ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.10.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Cluj-Napoca
ÎNSCRIS: 05.06.17
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2021
DURATA: 4 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 6 MIN

    Mini vacanta in Sicilia - Catania

    TIPĂREȘTE URM de aici

    La început de august, o dată cu introducerea zborurilor din Cluj spre Catania, ne-am hotărât să petrecem o scurtă vacanță de 4 nopți pe faimoasa insulă Sicilia a Italiei.

    Biletele le-am cumpărat cu o săptămână înainte, cu WizzAir și am plătit pentru 2 persoane, 600 lei/dus-întors. Am început să facem un mic itinerariu pentru cele 4 nopți petrecute pe această insulă, să profităm la maxim de puținul timp pe care îl avem la dispoziție, iar fiecare zi întreagă să o dedicăm unui obiectiv principal. Cum am avut 3 zile întregi la dispoziție, reducând ziua venirii și plecării, le-am dedicat câte un itinerariu fiecăreia, astfel: prima zi – vizitarea orașului Taormina, a doua zi – ascensiune pe Etna, a treia zi – zi de plajă și relaxare în Catania.

    Așa că, după un zbor de aproximativ 2 ore, am ajuns în jur de ora 20.00 pe aeroportul din Catania - Fontanarossa. Trecea a fost destul de rapidă prin formalitățile de intrare datorită pandemiei, noi fiind vaccinați.

    Cazarea am avut-o aproape de gară, în zona centrală, la o distanță de aproximativ 7 km față de aeroport. Pentru a ajunge în centrul orașului, de la aeroport am luat AMT Shuttle Bus, care circulă din 20 în 20 de minute, biletul costă 4 euro/persoană și e valabil pe orice alt bus din Catania 90 de minute, în caz că e nevoie să schimbați. Am folosit aplicația Moovit pentru a ne repera stația la care trebuie să coborâm, oricum acesta era ultima stație, Catania Centrale – gara din Catania.

    Fiind început de august, temperaturile au fost foarte mari, chiar și seara se simțea un disconfort, mai ales din pricina umidității. După ce ne-am cazat, nu am mai pierdut timpul și am ieșit în oraș pentru a lua masa. Am făcut rezervare dinainte la un restaurant pe nume La Taverna del Grande Alberto, un restaurant cu specific Italian, mâncare bună și prețuri decente.

    Zona centrală a orașului Catania e într-un contrast destul de mare, avem vestigii romane – Teatrul Roman - clădiri în stil baroc, unele renovate, altele într-o stare jalnică, catedrale impunătoare, magazine în zona centrală de branduri cunoscute. Noi am parcurs-o în fiecare seară, mai ales că pe timpul zilei aerul extrem de fierbinte nu te îmbia la explorări urbane.

    Cred că inima acestui oraș este Piazza del Duomo, cu impunătoarea Cattedrale di Sant' Agata, obiectivul principal al orașului. În jurul acestei piețe, după ce soarele apune, locul prinde viață, numeroase restaurante se deschid și pe străzile adiacente, cu mese puse în mijlocul drumului, atmosferă tipic italiană care te îmbie la un pahar (sau sticlă) de prosseco acompaniată de un antipasti sicilian. Ne-am făcut drum prin acest loc în toate serile, atrași de locul vibrant și plin de energie. De încercat aici o cafea italiană și un cannoli la Prestipino, un local cu produse de patiserie specific italiene.

    Tot la o distanță de câteva minute de acest loc, se află și Piață Centrală, o piață în adevăratul sens al cuvântului, pe care am prins-o în mare forfotă în ultima zi din Catania, în prima parte a zilei. Începând de la pește de toate dimensiunile, pești spadă imenși, calamari, creveți și alte fructe de mare, toate proaspete, scoici de diferite dimensiuni, piețari care își invită clienții la ei la tarabă. Aici am încercat un suc proaspăt stors de portocale de Sicilia și la prețul de doi euro o scoică oyster proaspăt desfăcută cu lime.

    Zona de pește se continuă cu zona de măcelarii, calul fiind unul dintre delicatesele zonei, cu a sa carne de un roșu închis, apoi cu zona de fructe-legume și condimente care se află pe străzile adiacente.

    În zonă, sunt o mulțime de restaurante, majoritatea mizând pe conceptul de fresh-market, adică își iau materiile prime direct din piață proaspete, iar mesele sunt așezate practic “în stradă” . Unul dintre resturantele la care am fost de două ori în scurta noastră vacanță și care ne-a încântat simțurile și papilele gustative cu preparatele gustoase și proaspete, a fost -Vuciata Kitchen Market. Recomand acest restaurant cu mâncare tradițional siciliană, cu arome și preparate absolut delicioase.

    Zona central istorică a orașului nu e foarte mare, am străbătut-o la pas în serile toride, nu am folosit mijloacele de transport în comun deoarece cazarea era la câteva minute de centru, iar de acolo totul e la pas. Ca și oraș, mi s-a părut destul de sigur, deși zona e renumită pentru mafia siciliană, însă pentru turiști cred că cea mai mare grijă ar fi hoții de buzunare și micile furtișaguri specifice oricărei zone turistice.

    Pentru ziua de plajă, după un mic research făcut, am ales să mergem spre plajele din sudul orașului. Fiind la o distanță de 7 km față de cazarea noastră, am ales să luăm transportul în comun, găsind linia de bus cu ajutorul aplicației. Biletele le-am luat online, transportul în comun având o aplicație bine pusă la punct - AMT Catania -, costul unui bilet valabil 90 min fiind de 1 euro.

    Partea de sud a orașului, după port, e dedicată plajelor, majoritatea dintre ele fiind private, cu diferite tarife de acces și servicii, însă se găsesc și plaje publice, cel puțin una am văzut, “vecină” cu plaja pe care am poposit. Nefiind hotărâți unde să mergem, pe bus-ul care ducea spre plajă o tânără ne-a văzut că eram nedumeriți și ne-a recomandat să mergem la plaja “Lido Blu” , unde lucrează ea. Nu am stat pe gânduri, ne-am dat jos la stația indicată de ea, și am mers spre accesul pe plajă.

    Pentru 2 șezlonguri și o umbrelă am plătit 20 euro pentru toată ziua. Fiind devreme, aproape de ora deschiderii plajei, am putut să alegem unde să stăm, oricum, nu a fost deloc aglomerată ziua de plajă. Plaja curată, șezlonguri și umbrele de calitate, salvamar ce se asigura că se respectă regulile, meniul se downloadează printr-un cod QR și se pot comanda prin Whatsapp băuturile la șezlong, menționând numărul umbrelei. Un aspect mai puțin plăcut a fost calitatea apei mării, mai precis destul de multe hârtii, sticle de plastic, mai direct spus gunoaie în apă, care erau aduse din larg. Cei de pe plajă le adunau când ajungeau la mal, dar cred că această problemă era pe toată această parte de coastă.

    Am petrecut vreo 6-7 ore pe această plajă, relaxându-ne și bucurându-ne de soarele arzător, cu o priveliște spectaculoasă spre Etna care fumega ușor. E foarte plăcut să stai în apa mării și să te uiți la vulcan, mai ales că știi că ai și urcat pe el. Ziua a fost binevenită, dar pentru o destinație exclusiv de plajă, nu aș recomanda-o.

    Cam acestea au fost activitățile noastre în Catania, pentru Taormina și excursia pe Etna o să revin cu poveștile separate. Per total Catania este un oraș interesant, cu contraste destul de mari, dar care merită vizitat.

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de cata2106 in 05.10.21 09:32:50
    Validat / Publicat: 05.10.21 12:41:53
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA. A mai fost în/la: Roma

    VIZUALIZĂRI: 11085 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cata2106); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P16 Plaja Lido Blu
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43500 PMA (din 33 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    1 ecouri scrise, până acum

    webmasterPHONE
    [05.10.21 20:11:39]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Catania:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064857006072998 sec
    ecranul dvs: 1 x 1