#I#D
34159 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Vietnam

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.09.2012
DE
Avatar gigiiuti
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 21.05.12
MEMBRU: PREMIUM
DATE SEJUR
MAY-2012
DURATA: 10 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
3000 Euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Vietnam - o destinate turistica de prima mana


Excursia noastra în VIETNAM a fost un adevărat tur de forţă: în zece zile, am avut şapte zboruri, am schimbat patru hoteluri (excelente - de 3* şi 4*) şi o navă de croazieră şi am avut parte de o experienţă inedită: de fapt, a fost un tur privat, perfect organizat numai pentru noi doi, întrucât în fiecare localitate vizitată am fost preluaţi şi deserviţi de câte un şofer cu o Toyota (cu scaunele îmbrăcate în piele bej) şi un ghid local, care s-au ocupat de toate.

Am părăsit Bucureştiul – unde tocmai erau călduri de 33ºC, pentru capitala Hanoi, care ne-a întâmpinat cu …38ºC! – ceea ce e mult chiar şi pentru vietnamezi, mai ales din cauza umezelii foarte mari. Am fost cazaţi la DEMANTOID 3* în Deluxe room şi am plecat imediat într-un tur de oraş. Hanoi-ul e foarte verde - sunt multe flori, iar toate străzile sunt umbrite eficient de arbori înalţi cu frunze mari. Oraşul are vreo 6,5 milioane de locuitori şi o circulaţia de coşmar: mii de scutere, motorete, biciclete, mai rar autoturisme şi autobuze - circulă practic fără reguli, într-un vacarm de claxoane şi fum de tobe de eşapament; a traversa strada aici e o aventură (de-abia în ultimele zile ne-am mai obişnuit). Pentru a se feri de poluare, aproape toată lumea poartă mască de cârpă, multe femei poartă scurte cu capişon ce le apără de soare şi intemperii. Trotuarele sunt ocupate nu numai de vehicolele parcate, dar şi de tarabe la care femei gătesc încontinuu mâncarea pentru trecători... care o consumă pe loc, şezând pe scăunele minuscule sau direct pe bordură. Casele - foarte înguste şi înalte - par construite cam fără reguli, dar vedem şi multe clădiri frumoase, în stil colonial francez.

Amplasat într-un parc imens, frumos, cu un lac cu peşti, am vizitat complexul unde a trăit şi lucrat Ho Şi Minh (din fericire, mauzoleul era închis!). A fost foarte interesant Muzeul de etnografie, având un fel de Muzeu al satului expunând case specifice celor 54 de naţionalităţi din Vietnam. Ne-au încântat Muzeul de arte frumoase şi Templul literaturii – de fapt o universitate veche de o mie de ani. Am mâncat la un restaurant mâncăruri locale foarte bune, am asistat la un Water Puppet Show – specific vietnamez. Am vizitat apoi un templu taoist şi o pagodă budistă. În timpul vizitării obiectivelor turistice, aveam grijă ca la fiecare oră să ne retragem în maşină, în aerul condiţionat (care funcţiona non-stop şi foarte eficient) ca să ne revenim în fire şi să bem multă apă rece.

În ziua următoare, am plecat cu maşina de-a lungul Fluviului Roşu până în delta acestuia, unde, pe nava de lux Emeraude, cu patru nivele (replică a navei franceze cu zbaturi) ne aştepta o “private cabin” cu tot confortul. Împreună cu turişti americani, australieni, francezi, am făcut o croazieră lungă pe minunatul golf Halong, recent declarat “una din cele şapte minuni naturale ale lumii” şi care face parte din patrimoniul universal UNESCO (poate fi văzut pe Internet). Plutim pe o apă verde de smarald (“emeraude”) din care se înalţă vertical sute de insule şi insuliţe calcaroase, înalte, acoperite de verdeaţă şi punctate de peşteri... Între timp, facem faţă cu greu la trei mese îmbelşugate, cu multe feluri de “sea-food”. Vedem un sat de pescari ce trăiesc permanent în case pe apă, apoi vizităm – nu fără efort – o peşteră mare, împodobită cu multe şi frumoase formaţiuni carstice (inclusiv un «penis» iluminat în roşu...). Seara, facem baie într-o apă caldă-caldă, verde-smarald dar ne-transparentă (deci fără corali!); alţii se plimbă cu caiace. După cină, e programat un film clasic pe punte, dar noi nu mai rezistăm...

Noaptea a trecut greu – a fost tare cald; noroc că a plouat straşnic. Dimineaţa, pe puntea de sus, ni se fac demonstraţii de Tai Chi, iar după micul dejun - cu regret - ne întoarcem în port, de unde însoţitorii noştrii ne transportă la aeroport.

Zburăm la Da Nang – fostă bază americană în timpul războiului, unde ne preiau alt ghid cu alt şofer, care ne duc să ne cazăm la Hoi An, în Ancient House Resort - înecat într-o adevărată grădină tropicală, plină de flori exotice; avem o cameră cu pat dublu cu baldachin de mătase – un vis. Seara, mâncăm gustos la restaurantul resortului, apoi ne plimbăm îndelung prin orăşelul meşteşugit iluminat.

Dimineaţa, după un dejun copios, vizităm centrul oraşului vechi – aflat în patrimoniul UNESCO - ce adăposteşte muzee, case-temple ale congregaţiilor chinezeşti originare din Canton şi Fujian, un pod străvechi ce leagă cartierele japonez şi chinez, ateliere de artizanat şi mai ales - magazinaşe fără număr, găzduite în case în stil chinez şi japonez cu elemente vietnameze. După ce cheltuim câţiva dolari (inclusiv pentru o bluză pe care ne-au cusut-o în două ore!), plecăm cu maşina spre nord, de-a lungul coastei Mării Chinei de Sud, cale de vreo sută de kilometri, cu frumoase privelişti marine. Traversăm o trecătoare montană – vechea graniţă dintre imperiul nord şi cel de sud, luăm masa sub un şopron la ospătăria unei crescătorii de scoici, şi ajungem în fosta capitală imperială Hue, unde ne cazăm la Park View Hotel – cam oarecare, deşi de 4*.

Pe o căldură toridă, parcurgem - cu o nouă ghidă - un itinerar lung; vizităm impozantele complexe funerare regale a trei din cei 14 împăraţi din dinastia Nguen (ultima din istoria acestei ţări, care este atestată documentar de prin mileniul 3 înainte de Hristos!): construcţii monumentale, cu decoraţiuni bogate, înconjurate de parcuri, cu lacuri cu lotuşi şi peşti. Curios e faptul că împăraţii sunt adoraţi şi în prezent, ca fii ai cerului! Vizităm Oraşul Imperial – respectiv ce a mai rămas după bombardamente din Oraşul Interzis Violet. Vedem temple, pagode, Citadela, locuri de închinăciune. Aflăm că cei mai multi vietnamezi practică o triplă religie: Buddhism, Confucianism şi Taoism la un loc; există şi creştini, ceva musulmani, dar de regulă toţi respectă cultul străbunilor şi practic în fiecare casă, magazin sau loc de muncă există câte un altar unde ard încontinuu beţişoare parfumate. Încheiem cu o plimbare cu jonca pe Râul Parfumat şi concluzionăm că - din punct de vedere cultural - Hue a fost cel mai interesant obiectiv din toată excursia. Seara, ne mai plimbăm prin oraş, prânzim, apoi ne delectăm cu o scaldă îndelungată în piscina hotelului, între tufe de azalee, trandafirul-deşetului şi floarea pasiunii în plină floare.

De dimineaţă, zburăm la Ho Shi Minh City – adică Saigon, pe care-l vizităm imediat - desigur, iarăşi cu alt ghid. E o adevărată metropolă cu 9 milioane de locuitori... şi 6 milioane de scutere! , cu multe clădiri istorice, frumoase şi cu zgârie-nori ca-n Singapore şi la Kuala-Lumpur, cu numeroase parcuri umbroase şi pline de flori. Vizităm Palatul Prezidenţial – redenumit «al Reunificării» după ce a fost cucerit de Viet-Cong (atunci când i-au învins pe americani): săli ornate cu mult bun gust, cu mobilier şi decoraţiuni tradiţionale vietnameze, apoi subsolul – adăpost antiaerian de unde era condus efectiv războiul - în care istoria tragică a ţării pare încă prezentă. În piaţa Paris vedem catedrala Notre Dame, Primăria, Poşta centrală cu decoraţii Art Deco, construită de binecunoscutul Eiffel. Suntem conduşi în cartierul Cholon unde vizităm China Town, cu uriaşe pieţe de mărfuri, câteva pagode şi temple, apoi ne cazăm într-un Deluxe room la SANOUVA HOTEL 3* - foarte central, iar seara mâncăm bine la un restaurant local.

După un mic dejun consistent, plecăm într-o excursie în Delta Mekong – unul din marele fluvii ale Asiei (4800 km). Drumul de vreo 110 km a fost frumos: traversăm lanuri de orez, livezi cu arbori fructiferi specifici sudului, multe flori, vedem viaţa de zi cu zi a oamenilor de-aici (un sfert din populaţia de 90 de milioane a ţării). Ne mirăm de obiceiul îngropării morţilor direct în mijlocul orezăriilor, şi admirăm în trecere temple ale altor culte religioase (dintre care unul este ornat cu svastici!). Ne urcăm într-un sampan cu polog şi străbatem cărările verzi ale Deltei; vedem piaţa plutitoare din Cai Be, unde localnicii fac comerţ angro din bărci mari, încărcate cu legume şi fructe, crescute în Deltă. Apoi, noi doi luăm loc într-o bărcuţă cu vâsle, mânuite de o vietnameză micuţă (vietnamezii au în medie 1,64 m şi 54 kg, iar femeile – 1,53 m şi 46 kg!) care ne conduce pe canale înguste, printre livezi de pomi fructiferi şi case lacustre – unele mai arătoase. Acostăm la insula Tan Phong, unde ni se prezintă modul de fabricare, cu mijloace casnice, a ţuicii din orez, a caramelelor din lapte de nucă de cocos, pop-rice (floricele din orez) şi alte «crănţănele», hârtie din orez (pentru spring rolls). În livada minunată cu pomi tropicali a casei unui moşier local de pe la 1828 – integral din lemn, cu mobilier incrustat cu sidef - avem parte de o masă bogată, la care suntem serviţi la propriu - curăţat creveţi, împăturit spring rolls cu peşte prăjit estetic... chiar şi numai descrierea mesei m-ar face să salivez din plin!

Înapoiaţi la Saigon, primim «pentru acasă» o pungă cu fructe tropicale: longan, rambutan, banane mici, mango extradulce, dragonfruit, mandarine; gustăm din ele, ne odihnim şi plecăm singuri prin oraş: e plăcut, nu sunt decât 35ºC. Facem fotografii clădirilor frumoase: Muzeul oraşului, Hotel Rex (aici era comandamentul armatei americane), Hotel Continental (aici se petrece acţiunea romanului lui Graham Greene: «Un american liniştit»).

În ultima zi, dăm o tură prin piaţa-bazar din apropiere: e o bogăţie extraordinară de fructe, flori minunate, splendid aranjate, zeci de sortimente de cafea (Vietnamul e al doilea exportator de cafea, după Brazilia, şi primul în lume la piper!), peşti şi fructe de mare, tot felul de alune şi keshew, îmbrăcăminte, încălţăminte, obiecte casnice şi electronice, etc, etc. Vizităm apoi Muzeul de Arte Frumoase găzduit în două clădiri remarcabile, în stil francez cu elemente de Art Nouveau. Vedem pictură - mai ales nouă; am apreciat mai ales lacurile pe lemn, dar constatăm că muzeul similar de la Hanoi a fost mult mai interesant. Întorşi la hotel, comandăm un ultim prânz vietnamez şi ne punem pe aşteptat ora plecării, recapitulând mental cele văzute. În Saigon, ne-a impresionat uimitoarea alăturare de mizerie şi lux exorbitant: de la mâncat pe stradă la localuri sofisticate, sau aranjamentele florale rafinate executate de oameni mai mult decât modeşti. Am văzut aici mai puţine case extrem de «subţiri» şi înalte, în schimb sunt foarte multe case ca nişte palate, de un bun gust perfect, atât în stil colonial francez, dar şi într-un stil mixat cu oriental.

În excursiile noastre, ne-au fost prezentate o mulţime de ateliere: de fabricare a mătăsii şi de croitorie ultrarapidă; de sculptură în marmură, jad, ametist, onix şi alte soiuri de piatră (cu produse de calitate şi foarte ieftine) cu subiect tradiţional dar şi mai «european»; de tablouri din lac pe lemn, cu incrustaţii de sidef şi de... coajă de ou de raţă; de pălării conice şi lanterne «chinezeşti»; de beţişoare parfumate din santal şi scorţişoară; crescătorii de perle de apă dulce şi sărată, inclusiv prelucrarea acestora în bijuterii scumpe; de prelucrare a pietrelor preţioase şi semipreţioase, şi câte altele. Am mâncat numai mâncare vietnameză, din diversele zone geografice pe care le-am parcurs, şi toată ne-a plăcut: am primit multe verdeţuri – gătite doar parţial, peşte, fructe de mare, carne de pui şi de vită, şi desigur - fructe!

Pe scurt, a fost scurt, intens, obositor, dar foarte interesant, şi suntem mulţumiţi de excursie. Desigur, în Vietnam au mai rămas foarte multe de vizitat, dar şi în imeditata apropiere - ca să nu amintesc decât Angkor Wat, în Campucia vecină; dar… nu le poţi avea pe toate!

A urmat un drum lung şi chinuitor: întâi un zbor până la Hanoi (nu am avut bilet direct spre Paris), urmat de al doilea - 11 ore până la Paris, şi în fine ultimul – la Bucureşti. Ufff!

Acum - am revenit la viaţa «normală»...

---
Impresii încărcate de gigiiuti in 06.09.2012 10:08:31

Validat / Publicat: 06.09.12 10:38:42


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în VIETNAM. A mai fost în/la: Kuala Lumpur, Singapore
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 13162


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (gigiiuti); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  20900 PMA (din 21 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[06.09.12 10:52:43]
» mesaj pers

   @ion gheorghe: bun-venit pe site si in comunitatea AmFostAcolo.

Multumim pentru impresii, te asteptam si cu alte recomandari din vacantele tale trecute sau viitoare

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- alinaro
[06.09.12 11:01:35]
» mesaj pers

   Impresionant acest circuit intr-o destinatie mai putin comuna pentru noi toti. Sincera sa fiu, despre Vietnam stiam foarte putine lucruri, asa ca mi-ati dat ocazia sa calatoresc si eu cu gandul intr-un loc in care nu stiu daca voi ajunge vreodata.

   Va multumim pentru descriere si va asteptam cu fotografii si cu alte impresii de calatorie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Diaura*
[06.09.12 11:15:48]
» mesaj pers

   Superb... interesant si... apetisant.

   Toata aceasta aventura ati luat-o la " pachet " de acasa, printr-o agentie? Sau ati mai facut excursii optionale, achizitionate de acolo?

   Te rog... mult... incarca si poze. E dept ca si asa povestea este interesanta, dar pentru cine nu a fost acolo (ca mine) pozele sunt fascinate.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- gigiiuti
[06.09.12 12:49:31]
» mesaj pers

   @alinapopi:

   Excursia am contractat-o printr-o agentie de turism de elita (am inteles ca nu avem voie sa le mentionam, poate doar in corespondenta privata).

   Noi nu am facut poze relevante, dar pe testimonial-ul agentiei sunt foarte multe si de buna calitate.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- gigiiuti
[06.09.12 12:53:01]
» mesaj pers

   @Diaura:

   Repet raspunsul transmis catre alinapopi:

   Excursia am contractat-o printr-o agentie de turism de elita (am inteles ca nu avem voie sa le mentionam, poate doar in corespondenta privata).

    Noi nu am facut poze relevante, dar pe testimonial-ul respectivei agentii sunt foarte multe poze, si de buna calitate.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- amero
[06.09.12 13:30:59]
» mesaj pers

   extrem de interesant dar nu pot crede ca nu poti incarca macar cateva poze.

   ai scris la un moment dat ca la intoarcerea in Saigon ai fotografiat Muzeul orasului, hotelul Rex si Continental, macar pe acelea sa le incarci.

   oricum ai comprimat foarte mult si pacat, sigur unele obiective puteau constitui rew. in sine.

   felicitari pentru o asemenea experienta unica

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- gigiiuti
[12.09.12 13:30:29]
» mesaj pers

   @amero:

   Am dat curs "invitatiei" si am incarcat o parte (1/10) din fotografiile din Vietnam, inclusiv pe cele solicitate. Comentariile sper sa completeze textul de mai sus.

   Notele de calatorie sunt voluminoase si nu ma apuc sa le transcriu pe net.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Diaura*
[12.09.12 14:33:30]
» mesaj pers

   @ion gheorghe:

   Multumesc frumos. A meritat si munca ta si asteptarea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- TraianS
[12.09.12 14:33:44]
» mesaj pers

   Foarte frumoase pozele si comentariile la ele fac mult. Multumim.

   Reviewul are alta valoare acum. Nu m-as fi gandit ca Vietnamul e atat de frumos... si de interesant.

   O vacanta pe cinste. Felicitari.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[13.09.12 11:47:12]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- gabifernandes
[01.10.13 15:12:16]
» mesaj pers

   buna ziua,

   foarte frumos spus :)

   ma pregatesc si eu sa plec in vietnam dar am o retinere: merg doar cu fiul meu de 7 ani.

   cat de safe e hanoi - asta e destinatia mea de baza.

   va multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- gigiiuti
[02.10.13 12:21:26]
» mesaj pers

   @gabifernandes:

   Stimate domn,

   Cat timp am umblat singuri, neinsotiti de ghizi - prin Vietnam, nu am avut nici un moment senzatia vreunui pericol, nici chiar seara (respectand regulile bunului simt).

   Desi saracia e mare, nici vanzatorii ambulanti nu sunt asa de insistenti ca prin alte tari: e drept ca politia este omniprezenta (se pare ca exista chiar si o politie a turistilor! , care goneste persoanele ce agaseaza ne-vietnamezii).

   Pericolul real il reprezinta traficul, mai ales motoretele (daca din greseala te loveste o bicicleta, parca nu e asa de grav?!) - nu poti fi sigur ca toti participantii la trafic sunt la fel de corecti, de iscusiti sau de atenti.

   Dar... nu e o regula ca experientele unei persoane sa se aplice si altora!

   Si oricum, Saigonul este mult mai "animat" decat Hanoiul!

   Va urez o vacanta agreabila, fara evenimente! :

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- gabifernandes
[02.10.13 13:59:20]
» mesaj pers

   @ion gheorghe: multumesc frumos si pentru raspuns si pentru urari!

   gabriela fernandes

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[89] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2012] -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361645">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361645"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361645">Şterge vot</a></div><span id="v9361645" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361645)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361645Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361645MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2012]
foto gigiiuti [07.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2012] -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361646">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361646"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361646">Şterge vot</a></div><span id="v9361646" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361646)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361646Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361646MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2012]
foto gigiiuti [07.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2012] Clădiri în Hanoi - înalte şi înguste (terenul e scump) -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361647">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361647"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361647">Şterge vot</a></div><span id="v9361647" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361647)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361647Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361647MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2012] Clădiri în Hanoi - înalte şi înguste (terenul e scump)
foto gigiiuti [07.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [MAY-2012] Hanoi: Arhitectură franceză - o ambasadă -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361648">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361648"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361648">Şterge vot</a></div><span id="v9361648" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361648)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361648Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361648MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2012] Hanoi: Arhitectură franceză - o ambasadă
foto gigiiuti [07.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2012] Hanoi: Hotel Sofitel -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361649">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361649"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361649">Şterge vot</a></div><span id="v9361649" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361649)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361649Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361649MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2012] Hanoi: Hotel Sofitel
foto gigiiuti [07.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2012] Greu cu spaţiul locativ la Hanoi! 
Fiecare locuinţă este decorată individual, după fantezia... sau după punga locatarului... -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361650">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361650"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361650">Şterge vot</a></div><span id="v9361650" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361650)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361650Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361650MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2012] Greu cu spaţiul locativ la Hanoi! Fiecare locuinţă este decorată individual, după fantezia... sau după punga locatarului...
foto gigiiuti [07.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2012] Hanoi: Bazarul central - e uriaş, dar nu e unicul! 
În fundal - locuinţe amenajate diferit de fiecare locatar. 
În prim plan, pe motoretă: majoritatea femeilor poartă mască şi un fel de trening cu glugă, care le protejează de noxe, soare şi praf. -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361651">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361651"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361651">Şterge vot</a></div><span id="v9361651" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361651)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361651Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361651MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2012] Hanoi: Bazarul central - e uriaş, dar nu e unicul! În fundal - locuinţe amenajate diferit de fiecare locatar. În prim plan, pe motoretă: majoritatea femeilor poartă mască şi un fel de trening cu glugă, care le protejează de noxe, soare şi praf.
foto gigiiuti [07.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2012] 'Extraterestră' pe motoretă, pe fondul unui magazin de 'chinezării' -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361652">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361652"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361652">Şterge vot</a></div><span id="v9361652" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361652)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361652Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361652MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2012] "Extraterestră" pe motoretă, pe fondul unui magazin de "chinezării"
foto gigiiuti [07.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2012] Arhitectură vietnameză la Hanoi -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361653">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361653"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361653">Şterge vot</a></div><span id="v9361653" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361653)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361653Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361653MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2012] Arhitectură vietnameză la Hanoi
foto gigiiuti [07.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2012] Mausoleul 'Unchiului Huo'
Huo Shi Minh este şi astăzi foarte respectat - cel puţin la Hanoi -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361654">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361654"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361654">Şterge vot</a></div><span id="v9361654" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361654)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361654Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361654MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2012] Mausoleul "Unchiului Huo" Huo Shi Minh este şi astăzi foarte respectat - cel puţin la Hanoi
foto gigiiuti [07.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2012] Casa unde a trăit 'Unchiul Ho' - pe piloni (Fluviul Roşu se revărsa adesea) -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361655">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361655"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361655">Şterge vot</a></div><span id="v9361655" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361655)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361655Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361655MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2012] Casa unde a trăit "Unchiul Ho" - pe piloni (Fluviul Roşu se revărsa adesea)
foto gigiiuti [07.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2012] Hanoi: Templul într-un picior -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361656">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361656"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361656">Şterge vot</a></div><span id="v9361656" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361656)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361656Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361656MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2012] Hanoi: Templul într-un picior
foto gigiiuti [07.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2012] Ofrande în 'Templul într-un picior' -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361657">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361657"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361657">Şterge vot</a></div><span id="v9361657" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361657)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361657Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361657MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2012] Ofrande în "Templul într-un picior"
foto gigiiuti [07.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2012] Cu ghida noastră din Hanoi (nici vietnamezii nu adoră căldura!) la muzeul de etnologie. 
Casă tradiţională - pe piloni, cu acoperiş înalt acoperit cu paie. Înăuntru e chiar răcoare! -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361658">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361658"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361658">Şterge vot</a></div><span id="v9361658" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361658)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361658Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361658MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2012] Cu ghida noastră din Hanoi (nici vietnamezii nu adoră căldura!) la muzeul de etnologie. Casă tradiţională - pe piloni, cu acoperiş înalt acoperit cu paie. Înăuntru e chiar răcoare!
foto gigiiuti [07.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2012] Această structură asigură un tiraj eficient! -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361659">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361659"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361659">Şterge vot</a></div><span id="v9361659" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361659)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361659Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361659MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2012] Această structură asigură un tiraj eficient!
foto gigiiuti [07.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2012] Monument funerar. Statuile din lemn (foarte explicite!) urmăresc şirul vieţii. -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361662">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361662"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361662">Şterge vot</a></div><span id="v9361662" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361662)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361662Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361662MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2012] Monument funerar. Statuile din lemn (foarte explicite!) urmăresc şirul vieţii.
foto gigiiuti [07.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2012] Zeitate în Muzeul de arte frumoase -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361665">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361665"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361665">Şterge vot</a></div><span id="v9361665" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361665)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361665Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361665MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2012] Zeitate în Muzeul de arte frumoase
foto gigiiuti [07.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2012] Artă tradiţională vietnameză (lac), cu scene din război -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361666">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361666"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361666">Şterge vot</a></div><span id="v9361666" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361666)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361666Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361666MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2012] Artă tradiţională vietnameză (lac), cu scene din război
foto gigiiuti [07.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2012] Confucius (în Templul literaturii) continuă să fie adorat -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361667">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361667"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361667">Şterge vot</a></div><span id="v9361667" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361667)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361667Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361667MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2012] Confucius (în Templul literaturii) continuă să fie adorat
foto gigiiuti [07.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2012] Intrarea în Templul literaturii -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361668">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361668"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361668">Şterge vot</a></div><span id="v9361668" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361668)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361668Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361668MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2012] Intrarea în Templul literaturii
foto gigiiuti [07.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2012] În Templul literaturii -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361669">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361669"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361669">Şterge vot</a></div><span id="v9361669" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361669)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361669Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361669MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2012] În Templul literaturii
foto gigiiuti [07.09.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAY-2012] Teatrul de păpuşi pe apă - tradiţional vietnamez. 
Marionetele sunt nu ştiu cum manipulate pe sub apă! -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361670">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361670"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361670">Şterge vot</a></div><span id="v9361670" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361670)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361670Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361670MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2012] Teatrul de păpuşi pe apă - tradiţional vietnamez. Marionetele sunt nu ştiu cum manipulate pe sub apă!
foto gigiiuti [07.09.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2012] Hanoi: Pagoda budistă -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361677">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361677"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361677">Şterge vot</a></div><span id="v9361677" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361677)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361677Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361677MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2012] Hanoi: Pagoda budistă
foto gigiiuti [07.09.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAY-2012] Nava noastră din Golful HALONG. 
O localnică săracă vine să vândă ceva 'boierilor': nu insistă, doar ne roagă să cumpărăm ceva... -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361681">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361681"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361681">Şterge vot</a></div><span id="v9361681" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361681)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361681Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361681MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAY-2012] Nava noastră din Golful HALONG. O localnică săracă vine să vândă ceva "boierilor": nu insistă, doar ne roagă să cumpărăm ceva...
foto gigiiuti [07.09.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAY-2012] Debarcaderul din portul Halong -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361690">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361690"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361690">Şterge vot</a></div><span id="v9361690" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361690)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361690Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361690MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAY-2012] Debarcaderul din portul Halong
foto gigiiuti [07.09.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAY-2012] Încep să se vadă insulele din celebrul Halong Bay -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361691">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361691"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361691">Şterge vot</a></div><span id="v9361691" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361691)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361691Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361691MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAY-2012] Încep să se vadă insulele din celebrul Halong Bay
foto gigiiuti [07.09.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [MAY-2012] Pe înserat, o adevărată flotilă de nave de agrement 'atacă' minunăţiile Golfului Halong -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361692">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361692"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361692">Şterge vot</a></div><span id="v9361692" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361692)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361692Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361692MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [MAY-2012] Pe înserat, o adevărată flotilă de nave de agrement "atacă" minunăţiile Golfului Halong
foto gigiiuti [07.09.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [MAY-2012] Insule din Golful Halong -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361693">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361693"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361693">Şterge vot</a></div><span id="v9361693" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361693)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361693Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361693MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [MAY-2012] Insule din Golful Halong
foto gigiiuti [07.09.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [MAY-2012] Satul plutitor din Golful Halong. 
Romantic... dar nu se trăieşte deloc uşor aici... -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361694">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361694"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361694">Şterge vot</a></div><span id="v9361694" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361694)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361694Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361694MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [MAY-2012] Satul plutitor din Golful Halong. Romantic... dar nu se trăieşte deloc uşor aici...
foto gigiiuti [07.09.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [MAY-2012] Realmente înghesuială la intrarea în Peştera cu surpriză! -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361695">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361695"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361695">Şterge vot</a></div><span id="v9361695" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361695)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361695Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361695MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [MAY-2012] Realmente înghesuială la intrarea în Peştera cu surpriză!
foto gigiiuti [07.09.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [MAY-2012] Formaţiuni relativ modeste, dar meşteşugit iluminate -- foto by <b>gigiiuti</b> [uploaded 07.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av361696">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv361696"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=361696">Şterge vot</a></div><span id="v9361696" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(361696)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f361696Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e361696MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [MAY-2012] Formaţiuni relativ modeste, dar meşteşugit iluminate
foto gigiiuti [07.09.12]
# [0 PMA, fara bonus]

[89] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.13890504837 sec