GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cu drag, despre Dragului
Cine este turist cu state vechi prin Predeal isi aminteste poate inceputurile de la Dragului. O mica pensiune, cel mai probabil afacere familiala, cu o locatie pe de o parte ofertanta ca traseu (pe DN1, langa benzinaria din Predeal) insa pe de alta parte posibil descumpanitoare avand in vedere liniile de cale ferata din spatele cladirii hotelului.
Pentru mine hotelul - restaurant Dragului este unul dintre exemplele de reusita in afaceri. Nu am stat niciodata la ei, insa mancam acolo din 2010 si pot spune ca pentru noi Dragului este unul dintre top 3 restaurante de pe Valea Prahovei. Asa este de bun.
O mica descriere a spatiului. Cladirea hotelului are patru etaje, iar restaurantul se afla la parter. Are practic trei corpuri, unul fiind restaurantul propriu zis, al doilea fiind terasa (ermetizata si incalzita iarna), iar al treilea fiind fostul salon pentru nefumatori, zic fostul deoarece acum nu se mai fumeaza niciunde in restaurant, dupa cum zice legea antifumat. Acest salon pare adaugat ulterior constructiei de baza. Pentru mine este dovada ca permanent isi reinvestesc profiturile pentru dezvoltarea pe mai departe. Anul trecut de exemplu au renovat cladirea.
Daca despre hotel nu as putea spune nimic pentru ca nu am stat acolo, despre restaurant as putea povesti ore. Am sarbatorit la ei evenimente dragi din viata noastra, am luat masa in concediu, am luat mancare la pachet pentru picnic. Am stat la terasa (o splendoare vara, ca o gradina), in salonul mare si cel mai mult la nefumatori. Anul trecut in vara eram cazati in Sinaia si am dorit sa petrecem o zi in Predeal, mancand la Dragului. Am facut rezervare de pe drum, am sunat la ei spunand ca dorim expres o masa in salonul de nefumatori. Ne-au pus sa asteptam putin pe fir, apoi au confirmat rezervarea. Cand am ajuns la ei am avut surpriza sa vedem ca de fapt suntem singurii clienti acolo, ceilalti fiind toti in salonul mare. Si unii dintre ospatari erau surprinsi sa ne vada ca mancam acolo. Am realizat abia atunci ca acum peste tot este de nefumatori, era de fapt inchis micul salon insa l-au deschis pentru noi pentru ca asa – din greseala - cerusem.
Restaurantul este ingrijit si elegant. Desi multe mese, este mereu aglomerat. Credeti-ma ca in week-end se asteapta pentru o masa libera. Mancarea este punctul lor forte. Feluri multe si bogate, exceptional preparate. Portii mari, generoase, barbatesti as spune. Timpii de asteptare sunt scurti, inca de cand ne asezam la masa venea un ospatar pentru comanda. O masa de pranz cu supe, felul doi si desert o serveam intr-o ora de la venirea in restaurant.
Mancarea este potrivita copiilor, cu ingrediente de buna calitate si foarte gustoasa. Raspund cerintelor si se adapteaza clientilor. O salata de fructe pe care o doriti fara alcool sa fiti siguri ca asa va fi. Daca cereti un sos fara usturoi, asa va fi precis. Nu le incurca niciodata. Frisca din prajituri este batuta din smantana, are gustul acela bun si autentic. Friptura este suculenta si cu gust bogat si natural. Snitelele au crusta perfecta si culoarea de asemenea. Pulpele de pui dezosate sunt suculente, cu gust minunat. Cartofii – preparati in felurite moduri – sunt grozav de gustosi. Ciupercile umplute sunt simple si foarte bune. Totul este delicios. Pastele te imbie cu felurite moduri de preparare, cu sos alb sau de rosii. Pizza este buna de te lingi pe degete. N-am mancat lasagna mai buna ca acolo nicaieri. Papanasii sunt proaspeti si pufosi. Preferata mea tiramisu este atat de buna ca pentru mine a devenit reper cea de la Dragului.
Anul acesta am fost acolo iarna, in ianuarie, in plin sezon de ski, iar Dragului este aproape de partie. Am stat la Orizont, insa toate mesele in afara micului dejun le-am mancat la Dragului. Din obisnuinta am sunat inca de pe drum sa facem rezervare. Era intr-o sambata si spre mirarea mea doamna care a raspuns mi-a spus ca nu pot face rezervare deoarece este deja o lista de asteptare, insa daca ne ducem acolo ne rezolva. Mi s-a parut ciudat, nu ne mai spusesera asta pana acum. Ne-am cazat, apoi am coborat spre ei sa mancam pranzul. In mod obisnuit mancam in jur de ora 13.00, deoarece am observat ca e mai liber atunci, insa acum cu drumul si despachetatul se facuse cam 14.00. Cand am ajuns la Dragului in hol la receptie am crezut ca nu vad bine. Tot holul, in jos pe scara si afara era plin de oameni care asteptau o masa! Cred ca erau vreo 50 de oameni acolo! Plus restaurantul plin. Si stiti ceva? Nimeni nu pleca, asta m-a uimit. O doamna la receptie ne nota numele si numarul de persoane, apoi ne invita sa asteptam. Cand ne-a spus ca dureaza cam 15 minute n-am crezut-o, insa exact asa a fost. Toata marea aceea de oameni isi afla pana la urma o masa si toti plecau multumiti. Ca erau doi, trei sau cincisprezece, faceau tot posibilul sa-I multumeasca pe toti. Uneau cate doua-trei mese pentru grupuri mai mari, separau mese de cate patru locuri pentru familii mai mici. Cu zambetul pe buze, miscari precise si o coordonare formidabile. Toate preparatele din meniu se puteau servi, nu i-am auzit niciodata sa spuna ca nu mai au ceva.
Oameni incredibili cu totii, incepand cu patronii. Inteleg ca sunt doi frati, jos palaria pentru modul in care isi conduc afacerea. Ei mai multi dintre ospatari sunt de cativa ani acolo, muncesc de rup insa sunt eleganti si cu zambetul pe buze. Niciunul nu se plange, toti muncesc cu placere pentru ca probabil au pentru ce. Iar bucatarul… teoria mea este ca face parte din familie, altfel de mult ar fi plecat in alta parte. Cu siguranta este curtat de restaurante mari cu nume grele, insa prefera sa ramana la Dragului.
Chiar ma uitam de multe ori pe AFA sa va daca mai sunt alti fani Dragului ca mine. Inca de anul trecut mi-am propus sa scriu o postare despre ei si despre cat sunt de buni, chiar am facut poze meniului sa va arat si preturile. N-am apucat atunci, insa acum o sa atasez si pozele pe masura ce le gasesc prin arhiva.
Daca-l recomand? O da, cu mana pe inima. Ca e vorba de un rasfat culinar, un eveniment in familie, o cina sau un pranz obisnuite sau de afaceri, Dragului este locul. Ca e vorba despre copii sau seniori care cauta ceva sanatos si bun, Dragului e locul. In toate cazurile mananci la ei senzational. Mancare simpla si totusi spectaculoasa, servita cu zambet, intr-un loc modern.
Trimis de Storia in 20.02.17 21:50:22
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PREDEAL.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Storia); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Review: Cu ceva intarziere revin la acest articol care m-a facut ca pentru oprirea noastra la Predeal sa optez pentru acest local si cum in curand urmeaza sa-mi spun si eu parerea despre el, pot acum doar sa-ti spun ca am devenit si eu fan Dragului ca si tine si din pacate pentru noi , de atunci cand vorbim de anumite feluri de mancare facem raportarea la Dragului si este destul de greu.
Am luat produse diferite tocmai pentru a vedea calitatea lor si pot spune ca am avut surprize foarte placute despre care urmeaza sa povestesc.
@mishu: Ah, perfect! Abia astept articolul.
Noi am mai fost intre timp acolo si inca mai planuim vizite anul acesta, insa nu stiu ce as mai putea adauga. Poate faptul ca din august au mai crescut putin preturile, justificat as spune.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 [Restaurant Hanul Cotul Donului [Timișu de Sus]] Restaurant de groază — scris în 04.12.23 de Marius2023 din DIMBOVITA
- Mar.2023 [Restaurant Cabana Vânătorilor] Cabana Vânătorilor restaurant — scris în 06.03.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Restaurant Vatra Regală] Vatra Regală — scris în 05.03.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 [Hanul Domnitorilor] O experiență culinară delicioasă la restaurantul Hanul Domnitorilor — scris în 01.03.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant Vatra Regală] Experienta culinara placuta — scris în 05.12.22 de magdalenanae din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 [Hanul Domnitorilor] La Hanul Domnitorilor - Predeal — scris în 09.11.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant Hotel Dragului] De dragul Dragului, din nou la Dragului — scris în 23.08.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ