ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.10.2010
DE bose
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 30.07.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUL-2008
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

O pensiune dragă

TIPĂREȘTE

În anul 2008, în iulie, am revenit pentru a nu ştiu câta oară, pentru o zi la o pensiune pe care noi o îndrăgim mult, Vama Cucului. Veneam după un mic circuit, e drept cu maşina – dar nu numai, prin munţii patriei şi cum nu aveam un plan stabilit dinainte, aflâdu-ne pe Transfăgărăşan, am tras la această pensiune ca la o veche şi dragă cunoştinţă.

Cunosc de foarte mult timp pensiunea şi în decursul anilor nu s-a schimbat foarte mult aratând mereu veselă şi proaspătă.

Pensiunea căreia mulţi îi spun şi cabană, se găseşte la km 10 către Bâlea, cum urci pe Transfăgărăşan dinspre Ardeal. Se află într-un loc frumos şi plin de verdeaţă, cândva şi foarte pitoresc, mai precis atunci când doar ea ,,stăpânea” toată zona. Astăzi în apropiere se găsesc mai multe pensiuni, construite destul de haotic, cu spaţii fără nici o noimă între curţi, pline de maldăre de gunoi şi mai ales de moloz rezultate de la construcţia clădirilor. Cred că va mai trece mult timp până ce zona va fi aranjată în spirit turistic real. Vama Cucului are norocul că este exact la marginea dinspre Bâlea a acestui grup turistic, despărţită de celelalte de câteva zeci de metri de maidan şi de un drum de ţară.

Când au apărut aici celelalte pensiuni, nu m-am bucurat, pentru că acestea nu reprezintă un câştig real al zonei. Dacă ajungeţi pe acolo o să înţelegeţi de ce. Nu spun că nu sunt frumoase, unele sunt foarte frumoase dar sunt super comerciale. Se vede că sunt făcute să ,,fabrice” bani. Parcă nici nu au legătură cu locul unde sunt construite. Cel puţin eu aşa le percep.

Între Vama Cucului şi şoseaua ce merge la Bâlea, curge frumos râul Bâlea. Peste râu se trece pe un pod scurt cu schelet metalic şi se ajunge în parcarea suficient de mare pentru toţi cei cazaţi aici.

Curtea pensiunii este plată, foarte mare şi înconjurată din toate părţile de copaci, un loc excelent de joacă pentru copii. Peste tot în curte e pus gazon, tuns îngrijit. Pe acest platou, aproape de terasă se află un leagăn. Chiar în faţă, la intrarea în curte se află clădirea principală, cea mai veche clădire a pensiunii. Undeva în spate este o clădire mai nouă şi am înţeles că mai luxoasă.

În curte, pe margine, de o parte şi de alta se află căsuţele de lemn îngrijite şi cochete.

Pensiunea asigură 25 de locuri în 12 camere. Camerele, de mărime medie sunt curate şi mobilate simplu dar de bun gust. Au televizor, baie proprie şi încălzire centrală.

Căsuţele au camere duble şi asigură 30 de locuri. Au grup sanitar propriu şi duş la comun. Nu am stat nicodată la căsuţe aici, dar am văzut camerele şi vă spun că sunt foarte confortabile.

Restaurantul e de nota 10. Mâncarea e foarte bună, porţiile mari şi preţurile excelente. Am mâncat acolo chiar şi când eram în trecere sau când stăteam pe la alte pensiuni. Cred că e cel mai bun restaurant din zonă. Are spaţii separate pentru fumători şi nefumători.

Pentru sezonul cald, restaurantul are şi o frumoasă terasă plină de ghivece de flori agăţate la streaşină, care de multe ori e plină de turişti dovadă a calităţii bucatelor.

Doritorii pot beneficia şi de un grătar pentru prepararea hranei în mijlocul naturii.

De la pensiune se ajunge destul de repede (cu maşina) la cascada Bâlea unde se găseşte şi hotelul cu acelaş nume. Cred că sunt 10 km până acolo. Mai departe traseul este cunoscut de toată lumea, şoseaua este bună, are o grămadă de serpentine şi ajunge la Lacul Bâlea, cel mai înalt punct rutier din Făgăraş. Acolo la lac este cabana Bâlea, două parcări mari de o parte şi de alta a şoselei, telecabina care coboară la Bâlea cascadă şi nu în ultimul rând Refugiul Salvamont Bâlea unde am fost primit cu căldură de câteva ori în timpul pelegrinărilor mele vremelnice prin aceşti munţi spectaculoşi. De la Lacul Bâlea pleacă mai multe trasee marcate către diverse vârfuri, cabane şi refugii din munţii Făgăraş.

Se mai poate vizita în apropiere satul Cârţişoara cu "Muzeul Etnografic și Memorial Badea Cârţan”. Monumentul eroului român sau cele două biserici construite la începutul secolului XIX reprezintă alte motive pentru care puteţi vizita acest sat.

Revenind la pensiune, vă mai pot spune că personalul are mult bun simţ, oamenii fiind foarte primitori. Noi ne-am simţit bine de fiecare dată când am fost acolo şi dacă lucrurile nu s-au schimbat între timp, vă recomand această locaţie ca pe un loc de linişte şi relaxare.


[fb]
---
Trimis de bose in 04.10.10 22:53:05
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TRANSFĂGĂRAȘAN.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3493 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bose); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Făgăraşul văzut din curtea pensiunii Vama Cucului.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2900 PMA (din 1 vot)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

13 ecouri scrise, până acum

trandafir 1970
[04.10.10 23:14:31]
»

Foarte frumos prezentata acasta pensiune, de mult nu a mai vorbit cineva de bine, dar daca ar fi si niste poze, sa fii mai convingator...

Un vot de incurajare!

boseAUTOR REVIEW
[04.10.10 23:42:51]
»

Vin şi pozele dar au viteza mai mică... Sper să fie suficient de convingătoare. Nu am prea multe de la ultima descindere acolo dar o să pun şi câteva făcute cu prilejul altor vizite. Din păcate nu îmi aduc aminte să fi facut fotografii în camere.

david
[05.10.10 00:07:54]
»

Revenind la pensiune, vă mai pot spune că personalul are mult bun simţ, oamenii fiind foarte primitori.

Un criteriu foarte important pentru mine in alegerea unei pensiuni si care contribuie foarte mult la o vacanta reusita

dartax
[05.10.10 09:09:19]
»

... Iar adresa oficiala a pensiunii este:

http://www.vamacucului.ro/

webmasterXY*
[05.10.10 09:13:50]
»

Completat in caseta tehnica; multumim dartax!

Visan125
[05.10.10 09:41:04]
»

Offf... frumusetile patriei noastre depasesc numeric numarul zilelor mele de concediu asa ca am adaugat inca o pozitie pe lista de asteptare. Nota max.

boseAUTOR REVIEW
[05.10.10 16:48:48]
»

Au şi camere cu mai multe paturi. O cameră dublă este 80 lei pe noapte, una triplă 100 lei pe noapte iar una cu 4 paturi 120 lei pe noapte.

Toate cele bune şi vă multumesc pentru aprecieri.

celeste
[05.10.10 17:16:22]
»

Este o pensiune situata intr-un cadru foarte pitoresc din cate vad din poze si este de retinut pentru la anul. Felicitari pentru aceste informatii utile si... votul nr. 11

boseAUTOR REVIEW
[05.10.10 17:20:55]
»

Zona e super frumoasă şi a fost şi mai frumoasă pe vremea când abia descopeream pensiunea.

Dacă ţinem cont şi de faptul că Bâlea lac şi Bâlea cascadă nu sunt departe e clar că ai ce face şi poţi să-ţi petreci timpul în mod plăcut acolo.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
trandafir 1970
[05.10.10 17:32:07]
»

Nu cumva pensiunea se vede de pe sosea?

boseAUTOR REVIEW
[05.10.10 17:41:44]
»

Se vede dacă treci încet sau iarna când nu e verdeaţă. Nu e departe de şosea.

Am spus că între şosea şi curtea pensiunii este doar râul Bâlea. Cum treci poduleţul, imediat e pensiunea, clădirea principală. Dacă treci mai repede ai şanse să o ratezi. Vegetaţia în zonă e foarte bogată.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
sandu.53
[10.10.10 17:24:48]
»

un loc deosebit intr-un cadru natural aparte... adaugat la favorite. felicitari!

boseAUTOR REVIEW
[12.10.10 00:29:08]
»

E întradevăr un loc deosebit care mă atrage mereu ca un magnet. Transfăgărăşanul e o zonă excepţională a ţării. Are un potenţial turistic deosebit. Mai trebuie doar pus în valoare. Dar pentru asta natura nu trebuie deranjată. Locul trebuie păstrat cât mai natural, construcţiile nu trebuie să se facă haotic aşa cum s-a început pe alocuri. Apoi mai sunt corturile... Şi mie îmi place să merg cu cortul dar nu las nici o urmă după ce părăsesc locul de campare. Câţi turişti fac aşa ceva? Cei mai mulţi nici nu îşi propun să conserve zona.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
bose, celeste, dartax, david, sandu.53, trandafir 1970, Visan125
Alte impresii din această RUBRICĂCabanele Vama Cucului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056878089904785 sec
    ecranul dvs: 1 x 1