ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.07.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 27.07.14
STATUS: CONSUL
LUNA
JUL-2023
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Puțin răsfăț ”Sub Tâmpa”

TIPĂREȘTE

Suntem la Brașov... este început de sfârșit de săptămână... vremea este numai bună pentru plimbare... așa că mergem prin centru și urcăm până la restaurantul Sub Tâmpa... pentru că trebuie să știți accesul este numai pietonal și este un pic de urcat... fie până la restaurant, fie până la liftul ce urcă până în vârful muntelui Tâmpa... !!!

Am precizat asta pentru că am prins și perioada când am urcat cu mașina până în apropierea liftului... acum toată zona de la poalele muntelui este de promenadă... o încântare!!!

Restaurantul are o capacitate măricică, atât pe terasă cât și la interior dar eu vă recomand să faceți rezervare, mai ales dacă doriți să mergeți la sfârșit de săptămână... nu de alta dar să nu urcați degeaba și să nu găsiți o masă liberă... noi am riscat și am găsit o masă liberă pe terasă, iar pe scaune am găsit câte o păturică... pentru mine a fost utilă... dar pot spune că la plecare toate mesele erau ocupate.

De cum am ajuns pe terasă am fost preluați de un tânăr, ce ne-a recomandat să ocupăm o masă de 2 persoane, exact pe marginea terasei spre pădure. Toate mesele sunt protejate cu umbrele mari... dar aici cred că problema este ploaia și nu soarele...

Într-un top 10 restaurante din Brașov pe care nu trebuie să le ratezi, Sub Tâmpa l-am găsit pe locul 2.

Restaurantul aduce un concept unic, gastronomia transilvăneană neo-tradițională... rețetele tradiționale românești sunt reinterpretate cu măiestrie, în stilul bucătăriei clasice... așa este prezentat.

Este deschis tot timpul anului și are program de la 12,00 la 23,00... ultima comandă se ia la ora 22,00 în timpul săptămâni, iar în weekend la ora 22,30... La intrare este un afiș prin care restaurantul își rezervă dreptul de a selecta clienții!!!

În fiecare joi de la ora 19,00 și duminica de la ora 14,00, o tânără artista ukrainiană, alături de violoncelul său, încântă oaspeții restaurantului cu muzică de calitate!

Am primit meniurile... le-am studiat și ne-am hotărât ce vom mânca... o porție de paste de casă cu hribi și trufe și o porție de obraji de vițel cu sos roșu și piure de cartofi cu trufe... astea la capitolul mâncare. Fac o paranteză... la Roma am descoperit trufele combinate cu paste... cele mai bune mâncate vreodată... și de atunci când văd preparate cu trufe, le prefer din prima... Aici la Sub Tâmpa sunt mai multe preparate cu trufe... iar tânărul ospătar ne-a spus că au o sursă sigură de aprovizionare cu trufe necesare pentru preparatele din meniul restaurantului.

Iar de băut, pentru început eu am vrut un Mojito și Sorin o tărie cu un cub de gheață... iar pentru vin am mers pe mâna tânărului ospătar ce ne-a servit. Ne-a recomandat Roze de Gitana... l-a prezentat atât de bine încât ne-a convins... Roz de Gitana este un vin roz sec din Republica Moldova, buunnnn...

Trebuie să precizez că meniul nu este foarte bogat, găsești ce să mănânci începând cu aperitive calde și reci, trufandale și terminând cu desert... dar sunt mai sofisticate... inedite și unice, iar prețurile sunt pe măsura calității preparatelor...

Am primit băuturile... cam mic paharul meu cu Mojito, dar a fost concentrat... și nu a durat foarte mult și am primit și preparatele comandate... curcubeu pe cerul gurii... delicioase pastele, iar obrăjori de vițel... yammiii...

Vinul Roz de Gitana s-a potrivit perfect cu ce am mâncat...

Toate acestea au costat 287 lei plus 17 lei apa minerală pe care uitase să o treacă pe bonul inițial, am achitat cu cardul... și separat tipsul pentru ospătar pe care l-a meritat din plin...

Am fost și la toaletă... curat, frumos decorată... unde se ajunge trecând prin salon... foarte plăcut și la interior, multe plante... lumină caldă...

Tânărul ospătar a fost foarte amabil și atent la detalii... știe să-și facă meseria... am observat că vorbea foarte bine limba engleză cu oaspeții străini... condiție obligatorie pentru acest tip de restaurant într-un oraș turistic precum este Brașovul!

De wi-fi nu știu ce să zic pentru că nu am avut timp de telefoane... doar cât am făcut poze... am admirat o mierlă ce zbura în jurul nostru... obișnuită probabil să primească frimituri...

Mi-a plăcut atmosfera... doar zgomotul tacâmurilor în farfurii mai spărgea liniștea pădurii ce înconjoară restaurantul... relaxare și răsfăț total!!!

Recomand cu drag restaurantul, pentru un pic de răsfăț merită să urcați până Sub Tâmpa!!!

Alegeri inspirate și toate cele bune!


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Curcubeu pe cerul gurii...


[fb]
---
Trimis de ANILU in 31.07.23 10:12:52
Validat / Publicat: 31.07.23 10:43:03
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.

VIZUALIZĂRI: 1237 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Restaurant Sub Tâmpa- porția de obraji de vițel cu sos roșu și pire de cartofi cu trufe
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30800 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Brașov și împrejurimi:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065296173095703 sec
    ecranul dvs: 1 x 1