ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.09.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.01.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 11 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 18 MIN

Corfu - paradisul care m-a fermecat — ultima parte (partea 3)

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

In articolul anterior va povesteam spre final despre vizita noastra in Kerkira dar mai vreau sa va spun ca tot din Kerkira daca mergeti in Portul Nou (unde ati coborat de pe ferry) N 39,629647 / E 19,901814 adresa ,,Ethnikis Antistaseos, 49100 Kerkira’’ puteti sa mergeti in croaziera spre insulele din jur –insula Paxos, Antipaxos dar si la Parga- oras aflat pe continent. Pentru insula Paxos (avand capitala la Gaios) se face oprire de 2 ore in portul Gaios. In acest port se poate ajunge si din Lefkimi. Croaziere asemanatoare se pot face si din alte porturi ale insulei, de ex. din Ipssos sau Benitses dar binenteles ca cei mai multi turisti merg din Portul Nou al capitalei. Trebuie insa sa stiti ca pentru croaziere pe distante mai mari cum este cea spre Paxos, Parga, se porneste dimineata si exista o singura ora fixa de plecare deoarece durata croazierei este mare si sositi inapoi dupa amiaza. Pentru toate celelalte croaziere spre locuri mai apropiate de ex. statiuni din jur, plaje, pesteri apropiate se pleaca pe tot parcursul zilei, pretul se stabileste la fata locului, plecarile depinzand mult si de nr. turistilor care solicita.

Revin, chiar daca ma repet, cu sfatul de a merge singuri in port si a lua optionale (croazierele) pe cont propriu, nu prin agentiile hotelurilor care va umfla pretul mult prea mult. Nu va spuneam asta daca nu verificam pe pielea noastra acest lucru, tinand cont ca fiica mea, in comparatie cu mine, a mers in optionale printr-o agentie de la hotel si pretul a fost si de 3-4 ori mai mare. Iar daca nu aveti masina personala, ori inchiriati una la fata locului ori mergeti cu autobuzele locale, eu am vazut multi turisti prin statii care chiar folosesc acest mijloc de transport ieftin si accesibil tuturor. Mai mult decat atat, ajunsi in port grecii te asalteaza cu oferte de pret si reduceri, este concurenta si fiecare incearca sa faca un ban. Efectiv nu trebuie sa ii cautati voi pe ei, va cauta ei pe voi, doar sa cunoasteti excursiile care se fac si sa le spuneti unde anume doriti sa ajungeti si binenteles sa aveti bani.

Iata-ne asadar pe insula, zilele treceau prea repede si intr-o noua dimineata am decis sa pornim spre Paleokastritsa. Citisem acasa ca este un loc magic, unic prin peisaje, golfuri, pesteri, plaje si cei mai multi au scris ca Paleokastritsa ar fi cel mai frumos loc de pe insula. Eram curioasa deci sa vad si mai ales sa ma conving cu ochii mei daca este asa. Acum, la 2 saptamani de cand m-am intors din Corfu pot si eu confirma acest lucru. Da, asa este!

ZIUA 6 - joi 3 sept

Paleokastritsa – cel mai frumos loc de pe insula. . Daca ati mers in Corfu si nu ati vizitat Paleokastritsa si manastirea Vlaherna, ati mers degeaba acolo. Paleokastritsa- locul unde Ulise a naufragiat si a intalnit-o pe Nausica, fiica regelui fenicienilor, a devenit in zilele de astazi un loc de o frumusete rara. Aici sunt multe vazut: panorama asupra golfurilor Paleokastritsei vazute de sus de la taverna Bella Vista, excursia la Angelokastro (Cetatea Ingerilor), shopping in satul Lakones sau Liapades, plimbare pe mare cu barcuta din portul Alipa, plaja si baie (sau scuba diving) pe una dintre cele 2 plaje mai renumite (plaja Rovinia si plaja Limni), croaziera cu barca spre pesteri si apoi oprire la plaja Paradise, vizitarea manastirii Paleokastritsa –cea mai mare de pe insula Corfu si singura manastire de calugari.Trebuie sa stiti ca la plaja numita Paradise Beach se ajunge doar cu vaporasul deci nu este accesibila cu masina.

Pentru a ajunge la Paleokastritsa din Ipssos am luat-o spre Kerkira ca directie si exista o intersectie semaforizata unde conform indicatorului am mers spre dreapta. Sunt 15 km, drumul e frumos mai ales partea finala cand spre taverna se urca mult si imaginile de sus iti taie pur si simplu rasuflarea. Atentie la drum, soseaua este ingusta mai ales prin satul Lakones.

Cu toate acestea sus la taverna urca autocare cu turisti, o dovada in plus ca locul este un ,,must see’’ pentru toti turistii din toate colturile lumii.

6a) Prima data noi am ajuns in satul Lakones unde se afla renumitul punct observator - taverna Bella Vista (N 39,680491 / E 19,703053) . Langa taverna mai este un loc renumit - restaurantul Golden Fox.

Am lasat masina intr-o parcare si apoi am intrat la taverna.O papusa frumoasa de marimea unei femei imbracata in costum traditional ne-a intampinat la intrare. Am pasit in interior. Mese multe isi asteptau turistii, care, in afara de noi, fiind o ora destul de matinala nu ajunsesera inca aici. Ne-am dus spre capat unde sunt probabil cele mai dorite mese si am privit in zare. Cand inchid acum ochii si la 2 saptamani de cand Am Fost Acolo, revad imaginea aceea pe care nu o voi uita : golfurile Paleokastritsei, stanci inalte cu pini, barcute care se zareau ca niste puncte albe pe mare si binenteles cerul si marea. Priviti doar pozele, alte comentarii nu au rost.

6 b) De acolo de la taverna am urcat in continuare si am ajuns la Angelokastro (Cetatea Ingerilor) N 39,679583 / E 19,686075). adresa este ,,Drum fara nume, in apropierea Palaiokastrites’’.Inca de pe drum in timp ce urcam admiram de departe cetatea.Apoi am ajuns.

Am lasat masina intr-o parcare aflata la baza dealului si am mers sa platim accesul la cetate. Pretul dat a fost de 2 E pt. adulti iar pt. copii, pensionari sau studenti este 1 E.

Cetatea, aflata la 600 m inaltime este o constructie in stil bizantin care dateaza din sec. 13 si a fost construita in cel mai inalt varf de stanca cu scopul de a apara locuitorii din jur de atacul piratilor (turcilor). Avand o amplasare intr-un loc strategic, Angelokastro impreuna cu alte doua cetati – Castelul Gardiki si Castelul Kassiopi- au aparat insula de atacurile piratilor.

Noi am dorit sa urcam cat mai dimineata posibil, cu gandul la caldurile care aveau sa vina la orele amiezii cand urcusul ar fi fost cu siguranta mai greu. Initial cand am privit cetatea din parcare ne-am gandit cu groaza la distanta pana sus si cat va fi de urcat, gand care a disparut imediat ce am descoperit ca nu este chiar asa. Dimpotriva, sunt scari pana sus si cu cat inaintezi iti doresti tot mai mult sa ajungi la capat. Nu am fi avut aceasta dorinta daca nu am fi vazut urcand acolo batrani (nemti) trecuti bine de 75-80 ani pe care ii admiram sincer in sinea mea, aveau niste bete de care se sprijineau. Bravo lor!

Odata ajunsi in cetate aveti iar parte de o priveliste minunata. Eram atat de sus incat simteam ca ne luam zborul. Erau niste zone acolo de unde privind in jos spre prapastie te lua cu ameteala. Aveti grija pe unde pasiti si mai ales daca aveti copii cu voi, sa-I tineti numai aproape.

Stiu si sunt constienta ca multi turisti ar numi cetatea o simpla ,,serparie’’, ca sunt doar niste ruine, dar miscarea facuta pana sus si mai ales privelistea oferita fac toti banii. Acolo in varf in interiorul cetatii se afla o cladire micuta facuta din piatra care se numeste biserica Arhanghelului Mihai care nu se poate vizita, era inchisa. Mai exista si 7 morminte sapate in piatra in partea vestica iar in partea de est se afla o capela dedicata Sf. Kiriaki, capela care odata servea drept schit. Capela se prezinta ca o pestera avand 2 lespezi care au slujit drept altar si care au fost gasite in urma sapaturilor. Acum era inchisa.

6c) de la Angelokastro, avand ochii incarcati cu imagini frumoase am coborat spre plaja si mare, nu inainte de a opri in satul Lakones pentru vizita si mici cumparaturi. Tarabe cu souveniruri se gasesc chiar la sosea, am gasit de la lucruri de artizanat, tricotaje lucrate manual in special botosei, la scoici de tot felul, textile, magneti, alimente, etc.

6d) din Lakones am coborat spre Paleokastritsa si am mers chiar in centrul frumoasei statiuni unde am ajuns la portul Alipa N 39,6726269 / E 19,7064798 care se afla aproape de centrul statiunii.Pana acolo am trecut pe langa cateva vile, case de vacanta,multe locuri de cazare, taverne,una dintre ele fiind si ,,La Grotta’’, taverna sapata intr-o stanca si de unde se coboara 142 de trepte pana la mare. lagrottabar.com

Am ajuns in port si am cautat un loc umbros sa lasam masina. Aici pe langa taverne si magazine de tot felul am vazut si un birou de informatii la care nu am mai apucat sa ajungem deoarece cativa localnici ne-au intampinat si au inceput sa ne spuna despre cateva croaziere pe care le putem face si preturile acestora. Citind acasa despre plimbarile cu vaporasul la acele cateva pesteri din jur am ales o croazieza cu dl. Alexandros M. care a fost si ghidul nostru pe perioada croazierei. (ne-a dat la final o carte de vizita). Inca de la inceput am stabilit si pretul - 10 E adult si 5 E copil 16 ani (initial a fost considerat tot adult dar ne-am tocmit la pret). Croaziera a durat o ora si s-a plecat la ora 12 fix.

In portul Alipa sunt multe barcute ,sute de turisti, autocare, masini, lume peste lume. Ce atmosfera frumoasa de vacanta! Tot aici ne-am intalnit cu Submarinul Galben (de care va povesteam in articolul anterior) care se reintorcea din larg cu turisti, se auzea melodia ,,Yellow Submarine’’ a celor de la Beatles. Pretul croazierei cu submarinul este de 10 E pt. adult dar am vazut un afis langa port cu pret de 7,5 E.

Multi localnici te asteapta chiar la barcute, dornici sa-ti ofere o plimbare pe mare sau unii te invita la plimbare cu submarinul. Daca alegi una dintre barcute, sigur se va supara altcineva ca nu ai mers cu el. Personal am avut ocazia sa asistam la o mica cearta intre acest domn Alexandros si un altul, suparat ca nu am mers cu barca lui. De aceea va spuneam sa veniti aici singuri nu prin agentii ca aveti de unde alege, exista concurenta.

Odata targul incheiat si pretul stabilit pentru copil l-am urmat bucurosi pe dl. Alex care ne-a dus in port spre o barcuta cu motor. Era cu noi si o pereche de rusi, astfel ca am fost in barca 5 adulti si un copil, perfect pentru noi.

Dl. Alex vorbea la perfectie engleza si ne-a explicat in detaliu unde ne aflam, adancimea marii, putina istorie a locului, etc. Am ajuns pe rand la 3 pesteri sapate in stanca dintre care amintesc de ,,Pestera Ochiului Albastru‘’ si ,,Pestera Sf. Nicolae‘’. Mereu asteptam ca alta barcuta sa iasa din pestera ca sa intram noi. Valuri zbuciumate se loveau de stanci aproape de noi, iar cu cat inaintam in pestera corali roz se zareau pe margini dar si pestisori. Dar nu numai atat, la pestera Ochiului Albastru ne-am intalnit cu niste romani care se relaxau pe suprafata marii chiar in pestera.

youtu.be/yk1Yl72Xvzw

Stiam ca si altii erau la fel de fericiti, treceam pe langa hidrobiciclete sau alte vaporase si ne salutam. Sus pe o stanca am vazut hotelul Akrotiri Beach si in zare ceva mai departe am vazut insula lui Ulise. Si binenteles ca in acele momente incercam sa facem si fotografii, filme ca sa aratam celor dragi de acasa. A fost o experienta de neuitat plimbarea cu barcuta. La intoarcerea spre port ghidul nostru Alexandros ne-a aratat celebra stanca in al carui varf se zarea perfect din profil un cap de maimuta, de aici si numele de ,,stanca cu cap de maimuta’’. Foarte interesanta.

Odata coborati din barca in drum spre masina ne-au acostat alti localnici care ne-au oferit un pret si mai bun pe aceeasi croaziera facuta spre pesteri : 7,5 E pt. adult (30 minute la pesteri) si in plus mergeam si la plaja Paradise Beach pt. plaja si baie, acolo unde va spuneam ca doar cu barca se ajunge. Asta e, dar e bine sa stiti dinainte cum stau lucrurile.

Aproape de masina ne-a sarit in ochi un afis pe care erau plajele din jur si inca de cand eram in barca dl. Alex ne-a spus ca Plaja Rovinia este recomandata in special pentru plaja si baie si Plaja Limni este special recomandata pentru scufundari, pentru copii cred ca este un loc ideal deoarece aici se pot intalni cu pestisorul Nemo google.ro/search?q=pestis ... CFQJIFAodPx4ORA

6e) dupa aceasta excursie am mers spre plaja Rovinia N 39,6711287 / E 19,7291027 sa facem baie si plaja. Noi nu am gasit-o usor dar odata ce Am Fost Acolo v-am dat coordonatele ca sa nu va rataciti ca si noi. Coordonatele sunt luate dintr-o parcare aflata la 200 m de plaja, doar pana acolo se poate merge cu masina.

Cum ajungeti : din Paleokastritsa (sau de unde veniti) urmariti directia spre Liapades, sunt aprox. 6 km de mers din Paleokastritsa port. Ajunsi in Liapades vedeti ca este un supermarket ATHINA. De Langa el se merge spre stanga. Atentie la drum, este neasfaltat, destul de prost, mergeti incet sa nu ridicati praful, conduceti cu atentie si rabdare. Veti trece printr-o livada de maslini si veti ajunge la parcarea de care v-am zis. De acolo se merge pe jos pe langa o cladire si apoi sunt niste scari care coboara la plaja.

Plaja Rovinia ne-a incantat cel mai mult din toata vacanta si pot spune ca ne-a placut mai ales ca pozitionare ,ca apa si ca plaja, ca tot. Este situata intr-un golf deosebit cu stanci abrupte si in capat era multa umbra datorita unei stanci care era chiar langa plaja. Acolo am stat, fugind de soarele puternic, era ora 13. Plaja nu este atat de mare, pe plaja nu este nisip fin ci sunt pietricele, malul este destul de abrupt astfel ca in mare dupa 10 m daca inaintezi nu mai atingi fundul apei. Iar la intrare in apa piciorul ti se adanceste in pietris marunt. In mare este tot pietris marunt, absolut nederanjant la picioare. Marea, de o culoare incredibil de albastra, ne-a fascinat si avand acest mic colt de paradis la picioare ne-am simtit acolo atat de bine incat cu greu am plecat. Era atata liniste in jur si ne-am relaxat la maxim. Si nu eram deloc singuri, si altii se relaxau, unii faceau sarituri in mare.

youtu.be/sL_t9MlQ-vY

Si acum ma gandesc cu drag la acea plaja. Marea a fost calda si deosebit de limpede si curata, fara alge. In partea stanga sa stiti ca barcute cu motor vin si pleaca neincetat, ori duc, ori aduc turistii si una dintre barcute este un fel de ,,bucatarie’’ a plajei in sensul ca se statea la rand la sandwich-uri, café-frappe, alte bauturi reci.

Tot din Liapades daca se mai merge putin se ajunge la plaja Limni N 39,665531 / E 19,723875 unde noi nu am ajuns dar am aflat de la Alexandros ca plaja este recomandata pentru scuba –diving si puteti sa-l vedeti pe Nemo, pestisorul ce frumos. Nu stiu nimic despre drum, cum este, asa ca nu va pot spune nimic.

Asa a mai trecut inca o zi si a venit o alta dimineata.

ZIUA 7-vineri 4 sept

7a) Am decis sa mergem in Afionas la taverna Dyonissos N 39,720307 / E 19,660359 .

Setand GPS-ul ne-a dus pe o scurtatura astfel ca din Ipssos de unde eram cazati am luat-o spre Dassia, am ajuns la Kato Korakiana, apoi dupa alti km la Skripero, Manatades, Dafni, in total pana acolo am facut 26 km. Soseaua asfaltata trece de multe ori prin paduri de maslini, urcam pe dealuri inalte, apoi coboram, pe intreaga insula in plimbarile noastre in cele 11 zile am facut in total 500 km si nu voi uita niciodata locurile frumoase pe care le-am vazut macar din masina.

Ajunsi la Afionas am lasat masina la strada deoarece am gasit greu loc de parcare. Spre taverna se merge pe jos din centrul localitatii pe langa un atelier de pictura al unui mester si apoi am inaintat pe un drum ingust, unde masinile locale treceau la cm de peretii caselor cu multa indemnare.

La taverna am ajuns dimineata, fiindca ne facusem planuri sa ajungem si la Sidari, deci eram primii vizitatori. Gradina tavernei este frumoasa, plina cu plante, langa poarta am gasit cateva pliante cu toata zona si plajele. Privelistea este una minunata, vedeam undeva jos de tot intreg golful de la Agios Giorgios Nord. Privelistea ne-a lasat muti, era atat de frumos tot ce vedeam. Va imaginati deja ce gust are o cafea bauta dimineata aici, sau macar o bere rece? Cum este de frumos sa stai la o masa si sa vezi o plaja intinsa cat vezi cu ochii intr-un golf deosebit. Langa aceasta plaja lunga de nisip se afla si plaja de la Porto Timoni si plaja Afionas (cu prundis) dar si o pestera numita pestera Sf. Stylianos.

youtu.be/9IqEk05PDP8

Plaja de la Porto Timoni am aflat ca este unica in Corfu avand 2 plaje naturale la nici 10 metri intre ele. Langa taverna am vazut si un alt restaurant numit Porto Timoni care ofera si camere de inchiriat. Iar de sus de la taverna se coboara pe o carare ingusta pana acolo jos la plaja.

7b) De la taverna Dyonissos ne-am dus la Sidari sa vedem renumitul Canal D’Amour N 39,795754 / E 19,699567 . Acest obiectiv turistic se afla langa Sidari in satul Peroulades. Am ajuns acolo ghidati de GPS dupa 11 km facuti de la taverna Dyonissos.

Spre mare am trecut pe langa restaurantul ,,The Rock‘’, hotelul Socrates si apoi pe langa restaurantul ,,Aquarius’’ chiar prin fata lui pe unde este acel podet din scanduri, unele erau rupte, deci a trebuit mare grija unde calcam. Locul mi s-a parut total neingrijit mai ales ca acest obiectiv turistic este unul foarte cunoscut si era plin de straini acolo.

Canal D’Amour nu cred ca mai are nevoie de nicio prezentare. Nu sunt stanci din piatra ci niste stanci formate din acumulari de nisip si pamant argilos intarit de culoare galbena, din cate am vazut, sper sa nu ma insel. Acele stanci de-a lungul timpului au fost erodate de valurile marii astfel ca apa a patruns formand niste canale inguste.

youtu.be/btzfGiAt6f8

Interesant loc si mai ales interesanta priveliste. Dar cam atat. Exista 2 locuri unde puteti face plaja, oricum plajele sunt mici, una are doar cativa metri iar apa marii mie nu mi-a placut, era destul de murdara. Nu v-as recomanda o baie acolo si nici sa faceti plaja, decat sa mergeti sa priviti locul. Sunt multe alte plaje mai bune decat cele de aici.

7c) de la Canal D’Amour am mers tot in zona, tot in Peroulades, la 4,5 km de Sidari la plaja Logas N 39,787449 / E 19,666632 adresa ,,Drum fara nume, in apropierea Esperioi‘’. Si acum regret experienta dar am sa va povestesc cava si de aici.

Am citit inca de acasa de ,,renumita‘’ plaja, atat de renumita incat am trecut-o in lista de ,,must see’’. Am ajuns intr-o parcare plina de praf undeva sus de tot langa o taverna numita ,,Sunset ‘’ care este si punct observator, panorama vazuta de aici este tot una deosebita. Spre plaja se coboara mult pe o carare din pamant, sunt scari care ajung la plaja. Iar cand am ajuns jos era o mizerie de nedescris : pungi, pet-uri, hartii, intr-un cuvant gunoaie si multa mizerie. Plaja reprezinta 2 m latime de nisip, langa un perete stancos vertical si f. inalt. Mai exista o alta portiune de plaja ceva mai buna dar trebuie sa treci prin apa pana la genunchi. In mare sunt pietre mari, dar si apa este tulbure, murdara, nu am putut intra decat cu greu sa facem o baie. Intr-o asa mizerie am lasat hainele pe un zid si cu greu am rezistat acolo o ora. Dupa o baie scurta de-abia am asteptat sa plecam de acolo. Era numai umbra, nici soare nu era cand am fost noi asa ca greu ne-am uscat. Daca nu ar fi fost gunoaiele locul ar fi fost frumos,dar nu pt. plaja si baie, peretele inalt si abrupt de stanca se vedea frumos de departe. Asadar NU plajei Logas, nu v-o recomand!

7d) de la plaja Logas am pornit spre centrul statiunii Sidari unde am gasit o plaja mult mai buna, este plaja la care se ajunge chiar prin centrul statiunii. Coordonatele pentru plaja din Sidari sunt citite pe acea plaja imediat cum am ajuns N 39,7830459 / E 19,7084177 .

Aici am lasat masina la umbra chiar langa plaja. Plaja este una lunga, intinsa, numai cu nisip fin. Mai sunt hartii din loc in loc pe plaja dar oricum era incomparabil mai bine aici decat la plaja Logas. De aceea aici am ramas in continuare pana ne-am saturat de plaja si baie. Apa marii se adanceste treptat, in mare este doar nisip fin, fara pietre, apa este limpede dar e bine sa stiti ca exista zone intinse cu alge care le vedeti mai bine inotand. Am zarit pe plaja o zona cu sezlonguri si umbrelute dar si un loc dedicat sporturilor de apa. Noi eram in partea dreapta dupa acele zone. Plaja este un loc ideal pentru relaxare, este liniste si sunteti aproape de centrul orasului, de magazine, taverne. Recomand plaja.

Inapoi spre Ipssos am facut de aici 27 km si am trecut prin Livadi, Mesaria, Agios Athanasios, Agros, Skripero (sat cu semafor datorita soselei inguste), Kato Korakiana, Dassia, Ipssos.

ZIUA 8 – sambata 5 sept

Dupa micul dejun am pornit spre Benitses sa vizitam Muzeul Scoicilor N 39,548657 / E 19,911829 adresa este ,,Drum fara nume, Achilleioi’’. Benitses este o localitate frumoasa si mai micuta aflata la 14 km de Kerkira.

Asa cum v-am mai spus, daca ajungeti la Palatul Achillion, Muzeul Scoicilor se afla foarte aproape, la 1,5 km de acesta.

Din Ipssos spre Benitses am trecut prin Kerkira si odata ajunsi la Benitses am lasat masina chiar langa mare intr-o parcare aproape. Si aici la Benitses am intalnit taverne frumoase chiar langa soseaua care merge pe malul marii. Multa verdeata, umbra, casute cochete, magazine cu souveniruri. Este o localitate mai linistita. Muzeul Scoicilor se afla exact langa hotelul Potamaki Beach 3*. Pretul de intrare a fost de 4 E adult si 2 E copil 16 ani. Se urca pe niste scari. Muzeul se afla chiar langa sosea ce trece pe malul marii. Este deschis toata saptamana.

Odata intrati am patruns intr-o lume a scoicilor de diverse forme, culori, marimi, specii de pesti uscatii, fosile de corali, dinti de pesti, serpi uscati,arici de mare, stelute de mare, caluti de mare,etc o intreaga lume marina. Proprietarul muzeului -dl. Napoleon Sagias era la intrare la bilete. Un om deosebit de linistit, cu o voce calma, ne-a primit cu drag in casa lui. Intr-o incapere mare erau vitrine din sticla transparenta frumos aliniate in care erau expuse diverse scoici, melci, pestisori, etc. toate frumos aranjate si etichetate in functie de locul de provenienta. Erau multe obiecte din toate colturile lumii pe care el, dl. Sagias, un fost scufundator profesionist cu mare pasiune pentru viata marina le-a strans cu drag din Oceanul Pacific si Indian si le-a expus aici turistilor. Ne-a condus pe la toate vitrinele si ne-a aratat intr-o cutiuta si scoici de la marea noastra.

Langa intrare sunt si obiecte de vanzare facute numai din scoici si gasiti aici si bijuterii frumoase-lantisoare, cercei, etc. Nu ratati acest loc, este interesant mai ales pentru copii.

De la Benitses ne-am reintors in Ipssos pentru plaja si baie.

ZIUA 9 - duminica 6 sept. – ultima zi pe insula – am ramas in Ipssos pentru plaja si baie.

Ziua 10 - luni 7 sept – dimineata dupa micul dejun am plecat de pe insula cu ferry de ora 9.30 - acelasi ferry (firma) cu care am plecat spre insula. Cu tichetul acela primit in Igoumenista (pt. dus-intors) ne-am prezentat la un ghiseu in Portul Nou si am obtinut biletul pt. plecare. Cu acela am urcat pe punte.

Am plecat greu de pe insula, lasand in urma amintirile noastre dintr-o vacanta zic eu destul de reusita si frumoasa. Peisajele vazute erau vii in ochii mei si parca le revedeam mereu si mereu.

In continuare am decis ca pana la cazarea intermediara de la hotelul Maison de langa Salonic sa trecem pe la Meteora sa revedem pentru a doua oara locurile pe unde cu ani in urma am mai fost.

Ajunsi in port la Igoumenitsa am urcat iar pe autostrada Egnatia Odos si dupa ce am trecut de Ioanina si Metsovo ne-am incadrat in dreapta spre Kalabaka.

Acum va spun ca eu personal NU va recomand sa mergeti pe aici, pana la destinatie la Kalabaka au fost numai curbe, serpentine,am mers tot pe varfurile unor dealuri inalte, intr-un cuvant un drum foarte greu pe care sincer nu l-as mai face niciodata. Datorita curbelor am mers incet si am pierdut mult timp. Si fiicei mele care rezista la drum lung fara sa-i fie rau, pe aici i s-a facut rau de la atatea curbe,simteam ca nu se mai termina. Chiar daca peisajele au fost frumoase, traseul acesta nu mi-a placut.

Ajunsi aproape de Kalabaka ametiti si obositi am putut zari stancile pe ale caror inaltimi vegheaza frumoasele manastiri de la Meteora.

Apoi am ajuns in Kalabaka, am oprit chiar in centru, dar fiind dupa-amiaza, ora 14, aproape toate magazinele erau inchise, era pauza de lucru, deci am mers aproape degeaba pe acest traseu.

Dupa o scurta plimbare prin centrul orasului am pornit mai departe spre Salonic. Drum greu, cu semafoare din loc in loc, soseaua aglomerata, am ajuns obositi la hotelul nostru de langa Salonic. Asadar va recomand tuturor sa mergeti pe autostrada Egnatia Odos de la Igoumenitsa si pana la Salonic macar.

Dupa o noapte de odihna la hotel am pornit mai departe spre Romania. Traseul ales a fost pe la Kulata si apoi iar prin centrul Sofiei. Drumul acesta pe la Kulata noua ne-a placut, am mers mult pe autostrada pe aici.

Asa a aratat vacanta noastra din acest an, v-am povestit cu drag, v-am purtat pe urmele noastre prin locuri frumoase si dragi care mi-au ramas in suflet si nu le pot uita. Stiu ca mai sunt locuri in care nu am ajuns si stiu ca voi mai ajunge macar o data in Corfu. Este o destinatie extraordinar de frumoasa care merita toti banii. Va recomand tuturor o vacanta pe insula Corfu.

Iar acum ca am ajuns la final sper ca randurile mele sa va fie de folos in destinatiile voastre viitoare si va doresc tuturor vacante cat mai reusite si mai frumoase!

Cu drag.

Webmaster, te rog sa atasezi articolului acest link, multumesc

https://youtu.be/wxqEQOb5Azs?list=RDwxqEQOb5Azs


[fb]
---
Trimis de adryana in 21.09.15 07:18:20
Validat / Publicat: 21.09.15 17:53:39
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 4692 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adryana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 6a) Paleokastritsa- taverna Bella Vista-priveliste vazuta de la taverna
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38900 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[21.09.15 07:49:38]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Radu Tudoran
[21.09.15 23:07:10]
»

Da, da, da. Paleokastritsa – cel mai frumos loc de pe insula. Aveti perfecta dreptate.

Si cand ati mai spus de Bella Vista, mai ca-mi venea sa iau avionul. Dar stiu ca a inceput perioada ploilor.

Sfatul de a nu lua excursiile prin agentiile noastre sau ale hotelurilor a fost repetat de multa lume, deci este ceva ce trebuie luat in consideratie.

Aproape ca m-ati facut sa mai merg inca o data in Corfu...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mogly
[21.09.15 23:08:00]
»

Felicitari pentru tot! Pentru vacanta pe care ai avut-o, pentru felul cum ai reusit sa o impartasesti aici cu noi, pentru pozele frumoase pe care le-ai postat.

adryanaAUTOR REVIEW
[22.09.15 08:33:18]
»

@Radu Tudoran, @mogly, fara munca nu se poate face nimic. Mai greu a fost cu fotografiile dar pana mai plecam pe undeva, probabil vara urmatoare, am timp sa ma ,,odihnesc''.

Important este daca am transmis ceva, o invitatie la o vacanta in Corfu, sau o reintalnire cu frumoasa insula, neasteptat de frumoasa si pentru mine. Va multumesc pentru aprecieri si sunt convinsa ca cele 5 articole scrise vor folosi celor interesati, eu m-as fi bucurat sa le am inainte de a merge spre Corfu, sincer, deoarece sunt toate coordonatele trecute si alte detalii importante. Noi ne-am ratacit prin cateva locuri si apoi dupa ce am ajuns am citit si coordonatele. Ar mai fi cateva locuri interesante unde nu am mai ajuns din diverse motive, de ex., plaja Glyfada si Kerkyra-vizitarea fortaretelor, dar ramane pt data viitoare. Vacante minunate tuturor!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
calatorul
[22.09.15 10:49:34]
»

Eu la Paleokastrita am prins o apa cam rece dar am inteles ca asa este acolo mereu ceva mai rece ca pe alte plaje ale insulei, si am vazut cateva frumoase din ele, am scris pe AFA. Spunea cineva ca face anume drumul pana la Paleokastrita pentru apa mai racoroasa si invioratoare, in toiul verii. Dar nu am vazut toate locurile descrise asa frumos aici, in cele doar 7 zile petrecute in Corfu. Felicitari si vacante frumoase.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adryanaAUTOR REVIEW
[22.09.15 18:23:38]
»

@calatorul50, iti multumesc si tie, @all, vacante frumoase!

johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[23.09.15 17:25:26]
»

@adryana -

shopping in satul Lakones

Ce shopping ai făcut în Lakones, că sunt curios?

adryanaAUTOR REVIEW
[23.09.15 18:09:34]
»

@johnnyredlabel, erau cateva tarabe la sosea, cu lucruri de artizanat. Noi am luat cativa magneti si un candelabru mic din scoici, nimic altceva, mai mult ne-am uitat.

mogly
[23.09.15 21:41:34]
»

@johnnyredlabel - Erau si ceva haine. Eu de exemplu am cumparat doua tricouri de acolo. Johnny trebuie sa fii femeie ca sa intelegi ca se poate face shopping chiar si in satucul Lakones

johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[23.09.15 23:59:58]
»

@mogly

Trebuie să fii bărbat ca să înțelegi că în Lakones există *George's Cellar * . (Asta așteptam să văd, dacă ațifostacolo...)

Care are... vinuri deosebite, tsipouro, miere, ulei, mirodenii, articole de artizanat. Dar... cel mai important obiectiv este să intri în cellar-ul lui Georgică, să vezi cum stă uleiul în butoaie, vinul pe rastele, etc... Toate făcute cu mânuțele lor de lakonieni .

Subsemnatul, ca vechi client al lui nenea ăsta (prima oară l-am vizitat prin 2011, ultima dată exact în ziua de Paște 2013), am avut marele privilegiu de a face o vizită și să spun că AmFost Acolo...

mogly
[24.09.15 22:21:16]
»

@johnnyredlabel - Nu pot spune decat: ai mare dreptate!... adica trebuie sa fii barbat ca sa intelegi ceva si trebuie sa fii femeie ca sa intelegi cu totul altceva.

Mihai18
[09.10.15 09:19:52]
»

Frumoasă vacanță ați făcut și foarte frumos ați povestit-o. Indubitabil, review-ul este un ghis turistic de valoare și l-am apreciat cu FB. Foarte frumoase fotografiile, bun aparatul foto care-l folosiți, bine ales locul unde v-ați așezat ca să fotografiați, vremea v-a ajutat pentru a scoate fotografii foarte frumoase, am votat numai 8 (cu măsură să nu supăr pe Web) dar meritau mai multe să fie votate. Eu am un aparat foto de buzunar (Olimpus) cu posibilități modeste. Doar în măsura în care aveți timp, rog să-mi răspundeți la acest ecou, precizând marca aparatului (complet, și literele care eventual însoțesc marca, ori cifrele). Unele review-uri ale dv. le-am citit de 2 ani încoace, pentru că mi-au plăcut. Pentru calitatea review-rilor sunteți inclusă la rubrica „urmăriți. Toate cele bune.

webmasterX
[09.10.15 10:14:20]
»

am votat numai 8 (cu măsură să nu supăr pe Web) dar meritau mai multe să fie votate.

@Mihai18 - nu este nici o restrictie. Poti vota cate poze vrei.

Mihai18
[09.10.15 14:23:57]
»

Webmaster x. Vă mulțumesc pentru îndrumări în privința numărului de voturi la fotografii. Gata, am „undă verde” de la o persoană autorizată. Cu bine.

adryanaAUTOR REVIEW
[09.10.15 15:21:15]
»

@Mihai18, buna, ma simt onorata si iti multumesc. Intr-adevar a fost o vacanta pe cinste, pe cat de ieftina pe atat de frumoasa si reusita. Mi-am pregatit din timp vacanta din pasiunea care o am pentru calatorii si obiective turistice si am avut toata familia in ajutor si tocmai de aceea fiica mea si-a dorit atat de mult vacanta asta. Stia care sunt obiectivele turistice, le vazusem cu toti acasa si cand am ajuns acolo si le-am vazut aievea bucuria noastra a fost fara margini. Vremea a fost buna dar totusi a fost prea cald la pranz, am prins 38 grade cateva zile la rand cand nu mai puteai face nimic decat sa te retragi in camera la aerul conditionat.

Iti multumesc pt. aprecieri, intr-adevar pozele sunt reusite chiar daca nu suntem niste profesionisti.Dar insula este intai de toate cea,, vinovata'' pentru tot, daca nu era atat de frumoasa poate si pozele aratau altfel.Eu am un aparat foto vechi, de buzunar, un Samsung ES 15 cu care am facut pozele a caror data apare cu galben. Celelalte poze care apar fara data sau cele care au data de culoare rosie sunt facute cu aparatul sotului meu (deh, concurenta) un Nikon D3100.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, calatorul, Mihai18, mogly, Radu Tudoran
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Corfu:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10578203201294 sec
    ecranul dvs: 1 x 1