ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.05.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Constanța
ÎNSCRIS: 30.09.10
STATUS: PARTENER
LUNA
MAY-2016
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Porto - Bufete S Domingos

TIPĂREȘTE URM de aici

Salutare tuturor membrilor AFA dar si vizitatorilor interesati de calatorii si plimbari…

Ce am vizitat in Porto vezi aici

Am fost cazati la Residencial Fonseca Cardoso - vezi impresii

 

Bufete S Domingos, Largo Sao Domingos 59,4050-096 Porto, Portugal tel+351 22 200 2781, in zona Museu de Misericordia do Porto; GPS: 41.143201 - 8.614863

Porto 02 mai 2016

 

Pentru ca ni se facuse foame si treceam prin fata unor terase si mirosurile placute ne-au activat fluturasii din stomac, am ales o terasa aglomerata (principiul daca e aglomerat se mananca bine) sa ne odhinim, sa bem ceva rece si sa gustam pestele pe care il lauda toata lumea aici pe AFA:vestitul bacalhau (cod) de Portugalia.

Ne-am oprit la terasa Bufete S. Domingos, unde un ospatar alerga de colo-colo sa multumeasca pe toata lumea, am asteptat sa se ridice doua doamne care o lalaiau cu un pahar de apa in fata si dupa ce ospatarul, mai tarziu am aflat ca il cheama Juan, a strans repede masa si-a cerut scuze si ne-a mai adus un scaun, ne-a poftit politicos sa ne asezam.

Desi terasa era arhiplina pentru ca era ora pranzului omul se strecura printre mese ca un titirez si aduna comenzi dupa comenzi, exact dupa principiul:”vine baiatu’”notand in carnetel, dand rest celor care achitau si cu ochii in permanenta la ceilalti sa le raspunda cerintelor.

Norocul lui ca nu avea multe mese afara (vreo 10), dar toate erau pline si inca mai veneau altii care stateau in picioare si asteptau. De parca nu erau destule restaurante prin preajma. Unul chiar vis-a vis de noi spre stanga cum stateam cu fata spre strada, Restaurante LSD ii zicea avea si mai multe mese si nu era nimeni, altul in sus catre Igreja Misericordia numit Taberna de Largo si unul lipit de al nostru cam la fel de aglomerat pe nume Picota-a Mesa de Largo.

Nu este un restaurant de lux, va dati seama, mesele erau de aluminiu, scaunele la fel si combinate cu material asemanator rachitei impletite, intinse la repezeala niste invelitori peste masa sa nu mancam pe masa direct dar eram la terasa, afara, la aer, bucurandu-ne de libertate si de clipe frumoase petrecute in familie.

Ce sa luam? ce sa luam? poi sa fie cod, nu? La noi adultii, intai cate o berica la halba sa ne mai amagim foamea si pofta privind la platourile de la mesele invecinate.

Au venit intr-un final si portiile de mancare: Domnisoara luase sandvis cu carnati de porc, sunca presata, deasupra branza topita si un ou ochi, totul stropit cu un sos de tomate asemanator celui de la spaghette plus cartofi pai (nu congelati), codul nostru era impachetat facut pane, deasupra cu un sos consistent de ceapa, asemenea cu garnitura de cartofi gen chips si pot sa spun ca ne-a placut atat ce am vazut initial, cum mirosea si ce am degustat mai apoi. Indestulatoare portile pentru un adult, aromate si condimentate exact cat trebuie, bine pregatite. Nu pot spune daca pestele esra fresh sau congelat, dar nu am simtit atunci diferenta.

La final nota nu ne-a speriat, de fapt calculasem preturile fiindca le vazusem afisate pe o tabla afara, dar trebuie sa tineti cont si de TVA ul lor in valoare 23% (care nu este afisat nicaieri).

Preturile au fost cam asa: 2xBacalhau a Braga 5.50E portia, Prato do dia 3.50 E, Francesinha c tudo 5.50 E, o cerveja mica 1.50 E, una mai mare, 5 E (asta da, cam scumpa totusi), o cola 1.50 E, la care s-a adaugat tva ul 23%.

A doua zi fiinca am ajuns iarasi in zona centrala ne-am hotarat sa mergem din nou la restaurant si am servit conform notei de plata (pe care o fotografiasem sa o am amintire), o portie de Picapau (acum am cautat cu translate si am aflat ca inseamna ciocanitoare) 5.50 euro, Arroz de polvo (orez cu caracatita si sos) 5.50 E, Panado Frang c arroz (nuggets de pui cu garnitura de orez) 4,50E, 3 pao 0.60E si 2 cerveja 3E. Repet acestea sunt preturile fara tva care era 23 %.

Inauntru mai erau destule mese si un bar, dar majoritatea clientilor se asezasera afara pe terasa, datorita vremii frumoase si placute.

Semnalul wi-fi a fost destul de bun si era free.

Pe tripadvisor, majoritatea clientilor au fost multumiti, oferind note bune, evidentiind servirea rapida si preturile mici si accesibile. Altii au depunctat pentru faptul ca au asteptat cam mult o masa libera, sau pana le-au venit preparatele (chiar o ora) sau ca mancarea era deja rece, ba ca nu sunt produse proaspete ci congelate si ca nu le ajungea umbra in dreptul mesei, iar in zona era multa galagie si agitatie.

La noi umbra a fost corespunzatoare, timpul de astepare a fost destul cat sa bem o bere, mancarea frigea, mesele curate, chelnerul receptiv cand am mai cerut si altceva, iar pretul final a fost pe masura serviciilor si a preparatelor, adica decent.

Va doresc concedii placute oriunde v-ati afla, iar celor care inca nu au ajuns inca, macar sansa de a visa... Multumesc.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de alunelu69 in 27.05.17 12:47:09
Validat / Publicat: 27.05.17 14:59:19
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în PORTUGALIA

VIZUALIZĂRI: 1360 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alunelu69); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 umbra deasa, priveliste frumoasa, companie placuta. Juaan! hai nu vii odata? ca se incalzeste berea.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10800 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alunelu69
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Porto?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048813819885254 sec
    ecranul dvs: 1 x 1