ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.11.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
NOV-2023
Solo
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Casuta din Padure

TIPĂREȘTE

In urma cu doi ani, dupa ce autoritatile locale au inchis Casuta din Padure, pentru o perioada de noua luni, (timp in care, eu cred ca vreo VIPA ce locuieste prin vilele de 5 stele ce duc spre Platoul Cornesti de pe strada Padurii, era gravida si agitatia si mirosurile de la casuta-restaurant o deranjau), cel mai iubit local de la Platoul Cornești, a fost redeschis. Ura!

De ce "Ura? ". Pentru ca, fie vara, fie iarna, eu urc prin padure pana la Platoul Cornesti, cel putin odata pe saptamana, unde, la Casuta din Padure, servesc cate ceva, ba o cafea, ba o Cola, ba o pizza, ba niste mici cu mustar si cartofi prajiti, si, se pare ca, oricat de satul vei fi fost in vale, in oras, dupa ce-ai scapat de smog-ul citadin si ai parcurs cei 1250 m pe o "carare prin padure", drum marcat dar cam abrupt, drum inconjurat numai si numai de verdele relaxant al padurii si de albastrul cerului si respirand doar ozon pur, nu numai ca-ti dispare stres-ul cotidian ci te apuca si-o foame de lup iremediabila.

Atentie la ursi!

Uneori, targumuresenii sunt anuntati prin Ro-Alert, ca pe Strada Padurii, pe langa tomberoanele din gospodariile VIP-urilor sau pe Strada Verii sau chiar pe drumul pe care urc eu prin padure, mai apare cate un urs ("single" sau familist). Inca nu s-a intamplat nimica grav si de mine inca niciodata nu s-a apropiat vreun urs. Dar, e bine sa fii precaut, asa ca eu, m-am dotat cu un spray-antiurs (e vorba de un recipient ce pulverizeaza alcool + piper), pe care trebuie sa-l trimiti "din prima", exact in zona ochilor si nasului, in momentul cand ursul se inalta la asa, vreo 2,5 m deasupra ta si incepe sa socializeze cu tine. De aceea e bine, ca masura auxiliara, sa interpui si-un trunchi de copac intre tine si urs si de-acolo, de dupa copac sa dialoghezi cu fiara. Eu mai am si-un fluier in care suflu mai tot timpul prin padure sau (varianta B) incep sa cant cantece pe care le-am invatat la corul scolii cand eram elev. De exemplu: "Ta-ra-ta-ta, goarnele au sunat, ta-ra-ta-ta si-ntr-un glas am cantat, ca-ntr-o zi de sarbatoare ne-a croit drum nou de pionieri, etc", (citat din memorie). Colegii mei din "Weekend-Club" (prescurtat WC), mi-au zis ca-s fraier ca duc atatea dispozitive anti-urs cu mine. Si sa nu-mi fac probleme, pentru ca ursu' nu se-apropie niciodata de oamenii care nu fac dus decat de doua ori pe an (de Pasti si de Craciun) si nu-si schimba ciorapii decat odata la trei luni. Si sa nu ma mir daca, de-acum inainte, o sa vad cum si vietatile pe langa care trec (carabusi, furnici), se-ntorc cu burta-n sus in agonie si cum incep si frunzele sa cada din copaci si ciupercile sa se ofileasca, una dupa alta, din cauza parfumului meu irezistibil si personal, pe care ar trebuie sa-l brevetez la o casa de moda din Milano sau Paris.

Casuta din Padure

Puteti ajunge la Casuta din Padure foarte usor, cu masina pe asfalt (strada Verii), sau pe strada Padurii (care este insa cam ingusta) sau prin padure, pe drumul marcat, ce porneste de pe trotuarul ce leaga Facultatea UMF de Spitalul Judetean. Puteti ajunge la casuta, prin padure, in aprox. 40-45 de minute de mers in pas normal... Cei trei baieti ce lucreaza zilnic (pana la ora 22) la Casuta din Padure sunt foarte amabili, comanda se face in interiorul casutei, la bar, apoi va alegeti o masa in interior sau pe terasa si "comanda" (care vine repede) vi se serveste la masa. In week-end e mai greu cu "mesele" libere, caci "tot orasul", (mai ales in zilele insorite), e la Platoul Cornesti. Nu departe de casuta exista o parcare mare, mare aproape interminabila, un "orasel al copiilor", un parc de fitness in aer liber, piste de "jogging" si tot aici, langa casuta, incepe si aleea (promenada) ce va duce spre Zoo Tg. Mures, plina cu tarabe ce vand suveniruri, kurtos, langos, porumb fiert, cafea sau bauturi racoritoare. Despre Zoo Tg. Mures, (cea mai mare gradina zoologica) din tara, v-am mai povestit, intrarea e 25 de lei pentru non-pensionari si 10 lei pt pensionari.

V-am atasat si cateva fotografii recente de la Zoo.


[fb]
---
Trimis de dorgo in 13.11.23 11:48:20
Validat / Publicat: 13.11.23 12:26:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÎRGU MUREȘ.

VIZUALIZĂRI: 656 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Ah, ce pizza minunata (Prosciuto fungi) ar iesi din ciuperca asta!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35750 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

AZE
[13.11.23 20:41:54]
»

Mi-a plăcut cum ai descris căsuța din pădure. Este cea am menționat și eu în articolul cu zoo nu?

Mi-a plăcut cum ai descris pregătirea ta la întâlnirea cu ursul. Eu după atâția ani de conviețuire cu aceste animale încă habar n-am ce să fac la o întîlnire de asta. Mă rog încerc să rămân calm, să nu fac pe mine????să mă retrag încet. De regulă am și petarde la mine.

Să povestesc ceva mai off topic: În locul meu personal de weekend de la începutul lunii spetembrie până pe la începutul lui octombrie venea ursul dar nu la mine ci la nucile care se află la liziera pădurii. Eu de regulă stăteam afară la PC și la un pahar de vin și butonam (scriam articole AFA) iar ursul făcea prăpăd pe nuc, se auzea cum le spărgea în gură, era cam la 100 m de mine și era și un gard viu zdravăn între noi. De obicei venea seara la 8 și pleca pe la 11. Eu intram în cabană după el la 12.00. Acuma nu mai vine nu mai sînt nuci????A, și mai avem o cățea pe acolo la început făcea gălăgie la urs (fără rezultat) după aia nici nu-l mai băga în seamă dormea sub bancă lângă mine????

k-lator
[14.11.23 00:03:28]
»

@AZE:

Mai bine nu te duci la întâlnire...

*******************

Un tip se duce în pădure să vâneze urși. Vede ursul brun, duce pușca la ochi, trage și îl omoară. În acelasi timp, simte o bătaie pe umăr, se intoarce și-l vede pe ursul negru, care îi spune:

- Omule, ai doua opțiuni: ori ti-o trag, ori te scarman până la moarte. Asta-i pedeapsa pentru uciderea unui urs.

Omul alege prima variantă. După șase luni de suferință se intoarce în pădure să se răzbune. Vede ursul negru, pune pușca la ochi și trage, omorându-l. În acelasi timp, simte o bataie pe umar, se intoarce și îl vede pe ursul Grizzly. Acesta îi spune:

- Omule, ai două opțiuni, ori ți-o trag, ori te scarmăn până la moarte. Asta-i pedeapsa pentru uciderea unui urs.

Tipul alege prima opțiune și îndura cu vitejie. După un an de suferință se întoarce din nou în pădure, cu gândul de a se razbuna. Vede ursul Grizzly, pune pușca la ochi, trage și îl omoară.

Din nou, simte o bătaie pe umar si se intoarce. În fața sa era ursul polar, care îi zice:

- Băi omule, eu nu cred că vii in pădure pentru că-ti arde de vânătoare!

************************

Dacă Admin consideră că este prea off-topic, îl rog să șteargă acest ecou!

Pușcașu Marin
[14.11.23 08:34:31]
»

@k-lator: Mie nu mi se pare deloc off-topic ecoul tău. Din contră, aș spune. Nu face decât să completeze articolul lui @dorgo.

Dacă din articol aflăm ce” instrumente” putem utiliza în cazul unei întâlniri cu Moș Martin, din ecoul tău aflăm ce NU trebuie să avem cu noi. Respectiv pușca. Mă rog... cine-i mai” romantic” din fire... poate să-și ia și pușcă.

Înțeleg că traseul de care ne povestește @dorgo e în apropierea Gradinii Zoo, așa că există o șansă. Și la ursul brun și la cel negru. O fi și urs polar acolo? Ar fi bine să fie... cineva trebuie să tragă concluzia.

dorgoAUTOR REVIEW
[14.11.23 09:40:50]
»

@AZE: Da! Ai descris f. frumos Zoo Tg. Mures si zona de relaxare, promenada, alimentatie, joaca pentru copii, fitness si jogging din jurul ei. Acum, se pare ca se vor taia o multime de arbori de la Zoo si din jurul ei, care, la o futuna, pot fi o amenintare pentru vizitatori. Casuta din Padure e situata imediat langa mega-parcarea platoului, ajungi la casuta, dupa ce ai strabatut drumul in panta al strazii Verii si ai intrat, dupa sensul giratoriu, pe drumul drept de pe platou. Cele 4 modalitati de a nu fi atacat niciodata de un urs, sunt urmatoarele: 1. Sa nu te intalnesti niciodata cu el. (e cea mai sigura ????) 2. Daca te trezesti "face to face" cu un urs, nu fugi! Te considera prada si alearga dupa tine. Ursul alearga cu 4 picioare, omul doar cu doua! Stai linistit, poate ursul e satul (sau are "rendez-vous" cu o ursoaica) si pleaca. 3. Daca totusi te trezesti fata-n fata cu un urs agresiv sau flamand sau care-si apara puii, acesta se va ridica in doua picioare (te va privi de la 2,5 m inaltime) si va incerca sa te loveasca cu ghearele din lateral. Cei care au scapat din acesta situatie, au reusit sa-i imprastie spray paralizant in ochi sau sa-l loveasca cu un obiect lung (umbrela, baston, etc) in nas (punctul lui sensibil). 4. Daca ursul se apropie, cu intentii agresive, ridicati mainile (ca sa pareti mai inalt decat el), faceti galagie mare, (urlati din toate puterile), loviti copacii cu o creanga groasa, incercati sa deveniti mai agresiv decat el. Uneori, ursul, intimidat, face cale-ntoarsa. (Aceste sfaturi le-am aflat de la baietii mei, care au fost cercetasi in Organizatia locala a "Cercetasilor Romaniei").

dorgoAUTOR REVIEW
[14.11.23 09:48:18]
»

@ghisor: Da, traseul prin padure porneste de pe trotuarul ce leaga UMF de Spitalul Judetean si se termina exact in fata intrarii la Gradina Zoologica.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, dorgo, k-lator, Pușcașu Marin
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Tg. Mureş? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.089815139770508 sec
    ecranul dvs: 1 x 1