ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.07.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Eforie Nord
ÎNSCRIS: 03.06.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
FEB-2009
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Un ceai delicios servit intr-un vechi cimitir otoman

TIPĂREȘTE

Probabil ca titlul va ridica ceva semne de intrebare: ceai in cimitir? cimitir? cu ce ocazie? ... Nu este un cimitir oarecare... Istanbulul (de care m-am indragostit la prima vedere) ofera multe lucruri si locuri inedite, in afara celor deja foarte cunoscute.

In plimbarile noastre prin zona istorica a orasului, urcand din Sultanahmet spre Grand Bazar, am vazut doua cimitire (la interval de maxim un kilometru) amplasate exact la strada principala pe partea dreapta in directia de mers anterior precizata. Imediat am remarcat ca sunt morminte vechi si ca apartineau unor inaintasi otomani. In prima faza am trecut pe langa acestea in graba, fara sa le acordam mare atentie. La intoarcere, am vazut ca scria ceva la intrare si firesc, din curiozitate, ne-am apropiat sa citim: apartineau de ministerul culturii si pietrele funerare erau opere de arta. N-am rezistat si am intrat sa vedem despre ce este vorba: cateva morminte in care se odihneau diverse personaje importante la vremea lor (era si un pasha). Mormintele nu erau spectaculoase, insa altceva ne-a atras atentia: o terasa unde multi turisti serveau ceai si cafea. In primul moment n-am inteles despre ce este vorba, dar iar curiozitatea ne-a impins sa vedem. Era un barulet si cu o terasa unde se servea un delicios ceai de mere, cafea turceasca, dar si narghilea. Ni s-a parut extrem de interesant sa bem un ceai in locatia respectiva, ceea ce am si facut. N-am incercat narghileaua, insa ceaiul si cafeaua au fost delicioase si foarte ieftine (ceaiul o lira, iar cafeaua 2 lire si jumatate). Ne-am interesat si am aflat ca si barul apartinea de Ministerul Culturii din Turcia si practicau preturi mici, tocmai ca sa aiba multi clienti (oare cand o sa se intample asa ceva in Romania? ).

Locatia si ideea ne-au placut atat de mult, incat si in zilele urmatoare am servit ceaiul si cafeaua acolo, iar in anul urmator cand ne-am reintors la Istanbul ca sa petrecem sarbatorile pascale, i-am dus si pe prietenii care ne insoteau. Si ei au fost incantati de idee si au savurat cu mare placere acele licori.

Daca urmeaza sa vizitati Istanbulul, va sugerez sa nu ezitati sa incercati aceasta mica experienta.


[fb]
---
Trimis de romanitzaa in 27.07.10 22:33:05
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Antalya
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2091 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (romanitzaa); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 O cafea, un ceai si u pahar cu apa
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4600 PMA (din 7 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

TORA INGRID
[27.07.10 22:45:13]
»

o idee interesanta, un review incitant... avand in vedere ca prin cimitirele noastre se servesc discret bauturi foarte alcoolice, ca ce-a fost monument devine piatra goala si ca orice aranjament floral mai deosebit dispare cu tot cu suport, cimitirul otoman care imbina utilul cu reculegerea la un pret promotional, sub egida ministerului culturii, pare venit... de peste mare, de la turci.

iar un ceai mi se pare un inceput bun ptr reverie...

romanitzaaAUTOR REVIEW
[27.07.10 22:52:45]
»

Ai mare dreptate; pana si in cimitir la ei este frumos.

georgiana
[27.07.10 22:55:44]
»

Da, interesant! Asteptam si pozele!

ancamariagadea*
[27.07.10 23:35:06]
»

Istanbulul (de care m-am indragostit la prima vedere) ofera multe lucruri si locuri inedite, in afara celor deja foarte cunoscute.

Subscriu cu toata inima la cele scrise de tine! Estee un oras aparte, inedit as spune si plin de contraste.

Pentru ca nu stiam despre acest loc si mi-am imbogatit cunostintele, iti ofer cu drag un mare vot!

romanitzaaAUTOR REVIEW
[28.07.10 08:03:22]
»

Asa este, acest oras are un farmec aparte unde se imbina perfect vechiul cu noul, apa cu uscatul, traditiile cu modernismul.

Multumesc pentru vot!

glaurentiu
[01.08.10 22:19:56]
»

Am baut si eu ceai si cafea in cafeneaua din cimitir, pe care o prezentati (o recunosc din poze). Asa cum ati spus este situata pe Divan Yolu - drumul (construit de Constantin cel Mare) care este principalul traseu al turistilor. Porneste de la Sultanahmet (Moscheea Albastra), Sfanta Sofia si Cisterne , trece pe langa cimitire, scoli teologice, Marele Bazar. Pe Divan Yolu trece si linia de tramvai. Personal recomand studierea minutioasa a unei harti a Istanbulului, inainte de a trece la vizitarea acestui oras minunat.

Revenind la ceainaria / cafenea, preturile sunt intr/adevar mici, cele scrise in review, cu completarea ca o narghilea costa 9 - 10 lire (carbunele incins ti se "reimprospateaza" constant).

Doresc sa mai adaug un mic "mare" amanunt: in sezon, Istanbulul este asaltat de turisti, care se revarsa in valuri in zona turistica. Din acest motiv, comerciantii devin mai "grabiti" si "neatenti" si umfla un pic preturile. Inclusiv cei din ceainarie. Desigur, cuvintele cheie "big problem" si "turistik polis" rezolva totul ca prin minune. Sfatul meu e sa va bucurati de toate acestea in extrasezon.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
georgiana, glaurentiu, romanitzaa, TORA INGRID
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Istanbul:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051769971847534 sec
    ecranul dvs: 1 x 1