GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant 'La Han' - o masă la Mizil
După aventura cu bisericile ruinate din comuna Vadu Săpat, cu regretul de a nu fi putut ajunge și la situl arheologic de la Budureasca, din nou la mașină, din nou la drum! Am ajuns la Mizil la vremea când trupurile noastre vlăguite de atâta alergătură prin gloduri își doreau puțină relaxare și… o ciorbă bună. Cu mașina lăsată în centru, lipită de gardul unei biserici, am pornit la plimbare încercând să facem cunoștință cu acest orășel despre care nu știam nimic, dar și cu intenția de a descoperi un loc unde să ne ostoim foamea.
Nu aveam informații legate de posibilitățile de servire a mesei la Mizil și ne așteptam ca un oraș mic, neturistic, să nu exceleze la acest capitol. De ce să investești în restaurante când nu ai consumatori? Ca să nu mai spun că dacă nu sunt consumatori nici materia primă nu este rulată rapid și ai toate șansele să nu găsești preparate proaspete acolo.
Pe DN 1B, șoseaua care duce spre Buzău, aproape de ieșirea din Mizil, am descoperit un motel strategic amplasat la drum, cu o benzinărie alături. Numele "La Han" spune foarte multe. În primul rând că vizează categoria de consumatori-călători, adică pe cei plecați la drumuri lungi și care vor să se mai odihnească din când în când, să mănânce ceva sau să-și alimenteze mașina. Mai trebuie să spun că DN 1B - porțiunea care străbate orașul Mizil - pe hărțile orașului apare ca Str. Mihai Bravu. Deci, pe DN 1B sau pe Str. Mihai Bravu, în parcarea din fața motelului, am oprit și noi sperând să fi ajuns la capătul căutărilor.
Prima impresie, foarte bună. Terasa acoperită din fața intrării în restaurant - pardosită cu gresie - este curată și ornamentată cu flori. Mesele și scaunele, în ton, sunt din metal cu șipci de lemn lăcuit. Restaurantul are și un salon interior, mare, cu bar și cu mobilier capitonat. Puținii consumatori pe care i-am găsit acolo au preferat mesele de pe terasă, fapt justificat atât de vremea frumoasă la început de iulie, cât și de libertatea de a fuma nestingheriți.
Ne-am așezat în sectorul din dreapta intrării în restaurant, iar ospătarul s-a prezentat rapid cu meniurile. La prima privire… de toate! Cei care se cazează "La Han" sau sunt doar în trecere pe acolo, pot servi micul dejun, prânzul sau cina, pot savura o cafea sau orice băutură la Restaurant "La Han".
Ce am consumat noi?
În privința băuturilor, aceeași situație ca și în celelalte zile când ne aflam în deplasare. Fiind cu mașina, nu am consumat nici un fel de alcool. Spre deosebire de Restaurant Dealu Mare din Urlați care oferea nonalcoolicilor temporari doar bere cu lămâie 0% alcool, Restaurant "La Han" din Mizil era mai pregătit să-i primească pe șoferi. Am comandat și am consumat bere Bergenbier fără alcool - bere clasică fără alcool, iar pentru că ne doream ciorbă, am analizat amănunțit oferta: Ciorbă de legume, Ciorbă de văcuță, Ciorbă de burtă, Ciorbă de pui a-la-grec, Ciorbă de os afumat, Ciorbă de perișoare, Borș de cocoș, Borș de pește, Supă de pui cu tăiței de casă. Prețuri cuprinse între 5 și 10 lei/porția de 350 g. Soțul meu a preferat Ciorba de văcuță, iar eu Ciorba de legume, bineînțeles, cu smântână și ardei iute. Acestea au venit repede, fierbinți și cu verdeață proaspătă deasupra.
Dilema a intervenit atunci când a trebuit să alegem felul II. Nu pentru că n-am fi găsit ceva pe placul nostru, ci pentru că știam că dacă mai consumam ceva după ciorbă nu ne mai puteam atinge de papanași. Cei care mă cunosc știu că am o slăbiciune pentru acest desert, așadar, și de astă dată eu am fost gata să renunț la orice în favoarea papanașilor. N-am regretat. Ca și prin alte părți, la Restaurant "La Han" - Mizil porția de papanași depășește posibilitățile de îngurgitare ale unui singur om. De altfel, conștient de acest lucru, ospătarul ne-a și întrebat: "La două farfurii? ", iar noi am răspuns afirmativ măcar că soțul meu nu se dă în vânt după smântâna și dulceața turnate peste aluatul prăjit.
Totul a fost bun, proaspăt, iar porțiile îndestulătoare pentru noi. Această masă simplă, fără pretenții de îmbuibare, venită atunci când aveam mai mare nevoie de ea, ne-a costat nici mai mult nici mai puțin de 37 lei.
Prețuri? Ciorba de văcuță - 9 lei/porția, ciorba de legume - 5 lei/porția, smântână - 1 leu/50 g, ardei iute - 1 leu/bucata, chifla - 1 leu/bucata, bere Bergenbier fără alcool - 4 lei/sticla de 500 ml, papanași cu dulceață de vișine - 14 lei/porția. Pentru a vă face o idee mai generală asupra prețurilor practicate la Restaurant "La Han" - Mizil, am fotografiat câteva pagini și voi atașa imagini.
În final, două mențiuni. Nu știu dacă plata se poate face și cu cardul. Suma fiind mică și având mărunțiș la îndemână, noi am achitat cash.
Am observat și tin să fac public acest lucru, că de îndată ce un client sau un grup de clienți termina și pleca, masa era debarasată și curățată cu soluție specială. De asemenea, am observat că toaletele sunt curate și civilizate.
În concluzie, dacă sunteți în trecere prin Mizil, dacă sunteți înfometați, faceți un popas "La Han"! Locația este curată, deservită de personal săritor, bucatele sunt foarte bune, iar prețurile… vedeți și voi! Ca la han!
P.S. Din documentările mele am aflat că în acestă zonă, adică la ieșirea din Mizil spre Buzău, pe partea dreaptă, a existat (și încă mai există) o clădire frumoasă căreia i se spunea han. Este vorba despre fosta Vilă Mareș. Titulatura de "han" a prins foarte bine și i se potrivește motelului nou construit în aceeași zonă, la restaurantul căruia am luat și noi un prânz în drumul către casă.
Trimis de iulianic in 22.07.18 19:07:57
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MIZIL [PH].
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Ploiești și împrejurimi, PLOIEȘTI" (deja existentă pe sait)
@iulianic: Pot spune că este chiar elegant acest restaurant „La Han”!
Când nu te aștepți la prea mult, se vede treaba că, de obicei, ai surprize plăcute, cum ați avut și voi!
În ultima vreme am început și eu să comand papanaș (i), și, uneori, am primit doar unul, atât cât am vrut. Din păcate, pentru mine, Mihai nu are voie să mănânce dulce, și-atunci renunț, nu pot să mă „lupt” du doi!
Ai voștri arătau f. f. bine!
Să vă fie „de bine! ”, am votat cu drag!
@iulianic: E bine de știut, mulțam frumos! Recent am trecut prin Mizil și ne era foame, dar, deși știam din vedere localul, n-am oprit, cu gândul să poposim la intersecția cu drumul spre Sărata-Monteoru, unde sunt hanuri pe ambele părți ale șoselei. Pare că "La han" ar fi fost o alegere (mai) bună.
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Unde mâncăm în Mizil?» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)