ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.09.2012
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 17.08.09
STATUS: JUNIOR
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 5 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 8 & 10 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Calitate neasteptata intr-o locatie mai putin favorizata

TIPĂREȘTE

Amplasare

Pensiunea este amplasata in Valea Vinului - o localitate aflata la 8km de comuna Rodna, patrunzand in munte. Valea pe care se afla este foarte ingusta, fara spatii ample, drept care si casele sunt practic insirate pe firul apei, de o parte si de alta (eventual) a drumului. Din acest motiv, peisajul nu este neaparat un punct forte, iar pensiunea nu are un spatiu foarte mare la dispozitie. Totusi, atat cat este, spatiul este bine impartit si folosit pentru a avea atat o terasa pentru servit masa sau o bere, cat si un spatiu de relaxare.

Drumul pana la pensiune este betonat si intr-o stare buna.

Continuand drumul de la pensiune catre munte, gasim cel putin 3 trasee pentru a ajunge in creasta Muntilor Rodnei.

Conditii de cazare

Conditiile sunt excelente, si clasificarea de 2 margarete mi se pare destul de mult sub valoarea reala a pensiunii.

Cabana (de fapt aripa destinata turistilor) este construita pe structura de lemn, si peste tot in aceasta aripa finisajul interior este din lemn, ceea ce ii confera un aer foarte intim si placut.

Ne-a impresionat in mod deosebit de placut atentia la detalii de care au dat dovada proprietarii in decorarea acestei pensiuni (imi pare rau ca n-am avut inspiratia sa facem mai multe poze cu pensiunea). Camera in care am stat a fost suficient de spatioasa pentru un pat matrimonial, o canapea extensibila lata si doua fotolii (ne-extensibile). De asemenea, etajera cu mai multe rafturi este foarte utila pentru depozitarea hainelor sau a lucrurilor de folosinta frecventa.

Baia din camera, desi destul de mica, avea dotari de foarte buna calitate (chiuveta din sticla, gen "vas", cu o mica cascada pe post de robinet, cabina de dus cu mai multe jeturi, etc) si montate foarte foarte bine - nimic nu curgea, nu mirosea, etc.

Geamurile sunt din termopan, unul dintre ele fiind prevazut cu plasa anti-tantari.

Camera are iesire pe un balcon care comunica intre toate camerele de pe etaj.

Curatenia: totul este foarte curat, incepand de la asternuturi si terminand cu baia. Desigur, fiind regim de pensiune, lenjeria si prosoapele nu au fost schimbate pe durata sederii noastre.

Conditii pentru masa

Pensiunea ofera mic dejun inclus in pret. Micul dejun nu este intotdeauna tip bufet (depinde de numarul de turisti - daca sunt putini, se serveste la masa si mai exista si posibilitatea de a servi preparate calde ca ochiuri, cremwursti, etc) si doamnele de la bucatarie incearca sa il faca cat mai variat de la o zi la alta.

Pentru restul meselor, pensiunea are regim de restaurant, asa ca in principiu se poate servi masa in regim a la carte, pana la orele 22. Bucataria este utilata cu aparate profesionale, mancarea este foarte buna si preturile foarte mici (desigur, prin comparatie cu restaurantele din Bucuresti...). Spre exemplu, o cina de 4 persoane, cu cate un fel de persoana plus ceva sucuri, ajunge in jur de 50 de lei. O sticla de vin este 13-14 lei. In orice caz, chiar si daca preturile ar fi fost mai mari, o cina calda dupa o zi istovitoare de traseu pe munte este adevarata mana cereasca...

Relaxare/distractie: Pensiunea dispune de o masa de ping-pong care poate fi folosita oricand fara cost suplimentar. Din cate am inteles, este prevazuta constructia unui alt corp de cladire care ar urma sa adaposteasca si o piscina.

Ospitalitate: In perioada sederii noastre la cabana proprietarii erau plecati in concediu, asa incat pensiunea era "pe mana" a trei doamne: una dintre dansele parea a fi responsabila, o alta era bucatareasa si a treia era ajutor. Vreau sa ii felicit pe proprietari pentru ca au gasit asa niste persoane de incredere si dedicate. De cate ori am avut cea mai mica solicitare, fie si o simpla intrebare, au raspuns prompt, cu o solicitudine si ospitalitate cum rar intalnesti, fara sa ne inoportuneze totusi cu atentie exagerata. Un gand deosebit pentru doamna Eli, bucatareasa, care ne-a "rasfatat" la micul dejun intr-una din zile cu salata de vinete si dulceata facuta de dansa, si cu alte bunatati, si cu care am povestit multe despre cum decurge viata in zona. Ne-am simtit foarte bine primiti si mai mare dragul sa vezi asa o echipa de incredere.

Concluzie: Recomand fara rezerve aceasta pensiune pentru relaxare/ture in Muntii Rodnei. Consider ca au destul de mult de pierdut deocamdata prin faptul ca site-ul nu este actualizat pentru a reflecta adevarata valoare a cabanei, dar sper ca acest neajuns sa fie inlaturat odata cu dezvoltarea ulterioara a cabanei, care am inteles ca este planificata cat de curand.


[fb]
---
Trimis de lilipet in 03.09.12 23:24:00
Validat / Publicat: 04.09.12 05:17:06
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2423 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lilipet); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7650 PMA (din 9 voturi)

ECOURI la acest review

2 ecouri scrise, până acum

webmaster
[04.09.12 06:14:09]
»

Interesanta destinatia recomandata, multumim ptr share

rodica1016
[18.04.13 20:54:51]
»

@lilipet:

Valea Vinului e locul meu de suflet.

Cand am ajuns prima data acolo, in cabina unui camion, deoarece din gara Rodna nu mai circula nimic catre sat, am crezut ca am nimerit in rai: munte in stanga, munte in dreapta, un raulet de-a lungul drumului si cate o casa ici-colo.

Locuitorii, veniti probabil din zona miniera a Poloniei, s-au ocupat de secole cu mineritul, zona fiind una bogata in zacaminte de neferoase. Acum mineritul a murit.

Satul insa va rezista: exista o Casa de vacanta a scriitorilor si insusi Mihail Sadoveanu, indragostit de acest loc, venea des aici. Iar un american! (roman la origine, e drept) a ales aici sa-si cumpere casa pentru a se retrage la pensie!

Ce v-ar indemna sa mergeti la Valea Vinului nu este vinul (nu e o regiune viticola, asa cum usor s-ar putea crede) ci borcutul, apa minerala care izvoraste in mai multe locuri, inrosind albia pe care curge.

Totusi, pe vremea Austo-Ungariei, in beciurile din zona erau aduse butoaiele de vin spre pastrare.

Apoi, aici poate fi inceputul unei incursiuni in Parcul National Padurea Muntii Rodnei. Personal, am urcat pe Ineu cu ani in urma si a fost o experienta de neuitat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
rodica1016
Alte impresii din această RUBRICĂCabana Bradul [Valea Vinului]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.04584002494812 sec
    ecranul dvs: 1 x 1