ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.12.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
OCT-2023
DURATA: 3 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 1300 lei
FĂRĂ transport
CAZARE ÎN DblStd
REGIM MASĂ DP
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 20 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 17 MIN

Casa Domnescu – relaxare în natură

TIPĂREȘTE

 

Perioada sejurului: 13 – 16 octombrie 2023

La începutul lunii octombrie, speriată de diversele zvonuri, alarmiste şi nu prea, în legătură cu suspendarea şi apoi anularea voucherelor de vacanţă acordate unor anumite categorii de bugetari, m-am hotărât foarte din scurt să-mi valorific dreptul legal :D şi am început căutările pentru o minivacanţă în România, mai mult un weekend prelungit de vineri până luni.

Teoretic, ce ar putea fi mai simplu decât să cauţi o cazare în ţara ta? Practic însă, mai repede fac o rezervare în Turcia, Egipt sau Bulgaria, alegând, fără greş, hotelul care se pliază cel mai bine pe nevoile şi dorinţele mele, plec fără emoţii şi mă întorc foarte mulţumită sau chiar încântată din vacanţă.

Am apelat şi de această dată la site-ul internaţional de rezervări şi am tot luat la puricat variantele oferite din cele câteva zone pe care le-am avut în vedere, dar fără rezultate notabile. Nu am găsit cazări la preţuri convenabile, în zone drăguţe. Ce-mi plăcea mie ori era mult prea scump ori nu avea disponibilitate în perioada dorită ori ambele :D, iar ce se încadra în preţ nu întrunea niciun alt criteriu în afara preţului. Eram dezamăgită de nu se poate după o săptămână de căutări fără rezultat.

Deja intrasem în criză de timp şi cu mai puţin de o săptămână înainte de plecare am schimbat strategia şi am sunat un prieten şi anume pe Radu :*. Iniţial voiam sugestii de hoteluri sau pensiuni de prin Oltenia, cu gând să fie mai aproape de casă şi mai uşor de ajuns, însă Radu a reuşit să mă convingă să aleg Mărginimea Sibiului, o zonă superbă, pe care el o iubeşte necondiţionat şi o cunoaşte în amănunt. Mai mult chiar, singur s-a oferit, parcă citindu-mi gândurile 😊, să sune el şi să vorbească pentru mine cu proprietarii pensiunilor la care fusese şi erau destule, astfel că, după numeroase încercări fără succes din lipsă de disponibilitate, într-un final a reuşit să-mi rezerve o cameră la Pensiunea Domnescu din Sălişte, ultima din lista lui de recomandări, însă singura care mai avea camere libere, urmând ca a doua zi să o contactez eu direct pe proprietară şi să clarific unele detalii.

Cum spuneam, am ajuns la Pensiunea Domnescu cu recomandare. Am sunat-o pe Doamna Maria cu trei sau patru zile înainte, mi-a răspuns o voce plăcută, veselă şi amabilă, i-am spus că am o cameră rezervată pe numele lui Radu, i-am spus că voi ajunge vineri pe la prânz, în funcţie de trafic, ea mi-a atras atenţia că ora de check in este 14.00, nimic nou sub soare, dar nu bănuiam că se va crampona aiurea de această oră, i-am spus că vreau factură şi că voi achita sejurul cu numerar, a fost de acord şi am mai cerut detalii despre mesele pe care le oferă, pentru mine fiind important ca soţul meu să mănânce mâncare proaspătă şi bine gătită.

Mi-a părut destul de încântată de faptul că doresc să mănânc la ei şi aşa am aflat că nu oferă decât mic dejun şi cină, o cină ca un prânz întârziat, cu ciorbă şi un fel principal, dar nu mai devreme de ora 19.00, cam târziu, dar nu puteam comenta. Nu prea mi-a plăcut tonul pe care mi-a spus că ei gătesc doar un singur fel de mâncare, practic, neavând de ales. Am acceptat şi asta, deşi cu inima îndoită. Eu fiind mai mofturoasă de fel, parcă nu-mi convenea să dau atâţia bani şi să nu pot să mănânc, dar am plecat cu speranţa că nu oi fi eu atât de ghinionistă să nimeresc tocmai felurile de mâncare de care nu mă ating şi chiar aşa a fost.

Am revenit cu un telefon de pe drum vineri dimineaţă, după ce trecusem de Piteşti, pentru a afla meniul din seara respectivă şi a ne „înscrie” şi noi la cină, dacă era ceva pe placul meu şi a fost.

Drumul spre Sibiu a fost acceptabil la dus, am condus relaxată, pentru că nu aveam motive să mă grăbesc, am prins doar un semafor pe Valea Oltului, unde se efectuau nişte lucrări, în rest s-a circulat normal, fără probleme sau surprize neplăcute, cum am păţit la întoarcere ☹.

În apropiere de Sibiu am pornit şi GPS-ul, care, abia trezit din somn, încă nu avea chef de glume şi ne-a dus direct până în poarta pensiunii, aceasta aflându-se pe partea stângă a străzii în sensul nostru de mers. Am găsit poarta larg deschisă, astfel că am intrat în curte şi ne-am oprit tocmai la capătul curţii, în parcare, unde exista suficient spaţiu pentru 6-8 maşini, noi fiind primii sosiţi.

Am parcat maşina şi ne-am îndreptat spre pensiune să ne anunţăm sosirea, nu înainte de a admira curtea frumos amenajată şi decorată, precum şi bogăţia de flori de toate culorile care ne zâmbeau din cele mai neaşteptate locuri. Am intrat pe terasa restaurantului, dar uşa spre interior era încuiată. Habar nu aveam unde era recepţia şi pe unde trebuia să intrăm, însă nu mă grăbeam, eu abia aşteptam să-mi trag sufletul după drum şi să fumez o ţigară. Bine, ar fi mers şi o cafea, dar nu am fost atât de norocoasă.

Tot căutând noi intrarea în pensiune am ajuns iar la poartă şi ne-am întâlnit cu doamna Maria care tocmai se întorcea cu nepoţelul de la plimbare. Ne-am prezentat, doamna ne-a îmbrăţişat călduros de parcă ne-ar fi cunoscut de când lumea, ne-a urat bun venit, totul cu o aparentă amabilitate. Spun „aparentă” , deoarece, pentru mine, toată primirea călduroasă a fost anulată de faptul că m-am simţit „trasă de urechi” pentru îndrăzneala de a ajunge la Sălişte mai devreme de ora specificată (14.00). Nici acum nu-mi explic nici cu ce am deranjat-o atât de mult venind de la ora 12.20 în loc de 14.00, încât a simţit nevoia să-mi reproşeze asta de trei ori în mai puţin de cinci minute ☹ şi asta în condiţiile în care doar am parcat maşina într-o curte absolut goală, nu am cerut să mă cazeze mai devreme, practic nu i-am cerut NIMIC şi nu cred că am încurcat-o în vreun fel de la treburile ei. Culmea că avea camerele deja pregătite şi cu atât mai greu de înţeles este atitudinea ei. În fine, am trecut şi peste asta.

Pensiunea Domnescu dispune de 12 camere duble şi 2 camere triple. Proprietarii locuiesc în aceeaşi curte într-un corp distinct, primul dinspre stradă.

Adresa: Str. Folteşti nr. 59, Sălişte, jud. Sibiu

Coordonate GPS: 45.795486 N; 23.872258 E

Website: domnescu.ro

Social Media: pe FB

Ni se făcuse foame, era deja ora prânzului, iar noi sărisem şi peste micul dejun în graba plecării. Ştiam că la pensiune nu servesc masa de prânz, cina începea abia după ora 19.00, aşa că trebuia să mâncăm altundeva. Înainte de a căuta pe AFA impresii despre „mâncătoriile” din zona în care ne aflam, am preferat să sun un prieten, care mi-a făcut imediat o recomandare, doar că nu în Sălişte, ci în Orlat şi deja ne pregăteam să plecăm spre restaurantul respectiv, când a reapărut gazda noastră cu o altă recomandare, chiar în Sălişte, asigurându-ne că vom mânca foarte bine acolo şi aşa a fost.

Într-un acces brusc de generozitate se hotărăşte să ne ofere şi camera cu o oră mai devreme, că noi oricum plecam să mâncăm :D şi mă lasă să aleg din două variante 4 sau 5, care erau pregătite dinainte de venirea noastră.

Ştiam unde venisem, aşteptările mele erau corelate suficient de bine cu clasificarea pensiunii, astfel că nici măcar nu mă interesa prea mult camera pe care urma să o primesc, niciuna din camere neavând balcon. Am întrebat doar dacă este disponibilă singura cameră situată la parter. Nu era, dar nu a fost niciun bai, chiar dacă scările înguste şi în spirală spre etaj m-au cam enervat, precum şi iluminatul scărilor bazat pe senzori de mişcare, însă a fost un risc asumat. Aşa am fumat şi mai puţin în această minivacanţă.

Accesul spre camere se face pe două uşi. Mie mi s-a indicat a doua uşă. Am urcat la etajul 1 şi am vizionat cele două camere, diferite una de alta. Camera nr. 4 avea vedere spre curtea din spate şi spre munte, un nuc bătrân aflat chiar în faţă asigura şi umbră naturală. Mi-a plăcut că era luminoasă şi spaţioasă, însă avea o baie extrem de mică. Camera 5, aflată vis a vis, era vizibil mai mică, avea vedere spre stradă şi era expusă zgomotului străzii destul de intens circulată, însă avea o baie mult mai frumoasă, de dimensiuni generoase şi cu geam pentru aerisire. Cum nu intenţionam să petrec în baie mai mult timp decât era strict necesar, am ales fără să clipesc camera mai mare şi am şi cărat în ea bagajele, apoi ne-am urcat în maşină şi am plecat să mâncăm.

Camera nr. 4

Am remarcat şi apreciat din primul moment curăţenia fără reproş. Camera era dotată destul de basic, fără aer condiţionat şi fără frigider, însă nu pot spune că mi-au lipsit la jumătatea lunii octombrie. Am înţeles că ar exista un frigider mare pus la dispoziţia tuturor celor cazaţi în pensiune, cam puţin în opinia mea, dar nouă nu ne-a trebuit, pentru că nu plecasem cu mâncare în traistă.

Am beneficiat de un pat matrimonial de dimensiuni normale, cu o saltea bună care ne-a asigurat un somn odihnitor. Cearceafurile erau curate şi aveau un miros plăcut. Pe post de noptiere aveam două taburete de o parte şi de cealaltă a patului. Pe peretele opus patului se afla un televizor cu o diagonală cam mică pentru dimensiunile camerei, dar pe mine nu m-a interesat.

Dincolo de o arcadă se afla un dulap micuţ cu două uşi, suficient pentru hainele necesare unui sejur de scurtă durată, cu rafturi şi bară cu umeraşe. În dulap am găsit pernele şi prosoapele, dar şi două pături suplimentare, pe care nu le-am folosit. În dreptul ferestrei aveam o măsuţă joasă şi un singur fotoliu, nu două, aşa cum văzusem în pozele de prezentare. Geamurile termopan erau de bună calitate şi asigurau o bună izolare fonică şi termică. Exista şi o plasă contra insectelor. Mi-a mai plăcut şi aspectul modern dat camerei de iluminatul cu led-uri, mocheta curată şi frumos asortată cu draperiile, perdelele şi cuvertura.

Baia, de dimensiuni reduse, cum am menţionat deja, era dotată cu cabină de duş, curată şi funcţională. Consumabilele primite au constat din două săpunuri solide mici, vreo două trei pliculeţe cu gel de duş & şampon şi hârtie igienică. Ca de obicei, am folosit cosmeticele proprii. Nu am avut uscător de păr şi nici nu am întrebat dacă pot primi unul la nevoie.

Încălzirea pensiunii este asigurată de o centrală pe lemne. Când gazda mi-a sugerat să aleg camera mai mică dacă sunt mai friguroasă, m-am temut că vor fi probleme cu căldura, deh... preţurile au tot crescut peste tot, însă nu au fost. A fost cald, chiar puţin mai cald decât aş fi avut nevoie.

A doua zi am fost plecaţi la plimbare prin împrejurimi întorcându-ne abia după amiaza. Nu s-a intrat în camera noastră. Nu am comentat, neavând practic nevoie de nimic. A treia zi ne-am relaxat la pensiune, doamna ne-a văzut şi s-a oferit să ne schimbe prosoapele, dar am refuzat-o eu. Nu ştiu cât de des se face curăţenie în cazul unui sejur mai lung.

Micul dejun şi cina

Tariful camerei de 220 lei pe noapte includea doar cazarea, restul meselor fiind opţionale. Eu am căutat o cazare cu cât mai multe mese incluse, astfel că am discutat de la început la telefon cu doamna Maria despre posibilitatea de a lua masa la pensiune. Gazda mi-a părut bucuroasă când a auzit că doresc să mănânc la ei, m-a informat că preţul micului dejun este de 40 lei pe zi de persoană, iar al cinei, care include o supă/ciorbă şi un fel principal, este de 60 lei de persoană. Nu prea mi-a plăcut tonul şi modul în care mi-a spus că ei, de fapt, soţul care este bucătar profesionist, gătesc doar un singur fel de mâncare în fiecare zi, deci nu aveam variante în cazul în care nu-mi plăcea ceva, eu fiind mai mofturoasă de felul meu.

Am stabilit de principiu că vom lua la ei în fiecare zi micul dejun, rezervându-mi dreptul de a declina oferta de la cină, dacă aceasta nu era pe placul meu, ei urmând să ne informeze dimineaţa în legătură cu ce vor găti pentru seară. Având în vedere zona în care mă aflam, am intuit corect că nu vor fi surprize şi nu au fost.

Despre mesele luate la Pensiunea Domnescu, foarte pe scurt, aş putea spune că au fost extraordinare, prea bun, prea mult, prea ca la ţară, ca să parafrazez o reclamă foarte cunoscută 😊, şi tot ce am mâncat a fost pe gustul meu.

Micul dejun, de fapt, mai aproape de realitatea de la Domnescu, ar fi să povestesc despre marele dejun a fost o adevărată risipă, în nicio dimineaţă nereuşind să-l dovedim. Nu am înţeles de ce acesta nu a fost servit în regim bufet, completând doar la nevoie. Acesta ne-a fost servit la masă.

Să spun că micul dejun a fost repetitiv, aşa cum adesea citesc pe sait? Da şi nu. O parte din produse s-au repetat în cele trei zile, altele au variat în fiecare zi. Am primit un platou cu tobă, slănină afumată, lebăr, cârnaţi, muşchi afumat, un alt platou cu trei bucăţi de brânză diferite, o altă farfurie cu legume tăiate felii: roşii, castraveţi, ardei verzi şi roşii, cubuleţe de unt, un bol cu dulceaţă, alt sortiment în fiecare zi, un bol cu zacuscă de două ori şi o dată cu fasole. În prima zi am primit câte două ouă prăjite, a doua zi câte două ouă fierte, iar a treia zi omletă.

Cafeaua era la discreţie în nişte termosuri, cafea la filtru, bună, precum şi pliculeţe de ceai să-şi prepare fiecare ceaiul cum doreşte, plus lapte pe care l-am folosit la cafea.

 Degeaba a încercat soţul meu să-l convingă pe domnul Costel să facă porţiile mai mici, că este mai mult decât putem mânca oricât ne-am strădui şi este păcat să risipească aşa bunătăţi. Noi suntem fani all inclusive, avem şi experienţă şi destul antrenament, dar niciodată nu ne-am pus atâta mâncare pe masă, tocmai pentru că nu ne place să lăsăm în farfurie, dar se pare că aşa se mănâncă în Mărginime: mult şi foarte bun 😊

După o masă atât de copioasă trebuia să ne mai tragem puţin sufletul şi ieşeam pe terasa acoperită şi frumos decorată să ne savurăm cafeaua şi să fumez. Dacă ar fi fost mai cald afară, am fi luat toate mesele afară pe terasă.

În prima zi la cină am mâncat o ciorbă ardelenească gustoasă, cu mult tarhon, şi o tochitură cu mămăligă şi brânză de burduf, ambele excelente, şi o salată de murături asortate, în oţet, din păcate pentru mine, dar, la fel, porţiile erau prea mari.

În a doua seară meniul a constat dintr-o supă de pui cu tăiţei şi sniţel vienez cu piure de cartofi şi salată de varză albă.

Din vorbă în vorbă cu domnul Costel, în a doua seară i-am povestit că prietenii mi-au recomandat să nu ratez muşchiul sibian dacă ajung în Mărginime. Omul a înţeles imediat apropoul meu şi mi-a promis că încearcă, astfel că la cina din ultima seară pe lângă ciorba gustoasă de porc am primit muşchi sibian cu garnitură mixtă de orez şi cartofi la cuptor, plus o salată asortată din care eu am ciugulit doar frunzele de salată. Surprinzător pentru mine nu a fost faptul că mi-a îndeplinit dorinţa, deşi iniţial spunea că nu toţi agreează acest fel de mâncare, ci că a gătit special pentru noi, doar pentru noi doi, ceilalţi turişti cazaţi primind un alt fel principal. De apreciat gestul.

Turiştii mai vechi lăudau de nu se poate prăjiturile preparate de doamna Maria. Eu în patru zile nu am văzut sau mirosit nimic dulce, darămite să fi gustat :D. Pentru sănătatea şi silueta mea a fost un avantaj, dar soţul meu s-ar fi bucurat să primească şi un mic desert, ceva dulce, orice.

În fiecare seară am comandat de băut câte o carafă mică cu vin roşu, vinul casei, un vin fără mari pretenţii, dar care mie mi-a plăcut. Ce nu mi s-a părut prea OK a fost faptul că am comandat în orb, fără a avea habar despre preţurile băuturilor, nevăzând nicăieri vreo listă de preţuri afişată şi nu este vorba doar despre vin, ci şi despre tării, bere, sucuri sau apă.

Citeam prin articole mai vechi cum că vinul sau ţuica/afinata, după caz, ar fi fost din partea casei. Aşa o fi fost cândva. Ei bine, în cazul meu, absolut nimic nu a fost gratuit. Eu am plătit pentru tot ce am consumat acolo, fără excepţie, cu factură şi bon fiscal. Nu căutam pomană, să ne înţelegem, însă aş fi apreciat măcar o cafea de bun venit la sosire, care mi-ar fi prins tare bine după ce condusesem singură câteva sute de kilometri până acolo, cafea care nu mi-a fost oferită nici pe bani.

Eu ospitalitatea adevărată o văd în gesturi mărunte, în timp ce aici am găsit doar amabilitate şi atât.

Altele

După ce am tot povestit despre mesele îmbelşugate şi mâncarea foarte gustoasă gătită de domnul Costel, un motiv suficient pentru a alege această pensiune, să scriu câteva cuvinte şi despre poziţionarea extraordinară a pensiunii, care pe mine m-ar determina oricând să revin.

De la prima vedere mi-a plăcut mult de tot curtea plină de flori şi cele două terase minunate mai ales în sezonul cald, dar cel mai mult mi-a plăcut partea de deal a teritoriului. Am urcat pe o scară cu trepte de piatră, cu balustrada aferentă, scara fiind străjuită de brazi falnici, până sus în pădure. Din loc în loc am găsit mese şi bănci, ideale pentru relaxare. Ozon, verdeaţă, linişte şi eu nu mi-am dorit nimic altceva decât să lenevesc acolo, cu gândurile mele. Un pui de veveriţă extrem de jucăuş şi foarte curios ne-a tot dat târcoale. Gazdele au fost destul de mirate că noi am preferat să ne odihnim şi să ne bucurăm de aerul curat de munte în loc să alergăm cu maşina toată ziua în încercarea de a vizita sau măcar bifa la repezeală cât mai multe obiective turistice din împrejurimi, dar şi din judeţele învecinate, cum au făcut ceilalţi turişti cazaţi acolo cu care am mai schimbat impresii.

În fiecare seară ne-am strâns la poveşti pe terasă, noi şi ceilalţi turişti cazaţi, împreună cu gazdele, care ne-au oferit cu generozitate sfaturi şi ponturi preţioase despre ce am putea vizita, oricum prea multe pentru un sejur atât de scurt. Aşa am renunţat la Transalpina, pe care o aveam în plan demult, pentru că doream să mă simt bine şi după mic dejunurile atât de copioase, la Alba Iulia pentru că mai fusesem, la fel şi în Vâlcea, precum şi la unele obiective din Mărginimea Sibiului la care îmi doream să ajung, însă era prea mult de urcat iar sănătatea nu ne mai permitea asemenea eforturi fizice.

Am admirat şi eu impresionanta colecţie de păpuşi de porţelan a doamnei Maria, achiziţionate cu cheltuială şi destulă trudă de prin vestul Europei, judecând după ţinutele acestora, păpuşi care decorau frumos ferestrele restaurantului, însă eu nu am fost pasionată de păpuşi nici în copilărie, când preferam, de departe, maşinile. Mult mai încântată am fost de bogăţia de flori de toate culorile, o bucurie pentru ochi şi suflet sau de micul iaz cu peşti exotici obţinut probabil prin captarea unui izvor de al cărui susur liniştitor mă despărţeam cu greu.

Tot pentru relaxare în curte mai exista un balansoar şi două leagăne.

Există şi o zonă de grătar, bine amenajată, dar cam... inutilă. Nu venisem acolo cu gând să fac grătar, dar tot m-a surprins afişul prin care se interzicea folosirea grătarului 😇, probabil de către turişti, nu ştiu, dar părea să fie acolo doar de decor.

Nu puteam să nu remarc şi colecţia bogată de obiecte vechi, fotografii vechi şi costume populare, cu care era frumos decorată terasa restaurantului, chiar dacă nu simt vreo înclinaţie deosebită spre etnografie şi în ultimii doi ani era deja a treia cazare la care se punea mare accent pe tradiţional, pe rustic.

M-a mirat puţin lipsa oricăror facilităţi pentru copii, când peste tot se încearcă amenajarea unui loc de joacă oricât de mic sau de modest şi poate că nu a fost deloc întâmplător faptul că, pe durata sejurului meu, în pensiune au fost cazate doar cupluri fără copii, ceea ce mie mi-a convenit, recunosc 😊

Dependenţii de internet şi în vacanţă pot sta liniştiţi în această privinţă, existând două reţele WiFi gratuite, cu parolă, care funcţionau OK, din spusele soţului meu. Eu am folosit doar datele mobile din abonamentul propriu.

Concluzii

Mie mi-a plăcut minivacanţa petrecută aici, m-am odihnit bine şi am mâncat foarte bine. Condiţiile de cazare sunt OK, de apreciat curăţenia şi căldura. Parcarea în siguranţă în curte a maşinii este un avantaj important. Gazdele sunt implicate, amabile şi este de apreciat efortul acestora pentru ca lucrurile să meargă bine şi să aibă clienţi mulţumiţi şi dornici să revină. Eu nu am prea rezonat cu doamna Maria, însă este posibil să fie şi vina mea.

Raportul calitate preţ nu este unul strălucit, pentru că la preţul de 220 lei pe noapte camera dublă FĂRĂ nicio masă, găseam cu siguranţă variante mai bune, mai ales dacă rezervam din timp, camere cu mai multe dotări, gen cu frigider în cameră sau/şi cu balcon.

Toată distracţia m-a costat 1300 lei pentru trei nopţi practic cu demipensiune. Pentru mine a fost OK, având în vedere că mi-am valorificat dreptul la vouchere de vacanţă.

Poziţionarea pensiunii, dar mai ales acel deal împădurit care aparţine proprietarilor şi unde te poţi relaxa în voie, m-ar face să revin oricând, chiar mai mult decât bucatele atât de gustoase gătite impecabil de domnul Costel.

Recomand Pensiunea Domnescu din Sălişte atât celor care doresc doar relaxare în natură, cât şi celor care caută o bază de unde să plece în fiecare zi în explorarea împrejurimilor. Gurmanzii vor fi încântaţi, fiecare masă luată la această pensiune fiind o adevărată provocare, în timp ce persoanele aflate la dietă sigur nu-mi vor mulţumi :D

 

 

 

 

 

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 25.12.23 19:07:23
Validat / Publicat: 25.12.23 20:22:40
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în MĂRGINIMEA SIBIULUI

VIZUALIZĂRI: 1796 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

25 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Pensiunea Domnescu, Sălişte - tradiţii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 63099 PMA (din 48 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 20.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    25 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [25.12.23 20:59:28]
    »

    Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

    — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    nicole33AUTOR REVIEW
    [25.12.23 23:30:03]
    »

    @webmaster:

    lucy
    [26.12.23 02:10:03]
    »

    Important e ca v-ati relaxat si simtit bine in aceasta minivacanta. Cat despre

    Teoretic, ce ar putea fi mai simplu decât să cauţi o cazare în ţara ta? Practic însă, mai repede fac o rezervare în Turcia, Egipt sau Bulgaria, alegând, fără greş, hotelul care se pliază cel mai bine pe nevoile şi dorinţele mele, plec fără emoţii şi mă întorc foarte mulţumită sau chiar încântată din vacanţă.

    gandim la fel, simtim la fel😀.

    Si pentru ca tot ti-a placut zona si poate iti doresti sa o mai vizitezi imi permit sa iti fac si o recomandare. E vorba de Sambata de Sus, aflata la 30 km de Fagaras, cam 60 de Sibiu.

    Avrigul, Cartisoara catre Transfagarasan, multe multe satuce pline de farmec sunt in drum sau la o aruncatura de bat. Plus ca aici ai avea mai multe posibilitati de a lua masa, nu esti limitata de meniul unei singure pensiuni si cu ceva locuri pe care poti sa le vizitezi. In afara de cele deja descrise pe site respectiv Manastirea Sambata, Herghelia Sambata, Izorul parintelui Arsenie Boca, partia Dragus si neaparat pizzaria Dragus😀 eu iti recomand sa vizitezi si orasul Victoria, aflat cam la 13 km de Sambata de Sus. Are vara un strand dragut, iar acum iarna au si un mic targ de Craciun frumos decorat. Si un patinoar. Plus vreo doua restaurante pe care nu as avea nicio retinere sa ti le recomand. Este o zona frumoasa si parca mai putin atinsa de comercial asa cum este zona Prahovei de exemplu.

    Iti doresc sarbatori linistite alaturi de cei dragi tie, vacante reusite si sa ai un An Nou asa cum ti-l doresti tu!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][11 voturi]
    FlorrisPHONE
    [26.12.23 10:33:13]
    »

    Sunt de câteva zile în Turcia, și mă tot gândesc oare ce îi motivează pe angajații de aici, de muncesc pe branci, la propriu, ca să nu mai vorbim de amabilitate.

    Vineri, am ajuns pentru a 3 a oară anul acesta, la Trendy Lara. Managerul de recepție, ne-a primit, ne-a spus ca știe (fără să ne fi întrebat înainte!) ca suntem pentru a 3 a oară la ei, ca își dorește să revenim a 4 a oară și ca ne mulțumeste ca i-am ales. (el fiind doar un angajat!) In camera, am primit o cutie de bomboane, o geantă de plajă, personalizată și o scrisoare de mulțumire.

    Tu, Maria, proprietar de pensiune din România, nu ai nimic frumos de spus, dimpotrivă, mă cerți ca am intrat în curte cu 2 ore mai devreme (deși am venit să îți aduc bani, nu să îți cer!) Un pic de amabilitate nu a omorât pe nimeni. Un bun venit și un pahar cu apă, n ar fi saracit-o, dimpotrivă!

    Am avut parte de câteva experiențe similare, la hoteluri din Ro, motiv pentru care nu mai merg, iar tichetele de vacanță, le consum la noi pe litoral, la Aqvatonic, măcar acolo mă cunosc cu toată lumea și n-am surprize 😄

    Ieri, am schimbat hotelul, suntem acum la Delphin Imperial și am ajuns ca și tine, cu 2 ore înainte de ora 14. Ne-au dat brățările, ne-au trimis să mâncăm și să revenim într-o oră pentru camera. Noi am plecat în oraș și am revenit după 2 ore. La întoarcere, ne-au dat camera și un cadou, pentru ca suntem pentru a 3 a oară la un hotel Delphin, o geantă de plajă, 2 tricouri, 2 șepci personalizate și 2 borsete mici, pentru carduri, portofel, telefon etc. Sunt gesturi mici, dar contează mult.

    Îți doresc sărbători fericite în continuare, și un an nou plin de împliniri! 🥂😘

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][11 voturi]
    nicole33AUTOR REVIEW
    [26.12.23 11:55:54]
    »

    @lucy:

    gandim la fel, simtim la fel

    Aşa este şi nu este pentru prima dată când descopăr similitudini de gusturi şi experienţe cu alţi utilizatori ai saitului pe care mi-ar face o reală plăcere să-i cunosc.

    Si pentru ca tot ti-a placut zona si poate iti doresti sa o mai vizitezi imi permit sa iti fac si o recomandare. E vorba de Sambata de Sus, aflata la 30 km de Fagaras, cam 60 de Sibiu.

    Avrigul, Cartisoara catre Transfagarasan, multe multe satuce pline de farmec sunt in drum sau la o aruncatura de bat..... In afara de cele deja descrise pe site respectiv Manastirea Sambata, Herghelia Sambata, Izorul parintelui Arsenie Boca, partia Dragus si neaparat pizzaria Dragus eu iti recomand sa vizitezi si orasul Victoria, aflat cam la 13 km de Sambata de Sus

    În zona Sibiului voi ajunge din nou mult mai curând decât aş fi crezut, în martie 2024, cu ocazia Întâlnirii AFA, astfel că voi avea ocazia să mai recuperez din restanţele rămase de la tura din octombrie şi deja ştiu ce voi vizita . Ţie nu ţi-ar plăcea să participi la Întâlnire? Lista de înscrieri este încă deschisă

    La Sâmbăta am tot fost şi tot aş mai merge, pentru că îmi place zona. Mănăstirea am vizitat-o cu plăcere cu ocazia fiecărei vizite. Herghelia nu m-a tentat pentru că mie îmi este frică de cai; ştiu că sună ciudat, dar până nu voi reuşi să depăşesc această teamă, nu voi merge acolo. La Izvor nu am ajuns încă, de câte ori am vrut m-a descurajat distanţa şi aglomeraţia, dar îl am pe listă.

    Oraşul Victoria îmi pare o recomandare interesantă. Pare că lucrurile s-au mai schimbat. Amintirile mele despre acesta sunt foarte vechi, îmi amintesc un oraş industrial anost, care nu m-a inspirat să-l revizitez.

    Zona Avrigului este de mult timp în plan, doar că nu i-a venit încă rândul. Transfăgărăşanul am încercat să-l abordez, mai mult în glumă, pentru că nu eram pregătită corespunzător, în minivacanţa de 1 Decembrie, doar că dinspre sud din Argeş.

    Mulţumesc mult pentru recomandări, ecou şi urări!

    Sănătoşi să fim, că idei avem destule, iar banii îi facem

    Să ai Sărbători fericite cu bucurie alături de cei dragi!

    Safta RaduPHONE CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [26.12.23 12:43:08]
    »

    Așa cum am menționat și în review-ul anterior, mă bucur că ți-a plăcut în Mărginime, atât plimbarea, cât și cazarea, și că am putut ajuta cu modesta mea experiență în această frumoasă zonă a țării noastre.

    Legat de comportamentul doamnei Maria... prin 2015, când ne-am cazat la ei, nu am avut probleme, îmi amintesc că am ajuns și noi mai devreme cu o oră, dar n-au existat reproșuri sau alte discuții legate de ora de cazare. Cum văd eu starea de fapt: pe-atunci, soții Domnescu erau mai tineri, cu putere de muncă, dornici să facă un ban cinstit din afacerea lor, dar anii trec, când te cam vezi cu sacii în căruță intervine acea stare de automulțumire, îți mai apare și un nepot de care trebuie să ai grijă, pensiunea nu mai este o prioritate, iar toate acestea pot influența într-un mod negativ comportamentul proprietarului față de turist, e o „boală” pe care am mai văzut-o și pe la alți proprietari de pensiuni, e o veche meteahnă, care ar avea o singură concluzie în cazul unei discuții mai aprinse: dacă nu vă convine, mergeți și căutați cazare în altă parte.

    Ma bucur totuși că la celelalte capitole stau bine, condițiile de cazare sunt bune, mâncarea este gustoasă și arhisuficientă, semn că proprietarii încă „nu au depus armele”.

    Ca de obicei, un review complet, nu-mi rămâne decât să te felicit.

    Sărbători cu bine !

    nicole33AUTOR REVIEW
    [26.12.23 15:04:27]
    »

    @Florris:

    Sunt de câteva zile în Turcia, și mă tot gândesc oare ce îi motivează pe angajații de aici, de muncesc pe branci, la propriu, ca să nu mai vorbim de amabilitate.

    Ştiu perfect ce spui pentru că am experimentat personal de foarte multe ori. Eu cred că sărăcia îi motivează sau mai degrabă dorinţa de a pune pe masă o pâine familiilor lor. Salariile sunt relativ mici chiar dacă hotelul este unul cu ştaif, iar ei au înţeles că trebuie să ţină cu dinţii de slujba aia, deci să muncească fără să crâcnească zi lumină şi multe zile la rând fără pauze. Amabilitatea, zâmbetul şi solicitudinea îi ajută să primească bacşişuri de la turiştii mulţumiţi şi, puţin câte puţin de la fiecare, ajung să-şi dubleze sau chiar tripleze salariul şi asta este important pentru ei.

    Încă dinainte de a pleca de acasă, mi-am propus să nu încerc să fac comparaţii pentru a nu mă enerva fără rost, să fiu permanent conştientă că am ales o pensiune de trei flori şi nu un hotel de lux de cinci stele.

    Vineri, am ajuns pentru a 3 a oară anul acesta, la Trendy Lara. Managerul de recepție, ne-a primit, ne-a spus ca știe (fără să ne fi întrebat înainte!) ca suntem pentru a 3 a oară la ei, ca își dorește să revenim a 4 a oară și ca ne mulțumeste ca i-am ales. (el fiind doar un angajat!) In camera, am primit o cutie de bomboane, o geantă de plajă, personalizată și o scrisoare de mulțumire.

    Recepţionerul a văzut imediat în sistem că sunteţi la a treia vizită şi nu avea motive să vă întrebe. Turcii pun mare preţ pe fidelizarea clienţilor, adesea oferind diferite bonusuri sau facilităţi în plus pentru repeated guests.

    Chestia asta prostească cu "trasul de urechi" pentru vina de a intra în curte cu nici două ore mai devreme m-a deranjat şi pe mine. Un prieten se şi mira cât de calm am reacţionat atunci. Nu vreau să compar cu experienţa cea mai recentă din Egipt din septembrie când am intrat în hotel puţin după ora 9 dimineaţa, am primit pe loc brăţările şi am fost îndrumaţi spre restaurant pentru a lua micul dejun, apoi ne-am relaxat la bar cu o cafea şi un cocktail pentru a primi în final şi camera, cu vreo două ore înainte de ora oficială, o cameră cu două clase peste cea plătită la agenţie. Chiar şi la un hotel din Mamaia am ajuns la 8 dimineaţa, am parcat maşina gratis în parcarea hotelului, am confirmat rezervarea la recepţie, am plecat la plajă şi am primit camera după ora 15 şi nu la 18 (o aberaţie colosală perpetuată din vremurile pe care le credeam demult apuse) cum era specificat.

    Ieri, am schimbat hotelul, suntem acum la Delphin Imperial și am ajuns ca și tine, cu 2 ore înainte de ora 14. Ne-au dat brățările, ne-au trimis să mâncăm și să revenim într-o oră pentru camera. Noi am plecat în oraș și am revenit după 2 ore. La întoarcere, ne-au dat camera și un cadou, pentru ca suntem pentru a 3 a oară la un hotel Delphin, o geantă de plajă, 2 tricouri, 2 șepci personalizate și 2 borsete mici, pentru carduri, portofel, telefon etc. Sunt gesturi mici, dar contează mult.

    Politica hotelurilor Delphin de recompensare a clienţilor fideli lanţului îmi este bine cunoscută, având deja patru Delphin-i la activ . Am împărţit destule genţi de plajă sau portofele de agăţat la gât prietenelor, primite de-a lungul anilor.

    Cu ani în urmă ofereau şi upgrade-uri gratuite la cazare, aşa primind apartament cu două camere în loc de dublă standard la a doua vizită sau vedere laterală la mare în loc de vedere la lacul cu broaşte orăcăitoare la a treia vizită.

    Dar nu are sens să comparăm cu ţări care ştiu să facă turism şi care respectă turistul. Suntem la ani lumină distanţă.

    =

    Din nou ai făcut alegeri foarte bune şi mă bucur pentru tine

    Vacanţă plăcută în continuare!

    Mulţumesc mult pentru urări, vizită şi ecou!

    nicole33AUTOR REVIEW
    [26.12.23 20:39:45]
    »

    @Safta Radu:

    Așa cum am menționat și în review-ul anterior, mă bucur că ți-a plăcut în Mărginime, atât plimbarea, cât și cazarea, și că am putut ajuta cu modesta mea experiență în această frumoasă zonă a țării noastre.

    Ţi-am spus deja cu toată sinceritatea că această minivacanţă în Mărginime a fost o reuşită, o zi m-am plimbat pe unde am vrut, dar fără să mă obosesc prea tare, iar a doua zi am lenevit la pensiune şi parcă mi-a priit mai mult decât alergatul cu maşina pe unde mă trimite GPS-ul . Seara, după acele cine copioase, simţeam nevoia să fac scurte plimbări prin Sălişte, aici singurul reproş fiind legat de inexistenţa trotuarelor pe cele mai multe din străzi, că începusem să ne întrebăm dacă nu or fi cumva drogaţi şi prin acest mic oraş .

    Strict cazarea a fost una basic, mulţumitoare prin faptul că a fost curat şi am beneficiat de un pat confortabil, de apă caldă şi căldură. Ştiu că sună puţin penibil să ajungi să te bucuri de chestii absolut normale şi de bun simţ în secolul în care trăim, dar la câte aud şi citesc... Poziţionarea pensiunii a fost pentru mine marele plus, acel deal şi pădurea de brazi care mi-au oferit relaxarea de care aveam atâta nevoie şi motivul pentru care aş reveni.

    nicole33AUTOR REVIEW
    [26.12.23 21:09:02]
    »

    @Safta Radu:

    Cum văd eu starea de fapt: pe-atunci, soții Domnescu erau mai tineri, cu putere de muncă, dornici să facă un ban cinstit din afacerea lor, dar anii trec, când te cam vezi cu sacii în căruță intervine acea stare de automulțumire, îți mai apare și un nepot de care trebuie să ai grijă, pensiunea nu mai este o prioritate, iar toate acestea pot influența într-un mod negativ comportamentul proprietarului față de turist, e o „boală” pe care am mai văzut-o și pe la alți proprietari de pensiuni, e o veche meteahnă, care ar avea o singură concluzie în cazul unei discuții mai aprinse: dacă nu vă convine, mergeți și căutați cazare în altă parte.

    Explicaţia ta legată de schimbarea comportamentului şi a atitudinii în cei opt ani care au trecut de la vizita ta acolo este foarte plauzibilă. Eu îmi făceam probleme că nu i-o fi plăcut faţa mea de m-a luat la ture, pentru că altfel şi banii mei sunt la fel de buni ca ai altora, ba chiar mai buni, pentru că eu plăteam cash, pe loc, şi nu trebuia să plătească alte comisioane sau să aştepte decontarea voucherelor ca în cazul multor altora.

    Până la urmă nu i-a obligat nimeni să facă turism dacă nu le place, iar dacă li se pare că este prea mult de muncă pot angaja oameni care să-i ajute la treburi, chiar dacă asta implică şi o diminuare a profitului, dar asta e viaţa.

    La doar 4-5 camere ocupate din 14, nu cred că-şi permitea să facă asemenea aroganţe cu mine. În plus, eu nu m-am certat cu ea. Chiar dacă nu mi-a plăcut atitudinea, am preferat să o ignor şi să nu mă enervez pentru că nu doream să se enerveze soţul meu căruia îi promisesem câteva zile de relaxare la aer curat şi cu papa bun.

    Oricum după ce ai vorbit tu din nou cu ea, s-a mai "îmblânzit" şi a devenit mai zâmbitoare.

    Cât eram acolo, am citit sau recitit toate review-urile postate deja pe AFA şi am găsit multe diferenţe faţă de ce au povestit oamenii presupunând că toate impresiile citite au fost obiective.

    Ma bucur totuși că la celelalte capitole stau bine, condițiile de cazare sunt bune, mâncarea este gustoasă și arhisuficientă, semn că proprietarii încă „nu au depus armele” .

    Nu am avut ce să reproşez la aceste capitole, ba chiar mobilierul din cameră mi-a părut destul de nou şi este foarte posibil să fi fost schimbat de când ai fost tu.

    Îţi mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită, ecou, de fapt, pentru TOT!

    Safta RaduPHONE CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [26.12.23 21:52:47]
    »

    M-ai provocat și am intrat pe mai multe saituri, să citesc recenzii referitoare la pensiunea Domnescu. Da, s-au schimbat multe în cei 8 ani de la vizita noastră, de la amenajările din curte, din restaurant, din camere, până la... atitudinea față de turiști. Sunt multe recenzii negative, care din păcate confirmă ceea ce am scris în primul ecou, pensiunea Domnescu nu mai e ceea ce a fost cândva, asa se întamplă când nu mai ai chef de treabă, când îți este indiferent dacă turistului i-a plăcut sau nu i-a plăcut la tine, nu contează că recenziile unora nu vor fi pozitive, oricum se vor găsi destui mușterii care să le treacă pragul.

    Să privim spre viitor, poate va fi mult mai bine la următoarea vizită în Mărginime, doar să-ți dorești să ajungi acolo!

    nicole33AUTOR REVIEW
    [26.12.23 22:11:35]
    »

    @Safta Radu:

    M-ai provocat și am intrat pe mai multe saituri, să citesc recenzii referitoare la pensiunea Domnescu. Da, s-au schimbat multe în cei 8 ani de la vizita noastră, de la amenajările din curte, din restaurant, din camere, până la... atitudinea față de turiști. Sunt multe recenzii negative, care din păcate confirmă ceea ce am scris în primul ecou, pensiunea Domnescu nu mai e ceea ce a fost cândva,

    Nu ştiu dacă să mă bucur sau să mă întristez citind ecoul tău care confirmă o parte din cele scrise de mine în articol.

    Tu ştii că am avut emoţii când am scris acest review? Nu aş fi vrut să te superi sau să consideri că am avut pretenţii exagerate de la o pensiune de trei stele sau flori, în fine, obişnuită fiind cu alt gen de vacanţe. Totodată, eu nu mint niciodată în articolele mele şi nu aş fi vrut să trec sub tăcere şi unele aspecte care nu au fost în regulă, nu ar fi fost corect faţă de cei care citesc şi poate au încredere în recomandările mele; m-aş fi simţit ca şi cum aş încerca să ascund gunoiul sub preş şi nu sunt genul. Mi-am asumat tot ce am scris, cu bune şi mai puţin bune, căutând să fiu cât mai obiectivă în aprecieri.

    Să privim spre viitor, poate va fi mult mai bine la următoarea vizită în Mărginime, doar să-ți dorești să ajungi acolo!

    Am toată încrederea că va fi şi mai bine data viitoare şi voi merge tot pe mâna ta fără ezitare

    Zoazore
    [29.12.23 21:34:49]
    »

    @nicole33:

    Am apelat şi de această dată la site-ul internaţional de rezervări şi am tot luat la puricat variantele oferite din cele câteva zone pe care le-am avut în vedere, dar fără rezultate notabile

    &

    Deja intrasem în criză de timp şi cu mai puţin de o săptămână înainte de plecare am schimbat strategia şi am sunat un prieten şi anume pe Radu. Iniţial voiam sugestii de hoteluri sau pensiuni de prin Oltenia, cu gând să fie mai aproape de casă şi mai uşor de ajuns, însă Radu a reuşit să mă convingă să aleg Mărginimea Sibiului, o zonă superbă, pe care el o iubeşte necondiţionat şi o cunoaşte în amănunt.

    Ai pierdut mult timp pretios cand ai fi putut face asta de la inceput. Cand avem o asa comoara de prieten, este pacat sa -l ignoram si sa-i ignoram parerea in materie de cazari.

    Înainte de a căuta pe AFA impresii despre „mâncătoriile” din zona în care ne aflam, am preferat să sun un prieten, care mi-a făcut imediat o recomandare, doar că nu în Sălişte, ci în Orlat şi deja ne pregăteam să plecăm spre restaurantul respectiv, când a reapărut gazda noastră cu o altă recomandare, chiar în Sălişte, asigurându-ne că vom mânca foarte bine acolo şi aşa a fost.

    Unde? Unde/ Continuarea! Sa vina continuarea!

    Mie mi-a plăcut minivacanţa petrecută aici, m-am odihnit bine şi am mâncat foarte bine. Condiţiile de cazare sunt OK, de apreciat curăţenia şi căldura. Parcarea în siguranţă în curte a maşinii este un avantaj important. Gazdele sunt implicate, amabile şi este de apreciat efortul acestora pentru ca lucrurile să meargă bine şi să aibă clienţi mulţumiţi şi dornici să revină.

    Din descrierea ta si din poze, intr-adevar este o zona frumoasa si numai buna pentru incarcarea bateriilor. Dar in Marginime, cam peste tot este la fel: frumos, calm, pasnic, linistit. Omul si natura intr-o perfecta simbioza.

    Astept sa te reintorci in zona si poate, daca te hotarasti rapid, vei prinde cazarea la Gura Raului, cea draga lui Radu si mie.

    LA MULTI ANI! UN AN NOU MAI BUN SI MAI LINISTIT!

    nicole33AUTOR REVIEW
    [04.01.24 06:33:00]
    »

    @Zoazore:

    Scuze că răspund abia anul următor , dar eu ştiu că tu nu te superi

    Ai pierdut mult timp pretios cand ai fi putut face asta de la inceput. Cand avem o asa comoara de prieten, este pacat sa -l ignoram si sa-i ignoram parerea in materie de cazari.

    Corect ce zici, nici nu m-am gândit să-l ignor şi cu atât mai puţin să-i ignor sfaturile şi sugestiile, dar aveam şi eu "ambâţul" meu, cum să nu pot să fac singură o rezervare la mine în ţară şi să cad "belea" pe capul prietenilor

    Despre mâncătoriile încercate voi scrie negreşit, am şi poze , aşa că ai grijă ce-ţi doreşti .

    Pe lângă mâncare gustoasă şi servire ultra rapidă, am descoperit în inima Mărginimii un loc plăcut, o terasă semideschisă unde fumatul era permis, probabil spre disperarea nefumătorilor care alegeau să mănânce acolo, pentru că în interiorul restaurantului, mai elegant şi mai cochet decât terasa, nu mânca nimeni .

    Din descrierea ta si din poze, intr-adevar este o zona frumoasa si numai buna pentru incarcarea bateriilor. Dar in Marginime, cam peste tot este la fel: frumos, calm, pasnic, linistit. Omul si natura intr-o perfecta simbioza.

    Pe lângă frumuseţea incontestabilă a locurilor, am remarcat şi eu calmul şi liniştea.

    Cu ocazia Întâlnirii de la Păltiniş poate dăm împreună o fugă şi la Gura Râului, cu ghid, de data asta, ce zici?

    Îţi mulţumesc mult pentru vizită şi ecou şi îţi doresc un an plin de bucurii şi împliniri care să-ţi readucă liniştea şi zâmbetul!

    Zoazore
    [04.01.24 19:45:29]
    »

    @nicole33:

    Scuze că răspund abia anul următor, dar eu ştiu că tu nu te superi

    Ei, asta-i buna! De ce sa ma supar? E un termen limita pentru raspuns?

    Corect ce zici, nici nu m-am gândit să-l ignor şi cu atât mai puţin să-i ignor sfaturile şi sugestiile, dar aveam şi eu "ambâţul" meu, cum să nu pot să fac singură o rezervare la mine în ţară şi să cad "belea" pe capul prietenilor

    Un prieten nu este niciodata o belea. Si sunt sigura ca te-a ajutat cu mare drag

    Cu ocazia Întâlnirii de la Păltiniş poate dăm împreună o fugă şi la Gura Râului, cu ghid, de data asta, ce zici?

    Oooo, ce frumos ar fi... Sincer, chiar mi-e dor de linistea si puritatea Marginimii, a locurilor, a oamenilor de acolo...

    Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [04.01.24 20:26:38]
    »

    Acu' nu știu ce să zic, treaba asta cu comoara e mai complicată, sincer nu prea-mi convine, de regulă comorile sunt îngropate...

    Și mie mi s-a făcut dor de Mărginime, cu direcție clară Gura Râului, de la Crăciunul 2021 n-am mai călcat pe-acolo. În martie n-ar fi rău să facem o vizită unor oameni deosebiți, Zozo cunoaște, doar nu facem 8 ore.

    Subiectul mâncătorii nu va fi dat uitării, noi așteptăm, n-avem motive să ne grăbim, nu plecăm nicăieri.

    nicole33AUTOR REVIEW
    [04.01.24 20:42:31]
    »

    @Safta Radu:

    Acu' nu știu ce să zic, treaba asta cu comoara e mai complicată, sincer nu prea-mi convine, de regulă comorile sunt îngropate...

    Hai nu te supăra pe noi. Tiza a folosit sensul figurat al cuvântului, deci nu ai motiv de teamă , iar eu nu am contrazis-o, ci dimpotrivă .

    Și mie mi s-a făcut dor de Mărginime, cu direcție clară Gura Râului, de la Crăciunul 2021 n-am mai călcat pe-acolo. În martie n-ar fi rău să facem o vizită unor oameni deosebiți, Zozo cunoaște,

    Gând la gând, mie îmi convine. Drumul până în sat zic că îl mai ştiu, acolo pe străduţe m-am rătăcit eu, dar mă bazez pe tine.

    Vin şi mâncătoriile cât de curând . În ultimele luni am avut multe experienţe de povestit, timp nu a prea fost, dar se rezolvă şi asta.

    Zoazore
    [04.01.24 20:44:33]
    »

    @Safta Radu:

    Acu' nu știu ce să zic, treaba asta cu comoara e mai complicată, sincer nu prea-mi convine, de regulă comorile sunt îngropate...

    De obicei. Dar cele gasite se presupune a au fost dezgropate. Iar pe tine te-am gasit noi toti!

    Și mie mi s-a făcut dor de Mărginime, cu direcție clară Gura Râului, de la Crăciunul 2021 n-am mai călcat pe-acolo. În martie n-ar fi rău să facem o vizită unor oameni deosebiți, Zozo cunoaște, doar nu facem 8 ore.

    Eu ce sa mai spun? Ca acolo a fost "bataia", la Ileana Maria Hanzu! La painea aia superba si la afumaturile alea "de belea" vorba ta!

    Subiectul mâncătorii nu va fi dat uitării, noi așteptăm, n-avem motive să ne grăbim, nu plecăm nicăieri.

    Ba da, in martie la Paltinis. Dar sa speram ca "mancam" ceva pana atunci! Ce spui, Tiza?

    nicole33AUTOR REVIEW
    [05.01.24 01:09:27]
    »

    @Zoazore:

    Ba da, in martie la Paltinis. Dar sa speram ca "mancam" ceva pana atunci! Ce spui, Tiza?

    Găseşti răspunsul meu accesând linkul de mai jos

    Eu te-am mai avertizat să ai grijă ce-ţi doreşti, pentru că s-ar putea să ţi se întâmple , dar tu nu şi nu, Batman

    vezi impresii

    Şi ai mai vrut şi să mănânci iaurt acum în miez de noapte

    Zoazore
    [05.01.24 10:11:47]
    »

    @nicole33:

    Găseşti răspunsul meu accesând linkul de mai jos. Eu te-am mai avertizat să ai grijă ce-ţi doreşti, pentru că s-ar putea să ţi se întâmple, dar tu nu şi nu, Batman [url=https://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=113648&d=unde-mancam-in-calimanesti-caciulata--calimanesti-caciulata]vezi impresii[/url]

    Doar ca am scris in acelasi timp (gand la gand) ! De aia nu am vazut decat apoi minunea de ciorba de burta.

    Şi ai mai vrut şi să mănânci iaurt acum în miez de noapte

    Aici ai dat duda! N-am vrut din cauze multiple: nu aveam si nici ora nu era propice pentru asta. Iaurtul este pentru pachet la Buzau doar. Pentru acasa exista lapte!

    Dar am citit din nou, acum, dimineata. Ghici cum? Band lapte, BINGO!

    nicole33AUTOR REVIEW
    [06.01.24 13:43:37]
    »

    @Zoazore:

    Doar ca am scris in acelasi timp (gand la gand) ! De aia nu am vazut decat apoi minunea de ciorba de burta.

    Curată telepatie, dar ştii că între noi a mai funcţionat şi alte dăţi

    Iaurtul este pentru pachet la Buzau doar. Pentru acasa exista lapte!

    Dar am citit din nou, acum, dimineata. Ghici cum? Band lapte, BINGO!

    E bine că ai soluţii pentru orice situaţie, ba iaurt, ba lapte şi este important că strategia asta funcţionează . Eu amân pentru siesta de după masă citirea genului ăsta de articole sau vizionarea pozelor, pentru că nu intenţionez să-mi schimb laptopul aşa curând şi nici aşa des.

    lucy
    [16.01.24 01:14:03]
    »

    @nicole33: Am ramas datoare cu un raspuns. Nu imi sta deloc in obicei asta. Imi cer scuze! Dar unele probleme personale, perioada aglomerata a sarbatorilor plus faptul ca nu am vrut sa rapund pe fuga cu doua trei cuvinte a dus la intarzierea asta.

    „Aşa este şi nu este pentru prima dată când descopăr similitudini de gusturi şi experienţe cu alţi utilizatori ai saitului pe care mi-ar face o reală plăcere să-i cunosc„

    Si mie mi-ar face mare placere sa te cunosc personal atat pe tine cat si pe alti useri cu care cumva rezonez. Deasemenea mi-as dori sa particip la intalnirea AFA, dar nu cred ca voi reusi sa imi conving sotul. El intra rar si foarte rar pe AFA, nu cunoaste siteul mai deloc si nici nu este cea mai sociabila persoana🤣. Vedem. Dar daca mai organizati mini intalniri in Bucuresti mi-ar face placere sa particip

    lucy
    [16.01.24 01:42:40]
    »

    @nicole33: Citind asta

    Oraşul Victoria îmi pare o recomandare interesantă. Pare că lucrurile s-au mai schimbat. Amintirile mele despre acesta sunt foarte vechi, îmi amintesc un oraş industrial anost, care nu m-a inspirat să-l revizitez

    mi-am dat seama ca parerile mele despre zona in general si despre Victoria in special pot fi subiective pentru ca nu sunt parerile unui turist. Intr-un mic sat aflat intre Fagaras si Sibiu a fost „tara mea”. Aici am petrecut parte din „vacantele la tara”. Vara am vazut cum se desfasurau muncile campului, nuntile la caminul cultural unde participa aproape tot satul, iarna derdelus, sanie cu cai, ceata feciorilor, joc la caminul cultural colinde etc. Parintii mei dupa ce au iesit la pensie au cumparat o casa in Victoria si s-au mutat acolo. Noi mergem destul de des sa ii vizitam. Dar ce ramane ca si recomandare in picioare sunt cele doua restaurante. Primul se numeste Paradis. Are si pagina de fb. Si al doilea care are si cateva camere dragut amenajate se numeste Saga. Sa ai un An Nou fericit!

    lucy
    [16.01.24 02:04:06]
    »

    @nicole33 :

    Transfăgărăşanul am încercat să-l abordez, mai mult în glumă, pentru că nu eram pregătită corespunzător, în minivacanţa de 1 Decembrie, doar că dinspre sud din Argeş

    Si noi am ales aceasta varianta din Arges de fiecare data. O data am ramas si peste noapte la hotel Valea cu pesti care are o vedere senzationala la baraj. Dinspre Cartisoara am fost doar pana la Balea lac si retur sau pe la vreo cabana/pensiune cu ocazia vreunei petreceri in familie.

    nicole33AUTOR REVIEW
    [19.01.24 08:16:26]
    »

    @lucy:

    Si mie mi-ar face mare placere sa te cunosc personal atat pe tine cat si pe alti useri cu care cumva rezonez. Deasemenea mi-as dori sa particip la intalnirea AFA, dar nu cred ca voi reusi sa imi conving sotul. El intra rar si foarte rar pe AFA, nu cunoaste siteul mai deloc si nici nu este cea mai sociabila persoana

    Întâlnirea de la Păltiniş poate fi ocazia perfectă de a ne cunoaşte, nu doar virtual. Apoi vei vedea cu câtă nerăbdare vei aştepta fiecare nouă întâlnire

    Adminul a renunţat la penalizările pentru cei cu o activitate mai redusă şi este păcat să nu profiţi şi de această oportunitate. Treaba cu "convingerea" soţului ţine doar de tine. Eu am reuşit relativ uşor în 2015 la prima mea participare la o întâlnire, apoi lucrurile au venit de la sine. Soţul meu nici măcar nu intră pe AFA, dar îi mai povestesc eu una alta.

    Cred că azi este ultima zi de înscriere, dar poate obţii o păsuire, în cazul în care ai nevoie de mai mult timp pentru convingerea soţului.

    Succes!

    Acum fug la plajă, dar revin

    lucy
    [19.01.24 15:35:13]
    »

    @nicole33: Ooo... vacanta placuta! 🥰. Te invidiez un pic pentru asta „Acum fug la plajă, dar revin„😀. Unde? Egipt?

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Florris, lucy, Safta Radu
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Domnescu [Săliște]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.081222057342529 sec
    ecranul dvs: 1 x 1