ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.10.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2023
DURATA: 3 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Gimi Camping, un mozaic de trăiri, idei și sentimente

TIPĂREȘTE

Dintr-o glumă a unui prieten a ieșit o super ieșeală, de 1 mai. N-am mai stat în asemenea condiții din tinerețe, au trecut câțiva zeci de ani de atunci. La vârsta mea n-aș fi îndrăznit să mă gândesc, că pot să mai încerc asemenea... experiențe rurale.

Cei cu mașini de teren au închiriat rulote pentru a-și testa caii putere. Noi n-aveam planuri și nici cai vânjoși, ne-am asumat toată aventura.

Am sunat la Gimi Camping, a răspuns domnul, i-am spus că vreau să le fac o surpriză prietenilor mei care sunt deja acolo și am avut norcul de a mai găsi o căsuță liberă, costul acesteia fiind de 90 lei/noapte.

Sfârșit de aprilie, început de mai. Îngrozitor de frig afară, noaptea. Ne-a dus GPS-ul în mijocul unui deal, în pustiu, pe o uliță acoperită cu țărână, liniștea era stăpâna locului.

Mi-am îndesat căciula pe cap, mi-am pus geaca de iarnă, am căutat oamenii mei dragi și i-am găsit într-unul dintre foișoarele campingului. Flăcările și fumul lemnelor arse ne-au încălzit mâinile, ne-am bucurat de revedere.

La ceas de noapte am vizitat toaletele, dușurile, toate străluceau de curățenie.

Cina am luat-o în foișorul cel mare, acesta era închis complet, o piticanie de sobiță degaja suficient de multă căldură și fum pentru a ne dezbrăca de hainele groase și a ne bucura de cină, la un pahar de vorbă.

Am dus țoalele în căsuță, norocul meu că nu aveam un bagaj mare...

Menționez că e cel mai îngust loc în care am dormit vreodată, exceptând cortul din tinerețe.

Campingul e mare, aerisit, are 5000 metri pătrați, 25 de locuri de campare pentru rulote și autorulote, 6 căsuțe, o rulotă de închiriat, numeroase spații pentru corturi, un heleșteu pentru pescuit, loc de joacă pentru pitici, multe foișoare, câteva bucătării, dușuri și toalete comune, dar cel mai spectaculos pentru mine a fost spațiul de relaxare din pădure.

Unul dintre foișoare este închis, destul de măricel, acesta este utilat cu toate cele necesare pentru autogospodărire. O să atașez poze, poate-mi scapă mie ceva în descriere.

Câteva detalii despre campare:

-curentul electric cu tensiune 220 V și siguranțe de max 16 A

-apă potabilă pentru alimentarea rulotelor

-apă caldă la dușuri, h. ig. la toalete

-mașină de spălat rufe

-loc pentru deversare caseta wc rulotă

-destule spații amenajate pentru grătare

-sunt interzise petrecerile și gălăgia

-oaspeții sosiți în vizită la cei campați plătesc o taxă pentru utilități și consumabile

Căsuța noastră

Am beneficiat de o cazare minusculă, fără niciun fel izolație, căsuța nu are căldură, are o aerotermă, un pat, o noptieră, priză, un cui pe post de cuier, gemuleț cu perdeluță, o prispă și multe orificii minuscule prin care pot intra șopârlele mititele. Dacă ar fi și șerpișori, sigur, sigur se pot strecura și ei în căsuță.

Patul a fost foarte confortabil, dublu, am avut multe pături peste pilotă, aeroterma ne-a făcut creierul praștie, toată noaptea, a fost bine, am auzit foșnete și am dormit în reprize.

Nu am făcut poze în căsuță, am uitat, n-am avut timp, nu știu ce-a fost în capul meu. Dar ca să vă faceți o idee, intram eu, mă schimbam, mă urcam în pat, apoi îi permiteam soțului să intre să se schimbe, nu aveam loc amândoi în interior, în spațiul dintre pat și ușă. Bine că în pat aveam loc, altfel dormeam cu rândul.

În tinerețe nu bagi de seamă disconfortul, nici nu-ți pasă. Dar la bătrânețe, când te dor șalele și scârțâie încheieturile, chinuiala asta e cam dureroasă.

În fine, toată distracția a meritat fiecare bănuț, fiecare neplăcere am pus-o pe seama vârstei, ziua era superb (o să vedeți în poze, cei interesați) dar noaptea ne intra frigul în oase și-n căsuță, nu era nimic încântător.

Gimi Camping este proprietatea unor oameni gospodari, oameni ai locului. Foarte de treabă, amabili, respectuoși și foarte harnici. Aceștia au amenajat în spatele curții un spațiu relaxant, lângă și în pădure. Există și un mic traseu printre copacii muți, vreo 15 minute de plimbare pe o potecă, chiar și cei puturoși se pot bucura de puțină mișcare. N-am văzut decât cai, alte animale nu-s prin zonă. Sau n-au apărut cât am stat noi pe terasele suspendate și în leagănele și baldachinele din pădure. Caii erau fericiți, se zbenguiau în voie, câțiva au făcut și dragoste, n-aveau nicio jenă de noi.

Acolo, în Bujoreni, județul Vâlcea, aerul este mai blajin, liniștea este domoală, culorile sunt vii, gândul se împletește cu închipuirea, sufletul ostenește de atâta frumusețe. Diminețile se ridică proaspete, soarele se ivește de după dealuri pentru a săruta iarba, pomii, oamenii și animalele.

E pace, la propriu și la figurat. Și asta e minunat!


[fb]
---
Trimis de krisstinna in 14.10.23 15:59:40
Validat / Publicat: 14.10.23 16:42:59

VIZUALIZĂRI: 630 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Prin camping
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 55300 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

10 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[14.10.23 16:49:03]
»

Mutat în rubrica "Gimi Camping [Malu Vârtop], RÂMNICU VÂLCEA" (nou-creată pe sait)

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici. Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

webmaster
[14.10.23 19:36:00]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Zoazore
[14.10.23 20:07:13]
»

@krisstinna: Peisaj superb! Parca se si aude linistea si frumusetea transpare din poze!

Pe tine te stiu toleranta, dar Domnul C cum a primit socul cazarii? Sau si el s-a simtit ca in tinerete?

Pe unde ati mancat? Sau doar din traista?

Gluma prietenilor s-a transformat intr-o minune de peisaj, ca dac-ar fi fost mai cald, ati fi dormit afara!

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[14.10.23 20:45:32]
»

@webmaster: Mulțumesc frumos, am verificat pe hartă, acolo e, în Bogdanesti, la marginea pădurii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[14.10.23 20:55:18]
»

@Zoazore: Culmea e ca el a vrut acolo, i-am explicat condițiile, a vrut o rulotă dar a fost totul din scurt, în ziua în care am rezervat am făcut bagajul și am plecat la drum, era pe înserat.

Am mâncat din traistă, adică am oprit pe drum, la Halal, un supermarket turcesc și am cumpărat tot ceea ce am avut nevoie.

Dimi omlete, roșii, brânză și humus, la prânz grătar, seara grătar și țuică fiartă, cam ăsta era meniul...

Da, peisajul e de vis, liniște am avut din plin pentru ca nu erau mulți turiști. Nu știu cum e vara, nici nu aș vrea să aflu

Te îmbrățișez cu drag!

AZE
[15.10.23 11:21:48]
»

Atunci când cineva descrie aici un camping pentru mine este un articol deosebit, îmi trezește amintiri din tinerețe,mulțumim și pentru această descriere.

Cei de vârsta noastră știu că acum multă vreme, anii 80, anii 90 pentru tineret cam cortul era cazarea de bază în perioada vacanțelor sau weekendurilor. Bineînțeles că existau hotelurile și atunci, pensiunile atunci au început să răsară dar de multe ori nu erau bani pentru asemenea cazare. Și atunci se lua cortul și se făcea camping sălbatic, mai exact camping neameneajat, mergeai într-un loc frumos și campai unde îți dorea inima. Se mai practică și acum.

Dacă-mi permiteți în paranteză să povestesc cum am început eu cazările (pe cont propriu, lăsând la o parte cele unde am fost cu părinții, la mare, etc) Eu am început cu un cort de 1 persoană (o persoană, existau și din astea) și făceam camping sălbatic adică fără bani, dar stăteam 2 persoane în cort încăpeam (exclus bărbați bineînțeles ????????????)

Așa am început și cu dna AZE am stat în cortul de o persoană. Pe urmă a urmat cortul de 2 persoane, deja un upgrade considerabil????. După ce apăru prima mașina să știți că am dormit și în aia. Dar cum omul dorește tot mai mult am cumpărat și primul cort de mașină în care puteai să stai în picioare, iar după ce i-am cusut un hol au încăput și masa și scaunele de camping.

Între timp am experimentat căsuțele cum ai avut tu cazarea în acest an și mi se păreau super-confortabile, nu erau scumpe cazările. Pe urmă am experimentat primele cazăr în pensiuni la fel ieftine nu depășea nimic 50 lei/noapte. Pe urmă am primit de la cineva de pe strada mea o căsuță în administrare într-o zonă montană, mergeam și acolo vreo 3 ani, s-a dus cortul... Acum am propria casă de vacanță dar sînt legat de locație, doresc din nou cortul ????????????????????

AZE mic acum a început cu cortul...

Zoazore
[15.10.23 12:44:49]
»

@AZE: Ce frumos ai descris viata de acum multi ani! Ce vacante frumoase!

Primul nostru cort de familie, ca eram in primul an de liceu, l-a cumparat tata de la polonezi. Cu aragaz cu butelie, cu masuta si scaunele si saltele,

Pana atunci, in circuitele prin tara stateam la rude, la hoteluri ieftine sau la casute. Apoi la cort!

Acum cativa ani am trecut Dunarea cu prietenii nostri si am stat doua nopti la cort. Stefan experimenta prima data cazarea asta. N-a fost foarte incantat, dar nici nu i-a displacut.

Mi-e dor de viata libera la cort, dar... cortul nu mai exista demult! Nici tata, nici Stefan...

nicole33
[15.10.23 21:59:30]
»

@krisstinna:

Felicitări pentru articol, dar mai ales pentru curaj!

Am citit titlul review-ului de pe telefon şi fără ochelari şi credeam că nu văd bine . Krisstinna şi cu Domnul C. la CAMPING???

Mă gândeam că o fi vorba de vreun glamping ceva, vreo fiţă din asta la modă în ultimii ani, nejustificat de scump şi mai pentru tineret, nu pentru cei de vârsta mea, dar se vede treaba că m-am înşelat.

Recomandarea ta este excelentă pentru amatorii acestui gen de cazări, pentru posesorii de rulote sau campere, dornici de peisaje deosebite şi de linişte. Pentru mine, clar nu este cazul.

Celor care au comentat înaintea mea, articolul tău le-a trezit amintiri din copilărie sau tinereţe. Eu nu am dormit niciodată într-un cort, nici măcar la 20 de ani. Culmea este că mi-am cumpărat unul pe care nu l-am folosit niciodată. L-am întins doar ca să înţeleg cum se procedează în sufrageria părinţilor mei. Atât.

La capitolul căsuţe am bifat vreo două sau trei experienţe, toate dezamăgitoare şi toate înainte de 1990. Ultima dată am preferat să dorm în maşina parcată în faţa căsuţei plătite . Măcar nu au costat mult.

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[16.10.23 08:45:21]
»

@AZE: Mulțumesc pentru aduceri aminte!

Eu am stat la cort doar vara, în tinerețe, în Germania, Ungaria, Polonia, Neptun. Vremuri demult apuse...

Acum a fost ceva inedit, relaxarea și voia bună au contat mai mult decât orice.

Mulțumesc de vizită!

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[16.10.23 08:49:10]
»

@nicole33: Anul acesta am mai stat într-un camping, în Slovenia, absolut încântător, condiții excelente, preț bun pentru o țară foarte scumpă.

Glamping? Încă nu, mi se pare scump. Dar, nu spun niciodată niciodată, nu se știe

Mulțumesc de vizită!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, Zoazore

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047740936279297 sec
    ecranul dvs: 1 x 1