GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In luna iulie 2014 (după un mic sejur în Deltă- vezi impresii, vezi impresii) am petrecut 8 zile de concediu în județul Buzău.
Nu mai fusesem deloc în acea zonă, dar am încercat să ne documentam cât mai bine, în prealabil.
Ne-am cazat la “Vila Speranța” din Pleșcoi și am avut noroc de o cameră foarte răcoroasa, în contrast binevenit cu căldura de afară.
Pensiunea dispune de mai multe corpuri de clădiri și de săli de mese, are și o curte deosebit de generoasă, iar parcarea mașinilor în interiorul pensiunii nu este o problemă.
In plus, pensiunea pune la dispoziția turiștilor și trei biciclete, de care am profitat și noi pentru a face mici excursii în zonă.
Am servit pe perioada sejurului de 8 nopți, micul dejun și prânzul la pensiune.
Mâncarea la pensiune a fost grozavă, mai ales micul dejun era deosebit de generos și de variat.
In oferta de meniu oferită la Vila Speranța au fost incluși și celebrii cârnați de Pleșcoi. Având la bază carnea de oaie, respectivii cârnați au 2 forme de “prezentare”: una mai uscată, care se mănâncă ca atare, un fel de babic mai subțire și mai aromat, și una “clasică”, adică pentru a fi buni de mâncat, cârnații respectivi trebuiesc în prealabil prăjiți.
Doar acest ultim tip de cârnați se găsește la vânzare în magazinele din zonă, pentru "modelul" celălalt (mult mai scump...) trebuie făcută comandă din timp!
Un astfel de magazin de mezeluri există în zona pensiunii, un adevărat punct de atracție de sine stătător: când intrai înăuntru, privirea îți era atrasă de… tavan: sute de salamuri spânzurau deasupra capetelor noastre!
 
In continuare, vă prezint o listă a obiectivelor "atinse" de noi pe parcursul celor 8 zile petrecute acolo și care consider că merită a fi neapărat văzute:
- Vulcanii Noroioși, acum sunt ușor de vizitat, până la Pâclele Mari și respectiv Pâclele Mici drumul este asfaltat și amenajat, fiind bine semnalizat. Acolo se plătește câte o taxă de 4 lei.
- "Fierbătoarea" Berca - din comuna Berca, situată la capătul unui scurt drum forestier și bine semnalizat: peisaj deosebit, chiar dacă nu ai "conuri" de vulcani, fierbe ceva și acolo :-)
- Platoul Meledic si stânca albă numită “Grunjul” – cel mai frumos peisaj din zonă
- Trovanții sau "Babele de la Ulmet". Se merge cu mașina până în satul Ulmet (comuna Bozioru), iar de acolo se merge pe jos, prin sat, spre deal, circa 30 de minute. La capătul drumului dai de niște bolovani “extratereștri”: nisip pietrificat sub forma unor bolovani de 2-3 metri diametru, cu forme rotunjite.
Din comuna Bozioru am încercat să mergem cu mașina spre Nucu (așezări rupestre), după 2-3 kilometri am renunțat... drumul se îngusta treptat și devenea tot mai “ondulat”…
Totuși vă recomand să vizitați neapărat, în zonă, lacul din comuna Odăile: până la lac sunt 2 kilometri de drum asfaltat, dar cu o pantă în urcare de 15-20%, deci adrenalină pură și apoi niște peisaje deosebite!
- Drumul auto spre comuna Măgura și spre Tabăra de sculptură în aer liber, apoi spre mănăstirea Ciolanul și Motelul Mc Pietroasa (cu o piscină frumoasă).
- Mănăstirea Rătești, chiar dacă acum mănăstirea este ruptă în două de alunecări de teren: am dat acolo în zonă peste un padoc plic cu… ponei. De asemenea, este de fotografiat și un conac boieresc de la 1800 și ceva, cumpărat de un neamț stabilit în România și care este în curs de renovare.
- Comuna Năieni și, neapărat, Biserica din vârful dealului: priveliște senzațională!
In rest, pentru că era foarte cald, am găsit o pădure de stejari (recte la “Pensiunea Stejarul”) în satul Mierea, unde ne-am plimbat puțin prin pădure, iar băiatul s-a dat în tiroliana de la Pensiune: pret 15 lei, 4 coborâri.
 
A rămas nebifată zona Colți, Aluniș, adică Muzeul Chilimbarului și așezările rupestre: vom veni cu altă ocazie, dar fără... cățel: din cauza căldurii, refuza pur și simplu să mai meargă...
 
In concluzie: județul Buzău oferă foarte multe atracții turistice și peisaje grozave, vom reveni.
Trimis de FlorinAndrei in 27.04.15 15:29:21
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (FlorinAndrei); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.27870100 N, 26.71241700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bună recomandarea
Pe viitor n-ar fi rău ÎNSĂ să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".
S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).
În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).
Ptr conformitate: Mutat în rubrica "Vila Speranţa [Pleşcoi], BUZĂU" (nou-creată pe sait)
@FlorinAndrei - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmasterX - Este bine. Se vede în imaginea de satelit, marită, foarte aproape de marcatorul GPS, grupul de 3 clădiri importante aferente Vilei Speranța (mai sunt tot acolo și niște magazii, în fundul curtii).
Vis-a-vis de pensiune se vede și clădirea magazinului universal, deținut tot de proprietarii pensiunii.
De altfel, acel magazin universal cu etaj este dat ca punct de reper pentru cei care ajung prima dată acolo, cum a fost și cazul meu).
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2016 O pensiune placuta — scris în 15.05.16 de sofnicus din IASI - RECOMANDĂ