ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.08.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
LUNA
AUG-2023
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

La „Ariniș” – pe malul lacului Colibița

TIPĂREȘTE URM de aici

Călătorim prin nord-estul Podișului Transilvaniei, prin județul Bistrița-Năsăud, în căutare de obiective interesante și peisaje spectaculoase. Ajunși pe valea Bistriței Ardelene, în zona mult lăudatului lac Colibița, la umbra munților Bârgău și Călimani, suntem împinși de „cucoana” foame să ne oprim unde se gătesc niscavai bucate.

Sunt multe pensiuni și „hoteluri” în jurul lacului, dar și câteva mâncătorii. Alegem una unde parcarea e plină și impresiile media pozitive. Ne oprim la pensiunea-restaurant Ariniș, undeva pe malul nord-vestic al lacului, la circa 1,5 km distanță de baraj. Clădirile și terasa pensiunii-restaurant Ariniș sunt amplasate pe costișa de deasupra șoselei (DJ 173A); într-o alveolă sub costișă sunt mai multe locuri de parcare, pentru circa 12-15 autovehicule.

Accesul către terasă se face pe o alee cu trepte, printre flori. Să nu vă așteptați la ceva foarte sofisticat sau de fițe, este doar un restaurant rustic, gen agroturistic, unde se mănâncă bine. Ideea e că în sezon este aglomerat, noi am ajuns bine după prânz și cu mare noroc am prins o masă liberă, în condițiile în care se așteaptă eliberarea unor locuri. Patronul e un om sociabil, se plimbă pe terasă și încearcă să găsească soluții pentru ca oaspeții să se simtă bine. Unul din punctele forte este priveliștea către lacul Colibița. La nivelul superior sunt mai multe piese de mobilier de lemn sub un acoperiș de lemn sau mai multe umbreluțe, la un etaj inferior există câteva filigorii din lemn masiv.

Ne-am așezat la masă pe care erau deja prezente oliviera și suportul cu șervețele. O domnișoară fâșneață ne-a adus meniurile tipărite, le-am răsfoit și ne-am hotărât rapid întrucât terasa era plină și bănuiam că va dura ceva timp până vom primi mâncarea (ne așezaserăm aproape în același timp mai multe persoane la vreo trei-patru mese). Nu sunt multe preparate la fiecare categorie, în general produse uzuale pe care le mănâncă românii de obicei, unele la prețuri măricele.

Ce am comandat noi? Ciorbă de burtă – foarte gustoasă (22 lei + 3 lei smântână + 1 leu ardei iute + 1 leu pâine), ficăței de pui la grătar (26 lei) cu cartofi prăjiți (12 lei), ceafă de porc la grătar (36 lei), salată de varză (6 lei), salată asortată (8 lei). Am băut bere, apă (10 lei/500 ml) și cafea (8 lei). Băuturile au sosit repede, apoi ciorbele după o perioadă, iar preparatele la grătar au fost aduse după vreo 50 minute de la comandă. A durat destul timp, dar alt punct forte a fost gustul foarte bun al felurilor cerute. Nu am mai dorit desert, deși am observat că ceilalți clienți preferau papanașii, or fi știut ei ceva.

Ne-am simțit bine la „Ariniș” , am avut timp să discutăm și să admirăm lacul Colibița de la înălțime. Preparatele comandate au fost gustoase, sățioase, bine gătite (ficățeii aveau gustul copilăriei), porțiile suficient de mari.

Recomand pensiunea-restaurant Ariniș pentru un popas de rehidratare ori degustare de preparate bune, normale, fără chestii sofisticate, dar trebuie să aveți răbdare. O notă mare și personalului care umblau ca albinuțele și reușeau să rețină toate comenzile.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 14.08.23 21:31:10
Validat / Publicat: 14.08.23 22:06:11
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în COLIBIȚA [BN].

VIZUALIZĂRI: 1835 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Vaporaș pe lac.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23400 PMA (din 18 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmasterPHONE
[14.08.23 22:33:27]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[20.08.23 11:44:16]
»

@all: Poziționarea excelentă deasupra lacului Colibița, terasa în aer liber și preparatele basice gustoase aduc mulți oaspeți flămânzi la pensiunea-restaurant Ariniș. Plata se poate efectua atât cash, cât și cu cardul. Toaletele sunt situate la ceva distanță de terasă, într-o anexă de lemn; la chiuvetă curge chiar și apă caldă (de la un boiler electric).

Pe GoogleMaps sunt peste 1200 de recenzii, însumând o medie de 4,2 steluțe din 5 posibile. Majoritatea pozitive, impresiile conțin și nemulțumiri la adresa patronului, personalului sau preparatelor - e normal să fie așa. După preferințe și așteptări...

Noi am fost mulțumiți! Părerea mea!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Colibiţa?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069622039794922 sec
    ecranul dvs: 1 x 1