ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.09.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.03.08
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
SEP-2010
DURATA: 6 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Sovata - aer curat, liniste, relaxare

TIPĂREȘTE

Incep acest review prin a adresa felicitari autoritatilor locale, care prin atragerea de fonduri europene (din cate am inteles cam 6 milioane de euro), au reusit ca in doi ani sa dea o fata noua statiunii Sovata (cu acesti bani, cred ca in Bucuresti se puneau borduri pe 3-4 strazi!!!).

S-a schimbat canalizarea, s-au refacut strazile, aleile si parcurile, s-au plantat multe flori, s-a refacut complet aleea care inconjoara lacul Ursu, au fost create locuri de parcare. Schimbarea este evidenta si binevenita. Deci, se poate!!!

Atractia principala este lacul Ursu, care este cel mai mare lac helioterm din lume (cu o suprafata de 40.235 m. p) si singurul din Europa si are o adancime de 17,5 m. Lacul este inchis in aceasta perioada, deoarece apa este foarte rece (in straturile superioare) si nimeni nu mai intra in apa. Sunt maxim 3 luni (desi cred ca 2 luni si 2 saptamani) in care se poate face baie in lac. Asa ca acum in sfarsit de septembrie pe luciul apei poti vedea cateva rate care se plimba agale si chiar zboara razant cu apa (cred ca ratele nu au nici o problema cu articulatiile, stand toata ziua in aceasta apa).

In jurul lacului Ursu sunt mai multe lacuri (Verde, Rosu, Alunis, Paraschiva, Mierlei) la care puteti ajunge foarte usor, deoarece catre toate sunt alei proaspat refacute. Poteca prin padure catre lacul Mierlei are un farmec deosebit, iar drumul dureaza cam 10 minute. Un alt loc placut unde puteti petrece ceva timp este lacul Paraschiva. Multa liniste, ciripit de pasarele, padure de jur-imprejur, cam astea sunt principalele ‘’ingrediente’’ de care veti avea parte aici. Aveti si cateva bancute, dar puteti sta si pe iarba. Tot in apropiere este si muntele de sare. (este cam mult spus munte)

Intr-una din zile am mers la Tg. Mures unde in cele cateva ore petrecute aici mi-au fost confirmate lucrurile bune spuse pe acest forum de alti colegi. Centrul orasului (piata Trandafirilor) incepe la Mures mall si se intinde pana la Catedrala. Zona este plina de trandafiri, copii care dau mancare la porumbei, bancute unde puteti citi si exista si un ceas floral. O plimbare pe aici este agreabila si nu trebuie sa lipseasca din program. Catedrala este impunatoare si merita sa intrati sa admirati picturile.

Daca ajungeti pe aici va recomand sa intrati in brutaria (nu dau numele, ca poate se considera reclama, desi….) care se afla pe partea dreapta a strazii (sens de mers de la mall catre Catedrala) …. veti gasi paine exceptional cu un gust adevarat (cu seminte, neagra, graham, cu cartofi batuta de coaja, etc) si croissante de mai multe ‘’modele’’: cu vanilie, cu ciocolata, cu gem, branzoaice etc. Sunt delicioase si preturi foarte bune (1.5 lei un croissant). Aceeasi brutarie este si in Sovata oras chiar in centru. Tot in centru gasiti si un Pennymarket.

O alta excursie de cateva ore, se poate face in satul Campul Cetatii, care se afla la circa 20 km de Sovata, pe drumul spre Reghin. Satul este inconjurat de paduri dese (inca) si plamanii va vor multumi pentru aerul curat/ozonat de aici. Atractia principala a satului este hanul pescaresc si lacurile pline de pesti. In schimbul a 2 lei primiti o undita si va puteti incerca norocul la crap sau pastrav. Locul este frumos amenajat cu mai multe balti, iar restaurantul/terasa unde serviti masa, este pe apa, pe piloni. O alta atractie a satului este Nomad Camp si nu mai insist deoarece a scris foarte frumos intr-un alt review, colegul nostru dorgo. Tot in acest sat s-a desfasurat intre 24-26 septembrie, festivalul baloanelor cu aer cald.

In imprejurimile statiunii Sovata puteti vizita salina de la Praid (foarte indicata pentru cei cu probleme respiratorii) si satul Corund, renumit pentru ceramica produsa aici.

Ca o concluzie aveti ce face/vedea in aceasta zona, daca va decideti sa petreceti cateva zile in aer curat, in sau langa Sovata.


[fb]
---
Trimis de BOGDAN DSN in 30.09.10 19:35:10
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SOVATA [MS].
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4184 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Poarta de intrare intr-un atelier de ceramica in Corund
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3800 PMA (din 2 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

Alina Morar
[30.09.10 21:17:04]
»

Si mie imi place la Sovata, de obicei mancam la o terasa situata chiar pe malul lacului, unde mancarea era foarte buna.

Ma bucur sa aud ca s-a renovat statiunea.

trandafir 1970
[30.09.10 23:44:47]
»

Ce rau imi pare ca nu am avut timp sa trecem... Am fost intr-o fuga la Praid, intr-un week-end, si am coborat spre Sibiu, promitand ca revenim la anul aici!

Dar acum am un ghid util al statiunii, ma bucur foarte tare ca se schimba in bine lucrurile pe aici!

Multumim pentru review, iar pozele sunt super!

catalinalupu
[01.10.10 09:11:14]
»

N-am fost de mult la Sovata... Dar acum as pleca... datorita celor scrise de tine, datorita fotografiilor, datorita gustului painii de care spuneai...

cutreierand "padurile (inca) dese"... pentru a-mi ozona plamanii.

biancuta
[01.10.10 10:12:00]
»

Ma bucur ca ti-a placut la Sovata, este una din statiunile mele de suflet! E un peisaj superb si s-au facut lucruri bune pentru deschiderea acestui sezon.

Catedrala Ortodoxa din Tg. Mures este considerata datorita suprafetei interioare, ca fiind cea mai mare constructie de acest gen din tara. Este in forma de cruce greaca iar piatra de temelie s-a pus in 1925.

Despre Campul Cetatii am scris si eu, este un loc foarte frumos, in mijlocul naturii iar pastravaria e foarte cautata! Pe timpul verii e un loc perfect pentru picnic!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[01.10.10 10:48:32]
»

la podetul din P10, daca privesti in dreapta, se vede sub stratul subtire de pamant ivindu-se sarea gema. si am mai vazut si in alte cateva locuri din acea zona acest 'fenomen'. asadar, nu e cam mult spus muntele de sare, deoarece acesta chiar exista, doar ca de indata ce iese la suprafata, este erodat de catre umiditate si meteori...

ma bucur ca aifostacolo si ai redescoperit o frumoasa statiune romaneasca. unde locuitorii te intampina mereu in limba maghiara...

BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[01.10.10 12:18:03]
»

Multumesc tuturor pentru aprecieri

-alina - am remarcat si eu acea terasa, era ceva lume pe acolo.

- trandafir - ai timp sa ajungi, iar lucrurile se ''misca altfel''in acea zona

- catalina - si eu aveam impresia despre Sovata formata in 2002 cand am fost prima data... arata cu totul altfel acum

- biancuta - am fost la Tg. Mures si datorita celor scrise foarte frumos de tine pe aici... multumesc.

- dragos, ai dreptate. Eu ma refeream la faptul ca atunci cand spui munte te astepti sa vezi o suprafata mare ridicata la multi metri deasupra solului, de aceea am specificat astfel... sa nu se astepte cate cineva sa vada vreun masiv de 1000m inaltime din sare. Locuitorii te intampina uneori si in maghiara, dar ''comuta''rapid pe romana.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dorgo
[01.10.10 20:35:32]
»

E un reportaj optimist, relaxat, asa cum ii sta bine oricarui om ce se afla in concediu si care se aseaza pe o banca in parcul Petofi din Sovata si care scoata pixul din buzunar pentru a fixa cateva note de calatorie ce ne vor incanta pe toti, mai ales acum cand ne-am retras in barlog, acum cand toamna bate la use si picaturi mari de ploaie se preling pe fereastra opaca depanand o melodie ritmata, tracasanta, rece si absurda, doar de ele inteleasa, picaturi ce indraznesc uneori chiar sa inunde in rafale de ploaie trotuarele strambe si gri pline de numeroase borduri bordate de superborduri din mai toate orasele tarii, borduri ce valoreaza uneori cam cat greutatea lor in aur si care-au imbogatit atatia oameni din tara aceasta atat de bogata si bine gestionata atat azi, precum a fost ea gestionata mai mereu de-a lungul ultimelor doua milenii si precum va fi poate si in ''in vecii vecilor'', spre bucuria urmasilor si urmasilor urmasilor nostri care pleaca pe rupte pe unde vad cu ochii si cu internetul.

Si iata ca review. ul tau incet-íncet prinde forma, pe un petec de ziar neinteresant de stiri ce zacea abandonat pe acea banca din Sovata, caci acele stiri le-ai mai auzit dimineata inca odata la TV, review-ul insa se va constitui fara indoiala intr-un leac, un ''ceai fierbinte'' pentru zilele cand facturi grele ne vor bate fara doar si poate la use si rafale de impozite ne vor obliga sa tragem infrigurati plapuma peste ochi, numarand zilele ce-au mai ramas pana la primavara!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[03.10.10 19:24:18]
»

ce poetic esti, dorgo!!

frumos scris... multumesc

celeste
[13.10.10 23:19:07]
»

Nu pot sa-ti spun decat... felicitari pentru review si pentru poze.

BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[14.10.10 20:52:41]
»

celeste - iti multumesc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, biancuta, BOGDAN DSN, catalinalupu, celeste, dorgo, trandafir 1970
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Sovata:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.86950397491455 sec
    ecranul dvs: 1 x 1