16768 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Sulina

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.12.2010
DE
Avatar santana*
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Chiajna [IF]
înscris/ă în 10.10.09
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2009
DURATA: 5 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 8
+ COPII: 3 -- varsta: 10

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
60.0 %
  
Către satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
60.0 %
  
Către satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
8.40
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Sulina- intre deznadejde si speranta turistica


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
MATROS JURILOVCA ( DORU & IULIK ) - Maros

Nu trebuie să consulţi statisticile ca sa afli ca oraşul Sulina are sub cinci mii de locuitori, este situat la doar câţiva metri deasupra nivelului mării, iar autorităţile locale încearcă de ceva vreme s-o afilieze oraşelor cu potenţial sub-economic, sperând ca prin această manevră abilă să devină utili locuitorilor oraşului prin reducerea impozitelor, majoritatea datorate pentru posesia de ambarcaţiuni, de la cele lucrate de marangozii Deltei Dunării dispăruţi între timp, până la iahturi scumpe sau simple bărci metalice de 12 până la 20 de crivace, cu motoare dintre cele mai ciudate, adaptate anapoda şi care arată, văzându-le laolaltă, precum rezultatele muncii concurenţilor de la emisiunea "Construcţii din fiare vechi" de la Discovery. Ei bine, cu una din aceste bărci caraghioase am călătorit confortabil în cele cinci zile ale excursiei noastre, fără să ne pese de aspectul mai puţin plăcut privirii, fiindcă - nu-i aşa? - cel mai important este să admiri Delta Dunării, că doar d-aia te duci acolo...

Drumul pe şosea

August 2009. Am plecat din Bucureşti într-o procesiune destul de caraghioasă, opt adulţi, trei copii şi patru maşini. Vreau să vă recomand ca, imediat după staţia de taxare de la Giurgeni-Vadu Oii, să admiraţi o nefirească şerpuire a şoselei, nişte serpentine ca nuca în perete în mijlocul Bărăganului. De-a stânga şi de-a dreapta şoselei se află o pădure de salcâmi prin copacii căreia zburdă, făcând un zgomot infernal, sute sau poate chiar mii de ciori. Urmează la ceva timp de mers un popas, renumit în perioada anilor '80 pentru produsele achiziţionate pe sub mână, "Cerbul lopătar" pe numele său, acum în stadiul de ruină. Singura funcţională este parcarea, pe ambele laturi ale şoselei. A! Uitasem! Fostul popas "Cerbul lopătar" se găseşte chiar în mijlocul pădurii Babadag, o minunăţie a Dobrogei care figurează pe lista rezervaţiilor naturale. Dacă va opri cineva şi va face câţiva paşi în interiorul pădurii, va spune cu siguranţă "băi, da ce dăştept e Santana ăsta! "

Drumul pe apă

Hai la Tulcea că lungesc mult povestea asta! Am parcat, pot spune, în singura parcare mai acătării din Tulcea, cea de lângă gară, autogară şi autoritatea portuară. Îmi cer scuze, dar nu mai ştiu cât am platit, în tot cazul o sumă acceptabilă... La fel nu reţin nici preţul plătit pentru pasagerul care vine de la Galaţi şi pe care ne-am îmbarcat la ora 12. Vă recomand să verificaţi site-ul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos pentru preţuri şi orarul pasagerului (daţi-mi voie să-i spun aşa cum îl cunoaşte toată lumea). Chiar dacă e o navă veche, se încadrează perfect în peisajul Deltei, redus în anumite zone la doar trei elemente din vastul catalog al naturii: apă, stuf şi cer, precum spunea şi autorul romanului "Dunărea revarsată", Radu Tudoran. Veţi petrece între patru şi cinci ore până la Sulina, suficiente însă să vedeţi Delta de la vest la est, pe canalul Sulina. Dacă veţi întreba orice tulcean în câte braţe se desparte Dunărea, veţi avea surpriza unui răspuns năucitor: două! Braţul Chilia şi Braţul Tulcea. Ultimul se desparte, la rându-i, prin dreptul localitaţii Nufărul în Sf. Gheorghe şi Sulina pe care vom naviga şi noi acum. Să nu vă mire totuşi că la fiecare oprire o să întâlniţi localnici care îmbarcă şi debarcă de pe pasager obiecte dintre cele mai ciudate: gâşte şi raţe care vor "mugi" sfâşietor pe toată durata călătoriei, bidoane, stive de cherestea, sicrie goale şi pline, plus tot felul de produse destinate magazinelor localităţilor aflate pe ruta Tulcea-Partizani-Crişan-Sulina. Demnă de văzut ar fi fost şi epava navei Rostock, chiar în dreptul localităţii Partizani, acum mutată, pe bucăţi, pe Sf. Gheorghe. Sunt şi variante mai rapide pentru a ajunge din Tulcea în Sulina, cu nava căreia localnicii îi spun "racheta" sau "rapida" (drumul se scurtează cu trei ore şi jumătate faţă de pasagerul obişnuit), sau cu nava cunoscută şi sub numele de "catamaran", care va face drumul în două ore şi ceva. Ar fi păcat ca măcar la ducere să nu optaţi pentru pasager, fiindcă la pupa navei, pe ultima punte, este amenajată o terasă, unde se poate sta fără probleme cu berea în faţă, cumpărată evident la preţuri duble de la barul navei.

Sulina

Proprietarul pensiunii în care am stat la Sulina, ne-a aşteptat la debarcader, cu cotiga din dotare (singurul autoturism de acolo fiind Dacia primăriei) care ne-a preluat doar bagajele. N-o să povestesc nimic despre pensiune, pentru că iar uit cum se numea şi cât am plătit - o sarcina eminamente feminină la mine în familie, după noile reguli de diviziune a muncii stabilite de comun acord cu soţia şi fiica - şi nu este nici aşa spectaculoasă încât să îndrăznesc să o recomand cuiva. Recomand însă să nu rataţi sub nicio formă excursiile pe lacurile Roşu, Roşuleţ şi Lumina, acolo unde, deşi ne-am propus iniţial să le vedem din viteza şalupei (hai că am îndulcit exprimarea), am zăbovit aproape întreaga zi. Am aflat şi tainele vestitului borş de peşte, executat repede şi cu o îndemînare ce trăda o practică îndelungată de proprietarul ambarcaţiunii. Deşi unele dintre fetele expediţiei au strâmbat iniţial din nas când au văzut metodele de curăţare şi spălare a peştelui, a trebuit să le izgonim ulterior de la masă...

Marea Neagră

Din oraş şi până la plaja Mării Negre sunt câţiva kilometri, care se fac de regulă cu un maxi-taxi, al cărui şofer a fost aşa de amabil cu noi, încât lungea traseul cu 500 de metri pentru a ne lua din faţa pensiunii. Veţi descoperi un litoral care diferă foarte mult de cel din judeţul Constanţa, întrucât apa nu are salinitatea obişnuită, evident că din pricina apropierii de locul în care braţul Sulina întâlneşte Marea Neagră. Din loc în loc, din apa mării, care-i neagră la culoare şi nu foarte adâncă la mal, răsar trestii, dând astfel ochiului o impresie ciudată. Şi nisipul are o textură aparte, fiind ceva mai galben şi foarte fin, motiv pentru care, pe alocuri, se formează dune. Alte locuri care nu trebuie ratate sunt coloniile de pelicani, aflate în stânga şenalului navigabil al braţului Sulina şi cele două faruri, cel vechi (vi-l amintiţi sigur din filmul "Toate pânzele sus") şi cel nou, pe care nu le voi mai descrie, având fotografiile necesare.

Ştiu că nu-i momentul să spun "la drum oameni, buni", aşteptaţi sezonul scrumbiei din aprilie-mai sau sezonul de plajă. Mie deja îmi este dor de Delta Dunării...

---
Impresii încărcate de santana* in 08.12.2010 19:13:25

VIZUALIZĂRI: 4409


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (santana*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  13500 PMA (din 23 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- santana*
[08.12.10 19:16:23]
» mesaj pers

   Buna seara! Aş ruga un webmaster sa-mi corecteze titlul, să verifice dacă am postat review-ul unde trebuie, iar celorlalţi să-mi ierte eventualele greşeli, fiindcă am scris repede, fără o verificare minuţioasă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[08.12.10 20:46:15]
» mesaj pers

   Citit, placut, votat! :)

   Sper sa placa melodia atasata, daca nu, stergem sau schimbam!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dannek
[08.12.10 22:22:38]
» mesaj pers

   santana

   Speranta moare ultima sau are sistemul imunitar cel mai bun asa ca trebuie sa fim optimisti, problema este ca numai sa mai apucam si noi acele vremuri bune?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- celeste
[08.12.10 22:23:35]
» mesaj pers

   @santana, cu toate ca sunt cu un ochi la meci am reusit sa iti citesc rw-ul si sa vad pozele... si mi-au placut ambele.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dorgo
[08.12.10 22:41:33]
» mesaj pers

   @ santana... din cate stiu, pamantul deltei, pe care se afla cateva asezari omenesti, nu scoate capul din apa decat cu 3 metri deasupra ei, aici avem cel mai tanar si dinamic sol al tarii intr-o contunua transformare... nuferii sunt frumosi ca-n padurea Letea si Caraorman... felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ninaa
[08.12.10 22:48:00]
» mesaj pers

   Asa imi dadea si mie mama peste mana cand spalam peshtele in doua ape, zicea ca-i iau tot gustul daca spal tot sangele din interior. Un lipovean m-a luat o data peste picior: Pune peria si sapunul pe el!

   La Sulina am fost si eu de cateva ori si am mers pe jos pana la plaja. La dus cu vaporul de face 5 ore, la intors cu racheta ca n-am mai avut nervi. Vaporul ala e singurul care face legatura cu civilizatia, de aceea e plin cu de toate, o zi se duce, a doua zi se intoarce... E dureros sa vezi cat a decazut orasul care pe vremuri a fost port liber, acostau aici nave din toate colturile lumii. Unii si-au lasat si oasele pe acolo, cimitirul fiind plin cu nume de straini.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- divio
[09.12.10 00:32:35]
» mesaj pers

   @santana:

   cred ca ti-ar sta bine ca prezentator la emisiunea "Teleenciclopedia", varianta scrisa, dai bine pe hartie :)

   Am o maaaare nedumerire:

   

Să nu vă mire totuşi că la fiecare oprire o să întâlniţi localnici care îmbarcă şi debarcă de pe pasager obiecte dintre cele mai ciudate: gâşte şi raţe care vor "mugi" sfâşietor pe toată durata călătoriei, bidoane, stive de cherestea, sicrie goale şi pline

   

   Chestia cu sicriile pline e pe bune? Iar daca-s pline, sunt pline cu ce gandesc eu? ...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 3 voturi)]
- santana*
[09.12.10 07:59:20]
» mesaj pers

   Bună dimineaţa!

   @Webmaster 13, nu încetezi o secundă să mă uimeşti: aseară am dat discotecă acasă cu melodia ta, de mi-am oripilat gagicile. Te rog să mă crezi.

   @Danek, nu am exagerat cu nimic. Oamenii aştia chiar o duc rău, flota pe care mai lucrau s-a evaporat, 90% din Delta Dunării s-a dus pe aripile Vântului cu tot cu fermele piscicole... Turism nu se prea face...

   @Dorgo, crede-ma pe cuvânt că eu ştiam aşa: Fundata este localitatea situată la cea mai ridicată altitudine, peste 1800 de metri, iar Sulina este la polul opus, doar 1 metru. Acum am vazut că wikipedia o dă la 5 metri, ceea ce mie mi se care cam mult!

   @Ninaa. Sunt convins ca deţii secretul lipovenilor, acela de a "spăla" peşte în burtă cu iarbă, fără apă... nimic altceva.

   @Divio. Nu este nicio exagerare. Sunt ca procesiunile mortuare de pe străzile din oraşele noastre. Ăsta e singurul mod de a transporta ceva pe Sulina, cu pasagerul. Să nu te mire că, acum 20 de ani, gazda noastră din Mila 23 a văzut la televiziunea rusească, ce crezi? , nişte blocuri cenuşii, urâte. A zis scurt, în ruseşte: Aşa ceva nu se există! Şi tot ea ne-a servit o mostră de umor, de-a dreptul criminal. A chemat doctorul din sat că se simţea rău, avea "tensiune". A venit doctorul, a consultat-o, i-a verificat tensiunea cu aparatul ălă preistoric. Nici n-a ieşit bine doctoruol pe poartă, că tanti Xenia s-a şi repezit la sticla de rachiu. Ce fraci, bre, am întrebat-o noi, păi parcă aveai tensiune? - la care ea răspunde: Păi nu mi-a luat-o doctorul! ?

   Mulumesc mult tuturor!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 3 voturi)]
- vladex
[09.12.10 08:31:08]
» mesaj pers

   Santana, esti mare (am inteles ca ai 1,90). :))))

   Votat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- santana*
[09.12.10 08:31:34]
» mesaj pers

   @ celeste

   Ups! Am uitat să-ţi spun că nici mie nu mi-a plăcut meciul. Fotografiile îmi plac şi mie, am altele chiar mai faine, însă mi se vede moaca şi se strică peisajul ăsta mirific.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- vladex
[09.12.10 08:49:25]
» mesaj pers

   Fotografiile îmi plac şi mie, am altele chiar mai faine, însă mi se vede moaca şi se strică peisajul ăsta mirific.

   Cred ca in P17 se zareste ceva din moaca ta da' nu sunt sigur. Nu pari atat de inalt :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- santana*
[09.12.10 09:10:19]
» mesaj pers

   Hei Vladex, dar stăteam jos dragul meu, să nu mă vadă lumea cu basmaua roz pe cap. Eu ţineam locul felinarului din prova.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sandu.53
[09.12.10 09:17:20]
» mesaj pers

   mi-ai facut dor de Delta... ce bogatie extraordinara e acolo, pacat ca saracia este totusi atat de mare, un lucru nemeritat! Sulina mi-a lasat un gust amar atunci cand am vazut-o prima si ultima oara, doar cateva cladiri mai aminteau de gloria de altadata! review-ul tau este insa excelent, ai surprins foarte bine Delta si in plus m-au incantat mult si fotografiile! felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- santana*
[09.12.10 09:27:04]
» mesaj pers

   @ sandu 53

   Mie îmi spui! ? În secunda asta m-aş urca în maşină, să mă duc măcar până la Murighiol sau la Partizani să dau cu pietre în apă şi să mănânc un biban făcut pe tablă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- vladex
[09.12.10 09:38:16]
» mesaj pers

   @santana, ma gandeam ca nu esti blonda :))

   Credeam ca esti cel cu sapca de firma si cu gura deschisa precum foca (doar era destul peste pe acolo);)))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- santana*
[09.12.10 09:50:04]
» mesaj pers

   Nu frate, eu sunt chel şi aia-i o perucă blondă, iar ăla tunat cu adidas şi puma este paznicul farului. L-am luat cu noi că făcea autostopul pe malul canalului, crezând că are peşte în traistă, iar el a crezut că noi avem alcool în barcă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ninaa
[09.12.10 10:08:46]
» mesaj pers

   Apropo de altitudinea orasului Sulina, am fost intr-o vara dupa o furtuna si era apa pe strazi de jumatate de metru, toata lumea mergea cu cizme de cauciuc. Am intrebat de ce e inundat si mi s-a explicat ca pe timp de furtuna dragele care dragheaza Dunarea la intrarea in mare ca sa nu se depuna aluviunile, nu pot sa lucreze si atunci se revarsa in oras.

   Tanti Xenia s-a aruncat pe tarie pentru ca stia ea ca asta scade tensiunea... oricum votca e moneda de schimb in Delta. Cu o sticla mananci peste o saptamana.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- bubumaia
[09.12.10 14:34:58]
» mesaj pers

   A scris @santana, mi-am zis, frecandu-mi mainile. Am treaba de ma ia ameteala, da' macar cand rontai "sanviciurile" tot imi fac vreme sa citesc.

   Sulina, Delta... subiecte care ma indispun grav!! Pai, acuma te gasisi, nene? ! Cand sezonu' s-a inchis de vreo doua saptamani, cand fiecare vineri seara e seaca (mai faceam o linie, scoteam cizmele din debara...) iar sambata e trista rau. Si nici nu vreau sa ma gandesc cata vreme o sa se scurga pana cand mi-e dat sa mai vad o pluta zbuciumandu-se...

   Si pozele! Pozele, da-mi voie, sunt un atentat la confortul meu psihic si-asa fragil.

   Nu se face... nu m-asteptam!

   Acu', sa-ti spun si eu o poveste de-acolo.

   Cu vreo 10 ani in urma, reusim, eu si cumnatu-meu (bun preten si tovarasu' meu consacrat de iesiri la balta), sa convingem nevestele ca o saptamana in Delta, la cort, este ceea ce ele si-au dorit dintotdeauna. Au marsat si pustii nostri, am incarcat "magarusii" cu cele de trebuinta si am purces... Pe drum, realizam ca am plecat fara mulinete si fara casete pentru camera de luat vederi. "Bravo, ma baieti!! '' au fost doar o parte din incurajarile cu care am fost gratulati, mama ma-sii de treaba!

   Am cumparat singura caseta compact VHS pe care am gasit-o intr-un magazin in Tulcea. De la cap la coada, tot ce a fost inregistrat avea o frumoasa dunga exact pe mijloc...

   Am campat dincolo de Murighiol, spre Dunavat, la cativa metri de bratul Dunarii, intr-o liziera de copaci. Eram singuri cat vedeam cu ochii. Si-acum visez cu ochii deschisi la o astfel de iesire.

   Acum doi ani, in vara, am avut ocazia sa trec travers de locul unde am petrecut o saptamana minunata. Malul era chel ca-n palma. Toata mandretea aia de liziera disparuse. Aparusera, in schimb, o multime de vile si vilisoare.

   De-atunci, de fiecare data cand imi aduc aminte (inclusiv acuma) ma rog cu ardoare la Dumnezeu, Alah, Buda si Poseidon sa se supere Dunarea intr-o buna zi si sa duca vilisoarele alea la turci. Impreuna cu ala care le-a dat voie sa macelareasca Delta si sa construiasca acolo... amin!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 6 voturi)]
- santana*
[09.12.10 15:04:16]
» mesaj pers

   Bubumaia, aceste cuvinte mă doare! : -)

   Păi ai fost la Dunavăţ, ai şi probe la dosar (caseta video) şi nu ne spui şi noua nimic? Şi chiar dacă nu au fost capturile pe care le-aţi propus şi visat de acasă, tu zi-ne că ai prins mult peşte, cuvintele tale sunt de ajuns pentru a ne transforma pauzele lungi şi dese de la serviciu în adevărate delicii cu un review marca Bubumaia.

   Ştiu, pescarilor nu trebuie să le urezi nimic, aşa că... să-ţi fie bine!

   PS Săraca Dunărea nu prea poate să ducă vilişoarele alea la turci, pentru că le-a luat deja Vântu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- luciaoradea
[11.12.10 13:09:06]
» mesaj pers

   Ciudata treaba sa duci sicriul cu ocupant cu tot impreuna cu alti pasageri vii... Mi-a placut si cum "mugeau" orataniile transportate de localnici :)))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Alinutza79
[16.02.11 14:55:07]
» mesaj pers

   as vrea sa merg pe la sfarsitul lunii Mai in Delta Dunarii!

   Mi-a fost recomandata Sulina deoarece este si delta si Mare cu plaja si este putin mai oras decat alte locatii!

   Am cateva intrebari:

   - as vrea cateva recomandari pentru pensiuni (nu foarte scumpe dar care sa ofere un confort minim);

   -unde se mananca ce-a mai buna ciorba de peste + preparate specifice??

   - cum se procedeaza cu inchiriatul barcilor (noi vom fi 2 si nu putem sa dam 200 lei/ excursie) - am vrea si barca cu rame ptr plimbari mai scurte ---gasim???

   

   Cateva preturi orientative pentru un sejur de 5-6 nopti / 2 persoane!

   

   numai bine tuturor!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- santana*
[16.02.11 16:37:10]
» mesaj pers

   @ Alinutza79

   Cea mai buna ciorba de peste nu se mananca, in nici un caz, la restaurantele de pe acolo. Ce sa-ti zic, avand in vedere ca va duceti 2? Sa comandati la pescari o oala d-aia mare? Sa ma injurati apoi pe mine, cand vi se vor cere banii? Despre plimbatul cu barca pe canalul Sulina nici nu se pune problema, intrucat, chiar daca ati mai carmuit barci de agrement, nu se compara una cu cealalta. Si, in afara de asta, curentii va pot arunca direct in mare. Nu cred sa fie, chiar pe canalele mai linistite, barci de inchiriat pentru agrement. La noi avantajul a fost ca am plecat patru familii si am impartit costurile.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- Alinutza79
[16.02.11 17:02:58]
» mesaj pers

   santana nu prea-mi place cum se prezinta situatia:(

   se pare ca in sulina nu-i ca in viziunea mea (adica sa inchiriem o barcuta cu rame si sa mergem printr-un stufaris unde sotu ar putea sa dea la peste iar eu sa ma amuz ca... nu prinde nimic) :))

   Noi vom merge pentru prima data in Delta si din cate am citit pe net mi-am facut un calcul ca am ajunge undeva la 2500 lei un sejur de 6 nopti/2 persoane in care am inclus si o excursie pana la Letea ---- sper sa nu ne coste mai mult de 200 lei!

   

   sunt deschisa oricarei recomandari, sugestii... sfat :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- santana*
[16.02.11 19:07:07]
» mesaj pers

   Nici nu stiu ce sa zic. Eu iubesc Delta si din cort si din hotelul de patru stele. Pentru mine, in Delta, nu conteaza daca mananc un peste fript pe tabla in fata cortului, sau daca stau ca un ghimpasa, cum iti spusei, la un restaurant de fite. Ma gandesc ca Sulina nu e un oras in care sa inchiriezi o barca cu rame sau cu motor la preturi mici. In afara de asta, ea trebuie si manuita, de alminteri sa stii ca, una e sa tragi la rame in Cismigiu si alta e in Delta unde curentii sunt foarte puternici si te poti trezi in mijlocului canalului cu ditamai magaoia de vapor cat un bloc de 4 etaje langa tine. Iar siajul lui te poate duce la fund imediat daca nu stii sa tii valurile in prova barcii. In alta ordine de idei, ma indoiesc ca pe canalul Sulina sotul tau va reusi sa faca, la rame, si drumul intors dinspre mare.

   Nu vreau sa te sperii! Incearca sa iei legatura cu o pensiune de acolo, intreaba cat costa si daca va pot duce chiar ei cu barca pe insulite unde sunt locuri de pescuit, acolo unde, in viteza fie zis, poti rade de sotul tau pentru ca sigur nu va prinde mai nimic. Tot la pensiuni se gateste si borsul de peste. Mie mi s-a intamplat chiar la un restaurant din centrul Sulinei sa fiu servit cu un bors de peste care s-a construit din supa de legume in care s-a aruncat si o bucata de peste fiert. Stii ce vreau sa zic. Daca pana si la Sulina se face borsul ca la Bucuresti, atunci nu-mi asum riscul sa te sfatuiesc ceva legat de cazare, haleala, etc. De altfel, in review-ul meu m-am referit mai mult la locurile de vizitate ale Deltei si am omis cu buna stiinta amanuntele referitoare la preturi si altele. Sper sa-ti fiu de ajutor. Nu rata ocazia de a vedea Delta Dunarii. E unica in lume!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- Alinutza79
[16.02.11 19:45:24]
» mesaj pers

   santana - iti multumesc mult pentru raspuns; o alternativa la Sulina ar fi Sf Gheorghe insa mi s-a tot spus Sulina fiindca e mai dotata, mai gasesti cate ceva... e mai bine pentru prima data!

   Am tot cautat pensiuni pe internet, am gasit cateva care ofera conditii bune la preturi relativ ok insa nu am niciun fel de certitudine ca ajung acolo si nu gasesc cu totul altceva! As vrea cumva o asigurare ca pensiunea X-ulescu ofera ceea ce promite!

   Sotul merge cu capul inaite pe mine ma cam sperie "necunoascutul" si faptul ca vom fi la ceva distanta de casa!

   

   Dar de pescuit (nu neaparat pe insulite)... locuri unde poti ajunge pe uscat, in Sulina gasim? Trebuie sa platim vreo taxa pentru asta? Nu ma intereseaza sa se prinda ca oricum le da drumul - nu ne vom cara cu pestele de la Sulina!

   Numai la gandul ca lipovenii ne vor "mirosi" ca suntem bucuresteni si vor sari sa ne jupoaie de bani mi se zbarleste paru'n cap... si hai ca platesc daca tot ma duc o data-n viata... dar sa-mi dea domne ciorba de peste autentica si totul ca la carte, nu sa ma fraiereasca!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- santana*
[16.02.11 19:58:07]
» mesaj pers

   Alinutza, locurile must see din Sulina sunt coloniile de pelicani, farurile, cel vechi si cel nou, care se vor vedea musai cu salupa. Plaja ar fi singurul loc in care se poate ajunge pe uscat. Mai sunt de vazut cimitirul vechi din sulina si biserica pravoslavnica. Ajuta-te de saituri, iti recomand eu. Dar, daca vrei sa stii parerea unui turist care chiar se arunca cu capul inainte ca si sotul tau, uite, eu te asigur ca vei gusta un bors de peste pe cinste. Uitasem sa-ti spun ca sunt o gramada de dughene si magazine cu preturi aproape rezonabile. Tin preturile mici (ca la Bucuresti) pentru ca oamenii locului sunt suficient de saraci. Vei auzi probabil tot felul de legende prin care ti e va spune sa-ti iei masuri de prevedere impotriva tantarilor, ca musca si prin vesta antiglont. Te asigur eu ca nu-s mai multi ca la noi, poate doar mai flamanzi.

   Uite ca-mi sufla in casca sotia mea. Redau integral ultima recomandare feminina: faleza din Sulina, care se intinde pe cativa km, are o caracteristica romantica, excelenta pentru plimbari in doi, asta doar daca sotul tau nu se opreste sa caste gura la pescarii de pe pontoane, nu merge din bodega in bodega si nu intoarce capul dupa toate gagicile din zona.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[16.02.11 22:00:39]
» mesaj pers

   Alinutza79, eu nu mai îmi amintesc prea bine cum este Sulina, vizitată pe fugă de mine acum vreo 4 decenii şi ceva în urmă. (nu cred totuşi să se fi schimbat prea mult).

   Dar aş avea un alt sfat, legat de această vacanţă pe care o plănuiţi: nu mai gândi aşa negativ! nu e cel negru... chiar aşa negru! şi pe deasupra, chiar dacă ai ghinion şi dai peste un/nişte 'nenea răi', există mereu alte opţiuni! Gândeşte pozitiv, fii veselă şi fă haz orice se-ntâmplă şi vei avea o vacanţă excelentă!

   Succes!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[18] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2009] pe canale -- foto by <b>santana*</b> [uploaded 08.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av170255">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv170255"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=170255">Şterge vot</a></div><span id="v9170255" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(170255)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f170255Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e170255MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2009] pe canale
foto santana* [08.12.10]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [AUG-2009] in apropiere de Lacul Rosu -- foto by <b>santana*</b> [uploaded 08.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av170257">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv170257"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=170257">Şterge vot</a></div><span id="v9170257" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(170257)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f170257Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e170257MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2009] in apropiere de Lacul Rosu
foto santana* [08.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2009] fara cuvinte -- foto by <b>santana*</b> [uploaded 08.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av170258">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv170258"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=170258">Şterge vot</a></div><span id="v9170258" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(170258)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f170258Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e170258MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2009] fara cuvinte
foto santana* [08.12.10]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [AUG-2009] 'colonie' de pescarusi -- foto by <b>santana*</b> [uploaded 08.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av170259">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv170259"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=170259">Şterge vot</a></div><span id="v9170259" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(170259)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f170259Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e170259MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2009] "colonie" de pescarusi
foto santana* [08.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2009] 'Complexul Rosu' pe malul lacului cu acelasi nume -- foto by <b>santana*</b> [uploaded 08.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av170260">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv170260"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=170260">Şterge vot</a></div><span id="v9170260" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(170260)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f170260Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e170260MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2009] "Complexul Rosu" pe malul lacului cu acelasi nume
foto santana* [08.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2009] Cred ca-i un cormoran aici -- foto by <b>santana*</b> [uploaded 08.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av170261">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv170261"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=170261">Şterge vot</a></div><span id="v9170261" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(170261)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f170261Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e170261MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2009] Cred ca-i un cormoran aici
foto santana* [08.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2009] Ustensile de pescuit pe lacul Rosulet -- foto by <b>santana*</b> [uploaded 08.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av170262">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv170262"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=170262">Şterge vot</a></div><span id="v9170262" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(170262)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f170262Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e170262MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2009] Ustensile de pescuit pe lacul Rosulet
foto santana* [08.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2009] Iata-l si pe bucatar, sef peste borsul de peste -- foto by <b>santana*</b> [uploaded 08.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av170263">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv170263"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=170263">Şterge vot</a></div><span id="v9170263" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(170263)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f170263Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e170263MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2009] Iata-l si pe bucatar, sef peste borsul de peste
foto santana* [08.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2009] Familie de rate salbatice -- foto by <b>santana*</b> [uploaded 08.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av170264">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv170264"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=170264">Şterge vot</a></div><span id="v9170264" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(170264)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f170264Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e170264MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2009] Familie de rate salbatice
foto santana* [08.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2009] Nuferi, de multe ori din pacate in calea elicei salupei -- foto by <b>santana*</b> [uploaded 08.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av170265">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv170265"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=170265">Şterge vot</a></div><span id="v9170265" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(170265)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f170265Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e170265MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2009] Nuferi, de multe ori din pacate in calea elicei salupei
foto santana* [08.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2009] Ambarcatiunea 'concurenta' -- foto by <b>santana*</b> [uploaded 08.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av170267">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv170267"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=170267">Şterge vot</a></div><span id="v9170267" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(170267)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f170267Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e170267MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2009] Ambarcatiunea "concurenta"
foto santana* [08.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2009] Coloniile de pelicani -- foto by <b>santana*</b> [uploaded 08.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av170268">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv170268"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=170268">Şterge vot</a></div><span id="v9170268" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(170268)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f170268Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e170268MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2009] Coloniile de pelicani
foto santana* [08.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2009] Pescar in Delta Dunarii -- foto by <b>santana*</b> [uploaded 08.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av170269">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv170269"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=170269">Şterge vot</a></div><span id="v9170269" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(170269)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f170269Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e170269MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2009] Pescar in Delta Dunarii
foto santana* [08.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2009] Farul nou de pe bratul Sulina -- foto by <b>santana*</b> [uploaded 08.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av170270">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv170270"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=170270">Şterge vot</a></div><span id="v9170270" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(170270)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f170270Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e170270MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2009] Farul nou de pe bratul Sulina
foto santana* [08.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2009] Nava la ancora pe Sulina -- foto by <b>santana*</b> [uploaded 08.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av170272">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv170272"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=170272">Şterge vot</a></div><span id="v9170272" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(170272)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f170272Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e170272MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2009] Nava la ancora pe Sulina
foto santana* [08.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2009] Farul nou, fotografiat mai de aproape -- foto by <b>santana*</b> [uploaded 08.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av170273">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv170273"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=170273">Şterge vot</a></div><span id="v9170273" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(170273)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f170273Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e170273MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2009] Farul nou, fotografiat mai de aproape
foto santana* [08.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2009] La capatul digurilor este Marea neagra -- foto by <b>santana*</b> [uploaded 08.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av170274">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv170274"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=170274">Şterge vot</a></div><span id="v9170274" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(170274)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f170274Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e170274MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2009] La capatul digurilor este Marea neagra
foto santana* [08.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2009] De aici ne-am aprovizionat pentru borsul de peste -- foto by <b>santana*</b> [uploaded 08.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av170275">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv170275"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=170275">Şterge vot</a></div><span id="v9170275" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(170275)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f170275Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e170275MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2009] De aici ne-am aprovizionat pentru borsul de peste
foto santana* [08.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

[18] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.136678934097 sec