ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.08.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Arad
ÎNSCRIS: 15.12.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 5 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Lacul hidrologic Scrind Frăsinet - "Balta dintre dealuri"

TIPĂREȘTE

La nord de localitatea Scrind-Frăsinet se află un lac hidrologic, de mărime medie-mică, format prin acumularea apei a două pârâuri, Secuieului care coboară din Răchiţele şi Mărgăuţa care coboară din zona comunei Mărgău. Se ajunge la baraj pornind de la Huedin către comuna Mărgău, Scrid-Frăsinet şi cum intri în satul Scrind se face un drum la dreapta către Bologa. Tot în acea ramificaţie este amplasat, pe partea stângă cum vii dinspre Mărgău, un panou cu o hartă a împrejurimilor şi a atracţiilor turistice din zonă. Astfel de panouri sunt foarte răspândite în zona respectivă şi personal le consider foarte utile.

După intersecţie, se merge către Bologa, cam 2 km, pe un drum care s-a dorit odată a fi asfaltat dar acum este plin de gropi, nu prea mari, şi plin de petice, pe alocuri asfaltul lipsind cu desăvârşire. Dacă mergi mai repede, cu maşina, un nor de praf te însoţeşte ca un balaur gata să te devoreze, asta desigur în cazul în care încerci să frânezi sau să te opreşti. Copacii de pe marginea drumului au frunzele pline de praf alb şi par desprinşi din peisajul unui vechi oraş industrial unde se fabrica ciment – Aleşd, de exemplu. Cei de acolo ştiu ce vreau să zic.

La un moment dat, pe stânga fiind muntele, pe partea dreaptă, printre copaci, jos în vale se vede cum începe să se formeze lacul de acumulare, sau mai bine zis coada lacului, care creşte în lăţime precum te apropii de baraj. Odată ajuns la baraj priveliştea este foarte frumoasă, se pot realiza multe fotografii.

Zăbovim preţ de câteva zeci de minute în zonă încântaţi de liniştea şi frumuseţea peisajului. Barajul este despărţit în două de o mică staţie de control iar în spatele barajului este o staţie electrică. Din câte am înţeles, apa din acest lac alimentează şi ea lacul Floroiu format de Barajul Valea Drăganului aflat mai la vest.

Pe baraj accesul este interzis aşa că ne conformăm deşi este pustiu. Se pare că barajul este fără pază. Apa din lac are culoarea maronie datorită solului lutos de pe fundul lacului şi secetei care a dus la scăderea volumului apei din lac. Nivelul „normal” al apei se vede destul de clar pe marginea interioară a micului baraj.

Din păcate, frumuseţea locului este umbrită de pet-urile şi resturile aruncate de homo homo sapiens în pârâurile care alimentează şi formează apa lacului, acestea adunându-se pe maluri, stricând precum un cancer din frumuseţea peisajului.

Păcat de lipsa de respect pentru natură!

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Utube in 27.08.12 16:24:40
Validat / Publicat: 27.08.12 18:49:27

VIZUALIZĂRI: 3824 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Utube); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Scrind Frăsinet / Vedere de lângă baraj.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6750 PMA (din 11 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

abancor
[27.08.12 22:29:52]
»

Ce vrei sa spui prin "lac hidrologic"?

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
abancor
Alte impresii din această RUBRICĂDrumeții în Apuseni:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061426162719727 sec
    ecranul dvs: 1 x 1