 18.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av394512">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv394512"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=394512">Şterge vot</a></div><span id="v9394512" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(394512)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f394512Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e394512MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2012] intrarea in biserica
foto amero [18.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2012] esplanada din fata bisericii, in stanga este Capela Viziunilor unde se tin slujbele, pe fundal biserica noua o constructie moderna -- foto by <b>amero</b> [uploaded 18.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av394513">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv394513"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=394513">Şterge vot</a></div><span id="v9394513" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(394513)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f394513Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e394513MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2012] esplanada din fata bisericii, in stanga este Capela Viziunilor unde se tin slujbele, pe fundal biserica noua o constructie moderna
foto amero [18.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2012] intrarea in biserica veche. -- foto by <b>amero</b> [uploaded 18.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av394514">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv394514"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=394514">Şterge vot</a></div><span id="v9394514" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(394514)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f394514Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e394514MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2012] intrarea in biserica veche.
foto amero [18.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [JUN-2012] turla bisericii vechi, cu statuia Maicii Domnului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 18.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av394515">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv394515"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=394515">Şterge vot</a></div><span id="v9394515" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(394515)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f394515Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e394515MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2012] turla bisericii vechi, cu statuia Maicii Domnului
foto amero [18.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2012] grup de peleri care urca spre biserica 
coloane care strajuiesc lateralele bisericii, amintesc de arhitectura pietei San Pietro de la Vatican -- foto by <b>amero</b> [uploaded 18.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av394516">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv394516"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=394516">Şterge vot</a></div><span id="v9394516" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(394516)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f394516Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e394516MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2012] grup de peleri care urca spre biserica coloane care strajuiesc lateralele bisericii, amintesc de arhitectura pietei San Pietro de la Vatican
foto amero [18.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2012] coloanele din dreapta bisericii -- foto by <b>amero</b> [uploaded 18.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av394517">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv394517"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=394517">Şterge vot</a></div><span id="v9394517" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(394517)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f394517Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e394517MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2012] coloanele din dreapta bisericii
foto amero [18.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2012] slujba in Capela Viziunilor -- foto by <b>amero</b> [uploaded 18.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av394519">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv394519"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=394519">Şterge vot</a></div><span id="v9394519" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(394519)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f394519Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e394519MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2012] slujba in Capela Viziunilor
foto amero [18.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2012] imagine 'furata' din biserica veche, Capela Sfantului Spirit -- foto by <b>amero</b> [uploaded 18.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av394520">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv394520"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=394520">Şterge vot</a></div><span id="v9394520" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(394520)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f394520Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e394520MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2012] imagine "furata" din biserica veche, Capela Sfantului Spirit
foto amero [18.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2012] altarul bisericii, marmura, vitralii, luminozitate -- foto by <b>amero</b> [uploaded 18.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av394521">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv394521"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=394521">Şterge vot</a></div><span id="v9394521" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(394521)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f394521Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e394521MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2012] altarul bisericii, marmura, vitralii, luminozitate
foto amero [18.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2012] partea superioara a altarului central, sculpturi, vitralii luminoase -- foto by <b>amero</b> [uploaded 18.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av394522">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv394522"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=394522">Şterge vot</a></div><span id="v9394522" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(394522)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f394522Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e394522MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2012] partea superioara a altarului central, sculpturi, vitralii luminoase
foto amero [18.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2012] altarul bisericii -- foto by <b>amero</b> [uploaded 18.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av394523">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv394523"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=394523">Şterge vot</a></div><span id="v9394523" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(394523)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f394523Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e394523MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2012] altarul bisericii
foto amero [18.01.13]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [JUN-2012] mormintele Jacintei si Luciei -- foto by <b>amero</b> [uploaded 18.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av394524">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv394524"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=394524">Şterge vot</a></div><span id="v9394524" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(394524)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f394524Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e394524MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2012] mormintele Jacintei si Luciei
foto amero [18.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2012] imagine de deasupra mormintelor, infatasand-o pe Lucia cu mielul in brate, in timp ce pastea oile pe izlaz -- foto by <b>amero</b> [uploaded 18.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av394525">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv394525"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=394525">Şterge vot</a></div><span id="v9394525" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(394525)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f394525Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e394525MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2012] imagine de deasupra mormintelor, infatasand-o pe Lucia cu mielul in brate, in timp ce pastea oile pe izlaz
foto amero [18.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2012] orga bisericii, o adevarata opera de arta -- foto by <b>amero</b> [uploaded 18.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av394526">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv394526"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=394526">Şterge vot</a></div><span id="v9394526" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(394526)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f394526Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e394526MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2012] orga bisericii, o adevarata opera de arta
foto amero [18.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2012] cupola biberici cu vitralii superbe. -- foto by <b>amero</b> [uploaded 18.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av394527">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv394527"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=394527">Şterge vot</a></div><span id="v9394527" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(394527)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f394527Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e394527MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2012] cupola biberici cu vitralii superbe.
foto amero [18.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2012] statuia Papei Ioan Paul al II-lea, la care vin pelerinii sa se roage, este amplasata in fata noii biserici, construita in stil modern. -- foto by <b>amero</b> [uploaded 18.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av394528">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv394528"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=394528">Şterge vot</a></div><span id="v9394528" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(394528)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f394528Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e394528MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2012] statuia Papei Ioan Paul al II-lea, la care vin pelerinii sa se roage, este amplasata in fata noii biserici, construita in stil modern.
foto amero [18.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2012] imagine din zona spitalului complexului monahal. -- foto by <b>amero</b> [uploaded 18.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av394529">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv394529"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=394529">Şterge vot</a></div><span id="v9394529" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(394529)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f394529Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e394529MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2012] imagine din zona spitalului complexului monahal.
foto amero [18.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

[17] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.120824098587 sec