ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.12.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.02.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
NOV-2023
DURATA: 2 zile
Familie

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Poveste de iarnă la Craiova

TIPĂREȘTE

Spre sfârşitul lunii noiembrie, cu o săptămână înaintea aglomeratei minivacanţe de Sf. Andrei şi 1 Decembrie, am fost la Craiova. Singurul scop al plimbării noastre a fost Târgul de Crăciun, despre care se spune că ar fi cel mai frumos din România, clasat anul trecut pe locul trei în Europa, după târgurile de la Budapesta şi Gdansk. Eu nu prea cred în clasamente de acest fel, evident subiective, până la urmă rolul unui târg de Sărbători este să-i bucure pe oameni, să aducă zâmbete pe feţele îmbujorate ale copiilor şi sclipiri nostalgice în sufletele celor mari. Dacă trăieşti efemere clipe de fericire, dacă îţi încarci sufletul cu mici bucurii, dacă te îmbată aroma de vin fiert cu scorţişoară, dacă o colindă românească sau un cântec de Crăciun din lumea mare iţi aduce aminte de oameni şi poveşti din viaţa ta... atunci Târgul de Crăciun, mai mare sau mai mic, mai modest sau mai bogat împodobit, îşi va fi atins menirea.

Am călătorit cu trenul particular Softrans, cu bilete rezervate şi plătite on-line din timp. Aproape plin de la Bucureşti la Craiova (vineri la ora 9 fără 10 minute) şi foarte aglomerat, cu mulţi călători în picioare, de la Craiova la Bucureşti (duminică la ora 16). Am avut parte de două zile cu cod galben de ploaie dar n-a fost rău deloc, ploaie măruntă şi caldă de toamnă târzie, fără nicio pală de vânt. Duminică dimineaţa s-a înseninat, dar a fost frig şi vânt. Mi-a plăcut mai mult ploaia care a dăruit un farmec aparte plimbărilor noastre romantice prin oraşul gătit de sărbătoare.

Târgul de Crăciun de anul acesta însufleţeste pieţele din centrul Craiovei, toate străduţele oraşului vechi au intrat în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă. În Piaţa Mihai Viteazul, în faţa clădirii Palatului Administrativ, copii şi adulţi, trăiesc împreună una din cele mai frumoase poveşti din lume, Crăiasa Zăpezii. Aici se află patinoarul, din centrul căruia, Crăiasa Zăpezii pare a dirija Tărgul de Crăciun. Bolta cu luminiţe, decorată cu norişori şi păsări, învăluie piaţa într-o lumină rece, în ton cu povestea din nordul continentului. Un carusel se învârte neîncetat spre bucuria picilor, Moş Crăciun aşteaptă doritorii pentru o fotografie la minut, în sania trasă de reni de pluş. În spaţii acoperite şi încălzite, copiii, pe grupe de vărste, participă la diverse ateliere şi activităţi în spiritul Sărbătorilor care se apropie.

Căsuţele frumoase din lemn, vosite în culori vesele, adăpostesc comercianţii care vând produse nelipsite de la târgurile de iarnă, vin fiert, ceai, cafea şi ciocolată caldă, turtă dulce, acadele, ciocolată artizanală, cozonaci şi plăcinte, gemuri, miere, vinuri de soi, produse lactate şi cărnuri afumate, cosmetice din lavandă, lumânări parfumate, decoraţiuni de Crăciun... Mâncare libaneză şi grecească, plăcinte turceşti, peşte şi fructe de mare pentru pofticioşi. Am băut şi noi vin fiert, bun, aromat cu scorţisoară şi felii de portocală (10 lei paharul) şi am luat la pachet plăcintă turcească cu brânză sărată care nu m-a încântat peste măsură (18 lei o porţie generoasă).

Toată lumea vrea să se pozeze cu bradul din faţa Palatului Administrativ care, se pare, a câştigat premiul întâi la întrecerea brazilor de Crăciun din Europa. Cine spune? Nu ştiu! Dar bradul oltenilor e frumos şi înalt, e special cu ferestrele lui luminate. E premiantul sufletelor noastre de copii, rătăcitori prin Cetatea Băniei la ceas de toamnă târzie, printre picături mărunte de ploaie!

Palatul Administrativ (Palatul Prefecturii), monument de arhitectură de interes naţional, construit la începutul secolului trecut în stil neoromânesc, după planurile arhitectului Petre Antonescu, este luminat feeric. Pare adevăratul Palat al Crăiesei Zăpezii, face parte din minunata poveste de iarnă, pusă în scenă la Craiova.

Din Piaţa Mihai Viteazul trecem, printr-un coridor de luminiţe, spre cea de-a doua zonă de târg, un segment pietonal din Calea Unirii, cunoscut de localnici ca Doljeana, o piaţetă deliminată de blocuri înalte. În acest spaţiu sunt amplasate doar căsuţe şi standuri cu mâncare tradiţională, decorate cu macate şi prosoape cu cusături populare, viu colorate. Aici se mănâncă şi se bea pe rupte, sfârâie micii, cârnaţii şi fripturile pe grătarele încinse, se prăjesc hamsii, se rotesc ţepuşele cu cozonaci secuieşti. Murăturile, artistic aranjate în borcane de sticlă, atrag privirile muşteriilor înfometaţi, vitrinele cu tobe, şunci, cârnaţi şi caltaboşi adună lumea ca la bâlci. Da, zona Doljeana s-a tranformat într-un autentic bâlci oltenesc, unde lumea se întâlneşte, vorbeşte şi se veseleşte! Oltenii adevăraţi spun "bâlci" nu "târg", dar cum ar fi să zicem că fuserăm la Bâlciul de Crăciun de la Craiova?! Oamenii ar înţelege altceva, că doar nu toţi cei care citesc pe aici sunt olteni, nu-i aşa?

Zona de târg cu mâncare tradiţională se termină aproape de intersecţia dintre Calea Unirii şi str. Mihail Kogălniceanu, cam în dreptul hotelului Minerva, clădire cu arhitectură aparte, construită în primii ani ai secolului trecut, după planurile arhitectului Toma Dobrescu. O bijuterie în stil maur, o apariţie de-a dreptul surprinzătoare în centrul vechi al Craiovei. Din păcate, hotelul este închis, aşteaptă încă proprietarul care să-i redea strălucirea de odinioară...

Ne declarăm norocoşi, la parter este deschisă cofetăria Minerva, cu siguranţă una dintre cele mai frumoase cofetării în care am păşit în viaţa mea. Mi-era dor să stau la o măsuţă într-un loc de poveste, cald şi elegant, cu o amandină delicioasă şi un cappuccino aromat în faţă. Nu e ieftin, nici nu mă aşteptam, dar merită fiecare bănuţ şi nu-ţi răneşte prea tare portofelul (12 lei amandina, cam tot atâta cafeaua).

Este deschis şi restaurantul Minerva, în splendida Sală Maură de la parterul hotelului, alături de cofetărie. Merită să intraţi, să beţi o cafea, poate un pahar de vin, şi să admiraţi sala cu decoraţiuni unice în România. În timpul săptămânii se serveşte meniul zilei cu câteva variante de mâncare bună şi proaspătă, la un preţ incredibil de mic pentru vremurile pe care le trăim (24 lei pentru o supă sau ciorbă, felul doi şi pâine). Rcomand prănzul în timpul săptămânii, nu recomand în weekend când restaurantul este profilat pe grupuri mari de turişti. Sper să povestesc despre acest restaurant, interiorul este de-a dreptul fascinant, ca o poveste din 1001 de nopţi.

Trecem din zona Doljana, pe Lipscani, spre Piaţa Fraţii Buzeşti din Centrul Vechi, cartierul lui Moş Crăciun şi al cântecelor vesele de sezon. Ne oprim la intersecţia cu strada Nicolăescu Plopşor, şi ne închinăm la biserica Sf. Ilie, ctitorie a boierilor Otetelişeni. Biserica cu ziduri roşii, impunătoare şi armonioasă, este ireal de frumoasă după lăsarea serii, luminată discret de îngeraşii răsăriţi pe pajistea verde.

Continuăm plimbarea pe Lipscani, principala stradă comercială a vehiului oraş, cu case tipice de negustori, cu prăvălii la parter şi locuinţe la etaj, cu balconaşe cochete din fier forjat şi ancadramente bogat ornamentate la ferestre. Centrul Vechi al Craiovei arată bine, majoritatea clădirilor sunt renovate, pavajul este refăcut, băncuţele şi stâlpii de iluminat se asortează cu povestea oraşului. O încântare plimbarea pe vechile străduţe, pe sub perdelele de luminiţe calde care se reflectă în vitrine şi pe pavajul spălat de ploaie...

Mi-au plăcut vitrinele magazinelor, care mai de care mai frumos decorate de Sărbători. M-au încântat balcoanele gătite cu ghirlande luminoase, cu globuri şi ursuleţi de pluş... deliciul copiilor mici şi mari, deopotrivă!

Mirosul de cafea proaspăt prăjită mă ademeneşte în prăvalia numită chiar Prăjitoria de Cafea, de unde ies cu două pacheţele aromate în mână. Îmi amintesc de bunicul meu care cumpăra 50 grame de cafea râşnită de la cofetăria din colţul străzii, şi îmi dădea pacheţelul cald să-l ţin în mânuţă până acasă. Îmi mirosea toată ziua mâna a cafea, am să caut acea aromă toată viaţa mea, cu toate că ştiu că n-o voi mai găsi niciodată. A trecut deja o jumătate de secol de atunci, este una din primele amintiri din copilăria mea fericită, o fetiţă strângând în mână un pacheţel de cafea, alături de cel mai iubitor bunic din lume.

Cântecele vesele întregesc atmosfera festivă, aduc un plus de candoare şi energie. Ştiţi filmele americane de Crăciun care seamănă toate între ele dar care ne atrag prin mulţimea şi frumuseţea decoraţiunilor de Crăciun, de pe străzi, din cafenele, magazine şi restaurante, din hoteluri şi din casele oamenilor? Ei bine, aşa arată centrul vechi al Craiovei, plin de culoare, de lumină, de bucurie care se transmite de la un om la altul. Fără să ştii, fără să vrei, ochii îţi strălucesc şi un zâmbet larg îţi înfloreşte pe faţă...

Copii şi oameni în toată firea aşteaptă la rând să se pozeze în caleaşca Cenuşeresei, pe tronul lui Moş Crăciun sau lângă brăduţii îmbrăcaţi în luminiţe calde. Îmi salut vechile prietene, doamnele încremenite din Centrul Vechi, le invidiez pentru că au atât de mult timp la dispoziţie pentru a savura atmosfera de sărbătoare dar mă îngrijorez pentru sănătatea lor. Oare nu le-o fi frig, îmbrăcate în rochii lungi şi subţiri de vară?

În Piaţa Fraţii Buzeşti se înşiră, pe două rânduri, sub bolta de lumini, căsuţe roşii cu de toate. Iar vin fiert, dulciuri, porumb şi acadele, alături de bijuterii şi decoraţiuni hand-made. Îmi atrage atenţia căsuţa cu ii româneşti cusute manual. Ia românească, fără îndoială, cea mai frumoasă bluză care poate îmbrăca o femeie...

În Piaţa Fraţii Buzeşti se vor ţine concerte toată luna decembrie, seria acestora fiind deschisă de Ziua Naţională, de Ansamblul Maria Tănase din Craiova şi formaţia Holograf. Nume mari ale muzicii româneşti de toate genurile vor concerta la Craiova dar spaţiul din Piaţa Fraţii Buzeşti mi se pare cam înghesuit pentru mulţimea de turişti şi localnici.

Iesim din Piaţa Fraţii Buzeşti în bulevardul central al oraşului, Alexandru Ioan Cuza, chiar în faţa Teatrului Naţional Marin Sorescu. Pe esplanada teatrului, în Piaţa William Shakespeare, este montata cea mai mare roată panoramică din România, produsă în Olanda. O plimbare la înălţime cu comedia gigantică vă scoate din buzunar 30 lei. Vremea, nu tocmai potrivită pentru astfel de distracţii, ne-a făcut să tot amânăm, cu toate că ne-a tentat ideea de a privi oraşul de la înălţime. Pe lângă roată, se află un trenuleţ, un carusel şi alte jocuri şi jucării pentru cei mici, desigur şi chioşcuri cu tot ce vrei. Atmosferă de parc de distracţii pentru copii în această zonă a Târgului... Nu lipseste din peisaj microbuzul echipei de fotbal Universitatea, Campioana unei mari iubiri!

În cele două seri petrecute la Craiova am avut parte (după ora 8 seara) de o o experienţă inedită, o plimbare pe partea carosabilă a bulevardului central al oraşului, devenit pietonal pe segmentul cuprins între Teatrul Marin Sorescu şi Piaţa Mihai Viteazul. Am remarcat Palatul Banca Comerţului, o clădire frumoasă proiectată de celebrul arhitect Ion Mincu, proaspăt renovată, actualul sediul al Primăriei Craiova.

Nu puteam rata o tură prin English Park, cocheta grădină publică din centrul oraşului, împodobită cu decoruri luminoase. În locul fântânii arteziene din mijlocul grădinii, a fost aşezată sania lui Moş Crăciun, un loc cu lipici pentru cei mici. M-au înduioşat felinarele îndrăgostite, aşezate pe o bancă, dar şi felinarele care cântă la pian, la tobă, la violoncel. Faină idee!

Ne-am plimbat seara, printre picături de ploaie, şi ne-a plăcut tare mult. Ploaia ne-a adus în dar lipsa aglomeraţiei din oraş, erau destui turişti dar cei mai mulţi localnici aşteptau, cu siguranţă, zile cu vreme bună şi cu concerte in Piaţa Fraţii Buzeşti. Am repetat plimbarea pe lumină şi m-a frapat alăturarea florilor de toamnă şi a frunzelor galben-arămii cu podoabele de iarnă. Târg de Crăciun în decor de toamnă colorată?!

Ce-am mai făcut noi în cele două zile pline petrecute la Craiova? Am revăzut Muzeul de Artă Jean Mihail, cel mai frumos palat al oraşului, şi am fost bucuroasă să-l găsesc asaltat de vizitatori. Merită din plin, palatul fastuos şi minunatele opere de artă pe care le adăposteşte! Duminică de dimineaţă am mers la Catedrala Sf. Dumitru, şi-am rătăcit, pe sub ploaie de frunze galbene, prin Gradina Băniei. N-am mai vizitat de astă dată Muzeul de Etnografie din Casa Băniei dar îl recomand ca o incursiune în sufletul cald şi generos al ţăranului din Oltenia.

Deschis pe 17 noiembrie 2023, Târgul de Crăciun de la Craiova îşi va primi vizitatorii până după Revelion, pe 2 ianuarie 2024. Este un eveniment reuşit care aduce foarte mulţi turişti la Craiova, dornici să trăiască o poveste luminoasă de iarnă. Minivacanţa de Sf. Andrei şi 1 Decembrie a umplut toate hotelurile şi apartamentele de închiriat din oraş. Aşa va fi şi în weekendurile care urmează. N-o spun eu, o spune vecinul meu Booking! Da, Booking.com este vecinul meu, din curtea casei mele se vede uriaşa firmă luminoasă de la clădirea de birouri modernă care umbreşte casele mici din vechiul nostru cartier bucureştean.

Voiam să reproşez Târgului de Crăciun de la Craiova, prezenţa timidă, ca să nu zic lipsa meşterilor populari din zona Olteniei, atât de bogată în tradiţii şi meşteşuguri. Tocmai am citit că de Moş Nicolae (între 4 şi 6 decembrie), se va desfăşura Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri. Meşterii populari pot fi găsiţi în foaierul Teatrului Naţional din Craiova. Cred cu tărie că ar trebui să devină o prezenţă permanentă la Târg, un mod de promovare a tradiţiilor noastre româneşti, de aducere a valorilor autentice în faţa copiilor noştri şi a turiştilor străini care ne vizitează ţara.

Da, mi-a plăcut la Craiova, am trăit povestea, am adunat culoare, căldură şi lumină în suflet! Târgul de Crăciun aduce un plus de tinereţe şi energie unui oraş frumos care are multe de oferit turiştilor de toate vărstele.

Bucuraţi-vă, împreună cu cei dragi, de zilele care preced venirea lui Moş Nicolae şi a Crăciunului! Preţuiţi momentele frumoase din viaţa voastră şi aduceţi un strop de lumină şi speranţă celor din jurul vostru! La Mulţi Ani cu sănătate!

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Floria in 04.12.23 19:29:18
Validat / Publicat: 04.12.23 21:14:26
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CRAIOVA.

VIZUALIZĂRI: 697 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Targul de Craciun Craiova. Bradul din fata Palatului Administrativ.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37550 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

mprofeanuPHONE
[04.12.23 21:41:31]
»

@Floria: Ce frumos ai scris despre Craiova ta natală, îmi imaginez cum mergeai alături de bunicul tău iubitor cu pachețelul de cafea proaspăt prăjită! Trebuie să ajung cândva acolo, nu am mai fost cred de vreo 20 de ani și aș avea atâtea de văzut. Mi-a atras atenția și ce ai scris despre Cofetăria și restaurantul Minerva cu sala unică maură dar și despre muzee. Merită ajuns acolo în perioada sărbătorilor, poate în altă iarnă!

Safta RaduPHONE CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[05.12.23 08:26:54]
»

În decembrie 2021 am fost și noi la Târgul de Crăciun din Craiova, observ ca de la an la an e tot mai frumos, mai bine organizat, și la cât de frumos ai scris, parcă aș mai face o vizită în capitala Olteniei. ????

Superb review-ul, un adevărat minighid despre un oraș cu care am legături strânse încă din tinerețe. Felicitări!

Și ca treaba să fie treabă, de azi ești „dată în urmărire”, pentru excelentele tale review-uri merită să fiu înștiințat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][10 voturi]
balasa violeta
[05.12.23 16:46:41]
»

Multumesc!

Chiar imi doresc sa vizitez Craiova cu ocazia sarbatorilor de iarna!

Am fost in primavara, de Pasti si mi-a placut mult. Parca se mutase Grădina Europei, Keukenhof in frumosul parc Romanescu!

FloriaAUTOR REVIEW
[05.12.23 18:05:42]
»

@mprofeanu: Merita sa ajungi la Craiova in perioada premergatoare Sarbatorilor de Iarna, de preferat in timpul saptamanii pentru a evita aglomeratia. Orasul are ce oferi vizitatorilor in toate anotimpurile. Parcul Romanescu, Gradina Botanica, Muzeul de Arta, Casa Baniei cu o exceptionala colectie etnografica, vechile biserici, stradutele din centrul vechi... Imi place Craiova, am multe rude si prieteni buni acolo dar nu este orasul meu natal. Sunt nascuta si crescuta in Bucuresti, parintii mei fiind olteni, originari dintr-un sat aflat cam la mijlocul distantei dintre Ramnicu Valcea si Craiova, ceva mai aproape de Valcea.

Am fost de multe ori la Craiova, de fiecare data pe graba, la evenimente fericite serbate de neamul meu de olteni petrecareti. Ca turisti, am descoperit orasul cu cativa ani in urma, la indemnul fiului nostru care merge destul de des acolo pentru a se intalni cu fosti colegi de facultate si prieteni din copilarie.

Va doresc din suflet Sarbatori fericite, cu sanatate si bucurii alaturi de cei dragi!

FloriaAUTOR REVIEW
[05.12.23 18:10:29]
»

@Safta Radu: Multumesc! Daca aveti timp, mergeti la Craiova in zile lucratoare, la sfarsit de saptamana este deja mult prea aglomerat!

Sarbatori cu sanatate si multe, multe bucurii traite alaturi de cei dragi!

FloriaAUTOR REVIEW
[05.12.23 18:15:18]
»

@balasa violeta: Mi-e dor de tine, Violeta! Targul de Craciun de la Craiova ti se potriveste, tu esti un om care se bucura de lumini, de culori, de muzica, de bucuria celorlalti...

Mos Nicolae sa-ti aseze in ghetute sanatate, bucurii, liniste, clipe frumoase! Sarbatori fericite!

DOINITA
[06.12.23 17:07:33]
»

Minunat, review-ul, minunat targul sau balciul de la Craiova! Si in Moldova se spunea

balci asa ca as fi stiut pe unde ai umblat.

Spre rusinea mea nu am fost in Craiova. Am trecut doar, dar nu am si oprit. Acum, chiar

ca imi doresc sa petrec cateva zile in acest targ (oras) si daca se poate sa fie si in

perioada balciului de Craciun.

Multumesc! Pentru cateva minunte am fost copil si m-am bucurat de toate luminitele

colorate.

Vacante frumoase!

FloriaAUTOR REVIEW
[10.12.23 11:07:43]
»

@DOINITA: Imi cer scuze pentru raspunsul intarziat. Stiu ca si moldovenii spun balci, doar sunt maritata de 30 de ani cu un modovean...

Craiova merita o vizita, nu numai in perioada Targului de Craciun, cu atat mai mult in sezonul cald cand Parcul Nicolae Romanescu si Gradina Botanica sunt o incantare pentru orice iubitor al naturii si al plimbarilor in aer liber.

In ultima vreme, ma confrunt cu un ciudat sentiment de admiratie, combinata cu frustrare si indignare cand privesc Bucurestiul, si-l compar cu alte orase, mari sau mici, din tara noastra. Parcurile istorice care tin de Primaria Capitalei, Carol, Herastrau, Cismigiu, sunt intr-o stare jalnica... Pacat! Chiar nu ma intereseaza ce culoare politica are un primar, important este sa fie gospodar si sa faca viata mai buna oamenilor care l-au pus in fruntea bucatelor.

Sarbatori cu sanatate, liniste si multe. multe bucurii alaturi de cei dragi!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
balasa violeta, DOINITA, Floria, mprofeanu, Safta Radu
Alte impresii din această RUBRICĂTârguri, expoziții, festivaluri craiovene:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067080020904541 sec
    ecranul dvs: 1 x 1