ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.12.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
NOV-2015
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 11; 5

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Simtiti-va ca, acasa!

TIPĂREȘTE

Ante-scriptum

Se vede ca am avut o pauza de postari pe AFA. Cand am ajuns la finele articolului si l-am recitit, mi-am dat seama ca pe alocuri am intrat in amanunte poate plictisitoare (in special la inceput), asa ca mai sariti pe ici pe colo la citit ce nu va intereseaza.

Informare. Rezervari. Anulari. Confirmari.

De pe la sfarsitul lui octombrie ne „”manca”” sa facem o iesire cu familia pe undeva, prin tara noastra draga.

Prima pe lista optiunilor a fost Alba Iulia, care din pacate a fost mai intai amanata o saptamana, apoi iar amanata alta saptamana si pana la urma amanata pe 2016. Din motive medicale, din pacate, pentru ca Denisa, mezina familiei, s-a luptat in noiembrie cu un microb, iar dupa ce am creziut ca avem unda verde pentru planurile noastre plimbarete, la numai 2 zile a facut varicela.

A doua optiune sau idee a fost sa revenim intr-o zona atat de draga noua, Sibiu si Tara Fagarasului. Am ales weekend-ul prelungit de 1 Decembrie pentru punerea in practica a planurilor noastre. Tot citind pe AFA, navigand pe booking, selectand ce mai era liber asa pe ultima suta de metri, am ajuns la articolul de anul trecut al lui @c-kosty vezi impresii. Am sunat sa rezervam si din pacate nu am gasit decat pentru 2 din cele 3 nopti locuri libere. Am hotarit sa rezervam pentru cele 2 nopti la Vila Sorina si eventual sa mai completam cu inca o noapte pe altundeva prin zona. Pentru a treia noapte (de fapt prima in ordine cronologica) am ales Pensiunea Casa Ardeleana de pe Valea Lotrioarei in urma articolului lui @michi vezi impresii. Evolutia starii de sanatate a Denisei, precautiile de luat in seama dupa convalescenta si vremea mizerabila de la inceputul de week-end, ne-au facut sa anulam insa aceasta rezervare si sa ramanem chititi pe cele 3 zile si 2 nopti rezervate la Vila Sorina in Complexul Turistic Sambata de Sus.

Acces

De la Bucuresti pana la destinatia noastra am parcurs 245 km in (ceva mai putin de) 4 ore pe ruta: Bucuresti – DN1 – Ploiesti – Predeal – DN73A – Rasnov – Zarnesti - Sinca Veche – DJ104A – Sambata de Sus – DJ105B – Complex Sambata de Sus. Intrucat am plecat in a doua dimneata a weeknd-ului prelungit, drumul a fost liber. Starea carosabilului pe tronsonul Zarnesti – Sinca Veche este proasta, chiar daca mai buna decat acum cateva luni cand am parcurs acelasi segment de drum (a se citi drum partial carpit).

Intrati in Statiunea Climaterica Sambata, din soseaua asfaltata, a se citi drumul principal, se face stanga fie pe langa terenul de minifotbal al hotelului Diana, fie pe ulita urmatoare in dreptul indicatorului „”Vila Sorina””. Cea de a doua varianta va conduce in spatele pensiunii unde este situata si parcarea. Ambele variante din drumul principal catre pensiune, in lungime de circa 150 metri, nu sunt asfaltate, dar circulabile fara probleme deosebite.

Cu 7 ani in urma am petrecut o vacanta la Sambata de Sus (de fapt in Complexul Sambata de Sus, pentru ca noi aici ne aflam) la Hotelul Poiana Izvorului aflat pe aceeasi ulita cu Vila Sorina dar cu 50 – 100 metri mai departe de soesa, chiar pe malul paraului Sambata. Pe atunci nu exista inca Vila Sorina, era doar un teren viran, dar pe care se ghiceau intentiile de ridicare de unitati de cazare.

La intoarcere am fost inspirati sau mai bine spus norocosi, pentru ca presupunand ca varianta pe Valea Prahovei (pe drumul pe care am venit) va fi aglomerata, am ales ruta: Complex Sambata de Sus – DJ105B – Sambata de Jos – DN1 – DN7 – Ramnicu Valcea – Piesti – A1 – Bucuresti, 320 km si 4 ore si un sfert conform Google Maps, noi am optat insa pentru mai multe opriri despre care voi povesti separat. Am fost insa super baftosi pentru ca la o jumatate de ora dupa ce am depasit zona Turnu de pe Defileul Oltului, s-a pravalit muntele pe carosabil, blocand traficul pana ziua urmatoare.

Parcarea

In spatele pensiunii, ingradita, pavata cu pietris este parcarea pensiunii pentru mai multe masini decat numarul de camere al pensiunii.

Mama Vetuta

Mama Vetuta este gazda pensiunii. Este gazda primitoare si ospitaliera a pensiunii. Si simpatica. Este o bunicuta calda, care iubeste copiii, care iubeste toiti oaspetii care ii trec pragul casei. Este o femeie inalta, puternica, obisnuita cu munca, fosta handbalista de performanta. Trebaluieste de la ora 6 dimineata in curte, mai tarziu in casa, se ocupa de gospodarie, ca un administrator vrednic. Iar filosofia casei este: „”Simititi-va ca, acasa! ””

Capacitatea

Constructia are parter, etaj si mansarda. Capacitatea de cazare este de 12 – 14 locuri si este formata din doua camere triple si trei camere duble. Se mai poate adauga cate un pat pliant suplimentar in doua din cele trei camere duble.

Curtea

De fapt trebuie sa vorbim despre doua curti, una in fata si una in spate. In cea din spate regasim un gratar si un foisor acoperit. In curtea din fata copiii pot zburda pe un miniteren inierbat, de fotbal, cu porti micute din lemn, se pot da in trei leagane, iar cei foarte mici pe un minitobogan. Aleea de acces este pietruita si incadrata de arcade vara inflorate.

Si sa nu il uitam pe frumosul caine ciobanesc pe nume Rocky, febletea copiilor si a tuturor iubitorilor de animale.

Self-service

Nu se poate rezerva mic dejun, demipensiune sau pensiune completa. Vila Sorina este o unitate de cazare care se adreseaza celor care doresc sa se autogospodareasca sau celor care vor sa serveasca masa in afara pensiunii.

Bucataria, situata la parter, este utilata cu cele necesare, iar daca nu gasiti ceva sau mai aveti nevoie de ceva, cereti doamnei Vetuta si vi se va da cu draga inima. Frigider, plita, cuptor cu microunde, tacamuri, vesela, ghiuveta, accesorii, ce mai – de toate.

O sala de mese de forma dreptunghiulara, cu o masa lunga si inconjurata de scaune, acopera necesarul pensiunii. Ea este situata la parterul pensiunii si comunica prin cele doua iesiri cu cele doua curti si cu bucataria.

Conditiile de cazare

Pensiunea ofera conditii de cazare foarte bune, cel putin din punct de vedere al camerelor si al curateniei situate peste standardul de trei stele al pensiunii. A fost foarte cald pe tot parcursul sederii noastre la Vila Sorina, desi afara temperaturile se incapatau sa stagneze in jurul limitei inghetului. Apa calda menajera am avut permanent.

Cadrul natural

Pensiunea este situata la poalele muntilor Fagaras, departe de zgomotul motoarelor si de poluare. Dealtfel nu exista vecini gard in gard cu Vila Sorina. In apropiere susura apele reci ale raului Sambata.

Iar pentru ca tabloul sa fie complet, am avut parte pe rand de ninsoare abundenta in prima zi (ce fain!), dar si de ploaie (nu mai e fain!), si de soare (iarasi fain!), si de nor, si de vant puternic, cate putin din toate amintite.

Camera

Am locuit la masarda la camera nr. 4. De altfel la mansarda sunt amplasate cele doua triple ale pensiunii. Camera noastra avea doua balconase, situate pe doua fete diferite ale pensiunii. Mi-a placut parchetul melaminat care imita... parchetul vechi.

Cei patru membriii ai familiei ne-am odihnit intr-un pat dublu si intr-un pat simplu. La televizor nu prea ne-am uitat, desi suspendat pe perete un TV plat cu mai multe programe prin cablu oferea aceasta facilitate.

Pentru confortul noastru, mai aveam in camera o aeroterma, care insa nu a fost nevoie sa o folosim, caldura radiata de calorifere fiind mai mult decat suficienta, atat de suficienta ca puteai dormi dezvelit pana dimineata.

Pe noptiere erau ampalaste veioze mov, dragute. Un dulap si un cuier rezolvau problema amplasarii, depozitarii, agatarii hainelor.

Baia

Camera de baie este ok, are cabina de dus, un radiator portprosop si are dotarile minime necesare unui asemenea loc. O singura observatie minora: o garnitura de la dus ar fi trebuit inlocuita pentru a asigura presiunea ideala apei calde menajere pe pozitia de maxim.

Posibilitati de petrecere a timpului

La etajul unu un joc de fotbal pe masa (nu hochei, imi spune Emi!) a fost prima optiune testata cand nici bine nu ne asezasem in camere. La parter in sala de mese stau la dispozitie mai multe jocuri de sah, table, carti de joc, alte jocuri pentru copii...

[b[Curatenia

Apreciabila curatenia pe care am gasit-o in pensiune la sosire si pe care am regasit-o apoi zi de zi.

Obiective tursitice

Complexul turistic Sambata incluzand Manastirea Brancoveanu despre care puteti citi aici vezi impresii, Izvorul Parintelui Arsenie Boca

Aventura Park Dragus

Muntii Fagaras – superlativul in altitudine si nu numai al Carpatilor nostri

Sibiul (va invit la Targul de Craciun!) vezi impresii

Herghelia de cai lipitani de la Sambata de Jos (va iubesc pe toti - le-a adresat Denisa) vezi impresii

Cetatea Fagarasului vezi impresii, Moara cu Noroc vezi impresii

Schitul Sinca Noua vezi impresii

Templul rupestru de la Sinca Veche vezi impresii si Schitul Sfantul Nectarie din Sinca Veche vezi impresii

Si as putea continua... Despre unele dintre ele voi posta in articolele urmatoare.

Revedere

Ne-am propus sa revenim la mama Vetuta, cel mai probabil si cu alti prieteni sau rude. Faptul ca am facut aceasta precizare cred ca spune tot despre cum ne-am simitit la Vila Sorina, la mama Vetuta. Este o invitatie si pentru Dumneavoastra, daca va doriti un loc linistit, la poalele muntelui, cu o gazda de nota zece si unde va propuneti sa va simtit „ca, acasa”. Acum atata lauda s-ar putea sa va faca sa va imbulziti la mama Vetuta si atunci cand vom vrea sa revenim si noi, sa gasim ocupata pensiunea!

 

-- adăugat în 6.1.2015, prin mesaj trimis webm ---

 

Am revenit la Sambata dupa numai 3 saptamani, de data aceasta fiind cazati la Pensiunea Roua Muntilor vezi impresii. Nu puteam sa nu trecem in vizita si pe la doamna Vetuta! Ne-am bucurat sa o revedem si dumneaei ne-a omenit cu felii de cozonac, prajituri si apa tare!

L-am revazut pe Ricky si am incarcat o poza noua cu el si ne-am jucat putin in curte.

Sarut mana, doamna Vetuta!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 05.12.15 01:05:29
Validat / Publicat: 05.12.15 09:50:14
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1848 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 asta este vila SOrina
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42500 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂVila Sorina:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051080942153931 sec
    ecranul dvs: 1 x 1