ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.08.2012
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 01.07.10
    STATUS: SILVER
    DATE SEJUR
    AUG-2012
    DURATA: 5 nopți
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    60.00%
    Către satisfăcător
    CAZARE [camere etc]:
    60.00%
    Către satisfăcător
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    70.00%
    Satisfăcător
    PLAJA şi MAREA:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    72.50%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 8 MIN

    Locatie superba, servicii...romanesti:(

    TIPĂREȘTE

    Revin dupa o perioada mai lunga cu un review. De aceasta data despre o locatie de pe litoralul romanesc.

    Mi-as fi dorit foarte mult sa spun "Wow, se poate si la noi". Poate ca este vina mea (a noastra, eu si sotul meu), poate pentru noi decenta se defineste mai pretentios... Tocmai de aceea voi incerca sa fiu obiectiva, sa precizez cand fac consideratii personale, pentru ca fiecare sa-si poate face o parere, in functie de definitia proprie pentru decenta.

    Pentru inceput precizez ca pretul indicat in descrierea generala se refera DOAR la cazare (fara mic dejun sau alte mese, fara transport etc): 240 lei/ zi. Este adevarat ca acest pret include parcarea pazita, accesul la o plaja superba, sezlong si umbrela.

    Bile albe:

    1-5. marea si plaja :)

    Cu toate acestea, daca va e frica de apa, s-ar putea sa nu va placa. Apa devine destul de adanca (1.6-1.8 m) foarte aproape de mal (cam la 3 m). Se vede in fotografii cat de aproape este geamandura. Pe distanta pana la adancime mare este plin de pietre asa ca nu e amuzant deloc sa stai la apa mica. Sau folosesti incaltaminte tip diving. Imediat ce se adanceste, nisipul de la picioare este fin. Trebuie doar sa va invingenti teama de apa sau sa va luati in bagaj un colac. :)

    Tot respectul pentru salvamari! Erau in greva japoneza (nu-si luasera salariile de 2-3 luni) si cu toate acestea au patrulat permanent, fiind extrem de atenti la cei neascultatori. Respect!

    6. paza

    Incinta (inclusiv plaja privata) este pazita permanent. Am stat fara grija masinii sau a lucrurilor din camera. Mai presus de toate, am putut merge in apa fara grija lucrurilor lasate pe plaja, exact ca in orice alta tara civilizata. Ar fi fost dragut sa nu se plimbe “doamnele si domnii” cu ponei, scoici ai alte lucruri de vanzare, dar onest trebuie sa recunosc ca au fost mult mai putini decat la Mamaia de exemplu.

    7. curatenia

    Plaja este foarte curata! Incredibil nu? Exista pubele pentru gunoi la indemana, exista scrumiere la fiecare umbrela. Si chiar sunt folosite :)

    Se face curat zilnic in camera, se schimba prosoapele. Ne-am fi dorit ca doamnele cu curatenia sa fie putin mai educate ca sa inteleaga gestul nostru de a le lasa o atentie pe pat, asa cum se intampla la hotel. Din pacate, raman doar cu aprecierea muncii lor aici:(

    8. locatia

    Incinta este frumos si aerisit proiectata.

    Vilele sunt de asemenea interesant si cumva intim construite. Exista doar o camera pe etaj, cate 4 camere in fiecare corp de cladire.

    Daca mergeti in grup, gratarul cu foisorul aferent sunt binevenite.

    Bile negre:

    La acest capitol voi nara ce ni s-a intamplat noua, punctele negative fiind legate intre ele.

    Mobilierul este nou, dar daca a iesit surubul cu care este prinsa tablia patului din perete, asa a ramas. Ma intreb daca un administrator nu ar putea fi o idee buna.

    Baile (cel putin 2, ale camerelor in care am stat noi si o familie prietena, in vile diferite dar ambele la etaj) sunt dezastruoase. La noi nu era izolata cabina de dus, ca urmare dupa utilizarea dusului, baia se umplea cu apa. In baia prietenilor nostri curgeau si dusul si WCul. Avantaj noi:(

    La camera noastra, baia se umplea noaptea de un miros infernal de canalizare. Pentru ca prietenii nostri au venit dupa noi, i-am prevenit asa ca nu au intrat in baie noaptea, deci nu pot spune daca era la fel de dramatic si la ei.

    Bomboana pe coliva a fost faptul ca la baia noastra usa era stricata. Pentru ca am ajuns pe seara, nu am mai gasit pe nimeni la care sa ne plangem. L-am sunat pe cel care ne-a facut check-in-ul (un fel de superman; este la receptie, serveste la restaurant). Ne-a spus ca se va rezolva. Bineinteles ca nu s-a rezolvat. Ca urmare am incercat sa dormim cu usa la balcon deschisa ca sa se aeriseasca, caz in care nu pornea aerul conditionat (este facuta o legatura intre AC si inchiderea geamului-usa). Insa zgomotul care se pravaleste peste tine din baie (DN trece chiar prin spatele vilelor si stim cu totii cum se alearga intre statiuni non-stop) este pur si simplu prea mult. Ca urmare a improvizat sotul meu un fel de prindere a usii de sifonier dintr-un umeras metalic. Odata intrat in baie, erai pe cont propriu. Am aflat ca mirosul pestinential combinat cu zgomotul continuu de masini alergand alunga somnul…

    Am adormit totusi spre dimineata, ca urmare ne-am trezit pe la 10. Pana ne-am dezmeticit si ne-am spalat s-a facut 10.30. Ne-am dus sa facem cunostinta cu terasa din incinta inainte de a ne aseza pe plaja. Pana ne-am uitat in jur, ne-am asezat la masa, a venit chelnerul (surpriza! Era cel care ne cazase cu o zi inainte), ni s-au adus meniurile, ne-am hotarat la un ou fiert pentru mine si o omleta pentru sotul meu, s-a facut 10.45. S-a intors chelnerul pentru comanda. Surpriza! Micul dejun se poate comanda pana la ora 10.30 (?!) A fost prea de tot! eram hotarati sa plecam desi platisem in avans tot (aceasta este conditia daca faci rezervarea cu 2-3 saptamani inaintea cazarii). Ca urmare am cerut sa discutam cu seful. Raspuns: “seful e la piata”. Ok, putem astepta 1-2 ore sa se intoarca, ne-am zis noi. Asa ca am coborat pe plaja sa facem macar o baie pana sa incepem sa cautam alta cazare.

    Intre timp s-a facut ora pranzului. Dat fiind ca mancasem doar o cafea de dimineata, am zis sa mergem sa mancam de pranz ca nu cumva sa se anuleze si acesta. Am intrebat din nou de sef. Era tot la piata?! Si la piata a stat pana s-a terminat sejurul. Am hotarat ca neavand bani de aruncat trebuie sa incercam sa rezolvam noi problemele. Sotul meu si-a luat trusa de scule de la masina si a reusit sa repare inchiderea usii de la baie. Mirosul a ramas cu noi pana am plecat dar macar l-am izolat in baie impreuna cu zgomotul strazii. Am respirat tot sejurul aer conditionat:(

    Mancarea… Dat fiind ca restaurantul este numit cu emfaza “pescaresc”, majoritatea felurilor de mancare se bazeaza pe peste sau fructe de mare. Portiile sunt foarte mici si servite “cu relaxare”. Preturile ca la un restaurant de lux! Cel mai ieftin pranz al nostru a fost in valoare de 80 lei, cu doar cate un fel de mancare, un ceai normal pentru mine, o apa sau un Pepsi pentru sotul meu. Cand am impartit si o portie de clatite, brusc a urcat la 100 lei. Inteleg sa dau banii acestia la un restaurant de lux, unde macar calitatea servirii justifica un asemenea pret. Clar nu e de mancat in incinta desi e destul de peste mana sa tot pleci. Poti rezolva cu preparate reci cumparate de la super market, ca la cort. lol

    Imi aduc aminte ca in 2008 am mers la Herculane (o ruina de altfel) la o vila similara acesteia. Si la fel de scumpa era mancarea. Insa baietii aceia stiau sa se faca placuti, te faceau cumva sa lasi banii acolo. Iar conditiile de cazare erau chiar de 3***.

    Ca sa intelegeti cat de relaxati sunt baietii de la restaurant, iata doua povesti picante atunci cand nu esti personaj in ele.

    Intr-o dimineata chelnerul voia sa ii dea restul sotului meu 35 lei la o hartie de 10 lei, din care doar trebuia sa scada o cafea.

    La un pranz servit acolo, am vrut sa iau un peste care avea ca garniture inclusa mamaliga. Nefiind consumatoare de mamaliga, inainte de a da comanda, am intrebat civilizat daca pot sa solicit o garnitura diferita, de exemplu cartofi natur. Mi s-a spus ca da, ca urmare am comandat. Ghiciti? Am primit si platit si mamaliga si cartofii natur.

    Inadvertente:

    1. Pe unele site-uri de turism si pe fluturasul promotional din camera este promovata ca fiind de 4 stele, desi pe cladire scrie mare "3***". Realitatea: este de 3 stele, dar nu conform categoriilor hoteliere, ci mai mult 3 margarete.

    2. Pe toate site-urile de turism, la descrierea camerelor se spune: "Fiecare camera are terasa cu mese". Privind in urma, e chiar amuzant cum poti pica in capcana propriei limbi.

    Realitatea este ca terasa inseamna de fapt o "veranda" (beton turnat la nivel cu solul) in fata vilei, cat sa incapa 2 mese de bar rotunde (cate una pentru fiecare camera, parter respectiv etaj) cu cate 3-4 scaune pentru fiecare. Nu exista terasa (balcon) la fiecare camera! Exista doar in spatiu de stat in fata vilei. (am inclus note in fotografiile facute vilelor)

    In plus, la fiecare camera se deschide doar o usa ca la balcon. Spre interior pentru ca pe exterior sunt puse gratii pana la jumatate! Deci, odata intrati in camera, trebuie sa va placa colivia.

    Insa exista plasa de tantari pusa la usa de balcon! Ceea ce e minunat pentru ca nu am vazut picior de tantar :) Din pacate ea nu se poate deschide decat putin, datorita grilajului. Fotografiile pe care le-am facut plajei de sus sunt facute strecurand aparatul prin crapatura usei cu plasa de tantari. Asa ca iertati fotograful daca nu va place rasaritul la Eforie N :)

    Daca aveti noroc sa stati la etaj si camera de la parter sa fie ocupata de o familie venita in grup cu alte familii cazate la vila alaturata, sa fiti siguri ca abia veti reusi sa intrati in camera. Permanent vor fi pe "terasa" din fata vilei membri ai familiilor din grup, care stau la o samanta, la un gratar sau doar la barfa. De dimineata pana seara. Evident noi am fost printre norocosi lol

    Atentie! :

    1. conexiunea Internet promovata la serviciile incluse in pret este pe cablu in camere. Wireless doar pe terasa restaurantului (in functie de cum bate vantul) si pe plaja daca ai noroc.

    2. exista doar o priza accesibila in camera (cu exceptia celei din baie). Daca aveti mai multe aparate (de exemplu 2 telefoane de incarcat) e bine sa puneti in bagaj o tripla :)

    In loc de concluzie.

    Locatia, marea si plaja sunt SUPERBE! Nu cred ca exista plaja mai frumoasa pe litoralul romanesc! Si am luat de-a lungul vremii toate statiunile la rand. :) Daca, dupa ce puneti laolalta bune si rele, credeti ca puteti ignora ce nu merge, puteti sa va bucurati cu adevarat de mare, fara balamuc in jur si in siguranta.

    Noi am ales sa mergem dimineata pe plaja, sa cheltuim banii la pranz in restaurantul complexului si dupa amiaza sa motaim pe plaja la umbra. Spre seara mai faceam o baie, ne uscam si apoi vizitam camera cat sa ne spalam si sa ne schimbam, apoi plecam in alta statiune pentru masa de seara. Ne intorceam in camera doar sa dormim peste noapte.

    Din aceasta perspectiva, pretul este foarte mare, prea mare! 200 lei/ zi cazare (240 lei camera pe noapte minus costul sezlongurilor asigurate pe plaja privata in contul cazarii)...

    Din pacate ii putem penaliza doar astfel pentru ca apucasem sa platim in avans totul (am povestit mai sus) iar seful era la… piata. Voi insa sunteti preveniti ca urmare va puteti seta corect asteptarile :)

    Coordonate GPS: https://maps.google.com/maps?f=q&q=44.048020,28.644003+(Eforie+N+-+vila+Plaja+Azur)


    [fb]
    ---
    Trimis de gretalc* in 27.08.12 18:53:00
    Validat / Publicat: 27.08.12 20:26:37
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EFORIE NORD. A mai fost în/la: Concedii (mai mult de 3-4 zile) in Romania: Herculane - Vila El Plazza (in 2008 cand promitea) Sovata - hotel Danubius Poiana Brasov - Ana Hotel
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 3437 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gretalc*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Vila 3 in lumina rasaritului.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7650 PMA (din 9 voturi)

    ECOURI la acest review

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂVila Plaja Azur:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.035697937011719 sec
    ecranul dvs: 1 x 1