GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pe urmele Excelentei AFA - Pescaria lui Matei, Agigea
Nu asta este ordinea fireasca a lucrurilor pe care vreau sa vi le povestesc (bine ca macar cazarea am descris-o prima, vezi impresii), însă fac și eu ca in reclama la biscuitii OREO "Dar eu nu ma pot abține! ”
Am sa încep însă cu un Avertisment! și va rog sa-l tratati cu mare seriozitate, altfel veti suporta consecintele:
- acest articol este strict interzis iubitorilor de peste, pofticioșilor (așa ca mine) sau persoanelor cu imaginație bogata.
Am vizitat acest restaurant in data de 19 iunie, adica foarte aproape de momentul in care au fost recompensați cu acest premiu de excelenta oferit de AFA și am fost impresionata foarte plăcut, parca îmi revedeam un prieten drag, când printre trofeele cu care se mândreau era și diploma Premiu de excelenta AFA-2017. La vreo 2 zile am urmărit un material postat de Ovidiu Oprea, colegul nostru cunoscut sub numele de @pepsi70ro, pe care îl inserez aici, și dacă va uitați la minutul 45:45. o sa vedeți de ce au primit acest titlu.
Dar sa revenim, după ce am finalizat un alt moment plăcut al acestui team-building am venit aici sa mâncam de prânz. Am fost rugați sa așteptăm 10 minute pana se aranjezeaza din nou mesele și nu a fost nici o problema, am avut timp sa fac ceva poze in exterior si asa cum se prezenta el, apropierea de mare, decorul nu faceau decat sa astepti sa intri mai repede acolo.
Pentru ca ne era foame rau de tot ne-am gândit ca o strategie buna ar fi sa ne așezăm la prima masa din cele 6 puse la dispoziție astfel încât sa fim serviți primii. Și așa a fost, am fost serviți primii din coada ????.
Nu a fost însă nici o problema deoarece ospătarii se mișcau repede de tot și totul a decurs fara suferinte din partea noastra.
Acum oare cu ce ar trebui sa continui, cu mâncarea sau cu decorul? mai lungim puțin suferinta și am sa ofer câteva mici amănunte despre local. Nu am fost niciodată in Grecia însă asta a fost senzația mea, nuanțe de bleo și alb, spații deschise cu vedere la mare, minunat, iar in interior nuante de alb si maron cu multe elemente ce indica elementul definitoriu – pestele, dar o sa vedeti toate acestea in poze.
Am revenit la masa si pentru ca ne era sete iar la masa ni se oferea doar apa, acesta este lichidul in care pestele înoată viu din cate stiu, gătit însă are nevoie de alt lichid și nu am ales vin ci bere, așa ca spuma ei sa imite spuma marii si am facut asta sa se simtă și pestele bine.
Meniul este cât se poate de simpatic (sub forma unui peste) si pentru ca esti avertizat chiar de la inceput de durata de asteptare pana la venirea comenzii daca studiezi meniul poti afla multe despre pestele pe care l-ai comandat astfel incat daca nu-l cunosti mai afli informatii noi. Am atașat câteva poze care ilustrează cel mai bine meniul.
Aici este frumos sa studiezi ceea ce te inconjoara, de exemplu in salonul interior lampile de iluminat sunt ascunse sub niste cosuri care servesc drept abajur.
O surpriza amuzanta o reprezinta si servetelele care sunt personalizate cu mesaje haioase, și am sa va dau mai jos dintre mesajele de pe șervețele (la noi la masa au fost trei modele):
- Rugaciunea de dimineata a pescarului: Doamne Dumnezeul meu, fa in asa fel ca astazi sap rind un peste asa de mare, ca sa nu mai trebuiasca sa mai mint!
- Auzi, draga mea, n-am pescuit nimic/ - Stiam, iubitule, ai uitat banii acasa!
- Cantecu’pescarului amator”
Noi plecam la pescuit,
Cand soarele dupa munti a asfintint
Noi mai stam la pescuit.
Cand berea noastra s-a sfarsit
Da-l dracu’ de pescuit!
Si uite asa noi ne uitam sa vedem ce servetel are fiecare.
Pe masa se mai afla o corabie din lemn pe care aveai piper, sare, servetele umede si uscate.
Hai sa trecem și la subiectul articolului deoarece simt ca ați înghițit cam mult in sec, dar sa vedeți de acum șuvoaie.
Aperitivul: pe un platou din lemn având coada și capul metalice iar lungimea aproape cât Lățimea mesei se lăfăiau intr-o dezordine ordonata hamsii prăjite și afumate, pe acestea tronând solzi de ceapa roșie, in capete pe felii de lămâie cântau vesele icre de crap și de știuca, și printre acestea se strecurasera șugubețe midii și rămâne pane.
Ca acestea sa aluneca fără opreliște pe masa au foat aduse in castronele mujdei, maioneza și bucăți de lămâie, iar feliile de pâine coapte pe vatra au încununat victoria.
Bine-nțeles ca după ce ne-au fost aduse platourile la masa un ospătar a venit sa ne prezinte conținutul acestora.
Nu pot sa va spun ce bune erau, nu trebuie sa ma credeti pe cuvant si trebuie sa mergeti acolo sa le incercati. Mai vreau sa mentionez ca midiile proveneau din ferma proprie aflata in vecinatate si pe care de pe terasa o puteam vedea.
Dar acesta a fost doar începutul, continuarea a fost data de cea mai buna ciorba de peste mâncata vreodată (aici ma puteți șantaja ca ma spuneți mamei). Nu sunt mare fan ciorba de peste, dar aceasta era făcută meseriaș, așa cum trebuie din peștișori mici, cu borș gustos iar la final adăugate bucăți mari de peste și leuștean proaspăt, și ca digestia noastră sa se desăvârșească, ardei iuți murati ii țineau ciorbei tovărășia.
Ce credeți, continuam? Da, cu felul 2, alte platouri in forma de peste, cu peste la grătar, și anume: stavrid, chefal, zargan, somn si legume la gratar (ardei gras, dovlecel si rosii). Aici tovarașa de drum a fost o mămăliguța si bucati de lamaie. Delicios e cuvantul potrivit.
Mai vreau sa spun ca ne-au fost schimbate tacâmurile in permanenta (normal mai ales la ciorba) și ni se auzeau de fie are data castronele speciale pentru oase.
Ați savurat totul? Eu da, și îmi aduc aminte din nou acum și va rog sa ma credeți pentru mine e și mai greu.
Am ajuns la final? Aproape... ca a mai urmat o placinta dobrogeana cu brânza și stafide, o porție uriașă dar pe care am dovedit-o. Placinta era proaspăt gătită astfel încât am fost atenționați ca este fierbinte. Unii colegi au luat-o la pachet, dar așa calda era cea mai buna.
Nu cred ca am mâncat vreodată ceva mai bun, mai bine gătit decât am făcut-o aici și consider ca premiul acordat este meritat pe deplin.
Cum ajungeți acolo? Destul de simplu, exista indicatoare, astfel încât de exemplu dacă ieșiți de pe autostrada in Agigea veți vedea imediat indicator spre acest loc și am pus și eu o astfel de poza, și in 3 km sunteți acolo.
Daca au musterii? Multime, astfel incat in permanenta erau client acolo, ba chiar am surprins o discutie intre ei in care in urma unui telefon se anunta venirea grupului (asa se explica de ce erau mesele aranjate in interior si nimeni la masa inseamna ca asteptau un grup mare) si sa dea drumul la pregatirea bucatelor, foc automat.
Va recomand însă sa fiți cât se poate de relaxați astfel încât sa savurati o mâncare buna intr-un loc in care excelenta este la ea acasa...
Trimis de mishu in 26.06.17 09:59:31
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AGIGEA.
31 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2
31 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@mishu:
Am respectat recomandarea ta de la inceput de articol, cum ca ar fi periculos de citit de iubitorii sau mancatorii mai bine zis de peste. L=am votat necitit - sa creada cine vrea - pozele nu le-am privit - nu cred nici eu ce scriu- si l-am trecut de calcat pragul daca ajung la Eforie.
Sa-ti fie de bine si lor bravo ca au luat pe bune diploma AFA!
@mishu: Dacă tu ești de-a dreptul sadică și fără milă, webii au fost mai înțelepți (mulțam, web!) și-au pitit pozele alea de-ți plouă din cerul gurii direct pe jos!
Deși ei au ascuns, eu-nu și nu, direct la ele m-am dus!
Zona e fermecătoare, ambianța e superbă, iar meniul... Tac chitic, ca un pește! Uuuff Mișulocă, deși ne-ai avertiat!
@elviramvio: Multumesc de vizita si aprecieri, e un loc in care daca ajung cu familia pe litoral voi merge acolo.
@Zoazore: Tu trebuie sa te gandesti ca si in timp ce povesteam aici inghiteam in sec, asa ca si pentru mine a fost sadic si fara mila si pot spune ca nu AFA m-a influentat in a-mi place locul, deoarece de abia dupa felul 2 am vazut diploma.
Este un loc minunat in care sa petreci in orice fel de formatie, doi indragostiti, cu familia sau cu prietenii.
Multumesc de vizita si aprecieri.
Daaaaaa? Bineeeeee! Bine Mişulică! Radu e sadic, nu? Da' pozele astea ce-nseamnă? E corect aşa, ţinând cont că eu sunt unul dintre cei mai mari consumatori de peşte din sud-estul Europei? Nicio problemă, răzbunarea va veni cu vârf şi-ndesat !
Da, ai fost într-o locaţie frumoasă, unde mi-aş dori să ajung într-o bună zi.
Frumos şi review-ul, votat cu toată convingerea.
S-auzim de bine!
@Safta Radu: , asteptam ecoul tau si mi-ar placea sa ajungi acolo pentru a citi parerea ta ca si mare consummator de peste.
Multumesc pentru lectura si vot.
Deși nu sunt deloc fan restaurante și nici pofticios, recunosc că impresiile și fotografiile m-au atras prin prisma unei experiențe prin care (încă) n-am trecut: local cu specific exclusiv pescăresc. M-a impresionat platoul cu chestii piscicole, chiar și ciorba, așa ca discuție. Oricum, de reținut. Foarte multe fotografii interesante sunt după primele 20 afișate pe pagina de față.
@Lucien: Am pus pozele ierarhic, dar si pentru a pregati mai bine atmosfera .
Daca se poate spune ca imi place pestele, dar cel fara oase, si nu de permanenta, atunci se poate spune ca sunt iubitoare de peste, insa ca o persoana care mananca peste fara a fi fan declarat inseamna chiar ca a fost gustos totul.
Si sa recunosc ca o mancare a fost mai buna decat a mamei, asta chiar spune multe.
Multumesc frumos de vizita si aprecieri.
@mishu: ei Mishulica, unul din trei a fost testat! Mai ai două in zona: Golful Pescarilor si Poarta Apelor!!!
@mishu: Ce diferit arată pescăria față de astă iarnă! Are o față altfel, m-am și dus la poze să văd dacă n-am fost în locuri diferite... Noi ne-am oprit după revelion și chiar și atunci, în toiul iernii, am așteptat aproape o oră să se elibereze o masă. N-a fost bai că ne-am plimbat prin golf, dar nu ne-a venit să credem câtă lume putea să fie acolo, la vremea aia. Confirm și eu că mâncarea a fost excelentă, iar meniul realizat cu mult umor. De fapt toată ambianța este gândită astfel încât să-ți facă plăcere să aștepți, dacă putem să spunem așa...
@Aurici: Cred ca succesul trebuie construit pas cu pas si odata ajuns in varf trebuie mentinut. Noi de exemplu am fost un grup destul de numeros (40-50 de persoane) si pe langa asta mai erau si multi alti turisti si cu toate astea timpii de asteptare nu ne-au incomodat. Inceputul s-a facut mai greu dat fiind ca ne era foame rau, cred ca daca ne aduceau painea prajita pe masa eram in stare sa o mancam goala .
Multumesc de vizita si aprecieri precum si de completari.
@mishu:
”Am sa încep însă cu un Avertisment! și va rog sa-l tratati cu mare seriozitate, altfel veti suporta consecintele:
- acest articol este strict interzis iubitorilor de peste, pofticioșilor (așa ca mine) sau persoanelor cu imaginație bogata.
Am ignorat avertismentul, am citit, am admirat şi pozele şi... am supravieţuit . Nici măcar nu am inundat tastatura .
Acum ca să fiu sinceră până la capăt, sunt pofticioasă, dar nu mă omor cu peştele . Cred că plecam flămândă de la Matei.
@nicole33: Neah, are și ceafă cu cartofi prăjiți! Măcar icre și tot aveai ceva. Nu plecai flămândă!
@nicole33: Exista intradevar si produse pentru cei care nu sunt chiar prieteni cu pestele. Si chit ca mancai doar placinta, dar flamanda nu plecai ????. Multumesc de vizita si aprecieri.
@Zoazore & @Mishu:
Vă mulţumesc că m-aţi liniştit .
Eu fac urât când mi-e foame.
@nicole33: ????Nu esti singura, si eu fac urat la foame, am impresia ca toata lumea e impotriva mea, asa ca inteleg perfect.
@maria55: Vezi? Verifică întâi, te rog, apoi vino și spune-ne! Sau, mai bine, las-așa, mister! Să descopere fiecare!
@Zoazore: imi place cum ai zis! Mister! ????
La urmatoarea mini intalnire vom descoperi! Undeva in toamnă?!
@mishu:... cum adică este interzis iubitorilor de peşte? citesc şi citesc şi de ce zice Mishu interzis
Adică tu ne-ai scris despre un regal pescăresc şi iubitorilor de peşte, printre care mă număr şi eu, le interzici?!!!
Nu m-am putut abţine şi binenţeles că am citit şi am văzut şi pozele, foarte tare...
Aşa tânăr este pescarul Matei? am văzut filmuleţul cu îmânarea premiului şi eu aşa l-am văzut, tânăr...
Nu am ajuns la Pescăria lui Matei, dar mi-a plăcut tare mult cum arată locaţia şi mai ales mâncarea, mai exact preparatele din peşte. frumos
Felicitări pofticioaso
@ANILU: Ca sa vezi in ce hal sunt, doar ca am citit ecoul tau si mi s-a facut pofta . Acum cu interdictia ce sa zic, sa nu zica lumea ca nu am avertizat. Insa locul chiar arata bine. Din ce am aflat crescatoria de midii dateaza dinainte de '90 dar restaurantul este mult mai recent.
Locul nu este unul tocmai in drum, adica clar trebuie sa te abati din drum ca sa ajungi acolo, insa merita.
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
@mishu: te abati din drum doar in cazul in care podul de la Agigea este deschis! Altfel drumul spre podul nou tot din Agigea, duce pe langa Pescaria lui Matei! Adica la iesirea din Eforie Nord, imediat dupa sensul giratoriu, in loc sa mergi spre Constanta pe E87, faci dreapta in 50m!!!
@mishu: Ce să zic
Mi-e foame de mor, nu sunt acasă, sunt înnebunită după peşte, dar totuşi cred că aţi comandat prea multe feluri
Sigur nu puteam devora tot. Noi am fost de două ori la Poarta Apelor, am fost super încântaţi, am comandat foarte puţin şi nu am putut mânca tot.
Data viitoare fac o vizită şi la Matei, cu toate că ştiu sigur că preţurile sunt mai mari. Dar trebuie să încerc, nu se poate altfel.
Să vă fie de bine!
@krisstinna: Sunt foarte de acord cu tine insa asa a fost discutat meniul. Noi am fost norocosi pentru ca am fost seria a doua si pentru ca stiam ce ne asteapta nu ne-am saturat precum colegii nostri din aperitive ????. Si ca sa fiu cinstita atata vreme cat n-am platit eu ne-am bucurat de tot ce ni s-a oferit.
Impresia insa a fost una minunata astfel incat as repeta experienta.
Multumesc frumos de vizita si aprecieri.
@maria55: O informatie utila doritorilor, multumesc frumos.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2024 [Restaurant Vatos] Restaurant Vatos, o variantă de rezervă care nouă ne-a plăcut — scris în 17.02.24 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Dec.2023 [Pescăria lui Matei] Pescaria lui Matei si marea cea frumoasa — scris în 18.12.23 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Pescăria lui Matei] Cina pescareasca pe cinste și nu numai... — scris în 03.07.23 de vicgiant din CONSTANţA - RECOMANDĂ
- Aug.2021 [Pescăria Golful Pescarilor] Experienta culinara deosebita — scris în 02.09.21 de ux122356 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2021 [Pescăria Golful Pescarilor] De neratat — scris în 29.05.21 de Bomarzo din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2021 [Pescăria lui Matei] In fiecare an la Pescăria lui Matei — scris în 13.05.21 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 [Pescăria Golful Pescarilor] Locație și deservire ireproșabile — scris în 29.08.19 de Cor Neliu din GALATI - RECOMANDĂ