ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.09.2010
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: pitesti
    ÎNSCRIS: 09.08.10
    STATUS: GOLD
    DATE SEJUR
    APR-2010
    DURATA: 3 zile
    familie cu copii
    2 AD. + 2 COPII

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    95.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    Sanatate curata

    TIPĂREȘTE

    Acum câteva luni am fost în zona Vâlcea, într-un weekend, în luna aprilie. Am plecat în formula în care mergem de trei ani şi anume doi adulţi şi doi copii. Zona Vâlcea fiind aproape de localitatea unde ne avem domiciliul (Piteştiul este la aproximativ 60 de km. de Rm. Vâlcea), venim regulat pe aici, pot să spun de o dată, de două ori pe an, multe cunoștințe şi mulţi prieteni de-ai mei vin pe aici, când vor două-trei zile de relaxare.

    De mers am mers pe drumul național 7C, care aproape pe toată distanţa de la Piteşti la Vâlcea, era făcut praf, probabil datorită sării care se dă pe stradă pe timpul iernii, dar şi din cauza calităţii proaste a covorului asfaltic. (între timp am mai ajuns pe aici şi drumul s-a mai schimbat fiind reparat). Băile Olănești se află la aproximativ 18 km. de oraşul Rm. Vâlcea, pe malul râului cu acelaşi nume.

    De cazat ne-am cazat la Hotelul Suprem din Olăneşti, despre acesta într-un alt reviw.

    Aici voi povesti despre izvoarele minerale aflate în staţiunea Olăneşti.

    Izvoarele de aici au indicaţii terapeute în aproape toate problemele medicale existente la om, bineînţeles că boala nu trebuie să fie într-o fază înaintată. La unul dintre izvoare am stat de vorbă cu doi pensionari care mi-au spus că vin de câţiva ani, regulat, cu diferite probleme medicale. În primul an mi-a spus că au venit pentru a elimina nişte pietre pe care le aveau rinichi şi după o cură de 18 zile le-a eliminat. Consumarea apei din aceste izvoare trebuie făcută la recomandarea unui doctor şi trebuie băută apă de trei ori pe zi, într-o anumită cantitate, mi se pare că această cantitate creşte progresiv până la ultima zi. Efectele terapeutice ale acestor izvoare nu ţin decât o scurtă perioadă de timp, parcă una-două ore, după care îşi pierd calitatea principală. Acele două persoane mi-au spus că în alt an au venit cu o problemă la fiere, bineînţeles că a băut apă de la un alt izvor, tot 18 zile, iar acum erau cu alte probleme medicale (nu mai reţin cu ce fel de probleme).

    Oricum faţă de alţi ani, anul acesta a fost un an important pentru că aici prin fonduri PHARE, au fost modernizate atât centrul turistic cât şi aleea izvoarelor, dar totodată s-au relizat nişte obiective majore şi anume - o parcare supraetajată, o piscină acoperită cu apă sulfuroasă şi un centru balnear. Faţă de alte staţiuni de la noi din ţară, Băile Olăneşti întradevăr sunt mult mai aproape de statutul de staţiune modernizată şi actualizată la standardul anului 2010, bineînţeles că mai este mult de muncă, dar staţiunea este pe un drum bun.

    Aici se află un nr. de 30 de izvoare, nici o altă staţiune din ţară nu are atâtea izvoare cu astfel de indicaţii terapeutice. Acestea sunt poziționate pe o distanta de câţiva km. , turiştii cazaţi în Olăneşti trebuind să facă ceva mişcare pentru a ajunge aici, accesul autoturismelor fiind interzis.

    Anul trecut când am mai fost pe aici, era o problemă, la intrarea de la fiecare izvor era câte o persoană care verifica turiştii la ce hotel sunt cazaţi, iar dacă nu erau cazaţi la anumite hoteluri agreate, aceştia şi locuitorii din zonă trebuiau să plătească o taxă. Nu m-am documentat foarte bine despre acest lucru, pentru că noi nu am avut probleme de acest gen, neîntrebând dacă hotelul nostru este agreat, pentru că această condiţie se aplica celor care veneau regulat, nu nouă care am venit o dată- de două ori la izvoare.

    Am gustat şi noi din apa mai multor izvoare, gustul acestora nefiind foarte plăcut, având gust sulfuros, de apă stătută.

    Am citit pe nişte pancarte aflate în zonă că aceste ape au fost medaliate la o expoziţie internaţională pentru eficienţa acestora în tratamente medicale. Acestea au efecte superioare în comparaţie cu alte ape minerale aflate în staţiuni celebre din Europa. Cel mai tare izvor de aici este izvorul cu nr. 24 ce are efecte miraculoare pentru tratarea afecţiunilor renale.

    În apropierea staţiunii se află mai multe mânăstiri şi schituri bisericeşti, care după spusele unora merită văzute (din păcate noi nu am mers pe acolo). Tot în această zonă se află şi o vilă construită pentru familia Ceauşescu, acum ea putând fi vizitată de turişti, aici puteţi vedea cum era mobilată şi utilată una din casele de ohihnă ale lui Ceauşescu şi cum trăiau unii înainte de 1989.

    Tot prin zonă se află Parcul Naţional Buila şi mai multe peşteri, precum şi o rezervaţie de nuferi albi şi galbeni, cred că pentru cei pasionaţi de turism montan (şi nu numai), este un loc destul de atractiv.

    În centru staţiunii se află un parc cu mult spaţiu verde, destul de plăcut, cu băncuţe din lemn şi mai multe leagăne şi topogane tocmai bune pentru distracţia copiilor.

    Şi dacă nu aveţi una din afecţiunile medicale ce se pot trata aici, puteţi să veniţi la Olăneşti pentru câteva zile sau un weekend pentru relaxare şi pentru încărcarea bateriilor pentru perioada următoare.

    Locuri de cazare sunt destule atat la hoteluri cât şi la pensiuni şi mai ieftine şi mai scumpe, pentru toate buzunarele.

    Este clar că această staţiune nu este pentru cei ce iubesc viaţa de noapte, aici noaptea fiind o linişte deplină, ci este pentru cei mai în vârstă ce vin la tratament şi pentru cei mai tineri pentru relaxare.


    [fb]
    ---
    Trimis de fluturas1* in 07.09.10 15:11:43
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BĂILE OLĂNEȘTI.

    VIZUALIZĂRI: 3129 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fluturas1*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Pe aleea care duce spre izvoarele de la Olanesti.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5200 PMA (din 9 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    3 ecouri scrise, până acum

    webmaster20*
    [07.09.10 17:54:03]
    »

    Te rugam ca pe viitor sa nu mai folosesti exclusiv majusculele, am editat eu acum titlul. Multumesc.

    mariana.olaru
    [08.09.10 09:32:21]
    »

    Am mers şi eu de câteva ori la Olăneşti şi experienţa proprie mă îndeamnă să afirm că review-ul tău este foarte obiectiv şi conform cu realitatea. Aşa încât subscriu la recomandările pe care le-ai făcut şi notez review-ul cu 400 pma.

    Aş vrea să adaug totuşi că la Olăneşti curele de tratament nu se pot face la întâmplare, ci doar cu recomandarea medicului. Cunosc pe cineva care mergea regulat în zonă şi bea apă când de la un izvor, cand de la altul, sub pretextul că face o cură preventivă. S-a ales cu o dischinezie biliară!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    corinne
    [10.09.10 21:13:25]
    »

    Am fost si eu la Olanesti acum cativa ani si mi-as dori sa vad daca s-a schimbat ceva.

    Felicitari pentru impresiile tale despre o statiune cu un potential turistic important !

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    corinne
    Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Olănești și împrejurimi:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056892156600952 sec
    ecranul dvs: 1 x 1