#I#D
34560 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Padova

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.09.2012
DE
Avatar gigiiuti
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 21.05.12
MEMBRU: PREMIUM
DATE SEJUR
APR-2012
DURATA: 8 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
cca 800 Euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • PADOVA - o alternativă înţeleaptă pentru vizitarea Veneţiei şi regiunii Veneto-Friuli


  Numeroasele tururi prin Europa, cu care te ademenesc agenţiile din ţară, opresc şi în Veneţia, dar nu reuşesc decât să-ţi aţâţe dorinţa de a vedea în amănunt oraşul de pe Lagună, nu numai Piaţa San Marco şi Palatul Dogilor!

  Urmând sfaturile ghidului "Frommer's" (care nu ne-a înşelat niciodată!), am ales să ne cazăm în FRUMOSUL oraş PADOVA (Padua).

  Nu am angajat excursia prin vreo agenţie, ci am comandat pe Internet transportul şi cazările. Am zburat cu Wizz Air la Treviso (vreo două ore), de unde am luat autobuzul de Padova (4 Euro/pers) şi ne-am cazat la Hotel Grand d'Italial 4* - foarte bun, cu 80 Euro/noapte. Ideea cu cazarea la Padova s-a dovedit a fi excelentă: la acelaşi nivel de servicii ca în Veneţia (dacă nu mai bune), este cu mult mai ieftin; gara şi autogara sunt chiar în spatele hotelului, iar Padova e un oraş fermecător şi are ce arăta. Factorul stresant a fost vremea: a fost frig şi a plouat cu intermitenţe tot timpul, iar de soare am avut parte doar în două zile. Am pus pe noi toate hainele pe care le-am avut - slavă Domnului că nu am răcit!

  Am început să vizităm PADOVA chiar din ziua sosirii; am văzut Musei Civici Eremitani (arheologie + o colecţie de picturi şi statui), Chiesa degli Eremitani, Capella Scrovegni (“Sixtină” pictată de Giotto), elegantul local Gran Caffè Pedrocchi, impunătorul Palazzo della Ragione, statuia lui Gattamelata (Donatello) şi Basilica Sant’Antonio – bogat împodobită, cu sarcofagul lui “Il Santo” - binecunoscutul făcător de minuni Sfântul Anton de Padova (care te ajută să recapeţi ce ai pierdut: obiecte, sănătatea, dragostea omului iubit). În ultimele zile ale şederii noastre la Padova, am mai vizitat: Chiesa dei Carmini, Piazza dei Signori, delle Erbe şi dei Frutti, Domul (auster), uriaşa piaţă ovală Pratto della Valle, cu 78 de statui, încântătoarea Orto Botanico – cea mai veche din Europa! şi Basilica Santa Giustina – mare, cu 8 cupole (site-ul "am fost acolo" cuprinde numeroase descrieri amănunţite ale obiectivelor, aşa că nu voi insista).

  Din cele opt zile cât am stat în Padova, şase au fost destinate Veneţiei. Programul nostru zilnic era acelaşi: după ce ne “făceam plinul” cu un mic dejun îmbelşugat, luam trenul (sau autobuzul) şi în maxim o oră eram la Veneţia. Aici, ne luam picioarele la spinare şi băteam pe jos acest oraş-muzeu (destul de întins, deşi limitat de Lagună) parcurgând zilnic câte o “sestieră” (cartier separat de canale) în căutarea obiectivelor de vizitat. Strecurându-ne printre hoardele de turişti (deşi e de-abia aprilie!), urmăream străduţele înguste, sărind din podeţ în podeţ (doar o dată am apelat la “traghetto” pentru o traversare). Aşa am reuşit să vedem cam tot ce ne-am planificat, inclusiv cele câteva “Scuola Grande” - adevărate muzee de artă, precum şi principalele biserici – ele însele monumente de arhitectură, decorate cu picturi, sculpturi, monumente funerare impresionante şi nenumărate obiecte de artă valoroase. Nu voi insista pe cele văzute - ar însemna să scriu un roman! Dar aş putea enumera principalele obiective ce trebuie şi merităsă fie vizitate:

  Scuola Grande di San Rocco – strălucită galerie de artă

  Scuola Grande dei Carmini - cu numeroase Tiepolo)

  Scuola Grande di San Marco (superbă faţada de marmură, restul e spital), cu statuia uriaşă a condotierului Bartolomeo Coleoni de Verocchio

  Scuola San Giorgio degli Schiavoni - cu picturi de Carpaccio

  Galeria dell’Accademia - adăposteşte tablouri şi obiecte religioase de mare valoare, scoase din biserici desacralizate în timpul ocupaţiei napoleoniene.

  Muzeul de artă modernă Peggy Guggenheim – cel mai scump din Veneţia! cu “mâzgăleli” de Picasso, De Chirico, Chagall, Pollock (hmmm…) dar şi o “Măiastră” de Brâncuşi.

  Din nenumăratele „Palazzo”-uri înşirate de-a lungul lui Canal Grande şi a altor canale, am vizitat numai celebrul Ca d’Oro, ce adăposteşte Galleria Franchetti: şi clădirea, şi colecţia de obiecte de artă, dar şi vederea de milioane au meritat vizita (ca să nu mai amintim că ne-am adăpostit de ploaie...)

  Biserica Santa Maria in Nazaret (degli Scalzi)

  Chiesa di San Nicolo da Tolentino

  Chiesa di San Pantalon (Fumiani)

  Biserica San Rocco (cu Tintoretto)

  Biserica Santa Maria Gloriosa dei Frari – a doua ca mărime şi importanţă în Veneţia, un Panteon al celebrităţilor vremii

  Biserica San Polo – în stil bizantin

  Biserica San Giacomo dell’Orio

  Biserica San Geremia e Santa Lucia di Siracusa

  Chiesa dei Carmini

  Chiesa di San Trovaso (cu două faţade identice - pentru uzul separat a două familii rivale)

  Biserica Madonna dell Orto (cu Tintoretto) cu statuia făcătoare de minuni

  Biserica Santa Maria dei Miracolli -adevărată bijuterie Renascentistă din marmură policromă

  Biserica Santi Giovanni e Paolo – adevărat Panteon al Veneţiei

  Biserica Santa Maria Formosa – cu icoana Fecioarei ce a ajutat armata Veneţiei să obţină victoria în bătălia cu turcii de la Lepanto

  Biserica San Giacometto di Rialto - cea mai veche, de-o vârstă cu Veneţia

  Biserica San Salvatore, cu un Tizian

  Biserica San Giorgio dei Greci – ortodoxă, cu campanilla albă puternic înclinată

  Biserica San Moise Profeta – faţada barocă glorifică familia Fini, care a plătit-o

  Biserica Santa Maria Zobenigo (Santa Maria del Giglio) – glorifică familia Barbaro; are unicul Rubens din Veneţia

  Biserica San Stefano

  San Zaccaria – faţadă Renascentistă de marmură albă şi roz, interiorul integral îmbrăcat în uriaşe picturi de Tintoretto, Bellini, Tiepolo, Van Dyck...

  Biserica Santa Maria della Salute - grandioasă capelă octogonală închinată Fecioarei ce a salvat oraşul de ultima ciumă (ilustrat de grupul statuar de deasupra altarului central) cu icoana „Panaghia Mesopantitissa” (Madonna Mediator) adusă din Creta după căderea insulei sub turci.

  Am lăsat la urmă Basilica San Marco, cu bogăţia de mozaicuri (din secolul unsprezece!!!) ce te lasă literalmente cu gura căscată cu toată bogăţia de opere de artă din interior ce nu pot fi uşor descrise.

  Biserica San Zulian – ultima văzută în Veneţia, dar ce te mai poate uimi după San Marco?!

  Palatul Dogilor: nu l-am mai vizitat – am considerat că l-am văzut binişor la ultima noastră excursie.

  Într-o zi, ne-am mâncat pacheţelele cu mâncare pe podul Maria Callas ce duce la teatrul de operă «La Fenice», la care spectatorii pot sosi şi cu gondola!

  În Veneţia cea lipsită de vegetaţie, am desoperit şi un parculeţ plăcut – Papadopulo...

  Pentru a vizita câteva din insulele din Laguna Veneţiei, inaccesibile cu „piciorul”, am luat „Vaporetto”; spre norocul nostru, a fost singura zi însorită la Veneţia! Pe insula Giudecca am vizitat Biserica Il Redentore („Mântuitorul”) cu faţada de Palladio şi interior sobru. Pe insula San Giorgio am vizitat Biserica San Giorgio Maggiore – tot de Palladio, cu o vedere splendidă spre Piaţa San Marco şi Palatul Dogilor de vis-a-vis, peste canalul Giudecca.

  Pe Isola di San Pietro - într-o oază de linişta şi verdeaţă - am vizitat Basilica San Pietro in Castello – tot de Palladio, care a fost timp de sute de ani Catedrala Veneţiei.

  Din lipsă de timp, nu am mai vizitat nici Murano, nici Burano (văzute în fugă cu ani în urmă), ci am făcut un drum lung până la insula Torcello, unde doream să vedem prima catedrală a Veneţiei: Santa Maria Assunta. Aici, pentru o mie de ani, timpul s-a oprit în loc, şi suntem răsplătiţi cu două splendide mozaicuri de mari dimensiuni - pe fond de aur şi albastru-azur, perfect păstrate. Intrăm şi în Biserica Santa Fosca de alături, cu moaştele Sfintei şi ale doicii sale (în general, în mai toate bisericile văzute în Italia, sunt expuse foarte multe moaşte de sfinţi).

  Dar nu numai pentru Veneţia am venit în Padova! La distanţe rezonabile se află alte oraşe istorice ce aşteaptă să fie văzute!

  Nu departe de Veneţia e VERONA, dar am vizitat-o altă dată, chiar dacă nu aşa de amănunţit.

  Într-una din zile, pe o ploaie rece "de toamnă", ne-am încăpăţânat să vizităm VICENŢA: pe Corso Palladio - numeroase clădiri semnate de ilustrul arhitect; apoi - Piazza dei Signori, Palazzo della Ragione=Basilica, Loggia del Capitaniato, Torre Bissara, două coloane cu leul lui San Marco şi Christ Redentore, Palazzo Chericanti. Găsim Teatro Olimpico închis şi - colac peste pupăză! - aparatul nostru foto refuză să mai lucreze şi ne lasă cu ochii-n... ploaie!

  Cu toată tristeţea, a venit ziua să părăsim Padova şi să ne mutăm - pentru alte patru zile - la BOLOGNA - alt oraş care a meritat să fie vizitat. De aici am făcut excursii de o zi la RAVENNA şi FERARRA... dar despre acesta - la locul potrivit!

  ---
  Impresii încărcate de gigiiuti in 13.09.2012 11:12:43

  Validat / Publicat: 13.09.12 11:48:24


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA. A mai fost în/la: Turul Italiei şi Siciliei; sejur la Florenţa
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Au fost destul de multe - în Europa, Asia, Africa, Australia - dacă aş menţiona doar continentele, dar şi în Noua Zeelandă, Antilele Olandeze, Mauritius, şi sperăm să mai fie!
  articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
  VIZUALIZĂRI: 5935

  Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 2 useri

  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (gigiiuti); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  15950 PMA (din 16 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de gigiiuti? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - Admin
  [13.09.12 11:47:33]
  » mesaj pers

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  #G#1

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  • Padova – calm și eleganță (Jun.2018) - punctaj satisfactie: 10.00 (scris in 31.07.18 de RoxanaGRS din IAşI) - RECOMANDĂ
  • Capela Scrovegni din Padova (Jun.2018) - punctaj satisfactie: 10.00 (scris in 25.07.18 de RoxanaGRS din IAşI) - RECOMANDĂ
  • Padova (Jan.2018) - punctaj satisfactie: 9.00 (scris in 21.02.18 de dawnsash din SUCEAVA) - RECOMANDĂ
   [Selectat ca MINI-GHID AmFostAcolo ptr această destinaţie]
  • Un oras frumos (Jan.2013) - punctaj satisfactie: 8.31 (scris in 26.01.13 de GabrielaG din BRASOV) - RECOMANDĂ
  • Basilica di Sant Antonio (Sep.2012) - punctaj satisfactie: 10.00 (scris in 13.10.12 de Diaura* din BUCURESTI) - RECOMANDĂ
   [Selectat ca MINI-GHID AmFostAcolo ptr această destinaţie]
  • Frumusetea milenara a unui oras (Sep.2012) - punctaj satisfactie: 10.00 (scris in 11.10.12 de Diaura* din BUCURESTI) - RECOMANDĂ
   [Selectat ca MINI-GHID AmFostAcolo ptr această destinaţie]
  • Bellissima Padova! (Sep.2010) - punctaj satisfactie: 10.00 (scris in 04.06.11 de mariarosa din TARGU MURES) - RECOMANDĂ
   [Selectat ca MINI-GHID AmFostAcolo ptr această destinaţie]
  • N.B.: Recomandarile evidenţiate (pe fond galben) aparţin unor autori cu statut de membru GOLD sau superior

  • Vezi MG AFA pentru această destinaţie
  • INFO:
  • PUNCTE SATISFACŢIE MEDIE pentru acest obiectiv: 9.66
  • GRAD RECOMANDARE: 100.00%
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
  #M#1

  [3] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [APR-2012] Catedrala din Padova, dinspre Pratto della Valle -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 13.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av365147">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv365147"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=365147">Şterge vot</a></div><span id="v9365147" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(365147)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f365147Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e365147MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [APR-2012] Catedrala din Padova, dinspre Pratto della Valle
  foto gigiiuti [13.09.12]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [APR-2012] În Piaţa Pratto della Valle, Padova -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 13.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av365148">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv365148"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=365148">Şterge vot</a></div><span id="v9365148" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(365148)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f365148Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e365148MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [APR-2012] În Piaţa Pratto della Valle, Padova
  foto gigiiuti [13.09.12]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [APR-2012] Mormântul Sfântului Anton de Padova - loc de închinăciune. 
La un moment dat, după ce şi-a aşteptat rândul, o doamnă bine îmbrăcată şi-a scos cu naturaleţe cerceii de aur, i-a agăţat lângă celelalte ofrande, apoi a îngenunchiat să se roage. 
Am fost profund impresionat. -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 13.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av365149">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv365149"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=365149">Şterge vot</a></div><span id="v9365149" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(365149)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f365149Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e365149MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [APR-2012] Mormântul Sfântului Anton de Padova - loc de închinăciune. La un moment dat, după ce şi-a aşteptat rândul, o doamnă bine îmbrăcată şi-a scos cu naturaleţe cerceii de aur, i-a agăţat lângă celelalte ofrande, apoi a îngenunchiat să se roage. Am fost profund impresionat.
  foto gigiiuti [13.09.12]
  # [50 PMA, +BONUS]

  #G#2

  [3] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  #I#D2
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.0931658744812 sec