ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.08.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 24.01.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 3 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Valea Prahovei cu bune si rele

TIPĂREȘTE

Pentru ca mai aveam 3 zile de concediu dupa vacanta de-la Duni am hotarat sa mergem la munte sa facem un tur statiunilor. Am inceput mini excursia sambata trecuta cu plecare la 6, 45 dimineata din Bucuresti iar dupa 2 ore eram la poarta vilei unor cunostinte din Poiana Tapului. Dupa cazare ne-am intors in Sinaia si ne-am inceput vizita la Cota 1400. Drumul pana la cota este bunicel cu doua portiuni proaste fara asfalt dar peisajele fiind atat de superbe te fac sa uiti de aceste aspecte. Ajunsi in apropiere de cota, o mare de masini trase si pe stanga si pe dreapta de abia putei trece iar in parcarea cu plata locuri destule. Explicatia simpla; 9 lei parcarea indiferent cat stai. Am urcat spre telecabina si telescaun unde am zabovit cam o ora prin zona, timp in care am savurat zmeura, afine. mure bineinteles cumparate. Dupa ce am coborat ce-la cota am parcat masina langa parcul din Sinaia unde parcare costa 3-4 lei ora si am plecat intr-o scurta plimbare prin statiune. Hotelurile mai renovate, multe pensiuni, un sens giratoriu plin de flori, terase fara numar si o mare parcare undeva pe dreapta dupa complex bine venita pt ca Sinaia sufera la acest capitol.

Bineinteles ca nu puteam rata Manastirea din Sinaia si Pelesul unde am ramas dezamagit de aleea care duce la Peles plina de gropi si cosuri de gunoi care dadeau pe afara. Pacat ca putini straini care ne viziteaza trebuie sa vada asemenea lucruri mai ales ca sant din ce in ce mai putini iar tarabagii de pe acolo care vand tot felul sant ok mai putin cativa baietasi care incercau sa vanda niste bumerange si le araunca atunci cand treceau grupurile de turisti si mai loveau cate unu. Intrarea la Peles de la 25 ron pana la 70 ron iar la Manastire 4lei de adult si 2lei de copil. La finalul vizitei in Sinaia am ales o plimbare prin parc unde in jurul fantanii pe iarba erau puse in linie vre-a 20-30 de sezlonguri si ne gandeam ia uite domnul primar ce grija are de concetatenii lui dar soc: erau cu plata!

Banca din parc gratis sezlongul cu bani alegerea este a dumneavoastra, noi am preferat sa ne ridicam si sa mergem la o terasa aflata la intrarea in parc. Ce am mai observat in Sinaia, este aparitia unui trenulet ca in Mamaia cu care te poti plimba prin statiune. Urmatoarea destinatie a fost Busteni, Zamora, unde am ramas uluit de multitudinea de constructii una mai frumoasa decat cealalta si faptul ca este in mare proportie asfaltat, ceea ce in anii trecuti nu exista. Dupa aceea am mers spre telecabina din spatele hotelului Silva, unde ne-a intampinat o mare de masini si de turisti. Bineinteles ca parcarea era cu plata si asa de abia gaseai loc, nicio sansa sa urcam sus la Babele asa cum ne propusesem, pentru ca probabil trebuia sa venim cu noaptea in cap, asa ca am preferat un traseu scurt prin padure pana la Cascada Urlatoarea.

Am revenit in Busteni in centru, unde dupa o vizita la celebrul Complex care este aproape gol am mers la piata din spatele complexului pentru a cumpara branza de burduf in coaja de brad, specifica zonei, numai ca gustati fiecare bucat in parte pe care doriti sa o cumparati, pentru ca in una din ele era un amestec de gris cu zer si cu un miros oribil.

De acolo am plecat la pas prin oras si nu am observat mari schimbari fata de anii trecuti, nici macar la parculetul din centrul orasului. Dupa plimbare am plecat spre partia Kalinderu cu gandul la o urcare cu telescaunul si-o coborare la picior, dar din pacate telescaunul nu functiona, iar in partea dreapta a telescaunului, din ce am inteles de la localnici se va construi un parc de distractii in genul celor din Austria de la munte.

Ajunsi in Predeal, am inceput cu o vizita pana sus la Cioplea, unde am ramas la fel de surprinsi de multitudinea de apartamente, pensiuni si hoteluri si de celebrul drum care este destul de prost. Dupa o vizita prin centrul Predealului, am urcat la cabana Trei Brazi, iar pe drumul ce leaga Predealul de Cabana sunt zeci de pensiuni si hoteluri, plus noua fata a Hotelului Orizont, care arata destul de bine. Pentru ca era luni si cum bine stiti turismul de weekend este in floare, zona era cam pustie, exceptie facand cei de la corturi si rulote, care sunt cantonati in apropierea Cabanei. Dupa o mica plimbare spre cabana Susai, am plecat spre Brasov cu intentia de a vizita Timisul de Sus, statiune in care am petrecut foarte multe vacante in copilarie la celebrele hoteluri Timis si Gaizer, dar spre surprinderea noastra accesul spre statiune era inchis.

In fine am ajuns in Brasov si am ramas surprins placut de cum arat intrarea in oras, cu trei, patru sensuri giratorii pline de aranjamente florale si cu un trafic mai lejer fata de capitala.

In Poiana Brasov foarte putini turisti, am parcat la intrare unde este si statia de autobuz, 4. 5lei/ora, iar dupa vreo doua ore de plimbare prin statiune am hotarat sa mergem sa luam masa la Sura Dacilor. Locatia este poate mai frumos amenajata ca in alti ani, cu mancare buna, dar si cu preturi un pic peste media altor restaurante.

Ultima oprire inainte sa plecam spre casa a fost in centrul Brasovului, unde de aceasta data ma avut noroc ca am gasit parcare undeva in apropiere de celebrul hotel ARO si am colindat straduta principala plina de cafenele, magazine, care duce pana in Piata Sfatului.

Nu puteam rata Biserica Neagra unde intrarea era 6 lei/adult si parca 4lei /copil.

Dupa o scurta trecere in revista si a magazinelor de haine pe care sotia nu le putea rata, am plecat spre Bucuresti, insa pe la Cheia.

Drumul este forte bun si frumos, insa cam plini de tiruri si camioane, ceea ce va poate prelungi orele petrecute in masina pana la Bucuresti.

In concluzie, Valea Prahovei este foarte frumoasa merita vizitata chiar daca mai intampinati si mici probleme.


[fb]
---
Trimis de bogdan 75 in 06.08.10 21:25:59
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1895 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bogdan 75); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Crucea de pe Caraiman vazuta de la balconul vilei unde anm stat
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 1250 PMA (din 4 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

pepsi70ro
[04.09.10 13:06:02]
»

Valea Prahovei este unica, de fapt fiecare regiune in parte are ceva unic si aparte. Important este sa privim partea plina a paharului. Felicitari!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Valea Prahovei:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.039767980575562 sec
    ecranul dvs: 1 x 1